Jump to content
php.lv forumi

Prayer !!

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Prayer !!

  1. Es sāku lietot Trac3 publicēto klasi, ļoti ērta, bet radās problēmas ar kurām vēršos pēc palīdzības. Kā šīs klases objektu vai mysql savienojumu izmantot citās klasēs? Līdz šim naw izdevies :( Links uz Trac3 mysql klasi
  2. heh :D tā es dariju iepriekš.. vai naw citu variantu vel? bet laikam šis arī būs jāizmanto tad.. Paldies :)
  3. Ja ta izdara piemēram.. web root direktorija ir ...../www un ieliek tos skriptus ....../www/admin , tad ieejot domens.lv/admin vinjs parāda tās mapes saturu.
  4. Sveiki. Vēlējos noskaidrot, kā vislabāk aizsargāt kādu mapi kas ir mājaslapai nepieciešama, lai tai varētu piekļūt tikai web serveris no localhosta.. P.S. Man nestāv mājaslapa uz UNIX bāzētas operētājsistēmas par nelaimi, bet uz windows.. Paldies jau iepriekš :)
  5. liels paldies :) ok izmēģināšu strtr() funkciju ;)
  6. Tā nu saskāros ar problēmu, kad man izmeta šadu bridinajumu: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Empty regular expression ............ koda gabaliņš kura dēļ šis bridinājums tika izmests ir zemāk: $title = $_POST['title']; $pattern = array('/ē/','/ū/','/ī/','/ā/','/š/','/ģ/','/ķ/','/ļ/','/ž/','/č/','/ņ/','/Ē/','/Ū/','/Ī/','/Ā/','/Š/','/Ģ/','/Ķ/','/Ļ/','/Ž/','/Č/','/Ņ/','/\//', '/\^/', '/\./', '/\$/', '/\|/','/\(/','/\)/','/\[/','/\]/','/\*/','/\+/','/\?/','/\{/','/\}/','/\,/','/!/','/@/','/#/','/%/','/&/','/=/',' '); $replace = array('e','u','i','a','s','g','k','l','z','c','n','E','U','I','A','S','G','K','L','Z','C','N','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','','_'); $titleUrl = preg_replace($pattern,$replace,$title); $_POST['title'] ir vienkars raksta nosaukums.
  7. liels paldies par atbildem :)
  8. Sveiki.. Vēlējos noskaidrot cik bieži drikst atjaunot informāciju no meteo.lv par laika ziņām.. Man pilnībā pietiktu 1 reizi stundā.. vai tas naw par biežu un vai viņi vispār bano ip?
  9. bet kadā veidā varēs zināt kā pārbaudīt šos elemetnus? jo nejau visiem bus vienadas robežas utt.. Vēl man ideja bija, ka var veidot klasi, kurai metodes butu checkTextField() utt un šīm metodēm var padom gan regulārās izteiksmes un citus parametrus.. tad klase sagatavo kļūdu sarakstu no visiem padotajiem elementies, un beigās atgriež rezultātu.. šī ir cita pieeja, bet tavējo īsti nesapratu kā var realizēt.. varbūt vari paskaidrot :) Ļoti vēlētos ari uzzināt par otro punktu manā postā, ja kādam ir savs viedoklis par to :)
  10. Sveiki.. Man nepieciešama palīdzība ar šo klašu struktūru izdomāšanu.. 1.Par validācijas klasi man ir priekštats kā varētu taisīt.. Konstruktora padod mainīgo kuru pārbaudīt, piemēram lietotājvārdu un tad var izsaukt metodes, piem setLength(3,30), kas saglaba garumu kāds japarbauda tāda tipa metodes, tad kkāda metode izpilda visu nepieciešamo šim mainigajam un atgriež rezultātu. Kā arī iespēja iegūt error tekstus no klases.. Tā īsumā ir mana ideja par šo klasi. Izsakiet savas domas ieteikumus lūdzu, man ļoti noderēs.. 2.Otra klase vai nākamas divas vai vairāk ir saistībā ar lietotāju autentifikāciju un reģistrēsanu.. Tur man nav sanācis veiksmīgi izdomāt risinājumu lai klase/es būtu lietojamas arī turpmāk nevis tikai vienam projektam. Esmu pētijis vairākas šada tipa klases, bet neviena īsti nelikās laba. Es ceru, ka te izvērtīsies kāda diskusija :)
  11. Njā :D vispār jau naw slikti, bet pirmais iespaids bija tāds.. :)
  12. Nejau tikai par OOP sadaļu iet runa, bet tākā šis ir php forums, tad vismaz vajag kuatkā sadalīt php tēmas.. Pašlaik ir sadaļa "Iesācējiem", kas ir OK, bet noderētu arī citas piemēram ar datubāzēm saistītās lietas, tad sadaļa advancētākiem lietotājiem utt.. Vajag tikai izdomāt, kas tieši ir nepieciešams. Tagad vienīgā vieta, kur es praktiski varu prasīt padomu, jautājumus par gandrīz jebkuru tēmu saistībā ar PHP ir sadaļa "Iesācējiem".. Tas arī ir mans ierosinājums :)
  13. Paldies.. Ļoti noderēja, esmu arī pārakstījis gandriz visu klasi, tāpēc šo topiku var pat slēgt. Liels paldies par ieteikumiem un palīdzību, tas viss man noderēja :)
  14. $result = mysql_query("UPDATE users SET email='$email' AND name='$name' AND surname='$surname' WHERE username='$username'") or die(mysql_error); $result = mysql_query("UPDATE users SET email='$email', name='$name', surname='$surname' WHERE username='$username'") or die(mysql_error()); Neko daudz nepetiju, bet lieta ko uzreiz ieraudzīju bija nepareizs kvērijs sql..
  15. Nav nekādu šaubu, ka man šo klasi vajadzēs vēl turpināt veidot, bet dotajā brīdī es vēl mācos visu :) un pietiek ar šīm metodēm.. Nesaprotu, kāda starpība, kā es saucu savus mainīgos? Man vieglāk ir uzrakstīt mainīgaisViens, nekā mainīgais_viens.. Anyway es gribētu ļoti uzzināt par to drošību, kā to nodrošināt?
  16. Sveiki. Es vēlos uzzināt jūsu ieteikumus un labojumus par manis šodien izveidoto MySQL klasi.. Pašu klasi, var apskatīt šeit. Izmantošanas piemēri: $sql = new MySQL('username', 'password', 'database', 'hostAddress'); $sql->select('users', array('UID','username'), array('power', '=', '12'), array('UID','power'), false, '3,5'); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username'), NULL, array('UID'), false); echo "<br />"; $sql->select('users', NULL, array('power', '>=', '12'), array('UID','power')); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username'), array('power', 'LIKE', '12%')); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username')); echo "<br />"; $sql->select('users'); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123'), array('uid', '=', 'prayer', 'OR', 'level', '=', 'admin')); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123'), array('uid', '<>', 'prayer')); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123')); echo "<br />"; $sql->insert('users', array('trac3','1231')); echo "<br />"; $sql->insert('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123')); echo "<br />"; $sql->delete('users', array('uid', '>=', '10')); echo "<br />"; $sql->delete('users'); un šo piemēru izveidotie kvēriji šeit: SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' WHERE power='12' ORDER BY 'UID', 'power' DESC LIMIT 3,5 SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' ORDER BY 'UID' DESC SELECT * FROM 'users' WHERE power>='12' ORDER BY 'UID', 'power' ASC SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' WHERE powerLIKE'12%' SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' SELECT * FROM 'users' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' WHERE uid='prayer' OR level='admin' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' WHERE uid<>'prayer' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' INSERT INTO 'users' VALUES ('trac3', '1231') INSERT INTO 'users' (uid, ping) VALUES ('trac3', '123') DELETE FROM 'users' WHERE uid>='10' DELETE FROM 'users' Klasē pašlaik ir uzlikts 'echo', tā vietā lai būtu mysql_query(), priekš testēšanas nolūkiem, lai redzētu pašus kvērijus. Nav praktiski nekādu kļūdu pārbaužu, bet domāju to vēlāk varbūt arī uzrakstīt, bet no sākuma ieteikumus gribētu dzirdēt.. Viens lūgums man gan ir. Tas ir saistībā ar drošību. Kā izvairīties no SQL Injection un kurās vietās tas būtu nepieciešams?
  17. Man ieteikums ir atjaunot php kategorīju, kurā ir vairākas sadaļas par php, piem iesācējiem, vai PHP un OOP, kā bija pirmstam..
  18. dīvaini, bet palīdzēja :D paldies :) varbūt varat ieteikt kādas web lapas, kur mācīties javascript?
  19. Sveiki! Viss itkā darbojas, bet ja pirmaja reizē izmet kļūdu, tad nakamajā reizē ja ieraksta pareizi, izmet to wariningu bez teksta.. Tur pārbauda vai lietotājs ievada pareiza garuma lietotājvārdu un paroli. Te ir pats skripts: http://paste.php.lv/d7ab88163bd280198323dc...lang=javascript
  20. kas jaraksta CV nosaukuma? to CV nosaukumu vsp kāds redz?
  21. liels paldies apr atbildem :) un info kur tieshi meklet darbu :)
  22. ups.. es shito atrasi zinaju biju piemirsis.. :D es kā muļķis mekleju zip.lv :D:D:D kkads jauns sludinajumu delis.. ja shitaja ir paldies ;) tikai baidos ka tur prasis izglitibu augstako vai nepabeigtu auzgstako bet nejau visos ok liels paldies pamekleshu :)
  23. hmm paldies.. :) vel papildus jautajums, kada veida jus atradāt shos darbus, sludinajumos, meklejat uznemumiem vakances, vai caur paziņām.. es godigi sakot paskatijos sludinajumos, tur vsp neka naw "pedeja laika vismaz" tgd atradu paris uznemumu lapas kuras izstrada webus paskatijos vakances un domaju sazinaties :) bet pieredzes shadas lietas naw diemzēl :/
  24. neteicu ka gribu slaistīties.. es vnk gribeju zināt kā notiek viss darba process.. vismaz kkādu ieskatu devi man thx :D
  25. Sveiki.. Es vēlējos zināt kāda ir darba gaida kad strādā birojā piem.. ņemot vera 2 situacijas, kad tu esi tur viens un kad esat vairāki.. lab par to ja esi viens tad pats dari cik gribi bez maz vai galvenais ka darbs padarīts.. bet piem ja ir vairāki, kā tad ir? esmu parliecināts, ka an wtā ka tu bez maz vai visas 8 stundas esi ieurbies kodā un viss.. es piem esmu pieradis stradāt mājās, brīvā režīmā.. gribētos izmēģināt strādāt kommandā dzīvē.. vai darba devējs neuzliek parak daudz darba? :D ka pat nevar pagūt visu izdarīt.. vsp gribu zināt kā ir strādāt tādās darba vietas, varbūt padalieties pieredzē?
×
×
  • Create New...