Jump to content
php.lv forumi

Turecky

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Turecky

  1. Turecky

    cakePHP

    Tāds jautājums! Kāda jēga iespringt un mēģināt noteikt kādā valodā userim parādīt lapu izejot no viņa IP? Protams no vienas puses jau forši, ka ieej lapā un tev viņa uzreiz saprotamā valodā, bet ja lapa starptautiska, tad loģiskāk būtu default uslikt ENG un ja nu gadās, ka user grib kādu citu no piedāvātajām, tad to iemetam pietiekami pamanāmā vietā. Ja lapa ir orientēta uz LV tad DEFAULT liekam LV un kam nepatīk, lai maina. Tāpat visus 100% nenosegsi, lai būtu tā, ka latvietis ienākot dabūs LV. Ja dzīvoju ārpus LV un no ārzemnieka paziņas PC ievelkos tādā lapā, cik liela iespēja, ka kompis, nemaz nerunājot par serveri, izpīpēs, ka tur viens letiņš sēž?! Man no vienas puses liekas, ka tā tik papildus problēmas radīšana. Off topik, bet šis liekas, ka varētu būt līdzīgs variantam, kad vēlamies lietotājam, kas ir atslēdzis visus javascript un pārējās fīčas nodrošināt tieši tādu pašas lapas izskatu un funkcionalitāti, kā tiem, kas viss ieslēgts. Pie lieliem lapas apmeklējumiem vienmēr būs neapmierināto bariņš. Ja pamata masa ir apmierināta, tad jāpadomā vai ir jēga iespringt to dažu procentu dēļ! Bet tas tik mans vidoklis par tēmu.
  2. Var paskatīties http://codeigniter.tv varbūt arī kas noder. Variants: lai nebūtu jāraksta kāds plugin vai biblotēka kontroles metodes var mēģināt ielikt paplašinātājā controlieri. Ideja tāda, ka application/core mapē izveido MY_Controller.php, kas extendē CI_Controller. Līdz ar to iekš MY_Controller var uztaisīt pārbaudes vai izsaukt kādas metodes, kas pārbauda vai lietotājs ir ielogojies vai nav, ja nav redirektējam uz login. Līdz ar to atkrīt atkārtošanās. Pats izmantoju šādu struktūtu. Arī iepriekš nevarēju iebraukt, kā korekti un bez liekas rakstīšanas veikt pārbaudes uz login. Cerams, ka vēl aktuāla un noderīga lieta.
  3. Iekš config kur ir: $config['index_page'] = 'index.php'; neaizmirsi izņemt index.php lai sanāktu: $config['index_page'] = ''; Pašam tā sākumā gadījās, kad sāku lietot .haccess lai izvāktu to index.php failu.
  4. Ja neesmu neko sajaucis, tad gadījumā, ja nav uzstādīts DEFAULT CONTROLLER iesitot http://localhost/ arī neko neielādēs. Iebakstam pie routes default_controller kas tiks izsaukts ievadodt http://localhost/ Ja nu vienalga nestrādā, tad liekas, ka vajadzēja arī pašā kontrolierī vai nu izveidot function index() vai arī __construct funkcijā iebakstī kādu no metodēm jāizsauc. Liekas, ka kaut kā tā bija. Un ja nu vēl kas nestrādā var tak arī iekš log failiem paskatīties. Varbūt tomēr tur kādas kļūdas ar pierakstītas!
  5. Problēma atrisināta. Beigās pamainīju iekš google meklējamos parametrus un tomēr manuālī tas bija rakstīts! (kā jau parasti tas gadās :D) Daudz kur šai lietai nav dota atbilde, bet izrādās, ka procedūrām,funkcijām un trigeriem nav atļauts veidot dinamiskus SQL pieprasījumus (MANUĀLIS) tā ka nāksies vien taisīt pa zemnieku modei un rakstīt 32 if nosacījumus :D
  6. Ne jau runa par to, kā tiek ģenerēti trigeri, bet gan par to, kā tas tiek uzrakstīt. l27 arī tavā piemērā kā jau minēju pirms tam IF nosacījumi atkārtojas. Jo vairāk tabulai lauku, jo vairāk IF vienādi nosacījumi jāraksta mainoties tikai dažām vērtībām. Īsāk sakot, gribētu uzrakstīt tādu trigeri, kas būtu nosacīti līdzīgs PHP funkcijai, kur darbība tiek veikta atkārtoti izejot no padotajiem parametriem, nevis atkārot vienu un to pašu darbību palielinot kodu, bet pašā darbībā mainot pāris parametrus, kas mainās vienādi. Kad biju uzrakstījis trigeri, tad secināju, ka tabulu kolonu lauku skaitu iegūst, bet tad, kad veicu pieprasījumu iekš LOOP, tad trigeris nokrešojas, ja pieprasījuma daļa tiek aizkomentēta, tad trigeris strādā. Bet vēl tāda lieta, ka īsti nezinu, kā korekti ierakstīt vērtību kas veidojas ciklā: .... while @count < @row_count do @get_colum_title = (select column_name from ...); if new.[@get_colum_title.column_name] != old.[@get_colum_title.column_name] then .... kaut kur manīju apmēram šādu new/old pierakstu, bet nezinu vai tas ir korekti utt. Kā arī īsti nesapratu, ja izmanto nevis WHILE bet LOOP, kā beigt ciklu.
  7. Sveiki. Esmu izmeklējies un neatradu pagaidām savai problēmai risinājumu.Lieta sekojoša. Nepieciešams ar trigera palīdzību sarakstīt audita tabulā izmainītās vērtībās. Pa zemnieku modei jau māku, bet gribēju zināt vai nav iespējams to visu izdarīt civilizēti! Pa zemnieku modei ir, kad katram laukam rakstam IF new<>old pārbaudi. Viss jau būtu jauki un skaisti, tik ja tabulā ir vairāki lauki neliekas loģiski tādā veidā to darīt. Doma ir tāda, ka vajadzētu, lai trigeris startējoties paskatās pats tabulas kolonnas nosaukumus un no šī saraksta tad skatās visus laukus, t.i. Doma trigerim apmēram šāda: @1 = tabula @2 = datubāze (lai izslēgtu, ka kādā no db ir tāda pati tabula) @offset = 1; //nav nepieciešamības pārbaudīt vai tiek updeitots ID lauks @rows_in_table = (selecktējasm count(column_name)no info shēmas colonu tabulu, kur table_name = @1 un table_schema = @2) //iegūstam colonu skaitu tad ar while ciklu while @offset < @rows_in_table do @last = selektējam column_name no info shēmas colonu tabulu, kur table_name = @1 un table_schema = @2 limits 1 offets @offset(lūpā tas palielinās un selekts atgriež pa vienam laukam katrā piegāienā) if new.@last <> old.@last then insertējam audita tabulā (tabulas_nosaukums,tabulas_lauks,vecā_vērtība,jaunā_vērtība); end if; @offset = @offset + 1; end while; Domā kā jau sākumā minēju, lai nebūtu jāraksta piemēram 32 reizes parastais IF new<>old tad šāda shēma itkā to darītu automātiski. Mēģināju, bet laikam nepareizi sintaksi rakstu. Varbūt kāds guru var palīdzēt, ja vispār tas iespējams uz MySQL un nav baisais noslēpums. Domāju, ka kādam vēl tas varētu interesēt. Ceru uz atsaucību. Paldies! P.S. Manuāļus var nepiedāvāt, drīzāk ceru uz piemēru, ja nu kādam guru atrodas dažas minūtes šim nelielajam uzdevumam. ja nu kas var arī PM.
  8. Varbūt kāds būtu tik laipns un zemnieku valodā nedaudz paskaidrotu par versiju kontroli un rīku izmantošanu. Situācija tāda, ka jāsāk viens projekts, kur prasība izmantot SVN. Viss jau būtu labi, bet tā kā pirms tam ar šādu lietu saskāries neesmu varbūt varētu izskaidrot, nosacījumus un lietošanu t.i. kad sākam to vispār darīt no koda pirmās rindiņas vai tad, kad kaut kāda bāze jau ir uzkodēta lai sāktu darbināt, ko labāk izmantot un varbūt ir kādas labas pamācības atrodamas. Ar apriešanu varat nenodarboties, ka tas patīk. Google arī neesmu galīgi uz jūs, bet tomēr varbūt kāda palīdzīga roka atrodas ;)
  9. Turecky

    ABCDFG

    nedaudz off topic, bet vienmēr esmu priecājies, par gramatiskajām kļūdām. Ja nu rakstot kaut kas aizmirstas, vai nav nospiedusies kāda poga vēl saprotams, bet kad sāk rakstīt šos skaistos vārdiņus kā: MANĪM, TEVĪM, SEVĪM un NAU jau vispār kā superstāriem. Šoreiz tas manīm galīgi nepareizā vietā iesprausts piesakot topiku. Varētu jau būt, ka daļa tūlīt brēks, ka piesienos vai kaut kā tā, bet nu neesam tak 2.klases skolnieki, ka tā jāraksta! Vismaz pats parasti necenšos un tādien tekstiem vispār atbildēt, ja tā "PAREIZI" raksta, bet šorīt nevarēju vairs izturēt. :D
  10. man te radās tāds jautājums kārtējo reizi par masīviem.Lieta sekojoša. Grubu vienkārši izvadīt visas iespējamās masīva elementu kombinācijas. Piemērs 1: $a = array(1,2,3); Izvada: 123 132 213 231 312 321 Nu laikam nevienu variantu neizlaidu Cerams, ka domu sapratāt. Tur tik lieta tāda, ka var būt mainīgs masīva garums, tāpēc viņam pašam vajadzētu izdomāt pēc masīva garuma kā viņus sakārtot un kādās kombinācijās, lai būtu visas iespējamās. Protams nedomāju, ka tur būs 100 elementi, bet līdz kādiem desmit varētu uzkāpt. Varbūt kāds var izlīdzēt ar ideju! Jau iepriekš paldies.
  11. varbūt <input type='image' /> arī der kā submit poga. Ar AJAX var uztaisīt, lai lapai refresh netaisa un būs pa smuko ;)
  12. Tā uz ātro uzmetu aci, varbūt noderēs EVENT examples
  13. Šodien kaut kā nekā. Laikam jāsakopo domas, bet šodien saprašana noklīdusi kaut kur :D
  14. Kaut kā galva nestrādā. nevaru izdomāt, kā pareizi izdarīt vienu lietu. Ir tabula ID|=|FIRST|=|SECONT|=|LAST 1|=|1,5,2,8,9,13,10|=|5,2,8,9,13,10|=|9,13,10 2|=|1,5,2,8,9,10|=|1,5,2,10|=|1,10 3|=|1,5,2,8,9,10|=|9,13,10|=| Saliku vienādus skaitļus, lai galva nebūtu jālauza. Doma sekojoša. ciklā izvadu skaitļus no 1 līdz 20 un pie katra izvadīta papildu saskaitu, cik attiecīgais skaitlis reizes manīts. Rezultāts pēc dotās tabulas būtu 1=5 2=5 5=5 9=6 10=8 13=4 Tie kas ir pa nullēm, tos vienkārši tagad izlaidu, lai nebūtu jāraksta. Cerams, ka domu sapratāt. Būtu pateicīgs, ja varētu palīdzēt kāds. Paldies.
  15. Turecky

    Lightbox

    Vēl pie FF ieteiktu pielikt tādus addonus, kā WEB Developer un Firebu. Firebug ir laba fīča, kā NET, kur var paskatīties, kas ielādējas un kas nē, kad tiek pieprasīta lapa. Tad arī var ātri saprast vai visi ceļi ir pareizi un vai viņš atrod visus nepieciešamos failus
  16. Neredzu jēgu otrajai pārbaudei, jo ja rinda ir tukša kāpēc pārbaudīt tās garumu?! A ja rindā ir kaut kādi simboli, tad turpinam ar pārbaudēm., kā arī divreiz likt iekavās ar nav jēgas. Principā doma varētu būt tāda, ka vispirms pārbaudam vai tajā mainīgajā vispār kaut kas ir, tad pārbaudam pašus datus vai tie atbilst tiem datiem, ko gribam tur redzēt un tad jau viss pārējais.
  17. Nu doma bija, ka līdzīgu softu, kā EDRAW, tikai ar tādu iespēju, ka izveidojot kādu objektu, tajā būtu iespējams itkā ievietot vēl vienu shēmu. Nu tā, lai ar objekta palīdzību varu apskatīt shēmu un nevajadzētu veidot desmitiem failus, ko pēc tam grūti sasiet kopā, ja projekts paliek resnāks no idejām.
  18. Nu ja atsijājam pēc IP, pēc datuma vai sesijas, tad attiecīgi pieliec tabulai papildus lauku, kas būs kā pārbaude, teiksim vienu no iepriekšminētajiem. Un tad pirms izvadi balsošanu pārbaudi pēc pēdējā parametra vai drīkst balsot vai nē. Cerams, ka ideju saprati.
  19. Sveiki! Tā kā neatradu vietu, kurā topikā šo jautājumu īsti ielikt, tad domāju, ka šī nebūs sliktākā vieta. Tad nu tā. Jautājums ir par workflow softiem. Zinu, ka tie ir pietiekami daudz ar visādām iespējām, bet tā kā neatradu tādu, kā biju iedomājies, cerēju, ka jūs ko labu ieteiksiet. Lieta tāda, ka izmantojot parasto workflow zīmētāju, lai visu varētu sazīmēt ir vai nu jāizveido milzīga nepārskatāma shēma vai arī jāsadala pa entajiem failiem. Cerība bija tāda, ka varbūt ir manīts kāds softs, kas šīs workflow shēmas māk ielikt vienu iekš otras. Nu piemēram uzveidojam pirmo shēmu, kur ir sākums, tad kāda "darbība" un beigas. Šo protams jebkurā workflow var izveidot, bet gribētu, lai nebūtu jāsaglabā atsevišķā failā tā shēma, kas paslēpta zem "darbības" objekta, tā teikt izvēršam "darbības" objektu un tiek parādīta shēmas, kas slēpjas zem viņa. Protams, šādā situācījā, kā aprastīju tas nebūtu lietderīgi, bet ja šādu objektu būtu daudz, tad shēma kļūst nepārskatāma. Lai nu kā, ja nu šādu šoftu tomēr neizdodas atrast varbūt varat ieteikt kādu, ar ko varētu izstrādāt shematiksi vai kā savādāk programmas procesus, tā teikt, lai tas viss nav jāzīmē uz papīra. Ceru uz sapratni no profiņu puses! Paldies.
  20. Paldies, ar ieteikumiem, beigās tomēr izdevās atrisināt šo problēmu.
  21. Tomēr daži ieteica, kā nolasīt tās vērtības, bet ar to visa jautrība nebeidzās. Jautrība sākas, kad mēģinu nolasīt javascripta ģenerēto laiku. pašā HTML atgriež tikai --:--:-- bet javascript uzliek laiku pa virsu. Varbūt kāds gudrinieks varētu apskaidrot, kā to javascript ģenerēto laiku var nolasīt? Jo mēģinot to pa vienkāršo nolasīt no DOM atgriež tikai --:--:-- Būtu pateicīgs, ja ieteiktu kādu ideju, kā ar vienu javascript nolasīt otra javascript uzģenerēto laiku?
  22. viens no variantiem ir jau pieprasījumā pieprasīt saīsināto versiju. Ja neko neesmu sajaucis un paņēmis pareizo pieprasījumu: $query = "select name from ".$dbtblprefix."plr_profile where uniqueid='".$plrData[$i][1]."' limit 1"; tad uzreiz pieprasot īso variantu pieprasījumam, ja nekļūdos vajadzētu izskatities šādi $query = "select left(name,10) from ".$dbtblprefix."plr_profile where uniqueid='".$plrData[$i][1]."' limit 1"; Šajā gadījumā ar PHP nebūs vajadzība niekoties, bet var jau arī to darīt ar PHP.
  23. Šajā rindiņā liekas ka vajadzēja rakstīt šādi, ja atmiņa neviļ: Nevis: $sql = "SELECT txt FROM $tbl_name WHERE id = '$_GET[\'id\']' "; Bet: $sql = "SELECT txt FROM $tbl_name WHERE id = '$_GET[id]' "; Bet var jau arī vispirms: $id = $_GET['id']; Un tad: $sql = "SELECT txt FROM $tbl_name WHERE id = '$id' ";
  24. Slikti jau neizskatās, bet tā ātri uzmetot aci vai arī tādas lietas viņš spēj, kā atrast vajadzīgos datus mājas lapā un atkarīgi no datiem veikt kādas darbības bez atkārtojuma ierobežojumiem, piemetot klāt vismaz divus nosacījumus, no kuriem atkarīgs vai darbība izpildās vai nē. No sērijas: if(E) { if(A == B AND C == D) { nospiežam pogu } } Kur A un C atrodam mājas lapā. B un D iedodam kā konstantes. Un tas viss attiecas tikai uz elementu E un kuru iedarbojamies. Visus pārējos elementus neaiztiekam. E elementu definējam paši. P.S. Cik bieži atkārto pogas nospiešanu atkarīgs protams no A un C parametriem.
  25. Tāda doma ienāca prātā uztaisīt auto klikeri izmantojot javascriptu un greasemonkey. Gan jau par to kāds būs dzirdējis. Tā kā ar javascriptiem esmu uz jūs, varbūt varētu mazliet apskaidrot, kā panākt dažas lietas. Sākumā doma tāda, pēc mājas lapas datiem nosakām laiku, kad jāveic attiecīgais pogas spiediens. Nesaprotu, kā īsti izvilkt no mājas lapas to datus uz vēl pogu nospiest. Tā kā tur ir DIV ar id, tad jau var pēd ida atrast vajadzīgo divu, bet lieta tāda, ka tajā divā vēl visādi spani un paragrāfa tagi. Attiecīgo paragrāfu var identificēt tikai pēc classes. Protams ar to jau visa jautrība nebaidzas. Datus jāsalasa no vairākām vietām, bet ja saprastu, kā tos izvilkt no vienas vietas, tad jau no pārējām ar dabūtu. Nākamā jautrība, ko īsti nesaprotu, kā izpildīt ir pirms vai pēc elementa ielikt savu elementu un izvadīt tajā kādus datus. Piemēram: ir: <div id="someId"><h3>teksts</h3> ... visādi citādi tagi vēl pa vidu ... </div> vajag: <div id="someId"><h1>Ielieku savu tagu ar tekstiem</h1><h3>teksts</h3> ... visādi citādi tagi vēl pa vidu ... </div> Protams to datu izvadīšanu var jau arī kā savādāk, galvenai, lai viņi ir redzami. Izņemot protams alert logu :D Cerams, ka ideju sapratāt. Būtu pateicīgs, ja kāds izpalīdzētu. Var arī pa skype, ja ir tāda vēlme, bet tad PM vispirms. Paldies jau iepriekš par atsaucību. P.S. Komentārus par to, ka meklēt google varat nelikt. Jau mēģīnāju, bet tā kā īsti neizdevās atrast to ko vēlos ceru uz jūsu sapratni un izpalīdzību ;)
×
×
  • Create New...