Jump to content
php.lv forumi

DLV

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

DLV's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. nu briedi, sorry par izteicienu - tev ragi par garu, ka negribas saprast? es taču rakstīju, ka skripts pats to dara jo viņš latviešu specifiskos burtus pārvērš par ascii, jo savādāk viņš nesaprot. es nelasu ascii pats, don't worry. ar UTF-8 man nestrādāja, tāpēc uzliku 1257 un tad vismaz normālāk aizgāja izņemot tos burtus.
  2. es pats neko nedaru. parasti savadu tekstu ko vajag un pievienoju. kad eju uz teksta rediģēšanu tad automātiski pats skripts jau ir pārvērtis visus šos burtus uz ascii kodu, izņemot š un ž. tur nekas specifisks nav, tikai apraksts tas arī viss
  3. update sorry, par postu. aizdomājos un sapratu kur kļūda. pats php kods automātiski nepārvērš latviešu specifiskos burtus uz ascii kodu, tie bija vienīgie, kas netika pārvērsi, kad iet uz rediģēšanu. pats ar rokām savadīju un aizgāja. tagad vienīgi domāju, kur lai es īsti palaboju, lai automātiski php var pārvērst tos divus uz ascii kodu?
  4. ņemos ņemos un nevaru saprast, kāpēc man neatspoguļojas korekti latviešu valodas simboli. ir it kā vajadzīgais salikts // charset for web pages and emails define('CHARSET', 'Windows-1257'); vienīgie burti, kurus neatspoguļo korekti vai vispār neatspoguļo ir š un ž, pārjējie atspoguļojas normāli. pat č atspoguļo normāli, tad nesaprotu, kur problēmas, jo ja ar jumtiņu citu burtu atspoguļo un citu nē, kā to saprast? varbūt ir kādam nojausma uz kuru pusi meklēt?
  5. paldies. vispār tā arī izdarīju. izgriezu tieši nepieciešamo gabaliņu, ar kuru vajadzēja piepildīt backgroundu un sanāca tieši tā, kā vajadzēja.
  6. Neizdevās atrast forumā, tāpēc domāju uzjautāšu zinošajiem. situācija šāda - lapas augšā ir bilde, kura monitoru rezolūcijas dēļ ir apgriezta tā, lai mazajiem monitoriem tā būtu pilnībā redzama un nevajadzētu bīdīt pa labi pa kreisi, turklāt lielajiem monitoriem ar augstāku izšķirtspēju šī pati bilde parādās kreisajā pusē un visa labā puse ir background krāsā, respektīvi baltā. Kā lai es varu aizpildīt visu atlikušo lauku tā, lai tas turpinātos tādās pat krāsās, kā ir bildē? saprotams, ka bilde nav vienkrāsaina, līdz ar to backgroundu es nevaru aizpildīt vienā krāsā. bilde ir sadalīta divās horizontālās līnijās un šīs pašas līnijas es vienkārši gribu pagarināt līdz monitora labajai pusei. ir variants ar repeat, bet šo nevaru izmantot, jo uz bildes ir teksts. varbūt var dalīt kā tabulu, kreiso kolonnu vienā rindā, labo 2 rindās un tad (ja vispār tā var). neesmu specs, sorry! ja ir kādi ieteikumi, būtu pateicīgs par atbildēm.
×
×
  • Create New...