Jump to content
php.lv forumi

Endijs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    210
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Endijs

  1. Uztaisi sacensību. Lai visi tie censoņi, kuri grib sevi pierādīt uzkodē savu foruma versiju. Domāju, ka lielākā daļa no IPB funkcijām tāpat nav vajadzīga. Minimālu setu un gatavs. Tad labāko izvēlas un lieto. Uzliek github kā php.lv projektu un visi var piedalīties izstrādē. Un nākotnē tiksiet pie foršas platformas ar kuru reklamēt savu vārdu visai niecīgajā forumu softu pasaulē. Niecīgs ne jau tādēļ, ka nevajadzīgs, bet niecīgas konkurences ziņā.

     

    Bet ja nopietni, skaties kādu trešo opciju. Es gan nezinu vai Vanilla ir tas labākais. Kaut kad iepriekš skatījos, bija problēmas (neatceros gan kādas tieši). Lai visi sāk raktīt ieteikumus, tad jau var izpētīt +- situāciju. Varbūt ka kāds zina tādu projektu, kurš vēl mazs, bet strauji audzē piekritēju pulku. Nedomāju, ka ir jēga maksāt kādam kantorim, jo cik tad te tas community ir liels? Pārsvarā 10 cilvēki viens otram brauc augumā. To arī IRC var darīt. :)

  2. Tiek meklēti vairāki cilvēki, kuri varētu strādāt pie dažādiem projektiem. Var būt fulltime, var būt kā blakus projekts. Darbus dos cilvēks ne no LV (bet ik pa laikam atbrauc uz LV). Līdz ar to nodokļi paliek tavā ziņā. Iespējams vēlāk būs arī SIA šeit, ja atradīs pietiekoši daudz speciālistus. Par algām neko konkrētu pateikt nevaru, bet cilvēks par aptuveniem algu līmeņiem LV ir informēts - līdz ar to ar saprātīgu algu problēmām nevajadzētu būt. 

    Tātad netiek meklēts viss vienā, bet dažādi speciālisti. Gan ZF programmētājs, gan JS zinātājs, gan dizaineris dažādiem grafikas darbiem. 

    Ja ir interese - sūti par sevi nelielu info man uz DM un es tālāk nodošu datus tam, kurš meklē. Viņš pats nākamajā nedēļā būs LV - varēsiet satikties un visu izrunāt.

     

    Edit: Kļūda. Cilvēks jau ir Rīgā un būs līdz pirmdienai. Tā ka ja ir vēlme - jau tagad var noorganizēt tikšanos.

  3. Kas kruts Laravel? Grūti pateikt. Man patīk, ka ar dažām rindām jau var dabūt strādājošu sistēmu. Kā arī pietika ar dažām stundām dokumentācijā, lai varētu uztaisīt pilnvērtīgu lapu uz Laravel bāzes. Protams, nelielu, bet tomēr - labs mērs, lai saprastu cik grūti/viegli apgūt. Ir daži koncepti kas patīk. Piemēram, Closures teju katrā stūrī. Par pamatīgo statisko funkciju pārbagātību gan neesmu visai drošs. Lai vai kā - pasākums pēc Zend likās krietni vieglāks un ne tik sarežģīts. Īsti piemērots mazām lapām. Ļoti viegli sakonfigurēt dažādus Env, viegli routus salikt, caches utt. utt. Es gan nezinu vai izmantotu lielam projektam, bet maziem noteikti.

  4. Shobriid tiek veidots viens projekts uz Laravel (es neprogrammeeju, tikai menedzheeju). It kaa ir OK. Ljoti vienkaarshs un taa, bet dazhbriid liekas paaraak vienkaarshs un ne pietiekami pieaudzis. Programmeetaaji submit'oja vairaakas issues izstraades gaitaa un vajadzeeja extend'ot vairaakas core clases, lai panaaktu ko vajadzeeja.

     

    Jā - vienkāršs. Tādēļ man pat nelielām lapām patīk izmantot. Par hardcore izmantošanu nezinu... Laravel 4 izskatās vēl labāk par 3.

  5. "No sevis varu piebilst, ka atalgojums liekas top līmenī Latvijā."

    Tas gan jau attiecas uz kārtīgu Python zinātāju, nevis tādu kas "kaut nedaudz zina/interesējas". Ja paskatās uz to ko citu prasa, tad ir skaidrs, ka tas kurš to māk ir arī PHP laukā Pro. Likumsakarīgi - vērā ņemamu laika posmu "pārkvalificēšanās" būs ar jūtamu zudumu algā. Protams, to var darīt, ja naudas pietiek un PHP piegriezies. Bet citādi... nu nezinu :) Savukārt, ja tagad PHP cilvēkam alga ir maza, tad visticamāk ka viņš nezina (zina virspusēji) pārējās no prasītajām lietām...

     

    Ēmmm - neuztvert to kā nepatiku pret sludinājumu. Ir labi, ka tie kas vēlas, var pārkvalificēties. Es vienkārši skaļi domāju par to kā tas būtu manā gadījumā. :)

  6. Es samērā reti ienāku php.lv/f, bet viena no tēmām kas mani interesē un kurai sekoju līdzi ir darba piedāvājumi. Šai lietai sekoju līdzi ne tikai šeit, bet arī citos resursos. Un es no saviem novērojumiem varu teikt tikai vienu - ja vien dzīve nespiež, uz šo kantori strādāt iet nevajag. Pāris komentāros redzama attieksme un ticiet man, mēs, jūs, viņi, viņas tādu nav pelnījuši. Ja šī ir tā attieksmes daļa, kuru nekautrējas paust publiski, tad padomājiet kas notiek sētas otrā pusē.

  7. Meklēju kādu kam Magento nav svešs. Tas nozīmē, ka kandidātam ir jāpārzina to, ka Magento uzbūvēts, ka strādā extensioni, kā darbojas konfigurācijas, kā var extendot funkcionalitāti.

    Tas ko man vajadzēs ir:

    1) Uzlabojumi Checkout lapā;

    2) Konsultācijas;

     

    Ja ir interese - sūti info par savu pieredzi, kā arī stundas likmi uz DM. Tālāk komunicēsim ar e-mail vai Skype, GTalk utt.

  8. Neesmu izmantojis citus, tāpēc nezināšu par citiem, taču Zend Frameworkā gala lapa tiek veidota no vairākām lietām. Zend Layout + Zend View (kurā parasti izmanto dažādus helperus: ActionHelper, Partial, Cycle, Placeholder, kā arī paša rakstītus). Tie visi ir izmantojami kā neatkarīgi klucīši no kā var salīmēt gala rezultātu. Ja sapratu ko tu jautā.

  9. It kā offtopic nav atļauts, bet ja jau citi, tad es arī.

     

    Kodēju izmantojot FW jau gadus 2. Turklāt ne jau Symfony, bet daudzu viedoklī vēl smagāku un visādi citādi nekrutāko ZendFramework. Līdz ar to varu pateikt kas un kā ir ar to overhead ko dod FW izmantošana.

    1) Jā - FW softs būs lēnāks kā konkrētajam projektam izveidots freimvorciņš. Protams, labi pārzinot to pašu ZF, Symfony vai jebkuru citu, šo overhead var samazināt līdz pieņemamiem apmēriem, bet vienalga tas būs jūtams!

    2) Overhead jūt ne tikai uz paša skripta izpildi (plugini, renderēšanas, ntās klases utt.), bet uz arī uz parastu Hello world. Un pēdējais visvairāk sit pa kabatu Ajax pieprasījumu gadījumā (kad vajag izpildīt kādu mazu uzdevumiņu).

    3) FW izmantošana KRIETNI paātrina izstrādi. Nav nepieciešams 2x taisīt to, ko jau ir uztaisījuši un notestējuši citi.

    4) FW izmantošana standartizē kodu. T.i. - pieslēdzot projektam kādu citu cilvēku viņam iebraukt struktūrā ir daudz vieglāk kā pure custom made sistēmā.

    5) Rezumējot - ja vajadzīga katra milisekunde (jo īpaši ajaxīgos requestos), tad FW izmantošana ir apšaubāma. Taču ja milisekundes nav tik nozīmīgas (un runājam par milisekundēm nevis sekundēm), tad FW izmantošana IETAUPA naudu, jo kodera stundu darbs (kurš tiek ietaupīts) ir dārgāks par to dzelzi kuru nāksies izmantot jaudīgāku, kā ne FW gadījumā.

  10. Web developer - tu jauc divas fundamentālas lietas. Viena ir rīks. Otra ir darītājs. Ilustrēšu piemēru ne no IT sfēras. Ir balta lapa un ir zīmulis. Tas ir rīks ar ko var radīt mākslas darbu. Vai tas ir labākais vai sliktākais rīks - kas to lai zina. Bet vai ar to var sasniegt nepieciešamo rezultātu? Jā - var! Tagad otra daļa. Darītājs ir persona, kas mēģina radīt mākslas darbu ar šī rīka palīdzību. Vienam sanāks kaut kas elementārs un tālu no mākslas. Citam būs šedevrs, kuru varēs pārdot par lielu naudu. Tagad jautājums - kas ir vainīgs pie tā, ka viena darītāja radīto lietu var pārdot (turklāt par lielu naudu), bet otra nē? Vai tad rīks ir pie vainas vai arī darītājs? Tas pats arī ar PHP. Nav tā slikta valoda. Tas, ka sabiedrībā radies priekšstats, ka PHP ir lēts un visi PHP koderi ir melnstrādnieki ir ne jau tāpēc, ka valoda ir slikta. Gluži pretēji - valoda ir laba un viegli apgūstama. Tāpat, kā zīmulis ar balto lapu.

     

    Viss atkarīgs no tā vai pircējs (darba devējs, pasūtītājs) saprot to kas ir kas. Kvalitatīvs produkts nav lēts. Neatkarīgi PHP vai Java. Un labs PHP speciālists var savus pakalpojumus bez problēmām tirgot Javas speciālistu cenā. Tas, ka vidējais līmenis PHP pusē būs zemāks, tas nenorāda uz valodas vājumu. Jo ja valoda ir tiks likta, nedroša utt., tad kāpēc daži no pasaulē lielākajiem Web projektiem ir kodēti tieši PHP (Facebook, Flickr un daudzi jo daudzi citi)?

  11. Izlasot komentāru autoru vārdus (ja tos var saukt par vārdiem) - uzreiz ir zināms, kas tur būs rakstīts, pat tālāk nelasot. Piemēram, Codez rakstīs par lielām algām, Web developer teiks, ka mazas algas + viss ir sū!@.

     

    Ar algām viss ir elementāri. Atkarībā no tā, kāda ir pieredze un cik nopietni uzdevumi - mainās arī alga. Būs tāds, kas saņems minimālo un būs tāds, kas saņems tūkstoti. Amplitūda ir liela - tik pat liela, cik dažādas ir cilvēku zināšanas, kā arī pienesums ārpus tīrās kodēšanas (bieži vien kodera idejas par to kā padarīt produktu labāku ir vēl vērtīgākas kā viņa (kā indivīda) koda rakstīšanas prasmes). Tātad varam par šo runāt - tāpat katra situācija būs unikāla un no pirksta izzīstie cipari nebūs attiecināmi uz visiem.

     

    Bet ir kas cits tracina lasot komentārus (tas, kādēļ es sen te jau nebiju iegriezies). Ir tādi daži, kas noliek šo sfēru līdz ar zemāko ko kāds IT cilēks var darīt. Bet kas pats jocīgākais - pats tajā pat laikā tieši to arī dara. Jā - Web developer - par tevi iet runa. Nu ja jau PHP ir tāds sūds un PHP koderi ir zābaki, kuri noteikti raksta pamatskolnieka cienīgu kodu, tad kāda X'a pēc tu ar šādu sviestu pelni sev iztiku? Ja tev nav skaidrs, ka arī PHP koderis var būt speciālists savā jomā, kurš ne tikai māk uzrakstīt elementāru spageti kodu, bet kaut ko daudz nopietnāku... tad laikam jāsecina, ka tik tālu vēl neesi izaudzis.

     

    Savu pateicu. Palika veiglāk.

  12. v3rb0 - pie Exigen ir derīgs Brainbench sertifikāts? Ja jau tas tik vienkārši, varbūt nav jāmācās augstskolā un jāsasniedz 40 gadi, lai kļūtu par valsts prezidentu? Tiesa gan, mūsu valdis (speciāli ar mazo burtu) īpaši inteliģents arī nešķiet...

    Vismaz dažus gadus atpakaļ Brainbench bija tāds kā default smadzeņu pārbaudes rīks Exigen. Vismaz kad studēju bakalauros. Nezinu gan kā ir tagad.

     

    Un, lai cik ļoti varētu nepatikt Valdis kā politiķis, bet teikt, ka viņš ir neinteliģents (vai muļķis utml.) ir pārsteidzīgi un nepamatoti. Vienkārši iespējams šis amats viņam nav tas piemērotākais.

  13. Uzgooglēju, izšķirstīju oficiālo dokumentāciju, bet nekur tā arī neatradu. Vai ir iespējams, un ja ir - kā, izveidot footeri data gridiem, kas veidoti ar dojo (dojox.grid.DataGrid).

     

    Vajadzība pēc footera radusies, jo gribu tajā rādīt kolonnu summas, bet nevēlos, lai sortējot kolonnas attiecīgā rinda tiktu arī sortēta. Redzēju, ka citi veido workaraundus (taisa vienkāršus divus, kurus papildina ar datiem piekonektējot gridam, bet vēlētos kaut ko bez workaraundiem).

     

    Idejas?

  14. Ja es gribu lietotājam dot iespēju pievienot YouTube video ar embedošanas kodu, piemēram:

    <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yyyyyyyyyy"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yyyyyyyyyy" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

     

    kā to izdarīt droši? T.i. - kā pārbaudīt ka tur ir tikai tas kas vajadzīgs un ka nav kaut kādi neveselīgi skripti (nelabi ceļi) ielikti?

     

    Idejas? Varbūt kaut kā citādi YouTube video ievietošanu realizēt? Jāatcerās, ka video varēs likt jebkurš - tātad lietotājam noteikti nedrīkst ticēt un paļauties, ka viņš ievadīs tikai labas lietas.

  15. Web develper - atļaušos izteikt dažus komentārus par taviem uzskatiem. Tālākās diskusijās neielaidīšos, jo zinu, ka vienalga paliksi pie sava.

    1) Nav normāli uzskatīt projektu kavēšanu un gļuku esamību kā normu. Jā - tas gadās, bet tam būtu jābūt kā izņēmuma gadījumam, kaut kam neparedzētam. Bet pēc tevis teiktā var spriest, ka tu domā sekojoši "pie kājas termiņi, jo tie tak tāpat ir kā politiķu populistiskie solījumi - taisīsim visu 10x ilgāk".

    2) Ja koderis pēc laika X spēj radīt nepilnīgi funkcionējošu produktu (kļūdainu, nepilnīgi realizētu), tad tas NAV rezultāts. Redz - pasūtītāju (un darba devēju) interesē pabeigts darbs. Tas, kurš materializējas naudā. Kļūdains nematerializējas, tātad darba devējam nav naudas un viņam nav jāmaksā savam koderim. Tas ka tu uzskati, ka arī bugains kods ir "rezultāts", tad tas ir rezultāts tev, turklāt negatīvs rezultāts.

    3) Salīdzināt ārstu ar koderi vispār nav korekti. Koderis ir trīs pakāpes zemāk, kaut arī viņš katru dienu kaut ko iemācās. Vidusskolēns var kodēt, bet lai tiktu labot zobus ir jāmācās daudzus gadus.

     

    Ja gribās diskutēt tālāk - pārmetam šo uz offtopic un aidā.

  16. Varbūt 250 ir tādam studentam, kurš īsti nekādu rezultātu dot nevar un viņa apmācībai jātērē vairāk resursus kā viņš pats spēj dot pienesumu. Bet tiklīdz darba ņēmējs spēj dot rezultātu tā alga atbilstoši aug...? Tā jau laikam ir tā firma uz Lāčplēša ielas, kura piedāvā web izstrādes pakalpojumus? Jau kaut kad iepriekš redzēju viņu sludinājumu - arī šādas tādas emocijas izraisīja.

  17. Varu pateikt, ka šis ir pēdējais mēnesis man ar Garmtech. Sākumā viss bija tik forši, bet tagad problēmu vairāk kā vajag. Turklāt tagad serveris vispār down. Uz emailiem arī atbild krietni lēnāk kā agrāk utt.

     

    Uzmetu aci LV piedāvājumiem - vispār ir traģiski. Visi plēš tādas summas, bet serviss un kvalitāte ir tāds !#$%

×
×
  • Create New...