Jump to content
php.lv forumi

apophis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About apophis

  • Birthday 03/22/1981

Profile Information

  • Location
    Tukums

apophis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Es daru kā Grey_Wolf rakstīja, kopēju funkcijas pa projektiem pēc vajadzības, šat tad arī bik modificēju. Var jau mēģināt katru funkciju likt savā failā un glabāt funkciju folderī, tas gan laikam būtu biki līki.
  2. Kāda lapa skaitās modulāra? Kā tas izpaužās sourcē? Vai moduļi var patstāvīgi strādāt? Vai vairaki moduļi izmanto datubāzes vienu tabuli, šāro sava starpā?
  3. Pagaidā man ir "MySQL 4.1.14". Kāda ir šiem abiem variantiem atšķirība, ātrdarbība?
  4. $query="SELECT lietotaajs,iseciiba,ikolonnas, permission FROM $users_cfg,$users WHERE $users_cfg.uid=$users.ID"; Darbojās, un pamanīju, ka tabulas nosaukumu ar punktu pēc SELECT var nelikt ja abās tabulās nav kolonnas ar vinādu nosaukumu. Paldies par info :)
  5. Ir nepieciešama palīdzība query sastādīšanā. Ir tabula t1 ar laukiem ID a1 b1 c1 d1 un tabula t2 ar laukiem ID a2 t1ID b2 c2 d2 Kā jasastāda query, lai lasot tabulu t2 iegūtu a2 a1 b1 c1 d1 b2 c2 d2 ? Vai tas vispār ir iespējams?
  6. Liekas vienkārši. Kad useris ielogojās, viņa ielogošanās laiku ieglabā tabulā, ja tabulā esošais laiks ir vecaks par 24h vai cik vajag un tad arī dara visu pārejo ar resursiem.
  7. Laikam beidzot esmu sapratis backslash pielietojumus. Mēģinot sačakarēt paša veikumu ar neatļautajiem simboliem uzdūros atkal vienai ķibelei. php funkcija: function as1($str){ $str=str_replace('"','"',$str); return $str; } js funkcija: function as2(str){ str=str.replace(/\\/g, '\\\\'); str=str.replace(/\'/g, '\\\''); return str; } <input type="text" name="adrese" maxlength="50" id="adrese" value="<?echo as1($eadrese);?>" style="width: 300;height: 18"> <a href="java script:objekti('adreses','adrese',as2(izsaukums.objekts.value))">>>></a> Pēc visa šī murga sanāk ka input textbox ņem pretī dažus speciālos simbolus, kurus nevar iebarot js funkcijai. Mēģināju textboxa datus konvertēt ar php funkciju htmlentities un līdzīgām, pazuda garumzīmes, cik saprotu problēma ar čarsetu atbalstu. Laikam pārak daudz jau murgoju :D
  8. Ko dara funkcija RegExp un kas tas par "g" Kaut kā negooglējās tas RegExp.
  9. Beidzot uzmocīju funkciju: function rs($str){ $str=str_replace('\\','\\\\',$str); $str=str_replace('"','"',$str); $str=str_replace('\'','\\\'',$str); return $str; } Varbūt funkciju ir iespējams uzrakstīt īsāk? Tagad iegūto vērtību var iebarot js funkcijai: <a href="java script:setfield('<?echo $obj;?>','<?echo rs($row['adrese']);?>');self.close();"><?echo $row["adrese"];?></a> Vēl viena dīvaina lieta, js funkcijai var iebarot \ un ' ar backslash, bet " tikai kā ", un ' nevar aizstāt ar & # 0 3 9;
  10. Ir funkcija, kurai vajag padot mainīgo, kura vērtība satur pēdiņas. Precīzāks jautājums būs laikam, kā uztaisīt addslashes funkciju?
  11. Kaut kur agrāk šo dabūju, izmantojot kā paraugu, uztaisīju savu galeriju. Galerija <?php $thumb = "images"; // Thumbiņu direkcija $thumbwidth = 160; // Thumbiņa horizontālais izmērs $imagequality = 100; // Thumbiņa kvalitāte % $cols = 4; // Kolumiņas $startrow=1; //rinda no kuras saak raadiit $rowcount=3; //rindu skaits $filelist = false; // Rādīt failu sarakstu [true/false] $bildiic = true; // Rādīt bildīšu thumbiņus [true/false] if ($filelist){ $dir = opendir("./"); while (($g = readdir($dir)) !== false) { if (($g != ".")&&($g != "..")&&($g != "index.php")&&($g != $thumb)){ ?> <a href="<?php echo $g; ?>"><?php echo $g; ?></a><br /> <?php }; }; closedir($dir); }; ?> <?php if ($bildiic){ $files = array(); if ($handle = opendir('.')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != "..") { if (eregi("\.jpe?g$", $file) || eregi("\.gif$", $file) || eregi("\.png$", $file)) { $files[] = $file; } } } closedir($handle); } sort($files); if (!is_dir($thumb)) { mkdir($thumb, 0755); } $i = 0; $th = array(); $iw = array(); $ih = array(); $ifs = array(); foreach ($files as $image) { $thumbimage = $thumb."/".$image; $thumb_exists = file_exists($thumbimage); $size = GetImageSize($image); $width = $size[0]; $height = $size[1]; $type = $size[2]; if (!$thumb_exists) { set_time_limit(30); switch ($type) { case 1 : $im = ImageCreateFromGIF($image); break; case 2 : $im = ImageCreateFromJPEG($image); break; case 3 : $im = ImageCreateFromPNG($image); break; } $newwidth = $thumbwidth; $newheight = ($newwidth / $width) * $height; $im2 = ImageCreateTrueColor($newwidth,$newheight); ImageCopyResampled($im2,$im,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height); switch ($type) { case 1: ImageGIF($im2, $thumbimage); break; case 2: ImageJpeg($im2, $thumbimage, $imagequality); break; case 3: ImagePNG($im2, $thumbimage); break; imagedestroy($im); imagedestroy($im2); } } $th[$i] = $thumbimage; $iw[$i] = $width; $ih[$i] = $height; $ifs[$i] = filesize($image); $i++; } echo "<table border=\"1\" align=\"center\">"; $rows = round(count($th)/$cols); if (($rows * $cols) < (count($th))) { $rows++; } for ($i = $startrow; $i <= $startrow+$rowcount-1; $i++) { echo "<tr>"; for ($j = 1; $j <= $cols; $j++) { $td = (($i - 1) * $cols) + $j; $iu = ($td - 1); if (isset($th[$iu])) { $op = ""; $op .= "<td>\n<div align=\"center\">\n<br>\n"; $op .= "<a onClick=\"window.open('$files[$iu]','_blank','toolbar=no, location=no,directories=no,status=no,menubar=no, scrollbars=no,width=800,height=600')\">\n"; $op .= "<img src=\"$th[$iu]\" border=\"0\">\n"; $op .= "<br>$iw[$iu] x $ih[$iu]\n"; $op .= "<br>$ifs[$iu] B.</a>\n"; $op .= "<br>\n</div>\n</td>\n"; echo $op; } else { echo "<td>\n<br></td>\n"; } } echo "</tr>\n"; } echo "</table>"; }; ?>
  12. Man tas viss ir uztaisīts šādi: Katrai izvēlnes ienībai linkā ir raksta ID <a href="index.php?rid=123&...&....."> te dabon raksta ID: if(isset($_GET['rid'])){ $rid=$_GET['rid']; }else{ $rid=0; } Man raksti stāv datubāzē. No datubāzes ar query dabon rakstu ar ID $rid un parāda ar echo $rid; Datubāzē raksti ir html formātā. Ja neizmanto datubāzi tad laikam ar IF THEN vai SWITCH jātaisa un jāliek inklūdojamajā failā. Mainīgie man liekas vilkās līdzi uz inklūdojamo failu. <? IF($rid==1){?> HTML lapa <?}?> un tā visus rakstus. Vēl tam inklūde failam sākumā var piekabināt if(isset($_GET['rid'])){ $rid=$_GET['rid']; }else{ $rid=0; } lai to atverot pa tiešo nemet errorus. Caru ka esmu sapratis ko vēlējies.
  13. Kā veidojat rakstu un izvēlņu pievienošanu paštaisītā lapas dzinējā? Vai taisat webisku administrēšanas tūli? Vai izmantojat kaut kādus javascript HTML rediģētajus tādus kā textarea? Kā, piemēram, TVNET admini pievieno rakstus?
  14. andrisp, par to arī domāju, pagaidām baigais bardaks kodā, jo daudzās vietās php ir iekš html tagiem, piemēram <td align="<? if($a==$id){echo 'center';}else{echo 'left';}?>">izvēlnes vienība</td>, ir čupām php tagu atvēršanas un aizvēršanas. Pagaidām nav zināšanas par to, ko parseris ātrak un ko lēnāk apstrādā.
  15. Paldies! Nāksies smagi rediģēt kodu, visur esmu salicis dubultās pēdiņas.
×
×
  • Create New...