Jump to content
php.lv forumi

Džei

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Džei

  1. Pārāk liela miskaste, labāk salikt pašiem savu boilerplate un izkost līdz galam kā strādā docker, tas palīdzēs to veiksmīgāk izmantot gan projektiem, gan iekšējiem servisiem.
  2. Docker ir forša lieta. Iekš Netcore Izmantojam gan lokālā developmentā, gan arī automatizējot piegādes procesus uz staging/produkcijas vidēm. Esam aizgājuši tik tālu, ka pilnīgi visu turam uz docker, arī gitlab, jira, confluence, gitlab. Arī epasta serverus, jebko. Vari iemest aci mūsu docker boilerplate, https://github.com/netcore/docker-boilerplate tas varbūt noderēs izveidojot savu. 'for dummies' resursi, ko izmantojam lai jauniņajiem paskaidrotu kas ir kas: Par docker: https://www.youtube.com/watch?v=YFl2mCHdv24 Par docker compose: https://www.youtube.com/watch?v=Qw9zlE3t8Ko - Lai ātri uzņemtu jaunus programmētājus varētu būt neliels learning-curve kamēr subjekts apgūst kas ir docker un kā ar to darboties, pēc tam viss ir ok. - Lokālās un produkcijas vides būs identiskas, konteineru galvenais pluss. Priekš image būvēšanas izmantojam Gitlab piedāvātos pipelines(Alternatīvas - Bitbucket, jenkins u.c. CI/CD servisi), kas piegādes laikā uzbūvē docker image un attiecīgi uz produkcijas vidi tiek piegādāts jau gatavs image. - Lokālā developmentā uz mac/win - docker ir lēnāks nekā homestead un var nedaudz besīt. Varbūt šis noder. produkcijas vides uz linux ir ok, gandrīz bare metal speed. - Docker izmanto image repozitorijas, lai projektiem būvētu tās - izmantojam Gitlab, vai var izmantot docker hub privātās repozitorijas. Šo daļu pašrocīgi uzstādīt ir neliels čakars un prasa nelielu izpētes daļu, bet nekas tāds kam nevarētu izrakties dienā vai divās cauri. - Dockerī neeksistē virtuālie hosti, tāpēc lai uz vienas mašīnas turētu vairākas instances(piemēram staging vidē), kas izmanto :80/:443, lieliski palīdz Nginx proxy ko var apvienot ar letsencrypt helperi.
  3. Šķiet ka netcore ir krietni priekšā tam cube darinājumam. https://github.com/netcore
  4. http://prntscr.com/boeekjpalielinot nedaudz delay pēc kura pārbauda sintaksi, lagi samazināsies un varēs lietot arī uz veca dual core
  5. tas bija vairāk gadu griezumā domāts nevis mēneša. jaunajām tehn. ir jāiesēžās un jānostabilizējas pirms vērts padziļināti apgūt ikdienā, bet jāseko līdzi noteikti ir. mans piemērs vairāk no situācijas kad atnāk kandidāts, paziņo ka visu var un prot, bet kad pajautā ar kādu ietvaru strādā - izskan atbilde "es pats savu lietoju". tādus uz otro kārtu jau arī nepaaicinās
  6. iedomība un lecīgums ir lielākā problēma jauno kandidātu atlasē, it īpaši programmētājiem, kas it labi saskatāma arī šeit esošajos komentāros. ir labi, ja ir -n gadu pieredze, visu vari un visu zini, bet vai ar tādu cilvēku gribēs strādāt, kam ir šāda izturēšanās/attieksme un kam nav vajadzīgs apgūt jaunās tehn., kas nepārtraukti attīstas, jo "viņš jau visu zina"..
  7. ar šo cilvēku nekādā gadījumā nestrādājiet, nav uzticams. tikai ar priekšapmaksām
  8. Pastāsti to vidam arī. https://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=5826&hl=1
  9. ffmpeg ir vecais toolis, jaunais ir pieejams šeit - https://libav.org/ vlc izmantot video transkodēšanai ir overkill, avconv to izdara krietni ātrāk, patērējot mazāk resursus un iespēju ir vairāk.
  10. biju ļoti pārsteigts, ka tika pieminēts Wobemzym, kuru līdz šim man likās ka zina tikai mana ome, kura ir pensionēta neiro-(kautkas, ko nekad neatceros) ārste. Viņa par šiem enzīmiem izsakās kā par brīnumzālēm, tāpēc man ir burvīgā iespēja piekļūt neierobežotiem krājumiem, jo diemžēl - viņi ir diezgan dārgi. Un pēc personīgās pieredzes varu tiešām teikt, ka tie dara brīnumus. Arī viņa tieši tāpat rekomendē, ik pa laikam iziet šo enzīmu kursu. Paldies par rakstu, lika apdomāt šo un to.
  11. Bet man atkal liekas ka darba devējs maksā par darbu, nevis blisināšanos sociālajos tīklos un/vai radošuma uzlādēšanu forumos, to var darīt pusdienu pārtraukumu laikā, jeb arī ārpus darba laika. Protams, ja šīs lietas var apvienot, tad neviens uz pirkstiem jau parasti neskatās un var darīt ko vien vēlas, kamēr darbs tiek paveikts & izdarīts. Bet pēc jurchika teiktā nopratu ka ir problēmas ar termiņu ievērošanu. Tad kāda gan vēl var būt runa par sēdēšanu forumos, kamēr nav termiņi nolīdzināti.
  12. Darba intervijā faktiski neko nav iespējams novērtēt, ir jābūt ar gadiem ilgu pieredzi tieši šajā specifiskajā nodarbē, lai iespējams spētu pateikt kas sanāks no konkrētā kadra. Īstā seja parādās pēc 3-4 mēnešiem, kad pirmais ieskrējiens ir garām un pat centīgākais pārstāj tēlot. Ir divu veidu darbu darītāji - tie, kas termiņos iekļaujas un tie, kas termiņos neiekļaujas. Ja vien projektu vadītājs nav pilnīgs tards un piešķir neadekvātus termiņus, tad pārsvarā pie vainas ir tikai pats darba izpildītājs, iespējams mazāk vajag php.lv darba laikā sēdēt, tad darbs vedīsies raitāk un nebūs jādzird pārmetumi no vadības puses (:
  13. tāpēc ka komunikācija ir nesalīdzināmi grūtāka strādājot attālināti, kā arī šī laika uzskaites sistēma ir čakarējama un nav nekādu problēmu "izlikties" ka strādā, ja labi grib.
  14. Cik man zināms LIX ir 10 Gbits kanāls, bet šiem ir 20 Gbits ārzemju? Anyway, latvijā vēl neesmu redzējis provaideri, kas palīdzētu risināt šīs problēmas, ip adrese uz kā tiek veikts uzbrukums vienmēr tiek nullrouted. Labākajā gadījumā, ja uzbrukums nāk no ārzemēm - TV tornī nogriež ārzemju trafiku un servisi ir pieejami latvijas robežās. Dzirdēju, ka lvrtc iepirka ddos mitigation aparatūru uz pusmiljonu, bet vai tā tiks uzstādīta vispārēji, jeb tikai izredzētajiem - nezinu. No eiropas provaideriem OVH ir tiešām OK, viņu Anti-DDoS risinājums ir viens no labākajiem, kas ir zemo cenu kategorijā, ļoti maz false-postives un forši ka viss pilnībā automatizēts. Ir piekļuve arī pašam firewall un var piekonfigurēt šo n to. Bet topika veidotājam tas neder, jo viņa counterstrike serveri pie ovh būs ar pārāk lielu latency, lai no tā būtu jēga. Ja tomēr negribas padoties, es meklētu rokā to, kas uzbrūk un mēģinātu vienoties par izlīgumu, autors saka ka pazīst. Tas varētu būt lētāk, nekā mēģināt izvietoties piemēram pie deac, kuri apgalvo, ka viņiem esot ddos filtri, lai gan visticamāk ja tas 100 mbits piešķirtais trafiks kā jau Roze teica tiks piepildīts, tad arī viņi paraustīs plecus un pateiks, ka jāpērk lielāka truba, jeb arī jādodas labākas vietas meklējumos -------- edits: Par to lattelecom netu, tas būs daudz trakāk. Izmēģināju viņu "biznesa" servisu. Cena bija ja nemaldos ap 60 EUR par 50 Mbits netu. Uzbrukuma laikā nets nobruka kaut kur lattelecom maršrutētāja pusē un nepacēlās arī pēc uzbrukuma beigām, zvanot uz ltc - priekšā vienmēr bija kāds speciālists, kas nesaprata pilnīgi neko. Atrast viņi nevarēja un nespēja problēmu, kamēr paši mēs neizdomājām un neiebakstījām ar pirkstu, kur viņiem jāskatās. LTC Tehniķis, kas atbrauca skatīties bija tik īpašs, ka neprata pat notreisot savus gateway, lai redzētu, kur paketes pazūd, stāvēja - nepārtraukti uzklausīja komandas pa telefonu un beigās tā arī neko nesaprata un aizbrauca.
  15. cloudflare aizsargā tikai 80, 8080, u.c. ar http servisu saistītos portus.
  16. Kādu laiku pastrādājām ar wordpress. Softs ir burvīgs priekš vizīrkartes lapām un blogiem. Tiklīdz ir nepieciešama out-of-box funkcionalitāte, sākas pamatīgas galvas sāpes. Tas, kurš atbalsta par 15$ nopērkamos pluginus šķietami nemaz to nav mēģinājis darīt, jo šādiem pluginiem ir problēma - to izstrādātāji bieži nav domājuši nedz par optimizēšanu, nedz par to, lai konkrētais plugins sastrādātos ar citiem pluginiem un/vai pašu wordpress dažādās situācijās. Wordpress ir populārs, jo jebkurš ar minimālām css/html zināšanām un shared hostingu kurā ir one-click installi spēj uztaisīt +/- pieņemamu pers. lapu. Vēl piemērs - wp + woocomm, ja nepieciešama def funkcionalitāte, viss ir super. Ja jāpieslēdz ir multivalodas, tad arī ar dārgā gala pluginiem ir problēmas un jāpārzina pamatīgi gan wp core, gan pašu pluginu kods, lai varētu atrisināt šīs lietas. Kur atkal zūd jēga no wp izmantošanas. Nemaz nerunāsim par to cik wp kodā lietas ir haotiski un nesakārtoti izmētātas, orientēties ir sasodīti sarežģīti. Pārgājām uz sevis veidotu bāzi, rakstītu Laravelā. Paši zinam kādas skaidas lācim galvā un paši esam droši par pasākumu, jo izsekot wp atjauninājumiem arī ir sarežģīti, it īpaši ja tiek izmantoti dažādi plugini. Wordpress lai paliek blogeriem, ziņu portāliem, vizītkartēm.
  17. Ja šo uzņēmumu vada tā pati persona, kas pirms pāris gadiem, tad ir vērts doties uz šo darba vietu tīri pieredzes dēļ, ko ir iespējams iegūt.
  18. visticamāk, spriežot pēc linkiem - bots pielasa grozu pilnu pats to negribot, jo ložņā pa linkiem. kā jau te minēja - uzliec pievienošanu grozam zem POST. piemēram ar ajax pieprasījumu.
  19. Džei

    shop

    es arī lieku atstarpes, tas padara kodu tīrāku un vieglāk nolasāmu. closing tags gan nav jāliek
  20. Ja abiem - gan sia, gan ltd Tu esi kā pārstāvis, ļoti iespējams ka Tavs vārds ir blacklistots un līdz ar to - jebkāda turpmāka biznesa paypal kontu vēršana vaļā beigsies ar vienu iznākumu, ātrāk vai vēlāk.
  21. Vai nevar izmantot tādu softu kā izmanto interneta kafejnīcas? Pēc katras sessijas attīra pasākumu un atiestata uz noklusējumu. Un skolēnu failiem piemēram viens serveris ar OwnCloud.
  22. Cenšos atrast labāko/īsāko veidu kā atrast pēdējo child procesu linuxā. Ir zināms screen programmas procesa Id, kas savukārt tur procesu ar pāris child subprocesiem. Pašreiz vienīgais jēdzīgais, ko esmu izdomājis ir: #!/bin/bash fpid=20951; x=`ps h --ppid $fpid -o pid` while [ "$x" != "" ] do pid=$x; x=`ps h --ppid $x -o pid` done echo $pid Varbūt kāds ir saskāries ar līdzīgu lietu un zina labāku risinājumu?
  23. Tātad arī šis - http://desktime.com/ ir nelikumīgi, jeb arī darba vietā tas ir atļauts un freelance gadījumā nebūtu?
  24. VLC vietā jāņem avconv, sarežģītāk uzstādīt un palaist, bet CPU noslodze par 40-50% mazāka.
×
×
  • Create New...