Jump to content
php.lv forumi

webi

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by webi

  1. Ir atvērts uz tcp IPv6, nepieciešams atvērt uz vienkārši tcp.
  2. Spriežot pēc tā, ka izveido diskusiju un pazūdi, domāju, ka neesi vēl gatavs nopietnai dalībai IT darba tirgū. Ieteiktu iesākumā uzkrāt pieredzi, darot jebkādu darbu, kuru Tev par samaksu kāds ir gatavs dot, lai ir kāds daudz maz nopietns ieraksts CV, darba devējs redz, ka Tu esi spējīgs strādāt. Šobrīd rodas iespaids, ka pats īsti nezini, ko gribi. Gribi izklaidēties, baudīt dzīvi, bet pietrūkst "piķis", tapēc jāiet IT. Piedod, bet tāds ir mans subjektīvais viedoklis, paskatoties no malas.
  3. Joprojām strādāju pie saviem un klientu projektiem no lauku sētas. Gadu izmantojām LMT bizness - ļoti nestabils risinājums un klientu apkalpošana zem jebkuras kritikas. Šobrīd, Bites trīs reizes lētākais risinājums - viss stabili. Kopumā esošā situācija liek vairāk mobilizēties darbam.
  4. Tas, ka datubāzes arhitektūra un pieprasījumi ir ātrdarbības pamatā, ir vispārzināms. Mazāk zināms par servera atmiņas un procesora jaudas racionālu izmantošanu. Visam ir robeža, noteikti ne konkrēta, bet katram projektam un serverim sava. Pēc pieredzes, pie aptuveni 1000+ pieprasījumiem sekundē uz viduvēja servera, rodas vēlme, lai optimizēts ir viss, ko var optimizēt. Kad vairs nav kur piesieties, var sākt celt servera jaudu. Viedoklis mans subjektīvais, nevienam neko neuzspiežu un nepasniedzu kā vienīgo patiesību. Vienkārši esmu slinks, vecs un negribu labot svešu kodu... :D
  5. Tabulu "layouts" html kodā nevieš cerības. Lētāk, ātrāk būs pārnest datus uz kādu SaaS internetveikala platformu.
  6. Ar ietvariem viss ir labi līdz brīdim, kad jāsāk optimizācija. Jaunās skolas programmētāji teiks, ka jāceļ jauda serveriem, jo dzelži, elektrība lēta un par ekoloģiju po*uj! Vecās, ka jāraksta no 0, lai viss ir izsekojams, bez liekām darbībām, ar minimālu procesora un atmiņas noslodzi. Noteikti ir arī "freimvorku naži", kuri ietvara kodu pārzin kā savu kabatu un spēj visu optimizēt līdz maksimumam. Katrā ziņā strīdēties par to ir bezjēdzīgi... Katram projektam savi programmētāji ar savu skatījumu un izvēli kādus risinājumus lietot. Lietotājam svarīgs UI, UX un ātrdarbība, vienalga html ģenerē Laravel, Phalcon vai Perl...
  7. Piekrītu, ka ietvari bremzē ātrdarbību. Kamēr projekts mazs, bez noslodzes - viss labi. Tiklīdz jāsāk optimizācija, saproti, ka vieglāk uzreiz uzraksīt visu optimizētu konkrētam projektam.
  8. Kā darba devējs, krāvēja amata norādīšanu CV, ja tāds ir bijis, uzskatītu par plusu, jo cilvēks nav slinks un fakta nenoklusēšana norāda, ka ar pašapziņu viss ir kārtībā. CV ir dokuments, kurā ir sausi fakti. Ar piemēriem pilns internets, cik atceros, likeit.lv automātiski ģenerēja skaistu CV, angliski gan.
  9. webi

    Logo

    Grafiskais dizains
  10. Kad nav jāstrādā, izklausās forši. Meitenes gan varēja būt vairāk.
  11. Kurā skolā ej? Paņem jebkuru web lapu, kura patīk, piemēram, https://bmwcarclubgb.uk/ File -> Save page As ... un būs Tev gan html, gan css, gan js atliek tikai izlabot ar savu informāciju, aizvākt visu lieku un cerēt, ka aizsmērēsi ausis vērtētājiem. Atceries, ka viņi jau var arī palūgt paskaidrot kādu koda rindu. Kopumā taču nav nekas sarežģīts no css izdzēst liekās klases? Aizvietot bildes un tekstus ar saviem? Veiksmi mācībās!
  12. Viss, protams, atkarīgs no konkrētā domēna vārda. 100 - 10000 Parasti jau puses vienojās, lai pircējs piedāvā cenu, ja reiz izrāda interesi.
  13. Jautā konkrēti, gan jau šeit pa visiem izdosies palīdzēt. Privātskolotājs webizstrādē būs dārgi un šaubos vai rezultāts būs pozitīvs. Jāsāk ar HTML pamatiem
  14. webi

    Web lapas logo

    Grafiskais dizains: ātra, lēta logo izstrāde .
  15. CSS - position: fixed;
  16. Jā, vainīgs. Paldies, Pieduriens, ka pamanīji un aaxc, ka izlaboji. Tomēr, konkrētā neuzmanības kļūda tieši liek iedziļināties un saprast, kapēc nestrādā kā plānots, pēc tam izprast un salabot. :D
  17. Viss kārtībā, sāc ar pamatiem, tas ir ļoti labi. Līdz MVC vēl tiksi. Man nepatīk switch un if pierakstu var noīsināt. <?php // Definējam nolusējuma skatu, lai ērti pie vajadzības varam to mainīt define("DEFAULT_PAGE", "news"); // Visus iespējamos skatus glabājam masīvā atslēgasvārds => fails // Ērtāk pievienot vai noņemt kā switch, arī īsāks kods $pages = array("home" => "home.php", "news" => "news.php"); // Pārbaudam vai padots atslēgas vārds un vai tāds eksistē iespējamo skatu masīvā // Ja jā piešķiram vērtību, ja nē piešķiram noklusējuma skata vērtību // Saīsināts(shorthand) IF pieraksts $page = (isset($_GET["page"]) && isset($pages[$_GET["page"]])) ? $page : DEFAULT_PAGE; // Iekļaujam skatu include_once($pages[$page]); Nav testēts.
  18. Precīzāk būtu, ka tiek izveidota aplikācija ar lapu "ifreimā". Kas gan tur tiek pārveidots? Es ieteiktu, ka jūs automātiski publicējat aplikāciju savā "play store" kontā, nezinu gan vai to atļauj noteikumi. Kopumā interesants un atbalstāms pasākums. Veiksmi!
  19. Photoshop wannabe masters būs precīzāk.
×
×
  • Create New...