Jump to content
php.lv forumi

lostz

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lostz

  1. tad pēdējā teikuma, es saprotu kad, ja es nepīpēju un nedzeru, tad respektīvi man jāprasa mazāk? :D
  2. liels paldies F3llony un aaxc, protams arī pārējiem paldies par piedalīšanos diskusijā. Īstenībā, man kā kādam vietējam pagasta āmuram, grūti vadīties pēc cenām, jo pārāk daudzi patiešām klaigā pa 25Ls a ārvalstu kompānijas sauc citus ciparus. Principā projekts ir tāds: 1 intro lapa (tīri html) un 3 lapas (principā joomla) bet viena no otras tīri atšķiras nedaudz ar krāsu un viss. (Bet nu tomēr paliek darbs pie pirmā dizaina.) Nu lūk, vadoties pēc aaxc aprēķina 180-250Ls (viena lapa) Un kā ar pārējām būtu korektāk darīt?
  3. Nu, tas gan man šķiet reālāks. Un cilvēki ir visādi, lielām firmām, man liekas, more legit liksies 250-300Ls, nevis 25-30Ls
  4. Tad sanāk, kad psd->html->joomla. Viss tas darbs, izmaksā tik vien, kā 25/20Ls? Neticas pat, kad cilvēks pa tik lētu naudu to darītu.
  5. Sveiki, Vēršos pie daudz zinošākiem cilvēkiem ar jautājumu. Cik vidēji maksātu template izstrāde uz Joomlas. (Dizaina izveide, psd->html/joomla template). Tīri tā principa pēc, cik prasītu par dizainu un cik par pašu kodu. Priekš parastas informatīvas/vizītkartes stila lapas, kas bāzēta uz joomlas.
  6. ak dievs, kārtējais cs'a projekta upuris... tu to savu monitors.php rename uz dd2mon.php/hzmon.php sakopē un samaini informāciju kas atbild par servera parametru izvilkšanu un viss.
  7. lostz

    utf8 kodēšana

    pameiģini browserī uzlikt utf-8, lai viņš lasa. Atceros tā arī varēja.
  8. da nē, es jau neko nesaku, mans līmenis ir zems, (mācos), tapēc arī uzdodu jautājumus. class user{ __construct($id) { $this->id = $id } public function get_username($id) { $username = get_record("SELECT name FROM users WHERE id = '".$this->id."'"); return $username; } } bet nu es iebraucu pats, nesen esu pieķēries tik oop un tā virspusēji, bet kas man liedz mācīties to, kas mani interesē daGreiv?
  9. nu, tad labi, ka turpinu, cilvēki te parādiju nedaudz ceļu man un to pašu daGreivs ko toreiz mocija (savu mvc) es ņēmu, kā piemēru tam ko vajadzētu darīt un kā, + ņēmu vel pie sirds codez linku. Cik es tagad jau 2 dienas mokos, un ir savs pluss mvc, godīgi sakot vienkāršak saprast visu un ja nu savajagas ko izmainīt, nav tik grūti, vienīgā problēma viss man tas ir statisks, tagad gribas to visu tā dinamiskāku padarīt. un rodas jautājums, bet sākšu ar piemēru: http://paste.php.lv/...2ef785?lang=php reku kods man ir (indeks un lib), un man ir situācija kad es vēlos izvilkt no db lietotāju struktūra: Field Type Null Default Comments MIME id int(4) No vards varchar(30) No uzvards varchar(30) No email varchar(64) No status varchar(64) No cik es zinu, lai tiktu mans statiskais var $name = "vārdiņs;"; jāizstāj ar lietotāju no datubāzes, man vajag veikt select un visu parējo procedūru, protams veicu, bet nesekmīgi, cik es sapratu, sākot darbu ar testa lapeli, nedaudz ir atšķirība, un rodas jautājums jeb kliedziens pēc palīdzības, kā būtu tagad man jādara, lai veiktu select no datu bāzes?
  10. da nē vienkārši, nevajag citus nosodīt par to ka cenšas riteņus izgudrot, ja pats to arī dari, labāk padalies ar iespaidiem vai arī iesaki kaut ko, kas tev palīdzēja apgūt to. :)
  11. dārgais daGrevis, es necenšos izgudrot "divriteni" es vienkārši cenšos visu izprast kas un kā, tu pats vēl netik sen centies izgudrot pats savu riteni ( http://php.lv/f/topi...-mvc-struktura/ ) tapēc, kapēc citi nevar a tu vari savu frameworku pamocīt ( pat 2 reiz tu to dariji ), tāpat kā tu, es to daru, lai ko iemācītos un tīri priekš sevis. ps. codez, liels paldies par linku, labs un vienkārš :)
  12. nu jā codez, tavs piemērs ir vieglāks, bet ja pieņemam, kad tā daļa ko rādiju ir daļa no taisīta, frameworka, un ja gribu viņu vēlāk uztaisīt, lai no malas cilvēkiem viņa būtu tīri viegli saprotama, gribi teikt nav jēgas man tā censties?
  13. ak dievs, vienkārši pajautāju cilvēkiem a tie te reali lieki posto un neko nepasaka, Kā vienmēr milijons posti un tikai 1/2 jēdzīgi šajā gadījumā tikai briedim, pārējie rādija savu intelektu... (mans rezultāts) http://paste.php.lv/b250e46e8b101b531ffa24b6a07887c5?lang=html4strict // http://paste.php.lv/b7ea39a38d6fc01dec6256a3ebcb6f3f?lang=php protams šis nav vis koda gabals, bet still lūk uz kuru pusi es skatījos, bet te tik kādam labāk ko "gudru" sākt dzīt. ps. paldies briedi iemetu aci par mvc un hmvc, un tur blandoties pa rakstiem, atradu kā šo lācīti darbināt, lai izbēgtu lieku gudrinieku postus, es domāju varētu T.C. jo atbilde ir mācaties mvc
  14. Sveiki, radās man doma pamēģināt iemācīties veidot savu templating sistēmu, sāku google rakāties "how to make your own .tpl" bet protams, google ir kaptēne acīm redzamība un saprot to, ka es vēlētos priekš kāda cms to, bet šajā gadījumā nē, un tapēc vēršos šeit, pie zinošākiem cilvēkiem ar jautājumu, kā izveidot parastu lapu ar template, ideja varētu būt tāda, -template(mape kurā glabājas iekšā apakš mape ar template nosaukumu) index ( te vienkārši un smuki visu parāda ) config ( definēts kādu template izmantojam no direktorijas (template) ja ir iespējas, varētu parādīt man ar pirkstu virzienu kur to meklēt. Paldies jau iepriekš.
  15. tā kā esu cilvēks ar virspusēju php/sql zināšanām, uzskatu, kad vienīgais, kas nepieder pie vārda ne labā līmenī ir OOP, faktiski to pieskaita pie padziļinātajām zināšanām. Tā šis uzdevums, es uzskatu ir laba praktiskā daļa intervijai, bet par laiku gan ir grūti spriest cik veltīt, jo ja cilvēks ir tikai iesācējs, labāk būtu, ja ir cilvēki piemēram, 3-4 intervijā, skatīties, kas ātrāk izpildīs uzdevumu un kvalitatīvāk. un pēc tā skatīties.
  16. paldies, un cik es saprotu viss kur kļūda bija, not null ? ps timestamp(14) , pats sapratu :)
  17. sāku mocīt sql'u, un sākot darbu ar lietotājiem, kaut kas sāka neiet, un kļūdu sintaksē nesaskatu, varbūt jau acis kubā varbūt vienkārši nezinu.. vai var kāds palīdzēt? Kods: CREATE TABLE `lietotajs` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `login` varchar(255) NOT NULL default '', `dzi` enum('male','female') NOT NULL default 'male', `valuta` int(11) NOT NULL default '0', `mid` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '1', `x` smallint(6) NOT NULL default '0', `y` smallint(6) NOT NULL default '0', `status` enum('online','inmove','....','wait','inaction') NOT NULL default 'online', `lastupdate` timestamp(14) NOT NULL, `jbid` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `jtime` int(11) NOT NULL default '0', `a_hour` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0', `maksa` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `dzt` smallint(5) unsigned NOT NULL default '40', `dzm` smallint(5) unsigned NOT NULL default '40', `dzu` timestamp(14) NOT NULL default '00000000000000', `pwr` smallint(6) NOT NULL default '10', `drg` smallint(6) NOT NULL default '30', `stpm` timestamp(14) NOT NULL default '00000000000000', `refer` int(11) NOT NULL default '0', `pers_info` varchar(255) NOT NULL default '', `seccode` smallint(6) NOT NULL default '0', `quest_col` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `quest_gen` int(11) NOT NULL default '0', `quest_war_gen` int(11) NOT NULL default '0', `quest_war_col` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `corpid` smallint(6) NOT NULL default '0', `plen_id` int(11) NOT NULL default '0', `plen_h` smallint(6) NOT NULL default '0', `plen_ti` int(11) NOT NULL default '0', `ref_col` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`id`), UNIQUE KEY `login_2` (`login`), KEY `login` (`login`), KEY `status` (`status`), KEY `x` (`x`), KEY `y` (`y`), KEY `job` (`jbid`,`jtime`) ) ENGINE=MyISAM PACK_KEYS=0 Kļūda: #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(14) NOT NULL, `jbid` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `jtime` i' at line 10
  18. Kad tu ielade bildi, tev ir iespeja izveleties zemak, kada izmera ta bus.. Zem Aligment, bus tads size. un viss.. P°S. Otrs veids ir Settings->Media-> Un tur konfigure pec sirds patikas.
  19. par to gramatu, ko tu ieliki, man vinja majas metajas nekam nederiga, saku it ka tur nekas tads nav, w3 labaaks... protams vienigais, kas man patika tas bija ka ta ir latviski. Vel atceros biju lasijis latvieshu php gramatu, ari bija tiri ta neko kaut kadi bija phpdev.server.lv, kas tads, bet kad apstijos lapa beigta, bet gramatu biblotekas var atrast.
  20. nu a kam tev, tu varetu ta kaut startam ielikt kadu 100/200 lvl vai kuro tur un skaties cik atri ies, un pec ta vadies vai vajag vispar paugstinat maksimalo limeni.
  21. waplet, cik sapratu taisi spēli, var jau apstīties kā citiem ir, un pēc tā skatīties kā ir viņi to taisījuši, http://s.exs.lv/1qr reku piemeram. Un vai nebūtu pēc tā izsecināt, kā citi ir to darījuši?
  22. nu ja tu saliki tam connect, visu kā vajag tad ar to nebūtu jābūt problēmām.
  23. Iespaidīga mājas blogs...
  24. lostz

    pardodu domeenu

    Njaa.. cilvēks pat jautā uz parādu domēnu, xmas forši dari :D varbūt mājas lapu vari iedot man uz parādu?
  25. lostz

    Kāds var help?

    Nu jā tu jau tāda veida spamā esi profiņš.. )) Nu nekas lai jau tiek tas kliks, bagātāks viņš tā vai tā nekļūs no tā..
×
×
  • Create New...