Jump to content
php.lv forumi

KarlisBa

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    420
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KarlisBa

  1. KarlisBa

    Izglītība

    daGrevis, Tu pameti videni vai augstskolu?
  2. Nu ir jau arī nozīme valodai, kurā raksta aplikāciju. Es personīgi nevaru iedomāties kodēt C++ neizmantojot CodeBlocks vai Java bez Eclipse. Līdz šim cik PHP sanāk rakstīt - vairāk vai mazāk sev - tad lietoju Eclipse, bet nu nule kā izmēģināju rATRIJS pieminēto Sublime Text 2 un jāsaka, ka fenomenāli patīkams rīks PHP vai Python aplikācijām.
  3. Jautājums par valodu zināšanām - kādas ir prasības? Visās trīs brīvi runāt/rakstīt/lasīt? Kā arī ņemot vērā, ka jums ir vismaz pamat prasības no kurām sākot jūs izskatāt darba ņēmēju, tādā gadījumā, kāda ir aptuvenā sākuma alga no kuras tiek runāts programmētājs un iespējamais diapazons?
  4. Vai, paldies tev daGrevi, bet arī tu nedaudz pārprati problēmu. Vispār izlasīji, kas ir rakstīts pirmajā postā pirms atbildēji uz pēdējo? :) Tas, ka bildei nebija pareizs ceļš norādīts, nekādi neietekmē kāpēc pati ajax forma nestrādāja - tās divas lietas kodā pat nebija saistītas.
  5. Ok, problēmu atrisināju, bet atbilde ir vienkārši wtf... No rīta pieceļos, un nez no kurienes ir ideja pārbaudīt dažās vietās bildēm vai linki ir šādi "/img/bilde" nevis "img/bilde", kad tās tiek ar javascript izsauktas. Izrādās, ka ir gan - vienā - ok, sataisu, bildi tagad izsaucot ar js rāda un divainā kārta strādā ar pats ajax upload pēkšni :D, ok, nodomāju, ka tāds vakardienas gļuks droši vien, uzlieku atpakal veco bildes ceļu, un toč, nestrādā. Kāpēc tā, nav ne mazākās jausmas, bet vismaz iznākums ir pozitīvs...
  6. Nu tur jau ir tas joks, ka nepieciešamību pēc absolūtajiem ceļiem izjūt tikai javascript, jo no php puses links /upload ir ?con=upload, bet ja es tagad jquery norādu, lai pieliek klāt kādu "../", tad gļuki sāksies, kad php pusē meklēs to adresi, jo viss jau notiek tikai galvenajā direktorijā.
  7. Sveiki! Sākšu ar to, ka rewrite komanda būtu šāda - RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?con=$1 [L,QSA] Gan jau doma ir skaidra, kam tas ir domāts. Lai augšupielādētu failu caur post formu izmantoju šo jQuery http://jquery.malsup.com/form/ pluginu. Viss ir ok, ja url'ā ir ne vairāk kā viens slašs, teiksim, ja adrese ir http://bla.lv/profile augšupielāde notiks, bet, ja adrese ir http://bla.lv/profile/page tad jQuery sāk gļučīt it kā tas pēkšķi atrastos citā direktorijā, jo <form> action ir norādīts action="/upload". No php puses viss ir ok, bet kā šim likt strādāt no javascript puses, jo variants "/" pārtaisīt par kaut ko citu neder :).
  8. codez, vai nav noslēpums kā šo firmu sauc? Jautājums tīri aiz ziņkāres, jo Latvijā varētu uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt firmas, kuras PHP programmētājam maksātu tādu summu - būtu vērts zināt, kur tiekties.
  9. Es domāju, ka neviens nesūdzēsies, ka kāds pa brīvu pareklamē viņa produktu. :)
  10. Ja tu neuzdod rakstu kā savu orģināldarbu, tad pārpublicēšana ar atsauci nav nekas slikts. Bieži jau tā mēdiji dara, ka "daily stuff" viņi publicē atsaucoties, teiksim, uz LETA un šad tad vēl pieliek kaut ko no "sevis", bet ziņas pirmavotu nepiedēvē sev, jo uz tāda principa jau strādā e-žurnālistika, tā nav vairs analītiskā, kur tiek veidoti orģināli stāsti, bet vairāk kā "Panorāma" 24/7 ar jaunāko mūsmājās un pasaulē. Respektīvi, tik līdz orģinālu neuzdod par savu, tik ilgi viss ir pieņemams.
  11. KarlisBa

    Eseja.

    Vēl joprojām ir pilnmēness? Man jau likās interesants tas no html uz php kodētājs, bet šitas ir vēl labāks...
  12. Atverot tās lapas source failu jau pirmajās 4. rindās paverās visnotaļ interesants skats. Būsi sajaucis forumus, šādu sludinājumu vari droši rakstīt geimeru forumos, šeit pseido programmētāji savu klientu neatrod. :)
  13. KarlisBa

    Dizains

    Nu čalīt, tas gan nav smuki, lapas pirmkodu es tev iedevu, bet copyright'u, kuru labi gribot var tikai ieraudzīt, jau esi paspējis noņemt nost...
  14. Uj, spektrs ir ļoti plašs. Pie ikdienas mūzikas varētu teikt, ka tāda, kas skan pa radio101 - programmējot fonam ļoti labs, tikai dažreiz jānoslēdz, jo dziesma ir par lipīgu un sit ārā no domas :). Vakaros ik pa laikam labprāt paklausos vai nu Jazz vai klasisko mūziku - divi super pretstati. No Jazz vairāk esmu jaunā piekritējs vai kaut kāda Jazz fusion mixa, piemēram, kā Al jawala, bet no klasiskās mūzikas tādu komponistu darbi kā Mocarts, Arvo Parts, Štrauss, Bendrihs Smetana, un citi, kuru vārdus nenosaukšu, jo zināšanas par akadēmisko mūziku kopš mūzikas skolas laikiem ir tā teikt, bišs ierūsējušas. :) Bet nu būtībā tas viss ir atkarīgs no garastāvokļa.
  15. Nu, piemēram, man līdz šim brīdim arī nebija ne mazākās nojausmas, ka online varētu būt kāds C++ kompilators, bet pameklēt google man gan tas daudz laika neprasīja - http://codepad.org/ - ja tev šis nepatīk, tad raksti maģiskos vārdus googlei "C++ compiler online" un meklē citu. Cik tie kompilatori ir efektīvi, nez, ciklu printēja :) bet nu jēga no tādiem... ja nu vien tu lieto Chromebook...
  16. Nu tāds arī ir turpinājums. :) Ja taišņu krustpunkti veido trīsstūra virsotnes, tad izdrukāt šī trīsstūra koordinātes, ja neveido, tad uzrādīt taisnes, kas ir paralēlas. P.S Dieva dēļ nelieciet nekādus risinājumus and shit, sabojāsiet man visu prieku rakstīt. :)
  17. Sveiki! Nez kas man uznācis, bet nedaudz apmulsu lasot viena uzdevuma ievadu - Doti trīs skaitļu trijnieki a,b,c. Katrs skaitļu trijnieks nosaka taisni, kas uzdota sekojošā veidā: ax+by=c Šī frāze "skaitļu trijnieks" ir domāts tipa, ka vērtība sastāv no trīs cipariem? Piemēram, a=342, un tad vienādojumā a=3, b=4, c=2. Vai ne tā? Šajā gadījumā nav būtiski, kas ir uzdevuma turpinājumā. P.S Jautāju šeit, jo nevēlos gaidīt atbildi no pasniedzēja, bet pabeigt darbu pēc iespējas ātrāk. :)
  18. Nu par "nesankcionētu" piekļuvi netam es nevarētu sūdzēties, jo savu ubuntu esmu visai labi sakonfigurējis tā, lai darbības ar updeitiem un jeb kādu pieslēgšanos netam notiktu tikai caur maniem pirkstiem. :)
  19. Par HD es nezinu, bet nu negaidīju, ka būs tik traki. Ok, tagad pāris dienas nekādu video, tikai pliks web browsings, un tad jāskatās kā man ir jābalancē interneta "apmeklējums", lai visam mēnesim pietiek ar 10GB, jo pēc tam, līdz mēneša beigām, nets paliekot sasodīti lēns, ja ir pārtērēts limits, bet alternatīvas nebija, jo vadu ievilkt es nevaru tur, kur pašlaik dzīvoju. Jāceņšas būt taupīgam... Njā, tikko pārbaudīju praksē, atveru savam ubuntu system monitor, un paskatijos uz neta patēriņu pie youtube - aiziet līdz visiem 300kiB un nokrīt līdz kaut kādiem 65. Vimeo vispār riju manu 3G kā izsalcis - savi 300+kiB/s aiziet ka nemetās. Pilnīgi var redzēt kā MB statbiņš iekš system monitor skrien uz augšu. Nu jā, ja šitādā garā noskatās kādu stundu youtube klipiņus un vēl kādu raidījumu no TV3play, tad ar ir tas patēriņš...
  20. Ņem datorzinātnes, kā jau es teicu, bakalaura un tā saucamā "koledža" pirmajos divos gados ir ar identiskām programmām. Starpība ir tikai tāda, ka bakalauri jau automātiski turpina trešo kursu, bet tie divgadnieki ir tikuši pie pirmā diploma, pie kura, ja kas, tiek arī bakalauri pēc diviem gadiem, un ja pēc tam no koledžas izlemj, ka gribi tomēr arī iegūt bakalauru, tad ir lieka ķēpāšanās ar dokumentiem, tas viss, jo pēc tam bakalauriem no trešā kursa sākas izvēles priekšmeti, un tur, pagaidām, ir pieci novirzieni, un viens no tiem ir tieši programmēšana/programinženierija nu raksti kā gribi.
  21. Ok, ja tā, tad jā, bet 5,5h... Ā, poņel, droši vien šis princips ar tiem 50 strāda arī uz citiem video resursies, un droši vien vairāk, jo es tak noskatījos vēl pāris video Vimeo un vienu sērīju no "Nekā personīga" iekš TV3play, kas bija kādas 40min gara, bet nu kopā vairāk kā 2h iekš video skatīšanās es neesmu pavadījis, jo tad nevajadzētu būt 1GB notērētam, kas bija šodien 00:00, kas nozīmē, ka tagad tas ir pie 1,5-2GB, ja viņš tādos tempos arī tagad aizpildās.
  22. Nu tā stundu likme uz freelanceriem darbojas šādi - tu izdomā, cik tu prasi par 1h darbu, apmēram izrēķini cik prasītais uzdevums tev prasīs laika un pēc tā nosaki klientam cenu.
  23. KarlisBa

    LMT internets

    Sveiki! Paņēmu sev to LMT internetu ar 10GB lejuplādes/augšuplādes limitu mēnesī. It kā jau vajadzētu pietikt ikdienas lietām, bet tagad vēlējos noskaidrot cik tad reāli es patērēju interneta resursu. Devos uz to vietu, kur to var apskatīt, nu vienīgā vieta, kur es kaut kur ieraudzīju kaut ko, kas ir par MB rakstīts, tur pat bija klāt skaitlis pāri GB, nezinu vai es skatījos tiešām pareizajā laukā, bet anyway, jautājums ir tāds. Vai tas maz ir iespējams notērēt GB interneta upload/download resursus trīs dienu laikā apmeklējot tikai interneta mājas lapas un youtube skatoties pa kādam video. Faktiski es pa šīm dienām neko neesmu ne augšupielādejis ne lejuplādejis, tāpēc man ir dīvaina sajūta, ka tīri uz plikām lapām man rādās šāds notērēts skaitlis.
  24. Ar tikšanu iekšā un budžetu nav problēmu. Nu ar E gluži nebūs aršana, bet C jau var teikt, ka ir garantēta vieta, lai gan no šī gada līmeņi vairs neeksistēs, bet būs tikai procenti, kuri arī tiek izmantoti to iestāj punktu aprēķināšanai - centies dabūt pēc iespējas vairāk, vismaz virs 700, būs mazāka ķēpa ar dažiem papildkursiem... Un par programmēšanu nav ko lauzt galvu - lielākā ķēpa ir ar matemātiku un loģiku... Ā, vēl kas, ņem uzreiz bakalauru, jo starpība nav nekāda, jo pirmajos divos gados, kas ir arī tikai programmētajiem, abiem māca vienu un to pašu kā arī bakalauri pēc 2. gadiem saņem to pašu diplomu, ko saņem tie divgadnieki, un tāpat daļa no viņiem, pēc statistikas, stājas uz bakalaura 3. kursu. Mazāka ķēpa ar papīriem būs velāk, ja gribēsi iegūt bakalauru.
  25. Sveiki! Tā kā es pats paypal nelietoju un ikdienā neesmu lietojis, tad vēršos ar kādu man uzdotu jautājumu pie jums, kuri iespējams ir lietojuši šo sitēmu. Varētu man lūdzu paskaidrot kā notiek ar Paypal šādā gadījumā - atgadījums nav iz manas pieredzes, tāpēc atstāstu man teikto. Paziņa teicās, ka "netīšām" esot sanācis kaut kādā Anglijā bāzētā ofšora kompānijā iepirkties caur internetu apmēram 200 mārciņu vertibā izmantojot Paypal norēķinu sistēmu. Tātad situācija ir sekojoša, cilvēks ir it kā norēķinājies caur paypal, kad uz tā nav atradusies nauda un uz kredītkartes arī, tad jautājums ir sekojošs, vai šī nauda tiek atskaitīta no kredītkartes, ja tā tiek turp pārskaitīta?
×
×
  • Create New...