Jump to content
php.lv forumi

Absjeks

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Absjeks

  1. čau visiem! meklēju "stuktura" un rezultātos neko sev vērtīgu neatradu, tādēļ uzsāku jaunu topiku. lieta ir superelementāra. neesmu profs, bet gribētu tāds kļūt, tādēļ šeit arī vēršos pie jums visiem. taisu elementāru lapu ar 4 sadaļām: par mums, klienti, pakalpojumi, kontakti. 4 valodās būs - LV, ENG, DE, RU katrā sadaļā būs kādi 3 jautājumi, piemēram, zem "ParMums" "ar ko mēs nodarbojamies?" un neliels tekstiņš (un vēl 2 līdzīgi jautājumi) zem "Kontakti" "kā mūs atrast?" karte. zinu, kā skriptu rakstīšu, tikai nevaru izdomāt vislabāko datubāzes struktūru tā, lai būtu tālredzīgāk. varbūt es pats visu sarežģīju, bet vienkārši šī man būs pirmā reālā lapa un vēl mātes uzņēmumam un varbūt tādēļ ar tādu slimīgu pedantismu pieeju tik vienkāršai lapai:D mans variants: tabula "ParMums" lauki q1, q2, q3 (kā jautājumu virsraksti) c1, c2, c3 (kā atbildes jautājumiem) un pēdējais lauks lang - valodai tad attiecīgi nākošā tabula "Kontakti" vai būs ok?
  2. prieks, ka jau sīkumos domāju, kā profesionāļi:D man ir šādi: <? session_start(); if(!isset($_SESSION['status'],$_SESSION['useremail'])) { header ("Location: /lapa/index.php"); } else { $virsraksts="Laipni lūdzam!"; include("functions.php"); include("definitions.inc.php"); include("header.inc.php"); //un tālāk viss pārējais lapas saturs } ?> </body> </html> viss iet un savu lapu es redzu, bet problēma ir tā, ka FF, kad labāPoga->viewSource man parāda sourci, taču vai nu login lapai, uz kuru es redirektoju vai arī "404 page not found" error lapai. IE man gan parāda īsto. vai man par to vispār uztraukties? sanāk, ka neviens nevar caur FF nevar paskatīties uz skriptu!
  3. lūgums izskaidrot veidu, kādā vislabāk lietotājam liegt pieeju tām apakšlapām, kurās drīkst ieiet tikai reģistrēti lietotāji. es ierakstu $_SESSION mainīgajā lietotāja statusu(admin/user) un arī epasta adresi un tad visām lapām hederī ielieku pārbaudi, vai iepriekšminētie ir uzstādīti(isset) un, ja nē, tad header("location: index.php";) es to pats izdomāju, tādēļ jautājums, vai tā dara amatieri vai arī ir ok. kā dara profi? viss jau it kā darbojas, bet vienīgā problēma pie šī ir tā, ka FF soursu jebkurai no tādām lapām rāda kā "404 page not found" erroram, bet exploreris gan parāda sourci īstajai esošajai lapai, kas arī stāv uz mana kompja (xampp). ja noņemu iepriekšminēto pārbaudi, sourci rāda.
  4. Paldies par atsaucību visiem! Tiešām prieks, ka šis ir aktīvs forums! Lai vai kā ir man abi varianti gatavi, kad nodošu, pateikšu, ka var 1. un 2. variantu, bet atstāšu tagad 1., jo tas bija nedaudz grūtāk uzrakstāms.
  5. Beidzot pabeidzu! Pats izfiškoju abus variantus un drīzāk mani interesē Jūsu visu viedoklis par to, vai, ja ir dalītas vietas, tad nākamajā vietām jāiet pēc kārtas šādi: 1) 2) 2) 3) vai arī šādi 1) 2) 2) 4) ???
  6. Čau visiem! Esmu pilnīgs amatieris, man nepieciešama palīdzība. Taisu totalizatoru. Esmu ticis tik tālu, ka pēc kritērijiem izdrukā visus spēlētājus pēc kārtas. Vienīgā problēma, ko nevaru uztaisīt - ja spēlētāji vienā pozīcijā tabulā, tad vajag arī izdrukāt, lai ir vienā pozīcijā, bet nākošajam spēlētājam, piem., ir četras ceturtās vietas, nākamā būs 8. Tātad tā kā tikai mācos, netaisīju nekādu DB tikai masīvos saglabāju spēlētājus šādi apmēram: $player[0]['fullname']= Šalī Triela $player[0]['result1']=2; $player[0]['result2']=1; $player[1]['fullname'] $player[2]['result1'] $player[2]['result2'] utt. Kritēriji: Piem., Latvija vs. Šveice 1:0 1)sarakstā ir tikai tie, kuri lika par labu LV 2)kam visprecīzākais vārtu pārsvars 3)tiem, kam sakrīt vārtu pārsvars, salīdzina vārtu summu $result1=1; $result2=0; $p=1; for($i=0;$i<30;$i++) //pārsvara starpības iterācija { for($j=0;$j<30;$j++) //summas starpības iterācija { for($k=0;$k<count($player);$k++) //spēlētāju iterācija { if (predicted($player, $k, $result1, $result2) //funkcija, kas nosaka, vai spēlētājs paredzēja uzvaru && (scoredDifference($player, $k, $result1, $result2)==$i) //funkcija, kas atdod starpību, par cik spēlētājs nokļūdījās no reālā pārsvara && (sumDifference($player, $k, $result1, $result2)==$j)) //funkcija, kas atdod starpību, par cik nokļūdījās no reālas punktu summas { print "$p vieta:<br />"; print_r ($player[$k]['fullname']); print "<br />Pārsvara diference: "; print scoredDifference($player, $k, $result1, $result2); print "<br />Summas diference: "; print sumDifference($player, $k, $result1, $result2); print "<br />Rezultāts: "; print_r ($player[$k]['result1']); print ":"; print_r ($player[$k]['result2']); print "<br />"; $p++; } } } } esmu plaši atvērts jebkādiem noderīgiem padomiem un konstruktīvai kritikai. ja kāds domā, ka būtu efektīvāk bijis taisīt bijis pavisam savādāk, lūdzu, iesakiet!
  7. paldies, paldies.. šis saits patiešām ir zelta bedre. prieks, ka mazajā Latvijā ir no kā mācīties.
  8. Čau visiem! Esmu 1. kursa students. Mācos PHP pavisam, pavisam neilgu laiciņu. Es gribu iemācīties uztaisīt pavisam primitīvu totalizatora skriptu. Man, protams, NAV vajadzīgs pats skripts, gribu lūgt palīdzību šādā jautājumā: man jāuzstāda reālā laika spēles rezultāts nepubliskajā daļā. ko nozīmē nepubliskā daļa? tā ir tā, kur es tikai kā admins varu ieiet? kur un kā vislabāk rezultātu, pēc kura izmainās spēlētāju vieta topā, glabāt un izmainīt? pašā skriptā likt rezultātu nav smuki?
  9. paldies, paldies, paldies!
  10. Čau visiem! Esmu šeit pirmoreiz, taču noteikti uz palikšanu! Varbūt atvainojos, ja šis ir lāmīgs kveščons, taču, pārbaudot pēdējās 5 lpp. neko neatradu. Es lietoju Eclipse mācos no Lynda un VTC videoturtiāļiem. Ir pieredze programmēšanā, jo studēju 1. kursā LU. Ir jau pirmais jautājums, kuru ar Google tanti nespēju atrisināt. ja skripts sākas ar <? ... tad man neko nerāda, tad man ir jāizlabo par <?php ... un, ja ir PHP ir iekš HTML, piemēram, <?= $_POST[room1] ?>, tad es nevaru to pārlabot par<?php= $_POST[room1] ?>, jo tā nedrīkst. varbūt problēma ir tajā, kā es uzliku visu AMP? kaut kā čakarējos, liku to php.ini failu te un tur līdz man sāka rādīt Firefox'ā php skriptus.
×
×
  • Create New...