Jump to content
php.lv forumi

aldis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aldis

  1. Tagad ir visādi paņēmieni bez oficiāla API. Neiesaku steigties. Kaut kur padzirdēju ka draugiem.lv runā sadaļas API pieejas jau izstrādājis, testē, un kuru katru brīdi tās būs publiskas, tad arī ieteicams veidot šādu skriptu, nevis izmantot šamaņu metodes ar POST, e.t.c.. paņēmieniem caur piem. iphone versiju, vai dtweet... :)
  2. Mjā, šad tad pa traku ka cilvēki (darba devēji, tie kas dod darbus) laikam iedomājas ka kodēt ir kaut kas vienkāršs un tāda pasēdēšana pie PC vien skaitās.. :D Tas nekas, ka tie paši kas dod darbus var birojā visu dienu nosēdēties pa draugiem, tēvēnetiem utt vietnēm.. Un apkrāmē koderus ar darbiem kā tādus Čakus Norisus.. Protams, atalgojums ir otršķirīga lieta... apsola, ka mož pēc laika par to parunās, bet šā vai tā neceļ un neceļ... Ehh.. laikam dikten rūgta garša manai pieredzei :>
  3. Nenormāli lēns šāds paņēmiens... Lai iegūtu datus, biežāk izmet timeoutu funkcijai, nekā kaut ko vsp. izvelk no lapas. :]
  4. aldis

    ABCDFG

    auns... vai taurs.. vai ka viņus tur sauca.. :) m8t - paldies par humora devu! :D
  5. aldis

    ABCDFG

    Iedomājos... nu pa 3ls tur vēl viss sakarīgi, bet ieteiktu kačāt līmeni augstāk, pašam vien būs izdevīgi! :)
  6. Tas tūlis nav nemaz tik slikts kā viņu nomālēja, principā uzdrukāju mazu koda gabalu un tā, patīkami drukājas jo tiek izveidotas atstarpes no malas, arī iekrāsojas normāli. Pagaidām tāda mazuma sajūta.. JO... Ieglabāšana jāveic manuāli, ieteiktu automātisku ieglabāšanu ik pēc minūtes. Vēl priekšdienām iesaku izveidot kaut ko līdzīgu kā uzskicēju, malā, apakšā ielidini kādus noderīgus kodus, kaut vai to pašu pirmo Hello World, un tad jau kādu HTML vai xHTML pamācību... nu tas būtu noderīgi studentiem, un tie kas meklē kā veidot lapas... pie reizes, ja glabātos piemēram 5-10 pēdējie ieglabātie kodi! :) Nu tas arī būtu viss! :) ĀĀ... TABU ideju kāds pieminēja, to var realizēt taču ievietojot linku... Piemēram ko līdzīgu šim: Jauns-Tabs (target=_blank) , jo ja nemaldos, jebkurš mūsdienu brovzeris jaunu logu ver jaunā tabā vaļā! :)
  7. Sveiciens visiem jaunajā gadā! :)

  8. jup jup.. :) bedre.lv ir pašveidots! :) Ilgi jau veidoju jaunu versiju, un tā būs pievilcīgāka, gan ērtāka. Atšķirības no php-fusion ir daudz. :) (Pati struktūra un tā) WP ir tīri okei :) Ja vajag forumu - tad phpBB :) Vai nu arī veido kā moddings.lv :) Wordpress + foruma cms.
  9. Nav nemaz tik traki. :) Cena ir samērā atbilstoša, portāliņš pārskatāms, adrese laba. :) Ja neskaita tās tehniskās lietas, ir oki. P.S. - man vienīgajam liekas ka šis varētu būt uz viena un tā paša stutēts?? http://www.floorball.lv/ http://www.f-1.lv/
  10. Jā.. arī gribēju uzzināt.. tas ir CMS vai pats drukāji? Tas ir svarīgi - jo CMS + Free adrese ta arī varētu izmaksāt. :D :D Un ja godīgi - kāds gribētu to visu nopietni paņemt - tad pats izveidotu kā nopietnu projektu! :) Piemēram priekš tadm es varētu noziedot adresi - iepazisti.com uz kuras iesāku vienu mazu projektinju, bet tagad karstums neļauj pabeigt! :D
  11. Dīvainākais dizains ko jebkad esmu redzējis. Es nezinu, bet rekur Tev viens prevjūvs idejām. Labi, tas domāts kaut kāds darba meklēšanas saits, bet tīri okei būtu arī Login + malā uzraksts.. Gribi draudzēties? Vai e.t.c. stuff.. :) Atceros ka gribēji ar manīm samainīties ar baneriem! :) Izveidosi +/- pienācīgi, tad Okei... ;) Ja vajag palīdzību, droši saki!
  12. aldis

    Web lag

    Vēl lēnumu varētu piešķirt vājākiem [piemēram mobīlo netiem], neoptimizētās bildes sakumlapā! Piemēram, sākumlapā bilde izskatās šādi (Maziņa un vēl mazāka): a patiesībā tur ir šāda būda apakšā (liela)... http://animeswitch.com/wp-content/uploads/2009/05/avatar.jpg Šim te vajadzētu pēc loģikas thunbailu taisīt. :)
  13. aldis

    stuuru noapaljoshana

    Ja nopietni runā, tad lai noapaļotu malas tīri ar .css palīdzību nenormāli daudz parametri jādrukā, katram browserim atšķirās, un pie reizes jaunais css3. atbalsts kā nu kuram. Riktīgs kolhozs ar šito. border:5px solid white; border-radius: 3px; -o-border-radius: 3px; -icab-border-radius: 3px; -khtml-border-radius: 3px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; Pats šur tur lietoju noapaļotās malas, un vajadzēs vēl update visam šitam. :) Pirms gada, visās pamācībās bij vel sastopami tikai šie parametri: -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; Bet ja nemaldos, strādā tikai Mozillās, Chromēs, Safari, un Operās uz puslodzi.
  14. aldis

    Labdien

    Nesapratu kur tu serveri gribi bāzt, tā ir stacionāra kārba un tā. Bet notestēt, vai tāds fails jau nav uz vietas vari: if (file_exists($TAVSFAILANOSAKUMS)) { echo 'fails jau pastaav'; } else { echo 'Fails nepastaav'; } Kautkā tā, pats pielāgosi noteikti skriptam! :)
  15. Vienu lietu 100 veidos mocīt. :) Diži neko šādā vietā optimizēt nevari. Rand paliek rand, un tie if-i ja nepieciešami, tad tā arī tam jābūt. :)
  16. aldis

    Līgo, līgo

    Priecīgus, priekā! Sveiciens arī no mums! http://www.bedre.lv/?id=read&show=671
  17. waplet, jā tavs variants ir vēl labāks, ideja jau pilnīgi ta pati! :) Protams, ieteicamāk jau ievadu sagatavot ar vairākiem mainīgajiem. :) kuri tiek atdalīti ar "/" piemēram raksts/112 vai arī page/3 :) automātiski katram sava fīča uz vienas bāzes :) +1 wapleta piemēram! :)
  18. Problēma - Izzi. Diemžēl neizeļas ar diezko labu strādāšanu. Bet nu ja tavā rajonā nav pieejams nekas labāks, tad neko. Otrkārt, dīvaini jau šķiet ka upload ir lielāks par downloadu. Gadījumā datorā kāds zirdziņš nesēž iekšā, un nepumpē lejā kaut ko no internetiem? Vai arī ja esat ar veselu māju lokālajā tīklā savienoti, un pa galviņās izdalītas fiksētās IP, visi sēžat zem vienas, tad ir savādāks variants, visi kaimiņi salīduši youtubē, un kačā uz vella raušanu visu, ka slodze nepietiek jums visiem! Pamēģini speedtestu uz USA kādu serveri nočekot, kādu ātrumu parādīs? :)
  19. Visa informācija tiek glabāta datubāzē. Izsaukts tiek, piemēram ?raksti=kas__notiek_latvijaa Ieslēdz iekš PHP - mod_rewrite Izveido savā www mapē failu, nosauc to par .htaccess failu. RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.ico)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)|(\.swf)|(\.xpi)|(\.gz)|(\.pot)$ RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$ RewriteRule (.*)$ index.php?raksti=$1& [L] Vajadzētu kaut kam tamlīdzīgam strādāt! :)
  20. Iespējams hosteris aizliedzis glabāt .exe failus uz hosta, servera. Tev localhostā viss strādā?
  21. Pielikt pie čata login nemāki? Diagnoze TAURS, respektīvi nedari to ko pats nesaproti, labums no bug-aina čata internetos nebūs nekāds. Tik draugiem.lv aplikācijas paliks netīrākas. khm... emsy visu normāli izskaidroja :P
  22. Jā, kemito izgāzās visa tirgošanās ne pa jokam, vismaz būs mācība ka nākošo kādu skriptu veidos priekš tirgošanas, nebūs izdalījis vēl puspasaulei kodu + dizainus + vvz ko vēl ne, it īpaši cilvēkiem kuriem gada skaitlis mazāks par 14! :D Tie jau par piečuku gatavi pārdoties! :D daGrāvi, tas no šitās operas vairāk, vai ta nezināji ka photoshops ir labs multimēdiju atskaņotājs: http://bit.ly/9tpHLq
  23. pats phpmyadmin tādus jokus izdara, jo nesaglabā pareizā charsetā :) Zinu to probzu. :) Arī ārzemju hostiem, kuriem ir iebūvētie tūļi ar db, page labošanas fīčām nesaglabā pareizi. Tas tādēļ ka angļiem īpaša vajadzība pēc garumzīmēm.. un šādām zīmēm nav! :)
  24. Atkariigs arii no serveru konfiguraacijas. :) vajag visaam administratiivajaam lietaam likt aizsardziibu, aiz paroleem.. u.t.t. nosargaat ievades laukus pret injekcijaam.. vajag piedomaat pie visa ko veido - iedomaajies, ko juuzeris var izdariit.. piemeeram address baaraa pielikt klaat kaadu ?id=tiri piri uz ?id=<script>... u.t.t.. :)
  25. Kas tieši jāizstrādā? :) Kādas prasības? :)
×
×
  • Create New...