Jump to content
php.lv forumi

Tekstils

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Tekstils's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Mhm paldies par saitu nu tad pagidām neko netaisīšu paņēmšu pats pamacīšos. Kritikas pietiek lūdzams aizvērt topiku.
  2. Skaidrs nu paldies ka vismaz normāli izskaidrojot ,nevis ka parēji azi viens pec otra vienkārši sāk kaut ko bļaut. Par autortiesībam tiešām muļķīgi sanāca es biju ielicis pirms vajadzīga laika, vienkārš es taisījos veikt darbu tālāk un garāku nevis 3 tagus izskaidrot. :D
  3. Saprotu ,bet neko tādu neesmu veidojis ,lai varētu tiešām ar lielu bold iezīmet savu vārdu un uzvārdu. Ar kritiku ,kā ir tā ir ,es vnk ta novērtēju tautas reakciju. Taisos vienkārši veidot talāk . Un jā ar latviešu valodu neiet raiti ,bet nu kaut kā būs grammatiskāk jamēģina.
  4. Web devolpor tāda gadijumā būtu palabojis un pateicis kura vieta man ir nepareiza nevis vienkārši aizmonitoriski dirsis.
  5. Neņirgajos nekādīgi ,un sakot par vāju pamacību ,ta tika veidota tiem kuri neko nejēdz tajā,es varēju uzreiz drukāt uzreiz un pat nepastastot kas ir kas, bet no tās pamacības būtu jēga? Tas ir tikai pats pats sākums ,vnk gribēju redzēt ka tauta noreaģēs un ko teiks..... Par paslepnumu nekādīgi nelopojos ja tas nav nekas tiešām liels ,bet vienmēr pierakstu ka kopēt ir aizliegts! Par stilu kļūdām un vnk kļūdām es piekrītu ,mierīgāk ta ir mana pirmā uzdrukāta pamacība.
  6. Tiesam paldies ka izlaboji.
  7. Tavs komentars ir galigi nesaprotams. Kad iemacisies Latviešu valodu tad arī komentē.
  8. Sveiki nu tad mani sauc Tekstils un es jums pastastīšu par vienu no vieglākajam majaslapas valodām . Ta ir mana pirma pamacība tāpēc nevērtējat skarbi...... :D HTML [Hyper Text Markup Language] HTML dokuments vienmēr sakas ar <html> <body> <h1> Te, būs virsraksts! </h1> <p> Te, būs tavs paragrāfs! </p> </body> </html> Tieši tāds viņš arī izskatas tad paskaidrošu kas ir kas: Teksts starp <html> un </ html> apraksta mājas lapu. Teksts starp <body> un </ body> ir redzams lapas saturā. Teksts starp <h1> un </ h1> ir parādīts kā virsraksts. Teksts starp <p> un </ p> ir parādīts kā paragrāfs. Nu tad lai vieglāk saprastu visu, tad macīsimies taisot visu līdz arī pāši. Sākuma izveidojam atsevišku mapi kur liksim visus majaslapas dokumentus. Pēc mapes izveidošānas ,izveidojam divus failus: manalapa.html manalapa2.html Atveram manalapa.html un ierakstam mūsu pirmo piemēru: <html> <body> <h1> Te, būs virsraksts! </h1> <p> Te, būs tavs paragrāfs! </p> </body> </html> Tagad aiztaisam dokumentu un atveram to caur internetu brauzeri un skatamies rezultātu . Jūs redzat sev priekšā lielu izceltu ar bold ietonētu tekstu/virsrakstu , bet leja ar standarta izmēru šriftu jūsu paragrāfu. Uzmanību: Virsraksta lielumus visvieglāk ir mainīt pamainot ta ciparu,piemēram h1 ir lielakais šāda veida pieejamais šrifts ,bet h6 ir mazakais , nu tad arī izmēģināsim un redzēsim izmaiņas,es ielikšu h3 lai vieglāk redzētu atšķirību. <html> <body> <h3> Te, būs virsraksts! </h3> <p> Te, būs tavs paragrāfs! </p> </body> </html> Tagad izmainot izcelto daļu atkal saglabājam un ieejot jūsu dokumenta no kada no brauzeriem var redzēt ka virsraksts ir mazāks. Tagad pariesim pie html linkiem. HTML dokumentā linki tiek apzīmēti ar tagu <a> Izskatas šādi. <a href="http://php.lv"> Mēģinam pievienot kādu linku mūsu majaslapai: <html> <body> <h1> Te, būs virsraksts! </h1> <a href="http://m-team.lv">Sis ir linka nosaukums.</a> <p> Te, būs tavs paragrāfs! </p> </body> </html> Tagad atkal paskatāmies mūsu iznākumu . Kā redzāt mums ir pievienots links un uzspiežot uz viņa vinš mūs parmet mūsu noradītaja adresse /majaslapā. Nu tad ja mums ir linki tad velviens svarīgs elements ir bildes . Tagad musu ieejam mūsu mapīte kur glabājas abi majaslapas dokumenti un izveidojam tur mapīti ar nosaukumu "bildes" vai "image". HTML dokumenta bildes tiek apzīmētas ar tagu <img> Tagad ievietosim mūsu majaslapa kādu bildi par piemēru paņemsim kādu no bildēm ,ka šo : http://static.toodoo.ru/photos/55/70/user_3675_200x200.jpg Pievienosim tai bildes tagu. Būtu jaizskatas šādi: <html> <body> <h1> Te, būs virsraksts! </h1> <a href="http://php.lv">This is a link</a> <p> Te, būs tavs paragrāfs! </p> <img src="http://static.toodoo.ru/photos/55/70/user_3675_200x200.jpg"/> </body> </html> The End . Kopēt vai publicēt šo topiku/pamacību bez autora atļaujas ir stingri aizliegts!
×
×
  • Create New...