Jump to content
php.lv forumi

raint

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by raint

  1. Labdien talantīgie kolēģi! :) Man interesē pakalpojumi un sistēmas, kas ļautu veikt naudas iemaksas un izmaksas no PHP sistēmas. Es strādāju pie apjomīgas finansu sistēmas un šobrīd ir pārāk daudz darba darbiniekiem visu dienu vadīt maksājumus ar roku. Kādi ir risinājumi? Nepieciešams vienīgi, lai filiāle pakalpojumu firmai būtu Latvijā, lai problēmu gadījumā varētu ātri sarunāt tikšanos un izrunāt pie viena galda. Gaidīšu atbildi.
  2. raint

    MySQL cluster

    Nu pastāstīšu domu. Sistēmā ir nodalīti selecti no update, delete, insert.. pirmās metodes iet pa vienu savienojumu uz vienu hostu, pārējās uz otru hostu... ... tātad lasīšanai tiks izmantots randomā izvēlēts viens no 3 hostiem, kuri katrs replicē datus no viena master... tik daudz es saprotu.. ... nākamā doma ir izveidot cluster serveri, lai var tikt sadalīti arī izmaiņu kveriji... tātad, NDB storage engine, kurā ir nodes kurās glabājas dati, notiek menedžments... varētu būt, piemēram divas fiziskas kastes tikai izmaiņu kveriju astrādei, kas savā starpā sinhronizējas... ... tad trešais posms būtu ka trīs slave serveri, kas replicē datus un apstrādā select'us, ņemtu datus no šī cluster... ... izskatās, ka Tavs padoms, Rpr, ir tikai replikācijām.. paldies, Spaini, bet negribu lietot trešo softu.
  3. raint

    MySQL cluster

    Labdien. Par mysql cluster... Tātad pamatzināšanas par darbības principu ir... Novērtētu, ja kāds iedotu informāciju par praktisko pusi tagad 1) Vai tas ir bezmaksas. 2) Cik sarežģīti to ir ieviest linux vidē? 3) Vai var iedot labu tutoriali priekš uzstādīšanas? 4) Kas būtu jāpatur prātā cilvēkam, kurš ar to nodarbojas pirmo reizi?
  4. raint

    MSSQL

    Uzrakstīju. Saņemu atbildi. Labdien! Šajā gadījumā ir kādi traucējumi SQL servera sistēmas datu bāzi. Ir variants veikt šo: http://www.sqlservercurry.com/2011/03/repair-sql-server-database-marked-as.html Labāks variants būtu uztaisīt rezerves kopijas visām datu bāzēm un pārinstalēt SQL serveri un uztaisīt datu bāzes pa jaunam. Ar cieņu, .... Pats to neuzņemšos, jo dati ir svarīgi, ilgi offline sistemu atstāt nedrīkst bet ar mssql pieredze ir tikpat kā nekāda.
  5. raint

    MSSQL

    Labdien. Ir nepieciešams atjaunināt Tildes Jumis grāmatvedības sistemu, bet veicot atjaunināšanu, izlec MSSQL error ar problemu par master.mdf. Mekleju speciālistu, kas varetu atnākt uz ofisu Rīgas centrā un atrisināt šo problemu. Protams, par samaksu.
  6. Piedāvājam darbu programmētājam ofisā Rīgas centrā. Darba laiks 9-18 Nepieciešamās zināšanas - php, html, css, js, jquery, mysql. Vairāk informācijas privāti. CV sūtīt uz [email protected]
  7. Mēs paši gribam izsūtīt SMS no savas lapas nevis caur visiem starpniekiem (esteria, infobip)... Jautājums ir par senderi.. pieslēdzām GSM modemu pie datora un dabūjām, ka tas izsūta īsziņas pēc mūsu signāla.. problēma tāda, ka numurs rādās parasts astoņciparu.. bet gribam lai rādās manalapa.lv... sazinājos ar visiem operatoriem, neviens neko skaidri nevar pateikt, bet kaut kā taču tie starpnieki to dabū gatavu... visdrīzāk ka ir jāslēdz kāds līgums ar kaut ko, tikai nevar saprast ko.. un otrs jautajums par tarifiem.. pagaidām lētākais ko atradu ir bite 1000 sms par diviem latiem... tomēr to var paņemt tikai vienreiz uz mēnesi.. varbūt kāds zin labāku tarifu vai variantu kkur? Paldies jau iepriekš
  8. Izmanto htaccess un mod_rewrite
  9. kā jau teici, to var izdarīt arī vienu reizi... pati bildes samazināšana notiek tikai vienreiz... visas tālākās reizes notiek redirekts uz jauno saglabāto bildi... :)
  10. Tagad phptest.lv piedāvā iespējas tiem, kas parasti iztiek bez PHP. Mailform spraudnis Tagad, lai ievietotu savā mājaslapā kontaktu formu, Tev vairs nav nepieciešams PHP. Atliek tikai iekopēt dažas rindas Javascript un HTML koda, norādīt savu e-pastu un gatavs. Phptest.lv parūpēsies par pārējo. * Iekļauts GD2 drošības kods, un sistēma pati saglabās garumzīmes pareizā formātā. skatīt vairāk vai izmēģini online: http://www.phptest.lv/mailform/ Automātizēts attēlu samazinātājs Iedomājies, tev ir attēls http://tavalapa.lv/bilde.jpg. Tas ir 1000px liels, bet vajag dabūt uz 100px... Nekad attēlus samazināt vēl nav bijis tik viegli.. vairs nevajag ielādēt papildus skriptus vai izmantot samazināšanas programmas... Atliek tikai norādīt attēla adresi šādā veidā: tas ir ātrs bezmaksas veids, kas apstrādā attēlu un saglabā thumbnail nākamajiem pieprasījumiem. Iespējas: * norādīt samazināšanas veidu (proporcionāli, apcirpt, izstiept) * iespēja norādīt papildus efektu (grayscale, contrast, emboss, blur, egedeffect, u.c) Pateicoties efektu iespējai, tagad vari pāris mirkļos izveidot iespaidīgus hover efektus. * tiek izmantota angļu versija freephptest.com, jo tur ir vairāk vietas priekš thumbnail glabāšanas. skatīt vairāk vai izmēģini online: http://www.phptest.lv/thumb/
  11. raint

    Multi-valūta

    loģiski liekas šābrīža valūtu glabāt sesijā. un ja katrai valūtai ir norādīts savs kurss pret dollāru, tad, vietā, kur izdrukā cenu, liek funkciju, kas aprēķina atkarībā no izvēlētās. Tas ir viegli.
  12. Tagad jāiziet ārā, līdz vakaram nepieskatīšu... nez, vai tad viņa vēl būs dzīva... :)
  13. Tnx, Val, krietni palīdzēji... njā... tā jau bij, ka skatījos un visu metu blacklistā ^^ Ja es te nebūtu, tu lapu butu jau uzlauzis 50 dažādos veidos... Respect :)
  14. njā, tur riktīgi ārdījās ^^ pats skripts izpildās uz free hosta, tapēc lapai riska nav nekāda... pa laikam var tur failus atjaunot, ja kādam izdodas nodzēst... noblokjeeju 4 IP :D ... vakar atslēdzu, lai sakārtotu aizsardzības sistēmu.. Tagad viss atkal strādā... ... pozitīvi noskaņotajiem, aicinu izmēģināt vai nav vēl piemirsts caurums (un tad paziņot man):) tagad failiem klāt vairs nevajadzētu varēt tikt...
  15. Sveiki! Atceros laikus, kad mācījos parasto html iekš w3schools. Tad super rīks likās 'Try It' editors. Tik ērti dažos mirkļos saprast kā kods strādā un kur kas jāpamaina, lai dabūtu sev vajadzīgo... tad nu nolēmu izveidot ko līdzīgu, tikai ar plašākām iespējām... http://www.phptest.lv PHPTest.lv ļauj spēlēties ar: * PHP * HTML/CSS/Javascript * GD2 * Regular Expression * Laika formātiem Tāpat arī, iespēja saglabāt hipersaiti uz kodu, koda iekrāsošanās, palīgrīki un vēl šis tas... Ienāc, izmanto un iesaki citiem :)
×
×
  • Create New...