Jump to content
php.lv forumi

Леший

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    666
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    https://discord.gg/yj5cfrt

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Леший's Achievements

  1. Es uzskatu, ka šādi programmētāji ir lielākais ļaunums. Kurš tev teica, ka kāds cits sapratīs tavu 10gv govnokodu? 99.9999% varbūtība, ka tavu kodu pēc tam uzturēs kāds cits. Un man savā pieredzē ar tādiem "brīnumbērnu" projektiem nācas saskarties diezgan bieži. Hell, es varu par to uzrakstīt grāmatu! Viņam metas virsū tāpēc, ka viņš atļāvās paziņot, ka ietvars nekad nav vajadzīgs un ir sūds pilns ar bugiem un bremzē. Tas man liekas ir atkarīgs no programmētāja. Ja rokas no pakaļas, tad jā, tā ir sāpe. Bet tavs arguments ir apgāžams ar elementāru faktu, ka ietvaru izstrādātāji parasti seko līdzi tendencēm un zina par topošām izmaiņām PHP versijās pirms visiem pārējiem PHP programmētājiem. Un paredz to savos ietvaros. Esmu taisījis ietvaru upgrade projektiem uz tādiem ietvariem, ka CI, Fuel, Laravel. Sliktākajā gadījumā tas bija dažu stundu jautājums, piemēram, kad kaut kādam akmens laikmeta serverim ar vecu *buntu un php 5.3 vajag upgreidot ietvaru un uzlikt php 7.*. Pārējos gadījumos viss notiek ļoti gludi. Un galvenais, ka praktiski vienmēr kods ir saprotams un maintainojams. Ko praktiski nekad nevar pateikt par projektiem, kurus kāds taisīja uz "sava koda".
  2. Piemēram, landing page konkrētam klientam vai kampaņai esošā projektā.
  3. Manu tekstu bija jāsaprot, ka grey_wolf nezin pat par npm. Un izmantot kādu package manager 2020. gadā ir nevis labi vai slikti, bet obligāti.
  4. JS ietvari parasti netiek veidoti, lai izmantotu vienu JS funkciju. Tu jauc ar bibliotēkām. Tu droši vien pat neesi dzirdējis par npm. Nē, slikts programmētājs ir tas, kas taisa "elementāras lietas" pats, neizmantojot instrumentus, kuri tam ir domāti. Jo tāds programmētājs iztērēs laiku, izgudrojot divriteni, kuram noteikti būs drošības caurumi un nebūs normāla composer atbalsta utt. Runājot par ātrumiem - ar opcache to pašu laravel var paātrināt diezgan pamatīgi. Tavs self-made kods varēs sacensties ātrumā?
  5. Vienīgais skaidrojums šim varētu būt, ka lapa uz "sava" koda nevienam nav vajadzīga :) Bet nopietni runājot - vari nosaukt konkrētus piemērus? Un aprakstīt konkrēta OS FW ievainojamību.
  6. Tas grey_wolf gadījumā nav Gatis? Savējie sapratīs.
  7. Precizējums: 300 eur dienā par 8 stundu dienu?
  8. Ar tām proporcijām bija domātas nevis grupu izmēri, bet pati sabiedrība: valsts iekārta būvējas, ņēmot 80% ideju no kapitālisma un 20% no sociālisma. Pa lielam, līdzīgas sistēmas pastāv praktiski jebkurā civilizētā valstī, tikai proporcijas ir savādākas.
  9. Visu nelasīju, bet pliks kapitālisms nestrādā, tāpat kā pliks socialisms. Ja teikt ļoti ļoti aptuveni tad manuprāt 80% cap / 20% soc ir tā normālāka proporcija.
  10. Леший

    Padalos

    Labāk būtu stāstīt cilvēkiem nevis kā izvairīties no nodokļu maksāšanas diezgan apšaubamā ceļā, bet variantus, kā var likuma robežās optimizēt nodokļus un kā tos atgriezt. Tavi teksti a-la "visu var pirkt uz firmu un par to nekas nebūs" ir diezgan naīvi un ir tālu no patiesības. Unless, tu strādā valdībā/domē, vai esi ušakova čoms.
  11. Леший

    Padalos

    codez_kanzur = lim_{x->0} 1/x Piekritīšu @Mr.Key un ieteikšu citiem neklausīties ieteikumus no randomiem internetā.
  12. @spainis, un ja return numb > max ? r : p(max, numb + 1, is_prime(numb, 0, r) ? r.concat([numb]) : r); samainīt uz return numb > max ? r : p(max, numb + 2, is_prime(numb, 1, r) ? r.concat([numb]) : r); ?
  13. Nē, es uzskatu, ka ja grozā ir gan āboli gan bumbieri, tad tas nav ābolu grozs, bet grozs, kurā ir arī āboli. Augstāk es rakstīju par tīri funkcionālām valodām. Tādās valodās ir konkrēts pilnvērtīgs koncepts bez liekām lietām. Scala nav no tādām valodām.
  14. Jā, šajā linkā ir uzrakstīts, kāpēc tikai nemutabilitāte nepadara valodu par funkcionālu.
×
×
  • Create New...