Jump to content
php.lv forumi

404

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    307
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 404

  1. 404

    Forums miris?

    Par cik pats arī pa retam tur iegūstu kādu projektiņu un izmēģinu laimi arī contestos, tad bija interesanti palasīt citu pieredzi, un pilnībā pievienojos rakstītajam. Tā ir īpaši derdzīga, tā saucamo "fake" klientu, kategorija, kuri vienkārši paņem copy/paste to pašu aprakstu, pat cenu uz citu nenomainot. Ir gadījies uz tādu uzrauties, un tad sanāk ieberziens normāls. No klienta puses 0 komunikācijas, jo paši neko nezin/negrib zināt , un, ja kaut kas neiet, tad nav iespējams pat apskatīt, jo projekta adrese ir milzīgs noslēpums, un katra info detaļa jāvelk ārā kā inkvizīcijā. Ir gadījušies arī tādi, kuri pēc labojumu saņemšanas noignorē milestone requestu, un vienkārši pazūd. Ieraugot šos projektus, reizēm pačakarēju autoriem dzīvi, reportējot supportam, kā "fake project posted", vai arī "īstajā" projektā iemetu bidā klientam info ar linku uz fake. Kas attiecas uz pašiem projektiem, tad lielāka problēma par indusu invāziju ir pašu klientu, kā tādu, neatsaucība. Pat, ja ir ar labu reitingu/feedback vēsturi un visām verifikācijām, pastāv 90% iespēja, ka neizrādīs ne mazāko interesi arī tad, ja esi rūpīgi iedziļinājies projekta aprakstā un uzrakstījis sakarīgu piedāvājumu, ar iespējamajiem risinājumiem, termiņiem un cenu. Esmu savulaik aktīvajā periodā mēģinājis dažādas stratēģijas, katru dienu nobidojot pa kādiem 20 projektiem, mēģinot uzminēt, ko tad viņi īsti grib, un beigās visbiežāk atdūries pret to, ka tiek izvēlēts vai nu lētākais/ātrākais freelanceris, vai arī vispār pazūd, tā arī neizvēloties nevienu. Bet, ja izdododas, tad parasti izveidojas ilgstošāka sadarbība ar atkārtotiem projektiem, un tas kontaktu loks jau ar laiku savācas.
  2. 404

    Mazs blogs

    Lai gan noslēpumainība un mājieni vedina uz šādu atrisinājumu, tomēr nevar izslēgt iespējamību, ka tā tomēr bija alegorija. Kā nekā taisīt portālu pa tricāru ir līdzvērtīgs pasākums minetam.
  3. 404

    --

    Jomajo. Dibinātājs un valdes priekšsēdētājs tiešām leģendārais Līpenītis. Uzreiz top skaidrāka mistērija par regulāri izsudinātajām visu veidu vakancēm :) Edit: Pie slavenā Pestivāla uzmetiena un citām saistītajām šmucēm gan nebūs vainojams,jo tur kaut kāds tuvs radagabals vārdā Aivars nodarbojas. Bet šis ir Ansis,kurš Preiļos būvēja 47 hektārus lielu parku ar 272 granīta sienām un 65 miljonu pasaules iedzīvotāju datiem.
  4. Pēdējā laikā internetos manīts arī tāds XenForo par $140 (apgreids + $40) Autori tie paši,kas vBulletin un pēc salīdzinājuma līdzīgs IPB. Uz fikso pagooglējot,atsauksmes labas.
  5. PHPExcel galīgi nav ne vainas ja vajag smuki noformatētu exceli ar easy konfigurāciju. Vienīgi pašam interesē jautājums-ko jūs tajos datos tādu ģenerējat ka vajag entos gigabaitus rama? Man 50 000 rindas no padsmit TEXT kolonnām ar visu lasīšanu un pēcapstrādi no datubāzes zem 2 gigabaitiem iekļāvās.
  6. Ja darba devējs raksta un uzvedas kā analfabēts,tad maksimums šeit dabūsi vienīgi atbilstošu izvērtējumu. Gribētu redzēt to kurš būs ar mieru uzņemties šo potenciālā humora pilno .... (kā to lai korektāk nosauc) ... "projektu".
  7. Skatīties jau nav baigās jēgas,tāpēc pielieku to internal_errors lai visādus warningus nemet. Parasti jau Xpath labi tiek galā ar invalīdu html'u un neprasās neko baigi filtrēt.
  8. Varbūt ka labāk ir nečakarēties ar konvertēšanu un izmantot DOMXPath. Patestējot izskatās ka iet: libxml_use_internal_errors(true); foreach ($pages as $uri) { $page = request($uri); //$page = cleanHTML($page); //$pagexml = $convertHTMLToXML($page); $dom = new DOMDocument(); $dom->loadHTML($page); $xpath = new DOMXPath($dom); $nodes = $xpath->query('//div[@class="fakeProductContainer"]/h3/a'); // Debug foreach($nodes as $node) { echo $node->nodeValue . '<br/>'; } }
  9. Pačeko leišu kaimiņu piedāvājumu https://www.balticservers.com/professional-hosting Cik ir savulaik lietots,ātrums un supports pat ļoti ok.
  10. Kā jau minēja-vienkāršākais variants ir servēt tekstu kā attēlu izmantojot GD2 vai Imagick
  11. ...un ne vārda par šī brīnišķīgā lv hostinga tehnisko nodrošinājumu ne šeit ne mājaslapā. Bet tik nopietnai kompānijai (ar serveriem pašā Ziemeļkarolīnā) jau nevajadzētu būt grūtībām sniegt vairāk informācijas, aizpildot šo tradicionālo anketu: http://php.lv/f/topic/12703-izlasi-anketa-hostinga-sludinajumu-ievietotajiem/
  12. Komūnu var īslaicīgi piemānīt,bet darba devēju praktiski nekad. Konkrēts uzdevums prasīs konkrētu rezultātu saskaņā ar paša deklarētajām prasmēm,un triki ar vēstures slēpšanu jau vairs nekādas priekšrocības nedos :)
  13. Neesmu specs par frontendu,bet pirmais kas nāk prātā-submitojot formu pamēģināt neitralizēt tos gifus ar remove vai replaceWith kaut kā šādi: $("img[src$=.gif]").remove();
  14. Spriežot pēc tā,ka tas nav jautājuma teikums,tas,iespējams,ir informējošs ievads par autora piedzīvojumiem darba tirgū. Kas arī neizbrīna,ņemot vērā izteiksmes veidu un nevēlēšanos iedot kaut kādu konkrētāku info.
  15. To var izdarīt,saglabājot funkcijas getAccessToken rezutātu un izmantot to jauna post objekta izveidē: $connection = new TwitterOAuth(CONSUMER_KEY, CONSUMER_SECRET, $access_token['oauth_token'], $access_token['oauth_token_secret']); $connection->post('direct_messages/new', array('user_id' => $user->id, 'text' => $msg));
  16. $logged = $_SESSION['loggedIn']; if ($logged == false) { session_destroy(); header('location: ../login'); exit; } Šis tev beigsies ar Undefined variable erroru un redirekts vairs nestrādās,ja iekš reportinga būs uzslēgtas notices (kas dev variantā būtu pareizāk).Variants: if (empty($logged)) { // Variablis neeksistē vai ir null. Var redirektēt useri. }
  17. Protams,izejot no problēmas te ir vairāki varianti: 1. Ņemot vērā aplikācijas izveidošanā gūto pieredzi,sagrupēt lietotājus pa smuko. 2. Pasūtīt darba sadaļā tādu aplikāciju,kurā tie grupējas. 4. Izveidot forumam atbilstošu tēmu,aprakstot kā būvēji aplikāciju,kur radās problēma,un kas tika darīts tās risināšanai.
  18. PHP best practices: - paraut augšā 3 gadus vecu tēmu - nostreļīt skriptu /visbiežāk zagtam/ IPB - piebilst ka sajēgas tāpat par valodu nav Sveicu ar brīvlaika sākumu. Šis vienmēr ir ražens laiks jaunajai PHP paaudzei.
  19. Vienkāršs bet pietiekami efektīvs variants varētu būt sesijas uzsetošana ar last_visited laiku un čekot pieprasījumu intervālu. Ja iet zem pāris sekundēm,tad ielogo kā botu. Savukārt nekādas user agent listes vai javascripti nepalīdzēs,ja tavs saturs ir tik vērtīgs ka kāds būs nopietni nolēmis to iegūt. Tādus botus raksta uz pasūtījumu,un neatšķirsi no parasta usera tāpat.
  20. Veids kā tiek glabāti ieraksti izskatās stipri aizdomīgi,bet var vienkārši ar foreach iziet cauri $_POST un repleisojot lieko uzbūvēt vajadzīgo kveriju kaut kā šādi: $sql = "INSERT INTO tabula (`ieraksti`) VALUES('"; $value = ''; foreach($_POST as $k => $v) { $value .= mysql_real_escape_string(str_replace('jauns_', '', $v)) . ';'; } $sql .= substr($value, 0, -1) . "')";Edit: kamēr drukāju šo,neizlasīju ka repleisi neder. Kāpēc?
  21. 404

    majsa lapa

    tikai nesaki draugiem kad rpr iedeva scriptu lai vini ari neuztaisa tadu pasju jo te visi lasa un var pirmie paspet!!!
  22. Tad jau atliek iekš skata izvadīt debugu CVarDumper::dump($comments, 10, true); Un pārliecināties iekš skata vai pa vidu nav vēl kāds renderPartial kurā piemirsts padot datus uz _subView
  23. Nu visadi gadas man ta bija ka prasiju updeitot bet nedara man teica ka update kverijam ir jabut pareiza formata un jadebugo googlejot pec piemeriem var atrast kludu bet ja saki ir ok tad jaraksta mysql supportam ticketu ^^
  24. lai visi interneta dievi stav klat tam klientam kurs reiz iegadasies so risinajumu bet par lietotaja pusi saja gadijuma nav jauztraucas jo lietotaji pasi viens otra datus pielabos pec vajadzibas kad padosi post datos ari id bet par problemas aprakstu vis ir ta ka vajag bet lidz datubaazei ta ari netiek visticamak ir saistits ar nepilnibām skripta!!!
  25. Ja vēlies spert pirmos soļus iekš web scraping,tad bez cURL varēsi nolasīt tikai saitus,kurus nesatrauc milzīgā botu populācija,un feisbuks pie tiem nepieder. Visu var risināt ar pareizi nosimulētiem headeriem (un cepumiem ja prasa),bet ne jau ar failu operācijām kas labākajā gadījumā saņems ignoru vai arī dabusi ip banu beigās vēl :)
×
×
  • Create New...