Jump to content
php.lv forumi

kkkaaa

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kkkaaa

  1. >>marcis Taks, nu un es visu laiku nevarēju saprast kāpēc nedzēš vairākas rindiņas... Paldies, ka devi apgaismību un sapratni!:) tagad zināšu ar ko atšķiras IN ( ) no vienkāršas piešķiršanas.
  2. Beidzot izdevās!:) Paldies!!! Viss kods bija ļoti labs, tikai pamainīju to vienu rindiņu. uzrakstīju tā: $delsql="DELETE FROM gramatas WHERE IDnumurs=".$id.""; Dzēš visas rindas, kas ir ar cipariem; nedzēš tās, kurās IDnumura laukā ir ievadīti burti. Kāpēc tā?
  3. Jā, darīju laikam nepareizi.. tagad pārrakstīju visas kolonnas uz objektiem ar "->" šādi: echo "<form action=\"\" method=\"post\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"action\" value=\"delete\" />"; while($row=mysql_fetch_object($result)) { echo "<tr>"; echo "<td>" . $row->IDnumurs. "</td>"; echo "<td>" . $row->Nosaukums . "</td>"; echo "<td>" . $row->Autors . "</td>"; ... echo "<td><input type=\"checkbox\" name=\"del[]\" value=\"".$row->IDnumurs."\" /></td>"; } echo "<td><input type=\"submit\" value=\"Dzest\" /></td>"; echo "</tr></table></form>"; if(isset($_POST['action']) && $_POST['action']=="delete") { $id=implode(",",$_POST['del']); if($id){ $delsql="DELETE FROM `gramatas` WHERE id IN (".$id.")"; mysql_query($delsql); echo "aaa"; //teksts aaa parādās, tātad ši daļa izpildās } } tagad kļūdas paziņojumus neizmet, bet tāpat nedzēš... ko vēl varētu darīt? Esmu izmēģinājis ļoti daudz dažādu variantu un mainīju dažas nianses kodā, bet nekas man nesanāk! Vai nevarētu būt kāda vaina ar šo rindu: $delsql="DELETE FROM `gramatas` WHERE id IN (".$id.")"; Jo, kad neatķeksē un nospiež tikai 'Dzest', tad izmet paziņojumu par implode() [function.implode]: Bad arguments. Tātad nolasās līdz $id=implode(",",$_POST['del']); un izpildās arī "if($id)" daļa.
  4. >>>marcis Paldies, par kodu - sāku apjēgt kaut ko vairāk, bet viss īsti tāpat vēl nesanāk. Kad rakstu šādi: while($row=mysql_fetch_object($res)) tad izmet kļūdas paziņojumu: Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/lampp/htdocs/... Un kā ir ar to mainīgo $res vai tas ir tas pats kas $result? $result = mysql_query("SELECT * FROM gramatas"); Ja raksta: while($row=mysql_fetch_object($result)) tad izmet šādu paziņojumu: Cannot use object of type stdClass as array in /opt/lampp/htdocs/...
  5. Mēģināju tā izdarīt vismaz ar to vienu rindu, bet atkal nekā. Vienu (pirmo) rindu izvadīju tā - pieliku beigās break; - šādi (mēģināju n-tos variantus arī ar while, bet savādāk nevarēju izdomāt): while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr><td>" . $row['IDnumurs'] . "</td>"; echo "<td>" . $row['Autors'] . "</td>"; echo "<td>" . $row['Nosaukums'] . "</td>"; echo '<input type="hidden" name="delID" value="'.$row['IDnumurs'].'" />'; echo "<td><input name='delete' type='submit' value='Dzest' /></td>"; break; Kā ar to masīvu? kaut kā šādi?: echo '<input type="hidden" name="delID[]" value="'.$row['IDnumurs'].'" />'; echo "<td><input name='delete' type='checkbox' value='Dzest' /></td>"; Piedodiet par, varbūt, muļķīgajiem jautājumiem, bet php un mysql jomā esmu galīgais iesācējs - mēģinu kaut ko izprast. Lūdzu palīdziet, ja varat!
  6. Ir DB (my_db) un viena tabula (gramata) ar vairakiem kolonu nosaukumiem - IDnumurs, Autors Nosaukums... Izdevās uztaisīt ierakstu pievienosanu un visu ievadīto datu parādīšanu tabulā, kā arī katras rindas galā 'Dzēst' pogu, bet dzēšana kaut kā negrib darboties. Varbūt kāds var pateik kas šajā kodā ir nepareizs: while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr><td>" . $row['IDnumurs'] . "</td>"; echo "<td>" . $row['Autors'] . "</td>"; echo "<td>" . $row['Nosaukums'] . "</td>"; echo "<td><input name='delete' type='submit' value='Dzest' /> </td>"; } echo "</tr></table>"; if (isset($_POST['delete'])){ $delsql = "DELETE FROM gramata WHERE IDnumurs='"$row['IDnumurs']'"; mysql_query($delsql); }
  7. 1)nu cik es te esmu sapratis - atradu kur atrodas datubaazes folderis un tur iekshaa ir 3 veidu faili: .frm, .myi un .myd; cik lasiiju googlee, tad frm satur tabulas, myd - datus... un to frm man vajag labot. varbuut var ar kko citu, ne phpmyadmin? 2)laikam jau ar root, jo to paroli noraadiiju, kad uzstaadiiju. phpmyadmin config.inc failaa meeginaaju uzlikt paroli, bet tad nelauj vairs ielogoties. man ir xampp uz linux.
  8. loti luudzu juus paliidzeet, esmu uzlicis phpmyadmin 2.10.1, bet nevaru neko tur izdariit: 1.kaa lai importee datubaazes *.frm failu, lai peec tam ar phpmyadmin vareetu to palabot? meeginaaju importeet, bet nekas nesanaak - erors. 2.kaa lai nonjem pie Create new database - No Privileges?
×
×
  • Create New...