Jump to content
php.lv forumi

vincister

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vincister

  1. vincister

    git

    Serverī repozitorijam izveido post-update hook, kas taisa checkout uz server root.
  2. setxkbmap -layout lv -variant apostrophe
  3. http://php.lv/f/topic/20477-ietvaru-aptauja/
  4. Būtu korekti un jauki, ja aptaujas autors rezultātus šeit, pēcāk, publicētu.
  5. SFTP ar publisko atslēgu autorizāciju, atslēgas sargā passphrase. Pareizi, lien tikai autoritatīvos. :)
  6. Vienreiz esmu atjauninājis Redmine, nedaudz bija jāpačakarējās, galvenokārt ar konfigurācijas failu nesaderībām. Man gan šamais dzīvo uz Gentoo, tāpēc par Ubuntu nemācēšu teikt. Bet arī labprāt dzirdētu argumentus, kas viņā ir tik slikts un ar uguni nīdējams? Un ko tad lietojiet tā vietā?
  7. Google pati izdomā. Ja uzskati, ka tam tur nebūtu jāatrodas, Webmaster tools var izvēlēties kādu no šiem "sitelinks" apspiest un tā vietā Google izvēlesies citu.
  8. Jaukšana (hashing) ir funkcija, kas izveido kontrolsummu kādiem datiem, datus iegūt atpakaļ nav iespējams, jo tie nemaz netiek glabāti. Šifrēšana (encryption), savukārt, paredz datu ieguvi atpakaļ - atšifrēšanu (decryption). Būtu labi šos terminus nejaukt.
  9. Nē. Ja Tevi interesē servisi, kas piedāvā uzturēt git repozitorijus, tad piemēram http://www.bitbucket.org dod iespēju veidot arī privātus. Bet šāda servisa izmantošanai nav nekā kopīga ar automātisku pārsūtīšanu uz web serveri. Tas, ko es augstāk ieteicu, ir pašam uz saviem serveriem uzstādīt git repozitorijus un atbilstoši konfigurēt.
  10. Boolean, jo Tavs pieprasījums atgriež tukšu kopu - false. Vispirms jau derētu pārbaudīt vai rezultāts vispār ir iegūts, pirms to apstrādāt.
  11. Atbilde ir HTTPS. Bez HTTPS var mēģināt izlīdzēties ar password challenge. 1. Serveris kopā ar login formu nosūta challenge string, kas, protams, katru reizi ir unikāls. 2. Klienta pusē JS paroli kopā ar šo challenge nohešo un sūta atpakaļ. 3. Servera pusē atliek vien pārbaudīt. Šādi tiek nosacīti pasargāts pret iespēju nosnifotu hash iebarot serverim. Bet vēlreiz, tikai https būs drošs.
  12. Ar GIT shēma varētu būt šāda. 1. Repozitorijs uz testa servera, kuram post-update hook automātiski izčeko jaunumus uz htdocs vai nu kur tiem jānonāk. Tātad katru reizi taisot push to remote viss skaisti nonāk savā vietā. 2. Reālajā serverī, pēc veiksmīgas darbošanās testā, manuāli izčeko jaunāko versiju. Uz testa servera, droši vien, Gitosis vai Gitolite.
  13. Pārbaudīt vairāk kā tikai faila paplašinājumu un neļaut izpildīt failus no upload direktorijas. http://corpocrat.com...-upload-in-php/
  14. Nu beidz, cik to lieto un cik liela iespēja ar to saskarties dzīvē. :)
  15. Ļoti labi ir Cisco kursi, kurus Latvijā pasniedz LU DF. marrtins minētā virtuālā vide, droši vien, ir Cisco packet tracer, ko dod par brīvu, bet tikai Cisco kursos reģistrētajiem. Nav slikta, bet mēdz sprāgt nost (CTD). Nepiekritīšu, ka baisi daudz kas atšķirtos no ražotāja. Atšķiras, protams, Cisco IOS komandas no Mikrotik RouterOS komandām, bet ideja jau ir tā pati, tīkli fiziski ir tie paši un kopā šīs ierīces darbojas vienos un tajos pašos tīklos. Serveru uzturēšana, konfigurēšana? Ļoti labi, izdomājam, ko gribam uzstādīt un kādā vidē - mēģinām to darīt, nesanāk? Mēģinām vēl. Mēģinām ikdienā lietot linux. Pašmācības ceļā protams var iemācīties daudz, bet ļoti vēlama ir šī teorija, ko pasniedz augstskolā. Sākumā šķiet, ka tas viss ir nekam nederīgs bleķis, bet vēlāk pats saproti, ka ne par velti to māca.
  16. Kāpēc to jādara ar PHP? Sertifikātu uztaisa vienreiz, noliek vietā un izmanto.
×
×
  • Create New...