Jump to content
php.lv forumi

Web Developer

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    478
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Web Developer

  1. Labāk taisi citu spēli ar citu ideju! Šīs spēles ideja diemžēl ir izgāšanās! Tā nu tas ir, jo pirmkārt - "spēlējamības" un grafikas ziņā krietni labākas spēles bija jau 90tajos gados, otrkārt, arī online spēles tagad jau ir daudz daudz krutākas, tu vienkārši paņēmi par "paraugu" laikam krievu tīņu ražojumus, kurus savējie urļaki sīkie vien savā starpā spēlē. Es līdz tādam līmenim nenolaistos! Tad labāk netaisīt NEKO, nekā taisīt SŪDU! Jo sūds tomēr smird, salīdzinot ar svaigu gaisu! :)

  2. Šorīt ieskatījos Warxy, domāju, codez tak īstenībā būs bijis tik kruts kā viņš te visiem stāstījis un spēlītei būs vismaz pieaudzis spēlētāju skaits nu uz pāris simtiņiem, bet nē - tie paši 25, laikam cilvēki, kam tiešām nekā cita dzīvē nav, tur kaut kādus punktus sev saģenerējuši! Vecais, vai nu tu savas spējas esi pārvērtējis (runāji tu vairāk, nekā spēj - tas ir raksturīgi muldoņām starp citu), vai arī tu vienkārši "klusām slēp" savas "patiesās spējas", par ko es nereāli ierēcu! :D Domāju, ka tu esi viduvējais indiešu frīks un nav ko tev zīmēties, gaidam no tevis LABĀKU garadarbu, bet pagaidām nekas...

     

    Jebkurā gadījumā, codez - laiks ir atzīt, ka tava spēlīte ir FAIL!!! ;)

  3. Manuprāt, tās lekcijas ir diezgan bezjēdzīgas - ja tur māca vēl "font" tagus, tā jau vispār ir aizvēsture (skatoties "web development" kontekstā)! Font tags jau sen ir "deprecated", nav pareizi to mācīt kā lietojamu tagu. Manuprāt, skolās jābūt kā izvēles priekšmetam "Ievads interneta attīstībā", jo interneta lietošanu un māju lapu atvēršanu gan vajadzētu iemācīties obligāti - tai starpā - pārlūkprogrammu izvēli, lai cilvēks zin, kāpēc Firefox ir labāks par IE! :D

  4. Atbildēšu pats arī pirmais un taisnību. :)

    Man ir 26 gadi, esmu neprecējies, nav bērnu. Pieredze komerciālā programmēšanā - aptuveni 5 gadi (varbūt "tīrā" pieredze, kad esmu nodarbojies ar to 8h diennaktī - 3-4 gadi).

     

    Kā ar jums?

  5. Skatos, te nevar saprast - daudzi tā kā mazi, daudzi tā kā pieauguši, bet viss tāpat ir pietiekami anonīmi, tāpēc nopietni atbildiet, lūdzu, katrs uz sekojošiem jautājumiem (protams, ja nav noslēpums):

    1) cik Tev gadu?

    2) vai esi precējies/neprecējies un ir/nav bērnu?

    3) tava aptuvenā pieredze, programmējot komerciāli (tas ir - kā darbs, peļņas gūšanas nolūkos) - cik mēneši, gadi?

  6. Problēma ir bibliotēkas, Aleksejs... Vai es tagad dabūšu perfekti darbojošas bibliotēkas, adapteru klases visām šīm DB uz manis izvēlētas valodas (vienalga, vai python, vai ruby on rails, vai php, vai java, vai .NET - man jābūt tādām iespējam...)??? Datu glabāšana un to menedžments ir viens, bet otra lieta un ļoti svarīga lieta ir, ka šos datus obligāti vajadzēs izmantot saistītām aplikācijām, tai skaitā web aplikācijām!

  7. Paskaidrošu vēl, ka switch attiecas uz viena mainīgā vai izteiksmes vērtību, respektīvi, šo:

    if (x == 1) {
       execute1();
    } else if (x == 2) {
       execute2();
    } else if (x == 3) {
       execute3();
    } else {
       executeDefault();
    }
    

    var uzrakstīt sekojoši:

    switch(x) {
       case 1:
           execute1();
           break;
       case 2:
           execute2();
           break;
       case 3:
           execute3();
           break;
       default:
           executeDefault();
    }
    

    Izskatās taču "advancētāk" vai ne? Turklāt var arī apstrādāt vairākus gadījumus un sazarot tos uz vienu rezultātu, rakstot tikai vienreiz. Lielākoties tas ir stila, koda skaidrības un lasamības labā!

  8. kapec nevar? Visu nosaka pārbaudāmo mainīgo relatīvs daudzums :)

     

    if (x==1 && y==0)
    {
      page = new SuperPage();
    }
    else
    if (x==1 && y==-1)
    {
      page = new SimplePage();
    }
    else
    {
      page = new EmptyPage();
    }
    
    page->draw();
    
    

    Tev ir divi mainīgie un netiek apskatītas ne tuvu visas kombinācijas, kas iespējamas starp tiem. Tas ir kaut kas cits. Ja tev vajag izskaitļot izteiksmi un pēc tam sazarot plūsmu uz 2 vai 3 variantiem, tu vari izmanto "if" konstrukciju un pāris "boolean" tipa mainīgos vai izteiksmes. Savukārt, "switch" konstrukcija noderēs labāk, ja vajadzēs atkarībā no mainīgā vai izteiksmes vērtības sazarot programmas plūsmu uz 2 vai vairāk variantiem - tas gan izskatīsies labāk, gan uzlabos koda lasāmību un stilu. Katrs ir paredzēts savam un patiesībā tie, kas te zīmējas ar "mazu rindiņu skaitu", bieži vien nesaprot, ka pēc maz rindiņu skaita nav jātiecas - kods ir jāraksta loģisks, lakonisks un saprotams, tad arī rindiņu skaits būs gana mazs, kas ir svarīgi koda lasāmībai un arī tā izpildes veiktspējai (nevis "zīmēties" vai programmētāju spēju novērtēšanai).

  9. Web Developer, kādēļ?

    Jo switch mērķis tieši ir sazarot programmas "tecējumu" (flow) VAIRĀKOS virzienos. If ir nosacījumu konstrukcija, kuras mērķis ir izšķirties starp "boolean" tipa vērtību un rīkoties atkarībā no tās, to nevar nosaukt par "daudzzarošanu".

  10. Nu pag, es nesaprotu, ka "vērtējums" skaitās tikai, ja var pateikt "labus vārdus", kritika neskaitās pie vērtējuma, bubu, tu "labais puika, pozitīvs tēls" - visu, kas kaut ko izdarījuši aizstāvis?

    Nebūt ne! Codez noliek Heroes of Might and Magic, kaut arī pats uztaisījis spēli, kas labākajā gadījumā spēj konkurēt tikai ar 90to gadu spēlēm! Un nav ko attaisnot, ka "web bāzēts" ir kaut kāds attaisnojums! Hattrick arī tika izveidots 90tajos gados, primitīva grafika, bet lieliska ideja un spēlējamība.

    Codez vienkārši iedomājas, ka ir "kruts ģēnijs", jo prot nošpikot idejas, lasīt tehniskās dokumentācijas, strādāt un izgudrot riteni vēlreiz! Bet nē - ģēniji ir tādi, kas spēj izgudrot ko tiešām jaunu un progresīvu!

  11. Un kāda ir tavai spēlei mērķauditorija, codez? Tīņi, kuriem galīgi nav ko darīt brīvdienās? Varbūt! Bet tādi parasti atrod "krutākas" spēles, arī online variantā! ;)

     

    Protams, ja tu to visu esi darījis tikai savam hobijam un sev - vēlies to pats spēlēt ar tuvākajiem elkiem - cepuri nost! Bet baidos, ka naudiņu tā nenopelnīsi! :)

     

    Tā, ka nu 7 mēneši hobijam - nav slikti, galvenais, lai veselība necieš no tā! ;)

  12. Tiešām? Nu tad apskaidro man, kur ir tā "fiška" - ar ko tā spēle tik kruta ir kā tu saki? :D Pofig kādus modeļus esi samācījies, bet galvenais, lai spēle aizietu - spēlējamība (ērtums, interese, neatstāj vienaldzīgu, vēlme atgriezties), laba grafika (lai cilvēks jūtās kā spēlētu daudz maz modernu spēli), aizrautība, plaša auditorija - principā, ja spēle ir izdevusies, gada laikā pie mūsdienu apstākļiem, kad tikai bomžiem un askētiem nav pieejams internets, spēlei vajadzētu "paķert" 10 000 aktīvu lietotāju (tie ir tādi, kas pastāvīgi ielogojas iekšā - gandrīz tikpat pastāvīgi kā iešana uz darbu...) nebūtu nekādu problēmu! ;) Pat bez dižas reklāmas - pietiek apzināt paziņu loku un pačatot pāris nedēļas dažādos čatos vai tematiskos forumos! ;) Tas ja spēle ir izdevusies! Ja tā nav izdevusies, tad bez miljoniem vērtas mārketinga kampaņas nekas nesanāks! ;D

  13. Piedod, codez, bet tava spēle ir sviests! Nopietni! Es paspēlēju un sapratu, ka Heroes 1996. gada izlaiduma spēle ir vismaz 10x krutāka par tavu 2010. gada spēli! ;) Piedod vecīt, bet programmēt tu proti, zīmēt arī pat nedaudz proti (ja jau pats visu zīmēji), darbā arī acīmredzot, esi neatlaidīgs, bet nekas no tevis paša sevis slavinātā "krutuma" nav, jo tā spēle ir tikpat liels sūds kā citi "austrumu bloka" frīku murgi. Un visticamāk - viens cilvēks vienkārši fiziski NEVAR dabūt gatavu heroes līmeņa spēli, vismaz Latvijā tiešām tāda cilvēka nav. Tā ka nu codez - apsveicu ar uzdrīkstēšanos, tēmē jau tu augsti, bet tas nu ir mans viedoklis, šeit tak drīkst kritizēt vai ne?

    Taču:

    Es saku - paskatīsimies kā tev klāsies - ja gada laikā dabūsi vairāk kā 10 000 spēlētājus - lietotāji, kas aktīvi katru dienu spēlē (ne-boti), tad es pateikšu - jā, es kļūdījos šai novērtējumā, pārsteidzos! :)

  14. Lai arī darbs ir atzīstams, arī es tomēr neredzu pamatu darba autora pārspīlētajai iedomībai! Visas tehnoloģijas, ko viņš izmantojis šajā darbā, arī es pārzinu vismaz par 90%! Atzīstamākais ir ideja un neatlaidība izstrādē! Bet par 100'000 apmeklētājiem parunāsim, codez, kad tev tie būs! ;) Pagaidām tur pat nav 50.

    Bija viena ukraiņu webspēle - daudzreiz krutāka kā šī, ar visu karti utt. - saradās lietotāji, bija interesanti spēlēt līdz zināmam punktam, šķiet, tikpat ātri arī tā spēle nomira... Kā būs ar šo - redzēsim, ja codez gada beigās sniegs "report"! :D Pagaidām optimismam neredzu pamatu! ;)

     

    Bet cepuri nost par ideju un neatlaidību tās realizēšanā! Viens ir iedomāties ko grib un mācēt to realizēt (to arī es protu), bet otrs ir - pieķerties reāli klāt un novest to līdz galam - ziedotais brīvais laiks, darbs, no tā izrietošais besis, nespēks, stress, nervu problēmas - tas viss ir iespējams. Ja vien codez nelieto kādus bagātinātos vitamīnus un nenodarbojas katru otro dienu ar perfektu aerobo sportu + liek mīkstu pamatdarbam? :)

  15. Šoreiz piekrītu 2easy. Latvijā tie saucamie "kursi" ir datorinvalīdiem - tādiem cilvēkiem, kas neprot veikli izmantot datoru un neizprot to! Daudz maz apķērīgs cilvēks var html, css, xml un pat JavaScript iemācīties perfektā līmenī pats patstāvīgi, lasot grāmatas vai info no google! ;)

    Bet ar programmēšanas valodām + datubāzēm ir savādāk! Bet ja mācās patstāvīgi intensīvi un strādā ikdienā ar tām, arī tās (augsta līmeņa programmēšanas valodas un datubāzes, serveru programmatūra) var gadu gaitā apgūt tuvu perfekcijai!

  16. Neesmu mēģinājis un neesmu pārliecināts, vai to ir tik būtiski darīt, jo tas tomēr prasa laiku - tos testus veidot! ;) Protams, jo būtiskāka un reizē arī apjomīgāka aplikācija, jo svarīgāk to ir notestēt visos iespējamos veidos, taču normāls testētājs - cilvēks - spēs pats labāk notestēt! Lai gan, programmētājam noteikti vismaz daļēji ir pašam arī jātestē - viennozīmīgi, jo ir lietas, ko zin tikai viņš, vai arī testētājam jābūt ar teju programmētāja zinātājam un perfekti jālasa logi, jāizprot loģika utt.

     

    Tā ka grūti pateikt - vai tas ir vajadzīgs vai nē. Vajag piemērus arī praktiskus, ne tikai teorētisku vervelēšanu! ;)

×
×
  • Create New...