Jump to content
php.lv forumi

mach1ne^

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mach1ne^

  1. Sveiki. Aiz <body> taga man ir: <div id="pops_txt"></div> pops_txt css: #pops_txt { position:absolute;background:white;display:none;width:200px;text-align:center;font-size: 12px;color:black;padding:3px;border-radius:5px;-moz-border-radius:5px;-webkit-border-radius: 5px;border:1px solid #d4d4d4;} Lapas apakšpusē ir JavaScript`s, kas attēlo man tekstu uzbraucot ar peli: function pops(txt) { var pop=document.getElementById('pops_txt'); pop.style.left=mouse_x+'px'; pop.style.top=mouse_y+'px'; pop.style.display='block'; pop.innerHTML=txt; } Bez translate: Ar translate: Pēc google translate ielādes, man #pops_txt tiek pasists 40px uz leju, jo tā height ir 40px. Kā varētu šamo apmānīt?
  2. Lieta tāda, ka uz IE met erroru: Webpage error details User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2) Timestamp: Tue, 19 Oct 2010 16:24:03 UTC Message: Object required Line: 10 Char: 1 Code: 0 URI: http://***.lv/new/js/page.js page.js 10 rindinja: if (document.all) { document.onmousemove = captureMousePosition; } else if (document.getElementById) { document.onmousemove = captureMousePosition; } var mouse_x = 0; var mouse_y = 0; function captureMousePosition(e) { if (document.all) { mouse_x = window.event.x+document.body.scrollLeft+10; //sheit desmitaa rindinja mouse_y = window.event.y+document.body.scrollTop+10; } else if (document.getElementById) { mouse_x = e.pageX+10; mouse_y = e.pageY+10; } } Lieta tāda, ja, nav DOCTYPE, tad ir viss ok, bet nu negribētos ņemt nost to. :) <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  3. Sveiki. Lieta tāda, ja kāds ieraksts tiek atrasts iekš search.php, tad ieraksti tiek parādīti iekš #display, kuram apkārt borders, bet ja netiek atrasts neviens ieraksts, tad arī parāda #display. Kā būtu iespējams, ja neviens ieraksts netiek atrasts, tad #display netiek rādīts? Vajadzētu hide`ot #display elementu, bet kā to var panākt? var $j = jQuery.noConflict(); $j(document).ready(function() { $j(".search_find").keyup(function() { var searchbox = $j(this).val(); var dataString = 'search='+searchbox; $j.ajax({ type: "POST", url: "<?=$dir;?>/search.php", data: dataString, cache: false, success: function(html) { $j("#display").html(html).show(); } }); }); });
  4. Jā, jau paskatījos pirms tam, bet kaut kā neaizgāja. Vai nevarētu palūgt mazliet detalizētāk pastāstīt, kā tieši input laukā rakstot tiek nosūtīts pieprasījums?
  5. Sveiki. Vai ir iespējams, ka lietotājs var ierakstīt input vai textarea laukā tekstu, kur tās vērtība(value) tiek nosūtīta uz x.php?value, kur x.php apstrādā saņemto get value un atgriež atpakaļ iznākumu, kas izpildījās x.php?value= rezultātā.
  6. Sveiki. Izmantojot google maps, vai būtu iespējams, ka lietotājs automātiski var noteikt attālumu starp divām vajadzīgām vietām un iegūst to kilometros? Doma ir tāda, ka cilvēks ievada vietu X un vietu Y, tiek automātiski aprēķināts attālums starp abām vietām un tad tas tiek pareizināts ar noteiktu koeficientu, kā rezultātā lietotājs iegūst iznākumu.
  7. Neesi Tu neko ne pircis, ne Tev kāds ir devis, tā kā beidz te batonus bāzt ausīs. :D
  8. Un kā tas izskatītos, ja man ir zināms tikai pieskaitāmais dienu skaits? $dienas=1; $x=date("d.m.Y", strtotime("$dienas day")); echo $x; Vai var arī, ka ir izņēmums un pieskaita no Mon-Fri? andrisp atļāvās palīdzēt ;) http://paste.php.lv/5036ff96fbd02b8fb3ff24c5902491b3?lang=php
  9. Labs vakars. Vai ir iespējams, ka "strtotime" pieskaita tikai darbadienas, tas ir no Mon-Fri, nenjemot vērā Sat un Sun?
  10. Vajadzētu izvilkt datus no tabulas, kurā viens no laukiem ir datums. Datuma tabulas laukā ieraksti ir yyyy-mm-dd. select * from table where datums='yyyy-15-12' Tātad, lai netiek ņemts vērā gada(yyyy), jo yyyy var būt jebkāds, bet gan tik mēnesi (mm) un dienu (dd). Ja nesaprotami uzrakstīju, tad vajadzētu izvilkt precīzāk datus priekš dz/d, neatkarīgi, kurā gadā dzimis.
  11. Paldies par variantiem, bet andrisp jau paspēja palīdzēt. :) $first = true; cikls { if (!$first) echo ','; tiripiri; $first = false; }
  12. Tātad, vajag izvilkt datus no kverija un ielikt iekš JS masīva: var id=new Array('id1', 'id2', 'id3'); Daru jau pavisam vienkārši un izvelku šādi: //sql var id=new Array(<? while($row=mysql_fetch_array($sql)) { echo "'id".$row['id']."',"; } ?>); Izvade: var id=new Array('id1', 'id2', 'id3',); bet tad sanāk, ka arī aiz pēdēja id ir kommats (,), bet kā šamo dabūt nost? Varbūt kaut kā savādāk var?
  13. Vajag, lai katru reizi ģenerē citu skaitli, lai katru reizi sanāk izvilkt citus datus. No 1. līdz 10000. var iztrūkt jebkurš skaitlis. Man nevajag atrast iztrūkstošo ID, bet gan izvilkt kveriju, select * from kkas where id="randomnumber", kurā randomnumber ir intervālā no 1. līdz 10000 un, ja kverijam ir nulle rezultātu, viņš šamo atkārto, kamēr iegūst vismaz vienu rezultātu.
  14. Labvakar. Tātad ir ieraksti (ID), piemēram, no 1. līdz 10000. Vajadzētu, lai ģenerē skaitli no 1. līdz tam 10000. un tiek izvilkts ieraksts. Nasing spešl, bet ir viens knifs, ka kāds (ID) varētu būt izdzēsts, tad vajadzētu, lai ģenerē pa jaunu. Tobiš ģenerē tik ilgi, kamēr ir veiksmīgs kverijs. Varētu palīdzēt? Vakarā nu galva galīgi nedomājas. :)
  15. mach1ne^

    print

    Tomēr, vismaz firefoxam, var noņemt to. Pie print preview opšeniem.
  16. mach1ne^

    print

    Lieta tāda, ka izsaucot javascriptā window.print();, viss forši tiek printēts, bet, izprintētajām lapām, stūros rādās laiks, lapas daudzums, virsraksts un links. Ir iespējams to kaut kā noņemt? Provēju caur FF un IE, gan, gan printējās, tikai laiks, daudzums, virsraksts, links izkārtots savādāk..
  17. mach1ne^

    foreach

    Tiek padots formas lauks: <form action="" method="post"> <input type="text" name="kkas[0]"> <input type="text" name="kkas2[0]"> <input type="text" name="kkas[1]"> <input type="text" name="kkas2[1]"> <input type="submit" value="submits.."> </form> Apstrādes vietā vajag sekojošu lietu, lai ieraksta: kkas[0], kkas2[0] kkas[1], kkas2[1] ...līdz ir [] Ja būtu tikai kkas[], tad jau būtu sekojoši: foreach ($prece as $value) { //kverijs $value; } Kā var viņus apvienot vienā reizē? ;)
  18. Piemēram, atlants.lv pirms faila lejuplādes ir pieejami mazi dokumentu print screeni. Cik es nodomāju, varētu būt divi veidi, kā to dabūt gatavu: 1) Pie augšuplādes failam tiek uztaisīts print screen; 2) Visiem servera atrodošiem failiem f-ija taisa print screen un izvada kad vajag. Kā to varētu dabūt gatavu? Caur PHP? // Atvainojos par spamu.
  19. bubu, varētu palūgt kādu piemēru? Morphius, man nevajag uz manu lapu aizsūtīt, bet gan uz citu lapu, kurā pie php failiem klāt netieku. :) EDIT: Paldies, nevajag, tomēr atradu pats piemērus.
  20. <form method="post" action="http://lapa.lv"> // input lauki ieskaitot submit </form> Nospiežot submit būs automātisks action uz noteikto lapu, bet vai ir iespēja aizsūtīt formas laukus un paliekot tajā pašā lapā?
  21. Skaitļi ģenerājas, piemēram, no 1-10 un tad tiek izvadīti trīs rezultāti, bet, lai izvadītie rezultāti paši savā starpā nesakrīt. Izvadās piemēram: 1 5 9 bet lai neizvadās: 1 1 9 Pie ģenerēšanas būtu rand(1,10), bet kā parbaudīt, vai nesakrīt uzģenerētie? Kā tā štelle notiek, derētu palīdzība.
  22. Defaultā augšuplādējot failu uz serveri, tam tiek piešķirta vērtība 600, bet, diemžēl, no ārienes failam tad netieku klāt. Ir kāda funkcija, kas augšuplādējot failu piešķir CHMOD vērtību?
  23. Doma tāda bija, bet nevarēju izfiškot kā uzrakstīt. TY
  24. Pārakstījos, biju domājis mēneša dienu. :) nu sanāk diezgan pagari rakstīt: <select name="bla"> <option<?php if($diena == "1") { echo "selected"; } ?> value="1">1</option> <option<?php if($diena == "2") { echo "selected"; } ?> value="2">2</option> etc </select> un ja mēnesī būs mazāk par 31 dienām, tās arī uzrādīsies.
  25. Tātad vēlētos lai formā būtu trīs lauki: 1) Diena 2) Mēnesis 3) Gads un attiecīgi šodienas dienu/mēnesi/gadu atzīmējas kā selected. Var jau taisīt, ka $diena = date("w"); un tad attiecīgi if($diena == "1") { echo "selected"; } etc , tas tā greizi un ir nojausma, ka to visu var uztaisīt daudz īsāk. Meklēju līdzīgi "php today form date", bet nesanāca. Piemērs:
×
×
  • Create New...