Jump to content
php.lv forumi

Eob

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eob

  1. Eob

    WP 3.7

    Problēma atrisinājās palabojot .htaccess failu jau labu laiku atpakaļ, tagad tikai iedomājos pabļaut šeit, ja nu kādam gadās kas līdzīgs. Paldies visiem par padomiem!
  2. Eob

    WP 3.7

    Parādījās kārtējais updeits, problēma vēl joprojām pastāv. Mēģinu tagad komunicēt ar hostingu, jo pašam folderu owneri nomainīt nav tiesību. Šobrīd kontenta owneris ir FTP jūzeris, ar kuru WP cenšas pieslēgties un tur visu sakopēt. Po mojemu tā arī būtu jābūt, ne?
  3. Eob

    WP 3.7

    Uzliku 3.7.1 manuāli. Redzēs kas būs tālāk. Btw, nē logos nekas aizdomīgs neatrodas. Izčekoju permisijas, viss čota jau trešo reizi liekas kārtībā. :D
  4. Eob

    WP 3.7

    Nu, pats saits jau atjaunojas tik ātri, cik 2Ls hostings to ļauj. Problēma bija tajā, ka atjaunotais saturs tur parādās pēc random laika, kad pašam ienāk prātā. P.S. Problēma ar auto-updeitiem tomēr nav atrisināta. Tikko piedāvāja uzinstalēt 3.7.1, bet saņēmu pretī to pašu veco labo "An automated WordPress update has failed to complete - please attempt the update again now.". Neko jēdzīgu tā arī nav izdevies sagūglēt par šito tēmu. <_<
  5. Eob

    WP 3.7

    Tā, ka komentārs parādās pēc tam, kad tas ir uzrakstīts, raksts pēc tam, kad publicēts, nevis vēl ir jāzīlē kafijas biezumos, kad beidzot kāds šamo ieraudzīs. :D
  6. Eob

    WP 3.7

    Super, rādās, ka palīdzēja. Liels paldies. :)
  7. Eob

    WP 3.7

    Bija tiešām palicis. Paldies par info. :) Pabakstīšu, kas tur un kā tagad uzvedās. Kā pareizāk darīt - to rindiņu izdzēst, vai vnk ierakstīt false?
  8. Eob

    WP 3.7

    Pirms pāris mēnešiem pēdējos kešošanas pluginus nodzēsu. Domāju, ka nekādām ķeskām nekur vairs nevajadzētu būt.
  9. Eob

    WP 3.7

    Galvenais, ka aktīvajai sesijai visi tie komentāri n stuff updeitojas laicīgi, ja tajā pašā laikā ieeju no incognito browsera loga, tad tur ir aizture. Savukārt, ja komentēju no incognito loga, tad atkal tā aizture parādās aktīvajai sesijai. Plus vēl tas, ka atverot rakstu, komentāru var redzēt, vai arī neredzēt, ja esmu to tikko kā izdzēsis, tomēr index lapā šis karājas vēl kādu brīdi. Uz brīdi likās, ka problēma atrisinājās tad, kad nomainīju laika zonu atpakaļ uz pareizo, tomēr nekā. Pluginus diseiblot esmu mēģinājis, nepalīdz. Failu/folderu tiesības itkā ir 644/755, tā, cik saprotu, defaultā būtu jābūt, tomēr, arī tas laikam, šoreiz nav pie vainas.
  10. Eob

    WP 3.7

    Sveiki, Ir 2 problēmas ar WP: 1. auto-updates nestrādā, sāk itkā updeitoties bet tā arī paliek karājoties - saitu pēc tam pacelt var izdzēšot .maintenance failu un wp-content/upgrades tmp saturu. Itkā lasīju, ka WP nepieciešamas 644 un 755 tiesības, uzliku, nepalīdz. 2. Kopš updeitoju WP uz 3.7 viss saturs atjaunojās ar pamatīgu aizkavi - jauni posti parādās pēc random brīža, ar jauniem bloga ierakstiem tas pats. Kāds ir ar šo pašu saskāries? Ir kāds risinājums? Gūglē neko vērtīgu neizdevās atrast. curved_hands.dll
  11. Tbh, mērķis ir tādu atrast. Mēģināju brieža un edw teikto realizēt, bet atmetu ar roku - gandrīz gadu PHP neesmu grābstījis, ne vella neatceros tur izdarīt... Itkā jau būtu svētīgi atkārtot, tomēr slinkums. :D
  12. Sveiki! Tātad, ir blogs uz WordPress. Kā ir iespējams uztaisīt, lai komentētājs nevar komentēt ar tādu lietotājvārdu, kāds jau ir lapas administratoram vai raksta autoram? Tb, ja lasītājs, kurš nav ielogojies, username lauciņā ieraksta tādu vārdu, kāds jau ir kādam no lapas adminiem vai raksta autoram, viņš pretī saņem mesidžu, ka šāds lietotājvārds nav pieejams, vai arī šis ierakstītais lietotājvārds automātiski tiek nomainīts uz kaut ko citu (randomā, vai administrācijas izveidots).
  13. Tātad, man ir XAMPP iekš Ubuntu (vēl joprojām strādā) un ar apt-get install rails instalēts Rails (cik noprotu, iesākumam vajadzētu pietikt). Lai izveidotu kādu nebūt datubāzi vajadzēs atseviški instalēt kādu nebūt SQL, vai tajā manis instalētajā Rails pakā jau ir iekļauts viss nepieciešamais, lai izveidotu datubāzi? Instalējot kaut ko no SQL, visticamāk, XAMPP pārstās strādāt (nu, vismaz cik iepriekš mēģināju, tā notika).
  14. Lieta tāda, ka paralēli XAMPP (a.k.a LAMPP) uz Ubuntu 10.10 nepieciešams uzstādīt un padarīt gatavu darbam Ruby on Rails (pilnu komplektu ar visiem tur tiem darbam vajadzīgajiem pribambasiem). Tā kā no RoR vēl ne velna nejēdzu, tad pašam nav ne jausmas kam un kā tur ir jābut un uzticēšos padomiem par to, kas un kā ir labāk un pareizāk. Mērķis ir iegūt darbam gatavu Ruby on Rails editoru (vai nu hvz kā to varētu nosaukt - tjip, lai var ņemt un mācities) tajā pašā laikā nenograujot jau esošo XAMPP web serveri. Izmantoju Ubuntu 10.10 Linux, bet ja iekš Ubuntu tas nav izdarāms, pieejams ir arī Windows 7. Tātad, ir kādi ieteikumi, kā to dabūt gatavu? Iekš Googles šo to uzraku, bet sekojot instrukcijām, XAMPP pēc tam vairs nestrādā un par to, vai RoR strādā nezinu, jo nav ne jausmas, kā tam ir jāizskatās. Mož šī nav īstā vieta, kur šo tēmu veidot, bet piemērotāku vietu nevarēju ieraudzīt. Ceru uz kādu nebūt palīdzību. :)
  15. Apskatīju visu, nekas no iedotā nepalīdzēja. Beigās gan atradu vainu - dēļ Light SEO plugina <title> tagu saturs pārrakstīts ar SEO optimālāko. Izņēmu ķeksīti - viss strādā.
  16. Jau izmēģināju - nepalīdz. Atverot sākumlapu, viss rādās tā, kā vajadzētu, bet, kad atver kādu sadaļu, tad parādās "ATVĒRTĀ SADAĻA | Site title". Tā kā man tur tās lapas ir 50% custom taisīts, nevilkts kopā ar WordPress, tad tas galīgi neder, turklāt es negribu, lai tur augšā kas tāds rādītos. Izmēģināju mainīt info gan administrācijas panelī, gan heaadera failā starp <title> tagiem, nekāda efekta, kā atver kādu sadaļu, tā nosaukums augšā parādās. Iespējams, ka tur kaut kur ir kaut kas līdzīgs $_GET['page_id'], kas to info atrod un augšā kaut kādos aplinkos ceļos ievieto, bet neizdevās atrast.
  17. Lieta tāda, ka nekādīgi nesanāk nomainīt WordPress lapas title. Defaultā nāk tas, ka atverot lapu, tur tiek piekabināts klāt lapas nosaukums, bet man tas šoreiz nav vajadzīgs. Mēģināju mainīt info starp <title></title> tagiem, nav efekta. Tāpat arī mēģināju labot info WP administrācijas panelī, arī nekāda efekta. Gūglējot neko derīgu neatradu. Any help, please?
  18. Ar to pliko wordpress problēma ir tāda, ka Wordpress, nepārbāzts ar visādiem tur moduļiem un plaginiem, ir vienkārši BLOGS. Vienkārši blogs šinī gadījumā te nevienam tā īsti nav vajadzīgs - blogs ir tikai tā, starp citu vienā no lapas sadaļām. Ok, varbūt neesmu pazīstams ar pilnu Wordpress funkcionalitāti, bet cik šamo no pirmā acu uzmetiena papētīju - neder.
  19. Vairākas sadaļas, iespēja komentēt, iespēja pievienot attēlus, bbkodus, twitteri un gan jau ka vēl kaut kas, ko esmu piemirsis.
  20. Neesmu mēģinājis, tāpēc neesmu 100% pārliecināts par to, ko tagad runāju, bet, manuprāt, šādā risinājumā, kad kaut kur iekš bloga uzklikšķina, tāpat info tiek atvērts pazaudējot apkārt esošo lapas noformējumu. Iesperiet, ja tomēr jaucu. Ja gadījumā tiešām jaucu, tad tas ir tāds slidīgs variants, jo nolinkojot kaut ko no bloga, tas, jebkurā gadījumā netiks atvērts ar visu apkārt esošo lapas noformējumu. Jā, tas lapas apkārtējais noformējums šoreiz ir vitāli svarīgs. Es zinu, ka no nekā gribu izraut daudz, bet ceru, ka izdosies. :D
  21. Labvakar. Interesējos, vai ir iespējams Wordpress blogu, maksimāli apgraizītu un atvienkāršotu, ievietot jau gatavā mājaslapā. Ideja ir tāda - mājaslapai ir pašai savs headeris, navigācijas panelis, footeris etc, bet tā saucamais "main" lauks būtu paredzēts šim blogam. Attēlā varat redzēt, kā aptuveni to esmu iztēlojies. Interesē, vai ir iespējams šo blogu tur iecelt tā, lai tur staigājot pa bloga sadaļām, apkārtējais lapas noformējums nemainītos, tb, visa darbība notiktu "main" sadaļā. Kāpēc šāda interese? Ir cilvēks, kuram jau ir tur kaut kāda lapele un vēl papildus gribas blogu. Tā kā pašam blogu veidot ir ļoti laikietilpīgs process (manā gadījumā), kā arī cilvēkam nav tik liels budžets, lai varētu kādam samaksāt par sava custom bloga izstrādi, tiek meklēts lētāks, šim līdzīgs variants. Arī Wordpress pielāgot mājaslapas tagadējam dizainam diez vai man sanāks - neesmu ar to darbojies un, droši vien, nemācēšu tik labi tur visu pārveidot. Ceru, ka kāds ko tādu jau iepriekš ir darījis un nebūs žēl padalīties ar pieredzi. :)
  22. Tātad, ar php kodu (pirmais koda klucis) tiek no datubāzes dinamiski vilkta ārā informācija. Turpat blakus dinamiski tiek izveidota Delete poga. <?php include 'library/config.php'; include 'library/opendb.php'; $query = "SELECT Pardevejs_ID, Pardevejs_vards, Pardevejs_uzvards, Pardevejs_pers_kods, Pardevejs_adrese, Pardevejs_tel_nr FROM pardevejs ORDER BY Pardevejs_ID DESC"; $result = mysql_query($query); while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)){ $id = $row['Pardevejs_ID']; $vards = $row['Pardevejs_vards']; $uzvards = $row['Pardevejs_uzvards']; $pkods = $row['Pardevejs_pers_kods']; $adrese = $row['Pardevejs_adrese']; $telnr = $row['Pardevejs_tel_nr']; echo "$id $vards $uzvards $pkods $adrese $telnr "; echo "<input name='delete' type='submit' value='Dzēst'>"; echo "<br>"; } include 'library/closedb.php'; ?> Šis ir kods, ar kuru mēģinu atdzīvināt šo Delete pogu: <?php if(isset($_POST['delete'])) { include 'library/config.php'; include 'library/opendb.php'; $id = $_POST['Pardevejs_ID']; $query2 = " DELETE FROM pardevejs WHERE Pardevejs_ID = $id"; mysql_query($query2) or die('MySQL operācija neizdevās. Pārdevēja dati nav izdzēsti.'); include 'library/closedb.php'; echo "<br>Pārdevējs $vards $uzvards vaiksmīgi izdzēsts no saraksta.<br>"; } ?> Problēma tāda, ka nezinu, kas īsti būtu jāliek $id = $_POST['Pardevejs_ID']; $query2 = " DELETE FROM pardevejs WHERE Pardevejs_ID = $id"; vietā, lai Delete poga izdzēstu tajā pat rindiņā esošo informāciju. Jebkāda veida palīdzība būtu ļoti noderīga.
  23. Ir iespējams kādu no foruma vai bloga enginiem inclūdot kādā konkrētā mājaslapas DIVā? Tb tā, ka uzklikšķinot uz kādas no izvēlnēm, vai citām saitēm darbība norisinātos turpat konkrētajā DIVā? Viena iespēja ir inklūdot ar <?php if($_GET['id'] == true){ include($_GET['id'].".php"); }else{ include('01.php'); } ?> bet tad, lai visu darbību saglabātu turpat konkrētajā DIVā katrai saitei jāpievieno <a href="?id=01"> , savādāk uzklikšķinot visu pārējo DIVu kontents pazudīs. Man liekas, ka kādam no gatavajiem variantiem to izdarīt ir pretty much neiespējami, jo to saišu tur ir tik bezjēgā daudz, ka pakāršos to darot. Vēlējos uzzināt, vai nav kāds vieglāks variants.
  24. Eob

    Teksta background attēls.

    Mēģināju pēc xPtv45z piemēra - sanāca apmēram tas, ko biju gribējis. Paldies! Tagad tikai jāatrod kur tur tās liekās atstarpes mētājās, un vajādzētu visam būt kārtībā. :D EDIT: liekās atstarpes izrādījās navigācijā nevajadzīgi salikti <br> tagi. Tagad esmu panācis vēlamo efektu un ar padarīto apmierināts varu iet gulēt.
  25. Eob

    Teksta background attēls.

    Ir kāda iespēja panākt to, ko vēlos fona attēlu liekot iekšā tieši hover un selected elementos, netaisot tur apakšā tos DIVus?
×
×
  • Create New...