Jump to content
php.lv forumi

Maaren

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maaren

  1. Kaklz, mani arī ļoti interesētu, kāds ir algas diapazons.
  2. Psiholoģiskais briedums varētu būt tādā ziņā, ka, tikai tad, kad tu sāc dzīvot viens, tu pats sāc domāt kā par sevi parūpēties, kā pagatavot ēst un tā tālāk. Bet par širmja aizbraukšanu arī var piekrist, ja pēc mācībām vēl patstāvīgi jāstrādā, tad var iestāties tā saucamais "izdegšanas" sindroms. Jo diemžēl 24h diennaktī nevar visu paspēt izdarīt un vēl izgulēties. Bet tas attiecinās uz to, ja strādā, tas pats var arī notikt vidusskolā. Vēl širmis var braukt nost no vientulības un garlaicības. Par nodzeršanos nepiekritīšu, jo nodzerties var jebkur un nejau visi kojās izaug par dzērājiem. Programmēšanu var mācīties jebkur, pat pamatskolā. Pēc mana viedokļa, ir noderīgāk mācīties professionālajā, pat ne noteikti programmētājos, jo tas tev dod papildus redzes loku. Kā jau rakstiju, es pats nestudēju programmētājos, bet gan datortehniķos. Man sanāca tā, ka es paspēju gan vidusskolā, gan profenē pamācīties. Es pēc 10.klases pārgāju uz profenes 2. kursu un necik nenožēloju. Pārsvarā vidusskolas priekšmeti ir tie paši, tikai mazāk pasniedz tādos, kā pieņemsim: Otrā svešvaloda, Bioloģija, etc. Toties nāk klāt daudz noderīgu priekšmetu.
  3. Kaklz, bet tieši tur jau tā lieta, jo agrāk tu sāc dzīvot viens, jo ātrāk tu gūsti to psiholoģisko briedumu. Es jau no 8. klases pelnu naudu ar programmēšanu, kaut gan jau 2 gadi iepriekš biju ķimerējies intereses pēc. Esmu pabeidzis profesionālo izglītību datortehniķos, kā arī visu to laiku dzīvojis viens, ko arī pavisam nenožēloju. Jo profesionālajā izglītībā ir jaapgūst tie paši vidusskolas priekšmeti + profesionālie priekšmeti, tai skaitā profesionālā Angļu valoda. Katru dienu bija 8 stundas, kas ir vairāk, nekā vidusskolā + daudz prakses. Un liels pluss visam tam ir tas, ka profenē pret tevi izturas kā pret pieaugušu cilvēku (vismaz mums tā bija). Neaizmirstiet arī to, ka pēc profesionālās izglītības, jau ir vismaz kaut kāds papīrs. Kā arī, nepiekritīšu tam, ka vidusskolas laikā nav kur steigties, jo no noteikta vecuma ir tā, ka, jo jaunāks tu esi, jo ātrāk un vieglāk tu visu apgūsti. P.S. Ne par ko negribētu atgriest laiku un sākt apgūt programmēšanu tikai pēc vidusskolas, jo būtu jāpatērē vēl vismaz 4-6 gadi, lai nonāktu tur, kur jau atrados pēc skolas. P.S.S. Augstskolā neesmu studējis, ko arī mazliet nožēloju, neatliek laika.
  4. Nerūpīgi būšu izlasījis. :)
  5. Abstraktās klases taču nav jaunums.
  6. Noteikti pamēģini. Domāju, ka nenožēlosi. Viņu ir ļoti viegli apgūt, it īpaši, ja jau esi strādājis kādreiz ar MVC. Starp citu, viņam ir ļoti plašs valodu atbalsts, pat Latviešu valoda ir. Piemēram, ja jums būs jāvalidē kāda forma, tad viņš saģenerēs jums paziņojumus tajā valodā, kura ir izvēlēta. Par to Cl līdzvilkšanu es tev līdz galam nevarēšu pateikt, jo neesmu pētijis, kāpēc viņš ir tik lēns. Bet to, ka Zends velk ļoti daudz ko nevajag, to es zinu 100%. Šodien veicām interesantu testu, pieslēdzām Zenda bibliotēkas pie Yii. Yii frameworkā izveidojām Yii controlleri, kurā iekšā veicām pāris loģiskas darbības ar Zend komponentiem. Ātrums bija iespaidīgi ātrāks. Ko varu teikt, acīmredzot Zenda pati arhitektūra jau ir ļoti smaga.
  7. No kura laika mēra faila izmēros? :D Vajag skatīties reālus performance grafikus. To, ko viņš velk līdzi to es tev varu pajautāt. Kāpēc uz parastiem Hello world, viņa rezultāti ir daudz reizes lēnāki, ne tikai kā Yii, bet gan citiem frameworkiem.
  8. Ielādē pārāk daudz objektus, kuri nav vajadzīgi konkrētajai darbībai.
  9. Yii Framework.. Pats šobrīd strādāju ar šo frameworku, diemžēl Latvijā viņš vēl nav populārs. Bet gan ārpus Latvijas, viņš ir labi atzīts. Ratrijam savā ziņā ir taisnība, jo pieņemsim tādi frameworki kā Codeigner un Zend pārāk daudz velk sev līdzi, tāpēc Yii frameworkam ir izstrādā sistēma, kura ielādē noteiktu objektu tikai tad, kad tas ir nepieciešams. Protams, tik daudz komponentu, kā Zendam tur nav. Lai gan mums darbā pie Yii frameworka ir pieslēgti Zend komponenti(kurus var izmantot, ja ir nepieciešamība), pagaidām nav bijušas nepieciešamības tos izmantot. Galvenais izstrādātājs Qiang, kurš savulaik izstrādāja frameworku Prado. Lielākie plusi personīgi priekš manis: * Ātrums (Pats šobrīd strādāju pie HighLoad+ projekta) * Laba dokumentācija * Nav jāpavada lielākā daļa laika pamācībās, lai kaut ko saprastu. * Ļoti labs ActiveRecord * Ļoti labs community, pats Qiang ļoti aktīvi atbild uz jautājumiem. Ja, jums ir šaubas par slodzi, tad variet paskatīties stay.com, kurš ir taisīts uz Yii. Pāris saites pārdomām ;) http://www.bestwebframeworks.com/php/ http://stackoverflow.com/questions/741274/experience-using-yii-framework-for-actual-php-project http://www.sheldmandu.com/php/php-mvc-frameworks/php-mvc-framework-performance-part-1 http://habrahabr.ru/blogs/php/46553/ http://www.yiiframework.com/doc/api/
  10. Jūsu portfolio ir prakse.lv. Vai jūs tiešām izstrādājāt šo mājaslapu?
  11. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/time-zone-support.html
  12. Smēķētāji arī ir dažādi. Es pieturā vienmēr paeju tālāk no cilvēku pūļa.
  13. Nu tad šeit rodas domstarpības, kas īsti ir sapulce? Vai sapulce no diviem cilvēkiem skaitās sapulce? Pārējiem Nu tad neklusējiet, ejiet aizrādiet, nevis izklāstiet forumā sasāpējušas tēmas.. Ja boss smēķē, tad sāciet no viņa.. Ja tēvs savā mājā smēķē, tad arī sakiet, nu vecīt nesmēķē savās mājās, jo man nepatīk tava smaka. Baigi kašķīgie čaļi jūs esat. Un oža jums arī ir kā supermenam, jūtat viņa smaku vairāku metru attālumā, jeb jums ofisā visi sasēdināti kā skolas solos? Es kad vispār nesmēķēju, nekad neņēmu vērā to, ja kāds paiet garām ar cigarešu smaku. Cita lieta ir kad smēķē telpās, tas man arī riebjas. Es tagad necenšos pierādīt, ka smēķēšana ir laba lieta. Tā ir tieši otrādi - ļoti slikta. Tie kuri nekad nav smēķējuši, tad labāk arī nesāciet.. :) P.S. Gribu uzsvērt to, ka vīriešiem nav jābūt tik kašķīgiem. Jāprot nepievērst uzmanību tām lietām, kas jums traucē.
  14. Neatbalstu smēķēšanu, kaut gan pats arī smēķēju. Lai nu kā, bet daudzos gadījumos produktivitāti tas uzlabo. Pieņemsim kā pie mums, ir viens liels kopīgs projekts, pie kā arī visi strādājam. Ja kāds nevar atrast izeju no problēmas, tad mēs ejam uzpīpēt, tad arī apspriežam problēmu, apdomājam visu. Kāpēc lai neapspriest tur pat ofisā? Jo katrs ir aizņemts ar savu lietu un ja cilvēkam blakus ir dators, uz kura viņš tajā laikā strādā, viņš vienkārši nevarēs iedziļināties tavā problēmā, jo viņam pilna galva ar savām problēmām. Bet pīpētavā uz balkona, visi ir atrauti no saviem datoriem un ir laiks, kad parunāt par globālām projekta problēmām. Tie kuri teica par sapūlcēm.. Protams, darba revīzijas ir jātaisa. Bet nejau tagad to darīt n-tās reizes dienā, kā tik kādam rodas kāda problēma. Runājot par kafiju. Es viņu dzeru darba procesa laikā, man viņa tādā veidā palīdz. Bet ja aizvietot pīpēšanu, tikai ar kafijas un tējas dzeršanu, tad tas aizņems 2x vairāk laika. + Pēc tam taču arī vajag iet pačurāt.. :D Tie kuri teica, ka riebjas pīpētāju smaka. Vispirms mēģiniet savā galvā nosist savus "tarakānus", jo tādu sīkumu dēļ stresojot, var arī iekrist dziļā depresijā, ņemot vērā to, ka pīpētāji ir VISUR. Biju uz gadu atmetis smēķēšanu un nekad man nav traucējis neviens cits smēķētājs, dažreiz pat pats ar viņiem gāju uz smēķētavu, kompānijas pēc.
  15. Man šis sludinājums lika pasmaidīt.. :D http://www.ss.lv/msg/lv/work/are-required/computer-technician/almfh.html
  16. Un kā būs ar auto stāvvietām? Pašam būs jāmeklē kur noparkoties, vai varēs novietot Tallink autostāvvietā bez maksas?
  17. Hospital Organiser ;)
  18. Tā bija hostētāja vaina? :)
  19. Tas bija attiecināts uz Latvijas iedzīvotājiem, nevis Latviešiem. Lai nu kā, bet tie paši Latvijas krievi ir ar savādāki nekā Krievijas krievi. Protams, no A līdz Z nesagatavos ne vienu, bet vai tā ir galvenā konferences jēga? Personīgi priekš manis galvenā konferences jēga ir tas, ka var apmainīties ar noderīgu informāciju, pieredzi ar savas profesijas pārstāvjiem. Es neuzsveru to, ka pēc konferences kāds uzreiz pārkļūs no iesācēja par Guru. Katrs izvēlas to kas viņam tuvāks, man pieņemsim ir interesanti paklausīties ko stāsta cilvēki, kuri katrs savā ziņā varētu būt pārāki par mani. No katra var iemācīties ko jaunu. Tikai nevajag man sākt draudēt, izklausās pēc tādām bērnu pasakām. Atradies visu latviešu aizstāvējs. Paši zinam kāda ir tā latviešu īstā mentalitāte. Vispār man pat liekas interesanti kā tu liktu man atbildēt? :) Sakarā ar to, ka tu caurām dienām un naktīm sēdi forumā, rodas par tevi tāds iespaids, ka tu esi tāds bāls,izkalsnējis cilvēks, kuram nav draugu. Neesi vēl piekaltis pie datora? :D
  20. Kam tad tu uzprasīji, tiešām zinošiem cilvēkiem vai mammai, tētim, vecmammiņai? Šis framework ir diezgan pazīstams. Un ir ievērojams ar savu ātrdarbību. Dokumentāciju/aprakstu/pamācības var atrast praktiski jebkam, bet ko tad lai tagad neviens nemācas augstskolās, neiet uz kursiem un semināriem? Nu izlasīsi tu dokumentāciju un ko? Sapratīsi uzreiz visas iespējas. Man pieņemsim ir ļoti interesanti, ja profesionālis savā lietā var kaut ko praktiski parādīt vai iemācīt no savas prakses. Projektu vadītāji arī mēdz būt developeri. Un daudzi no esošajiem developeriem par tādiem varētu kļūt kādreiz. Man pieņemsim tas liekas interesanti. Nu protams, kad kaut ko nezini, tad vienmēr var likties, ka tur nav daudz par ko runāt. Kur izrunāti? Mājās, darbā vai forumā? Un ar ko? Ar kādiem programmētājiem(Java,C++,..)? Man drīzāk liekas, ka tev nav vaina konferencē. Bet latviešu mentalitātē, galvenais ir padirsties,pakasīties un kaut ko nolikt. Palasot tēmas šajā forumā, kā arī citos Latvijas forumos rodas iespaids, ka galvenais nav palīdzēt autoram, bet gan nolikt viņu kā tik vien var. ;)
  21. Maaren

    Par ko balsojāt?

    Par Lembergu (ZZS), kautvai tāpēc, ka viņa nopelnus var "reāli" redzēt Ventspilī, nevis tikai dzirdēt tukšus solījumus un runāšanu. Tūlīt te daudzi viņu nosauks gandrīzvai par cietumnieku. Bet pasakiet man, kurš no viņiem nezog? Viņš zog, bet vismaz atceras par tautu.
  22. Maaren

    Par ko balsojāt?

    Nekā personīga, bet man priekš jums "Vienotības" vēlētājiem ir jautājums. Kādēļ jūs balsojāt par vienotību? Jums tik ļoti labi dzīvojas? Es nesaprotu mūsu tautu, lielākā daļa pīkst, ka viņiem slikti dzīvojas un apvaino deputātus. Bet še tev, ievēl tos pašus atkal. :D
  23. Maaren

    #17318 offt

    Pilnībā piekrītu.
×
×
  • Create New...