Jump to content
php.lv forumi

cipcaps

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

cipcaps's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Iet. Paldies. Super. Tagad zināšu.
  2. Lieta tāda ka ņemos jau kādu laiku ar to un nekas neiet. Datubāzē ir lauks ar tekstu "Kāda mūsu fane", caur phpMyAdmin izskatās šādi "KÄda mÅ«su fane" Bet kad lietoju šādu kodu $res = mysql_query("SELECT * FROM `table` WHERE `id` = 'info' ORDER BY `id` DESC"); while($arr = mysql_fetch_array($res)){ echo $arr['text']; } tiek parādīts skaisti "Kāda mūsu fane", bet ja vajag piem. nosaukumu kas ierobežo garumu, šādi $res = mysql_query("SELECT * FROM `table` WHERE `id` = 'info' ORDER BY `id` DESC"); while($arr = mysql_fetch_array($res)){ echo substr($arr['text'],0,7); } tad ir tā "Kāda m", jo cik saprotu tad viņš lieto "KÄda mÅ", bet kā lai dabūt to ka viņš "Å«" uzskata par "ū" pirms paņem pirmos septiņus simbolus? PALDIES.
  3. OO, paldies vecīt sanāca beidzot pieleca kā šito lietot. mysql_query("SET NAMES UTF8",$Maildb);
  4. tad ja man vajag uz LATIN1 tad uzreiz pēc konekcijas ir mysql_query("SET NAMES LATIN1"); ? Vai netā saprotu, jo šito gan nezināju.
  5. Lieta tāda ka uz doto brīdi man ir DB : 'mail'. Mail datubāzē ir tabulas ar dažādām vērtībām, bet uz šīm tabulām un to vērtību charsetu paļaujas ĻOTI liels kods un viņš izmanot utf8_general_ci visas vērības un viss ir utf8_general_ci. Bet ļoti interesanti ir kad izsaucu šo kodu. $Maildb = mysql_connect('localhost','user','pass',true); mysql_select_db('mail',$Maildb) or die("Error connection to database."); $sql = "SELECT * FROM `accounts` WHERE `mail_inc_login` `def_acct` = '1'"; $m_res = mysql_query($sql,$Maildb); $i=0; while($arr=mysql_fetch_array($m_res)){ $data[$i]['name'] = $arr['mail_name']; $i++; } Bet ja `mail_name` ir Jānis Lapiņš no php ar echo iznāk J?nis Lapi?š, sakie,lūdzu, kā var dabūt gatavu to ka iznāk pareiza vērtība. Ir kaukāds CONVERT jāliek vai kā. Pieņemu, ka tas viss strādā, ja visu kodu un visu encoudo uz UTF-8, bet tas nav reāli, jo otrs kods arī ir liels. Tāpēc vajadzētu ka var tā ka dabūt ārā tikai to vērtību `mail_name` kā latin1. Paldies.
  6. Jā paldies tas man ir skaidrs, to ārī esmu izdarījis, bet vai tavā variantā, ja būs direktorija "cpanel" un tajā "issues" un tad "edit_issues" un tad būs direktorija "abc" un ieejot adresē action="/cpanel/issues/edit_issue/abc" viņš neatver tev abc index failu, ja tāds ir, vai arī item listu? Jo man ir direktorija "images" bet gribētu lai var http://adrese.lv/images šādā veidā nevar tikt direktorijā images.
  7. RewriteEngine on RewriteRule ^.htaccess$ - [F] RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?req=$1&%{QUERY_STRING} Sakiet, kā dabūt to ka viņš ignorē mapi, ja nav fails. T.i. piem. http://kaukas.lv/mape/fails.jpg'>http://kaukas.lv/mape/fails.jpg <- nonāk pie faila; Bet http://kaukas.lv/mape/ <- ir direktorija "mape", bet viņš viņu ignorē.
  8. Tur bija tas ka viņš taisīja, if(require){...} , bet require neatgriež neko un viņš uzskatīja ka nav :) un tad par šo ir tas ka laikam, include neietekmē tādas definīcijas, t.i. $a *Sorry ka tik vēlu, neievēroju šo poustu.
  9. Sveiki, pāris dienas meklēju, google un kaut ko ķimerējos, beigas neko tik un tā nedabūju gatavu. Man vajag divas lietas, tā lai viņas pielabot, jo no preg_replace nesaprotu neko.... 1. Vajag tā : Lai <zzz jebkas > un <ccc jebkas > PĀRIET uz jebkas 2. vajag tā : Lai <aaa out="nezinu"> un <aaa abc="asd" out="nezinu" bcs="hhhh"> pāriet uz nezinu 1-ajam tā ideja ir ka visi tagi kas ir iekš HTML taga tiek padoti kā vērtība. 2-ajam tā ideja ir tāda ka neskatoties uz citiem tagiem tiek padotā tikai vajadzīgā taga vērtīiba.
  10. Sorry par dubūlt poustu, bet rakstot pēdējo poustu izfunktierēju, kas bija par problēmu. Paldies visiem, kas piedalījās diskusijā.
  11. BET tas ir tikai šeit, un saistībā tikai ar šo vietu/ielādi, jo ja daru tā ka : if($a==true){ $mk->error('11'); } un tieši pirms šī uzlieku $a=false; @include('...'); un include failā ielieku $a=true nekas nemainās, šis pats, bet ja include failā neko nelieku, tad pārmet uz err lapu.
  12. Jā tas izdrukā, arā visu kā vajag, ja ierakstu echo moduleLoaded; tas uzreiz pēc moduļa ievieto 'searchMod '
  13. Pats uzrakstīju šo rindu, tā pārbauda vai ir definēts ielādētais modulis. @include($global['modFold'].$file); if(!defined('moduleLoaded')){ $mk->error('11'); } ja viņš neveic include modulim tad nerodas šāda definācija : define('moduleLoaded','searchMod'); bet tā kā modulis ielādējas, tad lapā parādās tā saturs, un ir šī definīcija uzstādīta.
×
×
  • Create New...