Jump to content
php.lv forumi

Alnis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    113
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alnis

  1. Alnis

    Skat nodejs kods

    Piemēros nespēju saskatīt vai tas ir Gross vai Net income, no kura tiek veikti aprēķini ...
  2. Alnis

    Skat nodejs kods

    Vai procenti ir no apgrozījuma, no kura nav noņemtas nost nekādas izmaksas?
  3. 11 Best Open Source CRM Software - 29.07.2019
  4. Sāc ar koda lasāmības noformēšanu, piemēram: <?php include_once("config_rel.php"); $sql = "SELECT * From categories ORDER BY category_title ASC"; $res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); $categories = ""; if (mysql_num_rows($res) > 0) { while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) { $id = $row['id']; $title = $row['category_title']; $description = $row['category_description']; $categories .= "<a href='view_category.php?cid=".$id."' class='cat_links'>".$title." - <font size='-1'>".$description."</font></a>"; } echo $categories; } else { echo "<p>Nav pievienota neviena kategorija pašlaik!</p>"; } ?> neviens neidziļināsies "siena kaudzē"!
  5. Sveiciens! Tātad ir nepieciešama lokālās vides ustādīšana: 1. izmantoju šo docker-compose.yml https://github.com/hamptonpaulk/php7-dockerized 2. Smuki uztaisās php, mysql nginx konteineri, viss strādā; 3. Tālāk PHP kodam ir nepieciešama oracle8 java. Uz produkcijas tad būs uzstādīts uz uz tā paša servera kur PHP. (java ir nepieciešama gan lai uz jvm palaistu api gan lai spētu uzkurināt pieslēgumu ārējai oracle db (te iespējams es kaut ko esmu nepareizi sadomājies attiecībā uz nepieciešamo, lai pieslēgtos oracle); 3.1. Vai pareizi būtu ar Dockerfile uzstādīt java pie PHP konteinera palaišanas: RUN apt-get update RUN apt-get install -y software-properties-common RUN apt-get update RUN apt-get install -y oracle-java8-installer RUN apt-get install -y oracle-java8-set-default # tiesa, te ir problēmas, īsti neinstalējās// 3.2 vai taisīt javai atsevišķu konteineri un kaut kā (iespējams ar kādu bridge - nav ne jausmas kā tas darāms) atļaut PHP komunicēt ar java konteineri? paldies oar info!
  6. Alnis

    startup komanda

    Izklausās pēc informatīva darba rīka tirgotājiem un ne apzīstam jebkuram izpatikt alkstošam tūlim. Manuprāt dizaineris primajā posmā nav vajadzīgs, progeris ar bootstrap spējām būs pietiekams. Domājams, ka naudas devējam interesēs strādājošs prototips, kur skaidri var redzēt, kā ieguldītā nauda, mehānismam strādājot (nevis vienkārši uz papīra), tiks atgūta un pēc tam būs iespēja pelnīt.
  7. /<img[\. .=":;a-zA-Z0-9ĀČĒĢĪĶĻŅŌŖŠŪŽzāčēģīķļņōŗšūž]+(height:[ 0-9]+px)+/g https://regex101.com/r/HSiAMt/2
  8. Lai citiem tagiem nenoņemtu height https://regex101.com/r/HSiAMt/1
  9. Pievienot un dzēst droplistus var šādi: https://jsbin.com/xozuloy/edit?html,js,output
  10. @Mārtiņš Ragozinskis, manuprāt, daudz labāka alternatīva ir, piemēram, udemy.com nopērkamie kursi. Atlaides ir ļoti bieži, kursu var nopirkt pa 10 EUR (vidēji 5-10 stundas garu), kas līdzinās uz vietas apmeklējamam kursam 1-2 mēnešu garumā. Pirms pērc, palasi atsauksmes, vērtējumus un aiziet. Manuprāt zelta bedre :)
  11. Es strādāju Latvijas finišapos, uz vietas kantorī, kaut kā visi pamazām aiziet uz grunti, kad es ierodos :)
  12. Nez kapec es sajutos mazvērtīgs :D
  13. Alnis

    Līgums

    Blitz, Roze, es ņēmu vērā ieteikumus un čekoju ieteiktās sistēmas, paldies!
  14. Alnis

    Līgums

    ok,Mr.Key, tad kādus tūļus izmanto projektu vadītāji?
  15. Alnis

    Līgums

    nebiju īsti domājis par tik strikti juridiskām lietām, vairāk tieši, lai abas puses konkrēti saprastu, kas tiek pasūtīts un kas tiek un tiks izdarīts. vienkārši meklēju kādu ērtu rīku, ar kuru fiksēt uzdevumu, lai pie tā var pieturēties, lai beigās nesanāk, ka pasūtītājs sāk- es to biju iedomājies savādā, man kaut kādas fīčās liekas pašsaprotamas un tās ir visās sistēmās utt. procesa laikā,piemēram kaut kādam uzdevumam parādās jauna informācija, un manupāt, ar kādu no rīkiem, šo info smuki varētu vienkārsi sakārtot pie konkrētā uzdevuma, vai izstrādes posma... Proti, jebkurā posmā, abām pusē, ir maksimāla indormācija, kas tiks izstrādāts konkrētā posmā (cik nu maksimāli tas ir iespējams). vienā vārdā sakot, rīks, kurā ērti apkopo prasību informāciju, kas tiek izrunāta, pa ēpastiem sarakstīta, bet uz oficiāla papīra neuzlikta, un fiksēta darbu izpilde..., kaut vai, kamēr abas puses neapstiprina pirmā posma izpildi elektroniskā sistēmā, pie nākamā posma nemaz neķerās klāt. Bieži vien pasūtītājs izmet vispārīgas frāzes, ko vēlas redzēt, un saka, taisiet pēc saviem ieskatiem Kad uztaisīts, var sanākt, ka rezutāts nav īsti pa prātam, un tad sāk izvairīties, ka tieši to viņš nav teicis, lai taisa.... Es domāju, kad pasūtītājs redzēs, ka sistēmā pie kāda no uzdevumiem ir jāpieveino ir shēmas, skices utt, uz kuriem balstoties var kaut ko izstrādāt, pasūtītājs arī nopietnāk pieies uzdevumu definēšanai un abas puses būs ieguvējas, kas ir viens no galvenajiem mērķiem!
  16. Alnis

    Līgums

    Pacelšu šo tēmu.. Vai ir kādi online tūļi, ar kuriem modelēt tehnisko uzdevumu, proti, kur “mijiedarbojās” izpildītājs ar pasūtītāju. Es to esmu iedomājies tā, ka ir pa punktiem sarakstīti apakš uzdevumi, kuram klāt ieliktas bildes, apraksts, termiņš utt…, kura, klāt izpildītājs ar [pasūtītāju raksta komentārus izpildes gaitā, precizējumus, utt. Bet nevis vienkārši darbu deleģēšana, bet tāda striktāka, konkrēta apakš uzdevuma izpildes fiksācija, kas būtu kā gandrīz kā līgums. Cik pagūglēju, nekas prātīgs nelēca ārā, tik vien todo softi. Droši vien ka tādi ir un kaudzēm. Jeb visi tehniskie uzdevumi tiek uz papīra rakstīti? Paldies.
  17. lūdzu iedod linku uz kādu prtatīvo, kur šīs pogas ir Tavuprāt ideālā nobietojumā, paldies!
  18. Jurchik, super bibliotēka :) paldies!
  19. es neprecīzi uzraksītiju, gribēju zināt, vai tā grafika aizpildīšana arī ir režģī, proti, katrā rūtī iekšā input texts ar editable? piemēram, kā ir grāmatvedības programmā tildes jumis darba tabeles aizpildīšana
  20. Teicams veikums :) klau, a kā Tu uztaisīji šo grafiku (tieši to tabulu - režģi)?
  21. interesanta sistēma, es līdz galam nesapratu būtību. tā ir sistēma, kur var veikt atvaļinājumu uzskaiti visiem darbiniekiem (cik pienākās, cik nav izmanots) editable.. tas ir kaut kas ace admin bootstrap tempplītā iekšā?
  22. Kemito, drukas kļuda bija ieviesusies, biju domājis: $query->where(‘goods.id’,’=’,’fieldValues.id’) Goods tabula man ir pati pirmā, kurai pašā sākumā es lieku klāt relācijas (relāciju ķēdi). Jā, man bija doma tajā where kaut kā uzrādīt tabulas 'goods' nosaukumu, kas acīmredzot tādā veidā, kā es daru, nav iespējams.
  23. Ir tabulas: 1. goods (id, name, category_id); 2. categories (id, name) 3. field_binding (id, category_id, field_id) 4. fields (id, name) 5. field_values (id, field_id, good_id) Man ir sekojoši relations: Class Good extends Eloquent{ public function category(){ return $this->belongsTo(‘category’); } public function fieldValues(){ return $this->hasMany(‘FieldValues’) } } Class Category extends Eloquent{ public function fields(){ return $this->belongsToMany(‘Fields’, ‘field_binding’, ‘category_id’, field_id); } } Class Field extends Eloquent{ public function fieldValues(){ return $this->hasMany(‘FieldValues’, ‘field_id’); } } Class FieldValues extends Eloquent{ public function fieldValues(){ return $this->belongsTo(‘good’); } } Pielotojums: 1. return Good::with(‘category.fields.fieldValues’)->get(); te atgriež sarakstu, kur parādās arī tādas fieldValues, kuras nav saistītas ar good. 2. return Good::with(‘fieldValues’)->get(); Te atgriež sarakstu ar visām field values, bet man nevajag visas, man vajag tikai to fieldu, kuri ir piesiastīti kategorijai, kas piesaistīta goods, values 3. return Good::with(array(‘category.fields.fieldValues’=>function($query){ $query->where(‘goods.id’,’=’,’fieldValues.id’) }))->get(); Bet šis fragments, protams, nestrādā: ‘goods.id’,’=’,’fieldValues.id’. Tātad man vajag izvadīt tos fieldu values, kas attiecās uz konkrēto good un kuru fieldi ir piesaistīti konkrētajai Category, kas piesaistīta goods. Idejas? Paldies! p.s. pa vidu iespējams ir sintakses kļudas, bet tam šobrīd nav nozīmes.
  24. Alnis

    masīvs

    1. Paldies bija domāts nevis ieteikumam izmantot var_dump() funkciju, bet gan jurchika atbildei 4.postā, konkrēti 2.piemērs, visa mana problēma bija tajā, ka nemācēju/nepielietoju šo simbolu "&" 2. Tas, kas ir rakstīts pirmajā postā ir maksimāli vienkāršots man nepiecišamais rezultāts, iespējams, ne visai veiksmīgs, bet tā kā risinājums tika rasts caur piedāvātajām atbildēm, uzskatu, ka rezultāts tika sasniegts; 3. tagad es sapratu, ka solved mārku ieliku nepareizajai atbildei, izlaboju.
×
×
  • Create New...