Jump to content
php.lv forumi

Biospirt

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Biospirt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Liels paldies- man radās doma mēģināt izmantot array key, bet paskatījos dažādus piemērus un kkā nepieleca, ka tas ir tik vienkārši! Būs sev uz ziemassvētkiem jāuzdāvina PHP rokasgrāmata. :laugh: Vēlreiz paldies 404! Priecīgus visiem svētkus!
  2. Tik daudz prāta man nav- vakar mēģināju to funkciju pamainīt, bet nekas nesanāca. Cik mana saprašana spēj aptvert, tad lai izvadītu masīva vērtību, man vispirms vajag rindiņu: foreach ($files as $f), kas manā gadījumā atgriež tikai konkrēti vai nu $files, vai $files2 Jā- ar print_r atgriež visu to, kam tur arī jābūt- vispirms no res, tad no thumbs un tieši tādā secībā, kā vajag, tikai ko tad man darīt ar "foreach", vai arī varbūt ir kas labāks, ko es varētu šajā gadījumā lietot?
  3. Paldies- tik tālu man itkā būtu skaidrs, bet $files atgriež ne tikai faila nosaukumu bet arī atrašanās vietu- apmēram šādi: gallery/mape/res/1.jpg Ja tur būtu tikai faila nosaukums- tad no problem- pats sen būtu ticis galā! Mēģināju izdrukāt $files[$f] - atgrieza tukšumu- tātad vai nu kkas pietrūkst, vai arī es līdz galam tomēr kko nesapratu!
  4. Labi! Pastrādāju, palasīju, padomāju- tiku šitik tālu: http://paste.php.lv/d7ed46402fa8afc2862c53d63bc17e08?lang=php Tālāk nezinu, kā izvadīt otru bildi- varu tikai vai nu mazo, vai lielo, bet kā abas reizē? Varbūt kāds lūdzu "čaiņikam" saprotamā valodā būs tik laipns un varēs paskaidrot? Būšu ļoti pateicīgs par palīdzību! Es nemeklēju nevienu kam rakstīt mājaslapu- tā nu ir sagadījies, ka tomēr esmu autors riepu centra mājaslapai, kur 80% ir HTML, un bērnudārza mājaslapai, kuru taisīju par velti nevis naudas dēļ, un neplānoju ar WEB pelnīt naudu, bet vairāk savam priekam gribas ko apgūt! Šo rakstu pats savai lapai, zem kuras ir pilnīgs tukšums- domēnu nopirku, bet nav pat ideju, ko zem viņa likt, tikai radās vajadzība ievietot 2vas galerijas, kur bildes gribētos sakārtot alfabētiskā secībā!
  5. Njā- ceru uz ziemassvētku brīnumu! :D Kkādus absolūtos pamatus no php saprotu, bet nespēju iebraukt visā tajā loģikā ja parādās kkas mazliet grūtāks! Nav man programmēšanas domāšanas + nepārzinu pierakstu = neko vairāk par pamatfunkcijām lietot nemāku. Nav jau tā, ka nevēlos apgūt, bet lielākoties viss ko pašlaik esmu lasījis un mēģinājis saprast nav līdz galam "pielecis". Man bez aprakstītā fakta vajag vēl iebakstīt: kāpēc tur ir tāds simbols. un kāpēc tas ir tāds?- tad man iespējams sāktu pielekt! Lab- nav jau tik ļoti svarīga lieta- gan jau kādu dienu kad būs vairāk laika izdosies sameistarot kko.
  6. Smuki sasortēt man jau izdevās (protams atradu jau gatavu kodu), tikai kā no tās sasortēšanas nogriezt nost lieko un "pielīmēt" esošajam kodam tā lai viss strādā?? Te būs, bet esmu tik bezcerīgs variants, ka pat nemāku no šī koda nogriezt nost lieko, lai ārā drukā plikus failu nosaukumus bez direktoriju struktūras priekšā..
  7. Pa turieni jau arī lielāko daļu piemēru meklēju, bet kkā nedalec līdz galam. asort man der... Skatījos viņu jau arī iepriekš- pēc paraugiem vadoties uzrakstīju vairākus variantus, bet izdrukāt viņus tā arī neizdevās.. Visu laiku tukša lapa- neviena ieraksta!
  8. Man tur ir cikls.. Cik pašam no tā visa ir pielecis, tad itkā saprotu, ka vispirms vajadzētu ielasīt failus masīvā, kurus tad arī sakārto, un tikai tad izvadīt ārā, bet es te jau visu dienu mēģinu no dažādiem "sampļiem" kko izlobīt, bet nesanāk.. :(
  9. Labsvakars! Te būs kods, kuru man palīdzēja kolēģis uzrakstīt, bet pašlaik ir radusies nepieciešamība sakārtot bildes pirms attēlošanas alfabētiskā secībā. Mēģināju pats izkost, bet par dumju esmu vēl pagaidām lai saviem spēkiem spētu kko sakarīgu uzrakstīt. Meklēju pa forumu bet neko līdzīgu nemanīju..
  10. Interesanti, bet arī IE viss aizgāja ar šo pašu kodu- vienīgais ko izdarīju pierakstīju korektu sākumu visam sacerējumam: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Uz FF pazuda fona krāsa, bet to atrisināju uzrakstot stilu.. Varbūt kāds var paskaidrot- kāpēc šādi gadījumi notiek?
  11. Tepat šajā forumā kādu laiku atpakaļ izdevās atrast linku: PHP - izdrukāju- sanāca uz 30lapām- vēl nesmu līdz galam izlasījis- nav laika, bet paši pamati tur ir, lai varētu sākt kko apjēgt par PHP..
  12. Kā jau te tika minēts, tad viss atkarīgs no upload/download ātruma, bet par skype runājot- ja ir ieslēgts "firewall", tad der pārliecināties, vai skype ir ielikts pie "exceptions", savādāk standarta pārsūtīšanas ātrums bij kkur ap 3kb/s
  13. <html> <head> <META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE"> <title> lapa.lv </title> </head> <body style="width:600px" bgcolor="FF9900"> <table align="left" width="600" border="0" cellspacing="0" cellpading="0"> <tr> <td> <img src="logo.gif" width="600" height="100"> <br> </td> </tr> <tr> <td> <br /> <?php $con = mysql_connect("localhost","user","psw"); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("db", $con); { $d = "select id from diski"; $da = mysql_query($d); $l = (mysql_num_rows($da)); for ($s=1; $s<$l+1; $s++) { ?> <?php $df = "select * from diski where id='$s'"; $dx = mysql_query($df); $df1 = "select * from diski_info where id_2='$s'"; $dx1 = mysql_query($df1); if($dx) { echo'<table align="left" width="600" border="0">'; while($r=mysql_fetch_array($dx)) { echo '<tr><th colspan="4" width="280" align="center" style="font-size:26px"><hr>'.$r['nosaukums'].'</th></tr>'; echo '<tr><th colspan="4" width="280" align="center" style="font-size:14px">'.$r['apraksts'].'<hr></th></tr>'; echo '<td rowspan="12"><img src="img_x/'.$r['fails'].'"></td></tr>'; echo'<tr><th height="45">Diska<br />Izmērs</th><th>Skrūvju skaits<br />un attālums</th>'; echo'<th>Cena</th><th rowspan="12"></th></tr>'; } $b= '(<img src="img_x/'.$r['fails'].' ">)'; while($r1=mysql_fetch_array($dx1)) { echo '<tr><td align="center">'.$r1['izmers'].'</td>'; echo '<td align="center">'.$r1['skruves'].'</td>'; echo '<td align="center">'.round($r1['cena'],2).' Ls/gab</td>'; } echo'</table><br/>'; } } ?> <?php } ?> </td> </tr> <tr> <td> <center> <footer><h5>© lapa.lv 2008</h5></footer></center> </td> </tr> </table> </body>
  14. Man tur nav css- tā lapa ir pārāk vienkārša, un bez stila.. pie body ir BGCOLOR, un izvēlnes pogas ir frame
×
×
  • Create New...