Jump to content
php.lv forumi

r00m

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://school-street.net
  • Skype
    buala.sytes.net

Profile Information

  • Gender
    Male

r00m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Maris-S, paldies, noderēs. Man arī slackware :) So.. cik saprotu ja gribu security tad bez FastCGI/CGI man neiztikt? + Vai šādi dara arī lielās hostinga kompānijas?
  2. Man ir virtualhosti! Tie domēni par kuriem runāju katrs ir iekš sava <Virtualhost>. Pag tad sanāk, ja es virtualhostā esmu pateicis, ka tev ir būt šeit, tad ja lietotājs vēlas atvērt piemēram '../domain2/secret.txt' vai '../../etc/passwd' viņam tas neizdosies?
  3. Paldies par atbildēm. CGI neizmantoju tāpēc to iekš httpd.conf atslēgšu. Lasot iedotās saites nonācu pie secinājuma, ka atļaušu apacim rakstīt/lasīt userx folderī, faili piederēs domēna ownerim un iestatīšu open_basedir sekojoši "/foo/bar/userx/:/tmp/" kā arī aizliegšu apacim lasīt ārpus web roota ar sekojošu direktīvu: <Directory /foo/bar Order Allow,Deny Allow from all </Directory> Kā izskatās? Grey_Wolf, tā man ir pašlaik!
  4. Sveiki vīri! Man ir kaste no kuras servēju pāris domēnus. Līdz šim visi domēni bija mani, tāpēc īpaši neuztraucos par drošību, bet tagad man ir nākuši klāt ārēji domēni un nu ir radušās aizdomas par visa pasākuma drošību. Situācija pašlaik: Apacis "skrien" zem apache:apache proftpd jailo jūzeri iekš viņa home diras Kad izveido jūzeri kā mājas diru ierāda /foo/bar/userx chown userx:apache /foo/bar/userx chmod g+s /foo/bar/userx Mērķi ir šādi: Lai jūzeri tiek pie saviem projektiem no ftp un apacim nav problēmu lasīt/rakstīt tajā dirā Lai jūzeris pats (vai uzlaušanas gadījumā) nevar lasīt cita jūzera failus Ja ir iespējams, tad home dirā izveidot userim nedzēšamu diru "htdocs" (vai arī viņai ir jābūt dzēšamai?) $ ls -al /foo/bar drwxr-xr-x 7 root root 4096 Nov 5 13:26 ./ drwxr-xr-x 7 userx apache 4096 Nov 7 21:56 domain1/ ... Kā jau saprotams no teksta tad katras mapes (domēna) owneris ir pats jūzeris un grupa ir apache. Lai atļautu apacim rakstīt domain1/ man atliek tikai chmod g+w domain1/ ?
  5. Sorry par stulbumu, bet kā man to paprasīt tai firma.com? Kaut kā tā? :)
  6. Sveiki! Man ir domēns kurš, piemēram, ir reģistrēts firma.com, attiecīgi viņa ns ir ns1.firma.com, ns2.firma.com, utt + man ir arī serveris, kuram ir tikai IP. Kā lai es piesaistu to domēnu savam serverim tā lai pats varētu veidot subdomēnus nerakstot 100 epastus firma.com?
  7. Skaidrs! Paldies par atbildēm! Laikam došos uz LU :)
  8. Hmm... Zābacisti it kā noliek LU un dod priekšroku VeA. Man papīrs vajadzīgs, lai viss būtu zolīdi :) Programmēšanu labi saprotu un gribās uzzināt vairāk par tematu tādēļ lūkoju vietu kur arī bez manas iniciatīvas būtu interesanti studēt nevis "atsēdēt". Pēc komentāriem spriežot izvēle paliek tikai starp LU un VeA. Kāds nezin kā LU datoriķos ir ar budžeta vietām? VeA cik zinu ļoti maz piesakās uz datoriķiem, jo profesija pati par sevi ir maz mīlēta. Un ko dod tie kredītpunkti? LU 160, bet VeA tikai 120.
  9. Hallo, palīdziet izdarīt izvēli starp RTU/LU/VeA! RTU piedāvā plašāku mācību vielas spektru, bet LU nav jāmācās ķīmija. Ķīmija ir mans vājais posms. Nesaprotu tur praktiski neko. Ļoti vilina RTU daudznozaru kompetence, bet šaubos par savām spējām pavilkt šo "daudznozarību" + vai LU studenti netiek ar kaut ko "apdalīti"? :) + pastāv iespēja iet studēt VeA, bet tur vispirms jāstudē 1. līmeņa profesionālā un tad tiek tālāk uz bakalauru (5. semestris) tikai interesanti ko tad tur tālāk māca (neatradu nekādu info). Varbūt sūd**i meklēju vai īsti nesapratu meklējamo? 1. RTU - https://info.rtu.lv/rtupub/prg?ukNoteikId=2382 2. LU - http://www.lu.lv/gribustudet/pamatstudijas/programmas/2010-2011-rudens/datorzinatnes/ 3. VeA - http://www.venta.lv/portal/files/articles/ITK_StudijuPlans.pdf + tas nezināmais 5. semestris Studējošie un jau absolvējošie programmētāji, dalieties savos uzskatos/pieredzē par šīm izglītības iestādēm! Kurā vairāk "pa tēmu", labāk sagatavo, utt.
  10. Es laikam muļķīgi uzrakstīju, bet doma bija tāda, ka vēlāk vajadzēs atlasīt spēles, kuras atbilst noteiktiem kritērijiem un tādēļ tur īsti neder sagāzt visu vienā lauciņā, jo tur nekādi pēc tam nevarēs izvilkt atbilstošās spēles. Pagaidām esmu ticis līdz 3 tabulām: games, kur ir būtībā infa par prasībām & stuff, gpus, kur ir diezgan plaša infa par videokartēm (intel/amd/nvidia) un cpus, kur ir neliela infa par cpu. Galva nestrādā it nemaz, jo jau kādu nedēļu nevaru izgulēties un pa naktīm kūkoju. Risinājums noteikti gaužām vienkāršs, bet pagaidām galvā nenāk. Urbinu Ginta saiti :)
  11. Sveiki! Man ir tapis viens projektiņš, kuram vajag datorspēļu parametrus, diemžēl es nezinu kā lai tos glabā iekš DB, lai varētu vēlāk arī efektīvi atlasīt vajadzīgo infu. Varbūt kāds var kaut ko ieteikt? Dati, kurus vajadzētu iedabūt DB ir bildē:
  12. Izņem distinct un viss smuki darbojas.
  13. Nu diez vai kādam patiks visu ar karotīti tev.. Reku daži easy piemēri: http://php.lv/f/topic/1315-mainiigie-variables/ http://php.lv/f/topic/689-autorizaacija/ http://paste.php.lv/1814 http://php.lv/f/topic/859-session-login/ http://php.lv/f/topic/2234-kas-te-nav-pareizi/
  14. Nezinu kāpēc, bet šī ir vienīgā vieta, kur es drīkstu rakstīt :D Anyway, vēlējos paprasīt vai šeit ir kāds kurš šobrīd lieto godaddy.com pakalpojumus ar htaccess url rewriting'u? It kā gribu iegādāties deluxe plan, bet ja tas neatbalsta url rewrite iekš htaccess tad man tas neder. Paldies!
×
×
  • Create New...