Jump to content
php.lv forumi

aywars

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

aywars's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ?? Masīvs satur vērtību pārus "preces_id=>skaits". Es gribu samazināt skaitu konkrētam preces_id par vienu vienību.
  2. Ir masīvs, piemēram, tāds: [631] => 1 [903] => 2 [1051] => 1 Kā vislabāk samazināt key (903) value vērtību par 1 vienību (no 2 uz 1)?
  3. Nu visam bildēm ir balts fons un es viņas lieku uz vienāda izmēra balta laukuma. Ir teiksim vertikāla bilde 150x300, un ir horizontāla, piemēram, 350x250. Ir laukums 300x300. Abas bildes vajag samazināt tā, lai viņās ietilptu šajā laukumā un blakus stāvot attēlu izmēri izskatītos vienādi. Vienādi nevis tādā ziņā, ka pikseļos, bet lai objekti attēlos izskatītos pēc viena mēroga. Lūk paraugs:
  4. Sveiki! Veidojot e-veikalu, saskāros ar problēmu, ka produktu bildes var būt ļoti dažāda izmēra, taču tās visas ir jāievieto vienāda izmēra laukumā. Pieņemot, ka visas bildes ir horizontālas, diezgan labi darbojās šāda funkcija: function resize_pic($src, $size) { list($width,$height) = getimagesize($src); $height = floor(($height/$width) * $size); echo '<img src="'.$src.'" width="'.$size.'" height="'.$height.'" alt="" />'; } Tomēr ideālā pasaulē nedzīvojam, tādēļ šī funkcija neder. Būtībā ir 3 pamatvarianti: 1) Attēla augstums un platums ir vienāds (kvadrātaina bilde); 2) Platums ir lielāks par augstumu (horizontāla bilde); 3) Platums ir mazāks par augstumu (vertikāla bilde). Tomēr arī visiem šiem variantiem var būt variācijas - augstums, piemēram, var būt pavisam nedaudz lielāks nekā platums, vai daudz lielāks. Attiecīgi domāju, ka funkcija jāveido, ņemot vērā bildes malu attiecību. Neesmu diez ko labs matemātiķis, tāpēc prasu jūsu palīdzību: vai kāds var palīdzēt izdomāt funkciju, kas, ņemot vērā laukuma izmērus (tas būs kvadrāts) un bildes malu attiecību, samazinās visdažādākā izmēra bildes tieši tik daudz, lai tās ietilptu noteiktā laukumā un izmēra ziņā izskatītos vienādas. Pieņemam, ka visas bildes beidzas līdz ar malām (nav apkārt pārāk lieli balti laukumi). Obligāts nosacījums ir, ka bildes nedrīkst graizīt (crop). Paldies!
  5. Super. Paldies liels, viss strādā!
  6. Sveiki! Ir MySQL tabula, kurā uzskaitīti punkti, uzvaras, zaudējumi pagarinājumā un zaudējumi. Komandas tiek sortētas pēc punktiem: SELECT * FROM table ORDER BY points DESC Man vajag panākt, lai, ja punktu skaits ir vienāds, komandas sortētos pēc uzvaru skaita.. Mēģināju kaut kā tā: SELECT * FROM table ORDER BY points, wins DESC Diemžēl nestrāda.. Palīdziet, lūdzu, biedri! Paldies!
  7. Paldies par atbildēm.. Izdarīju bišķīt vienkāršāk.. Pārveidoju mainīgo ar zemsvītrām un izmantoju explode: $variable = 1_s1_c4_m1; $params = explode('_', $variable); $id = $params[0]; $color = $params[1]; u.t.t.
  8. Sveiki! Man te tāds jautājums.. Man ir mainīgais: $variable = 1s1c4m1 Kā lai šo mainīgo ar php palīdzību sadala 4 daļās? Doma apmēram tāda: $id = 1; $size = s1; $color = c4; $m = m1 Nu attiecīgi $size vienmēr sāksies ar burtu s, $color ar c u.t.t. Palīdziet lūdzu. Paldies!
  9. Nu šajā gadījumā man jāmeklē tikai projekti pēc to nosaukumiem, tāpēc fulltext-search man nešķiet, ka būs piemērots risnājums.. Via tiešām šim te nav reāli daudz maz vienkārša risinājuma?
  10. OK, pieliku mysql_real_escape_string. Pēc maniem novērojumiem mysql neveic case insensitive meklēšanu defaultā. Tāpēc jau arī prasu. Mēģināju arī abus pārveidot sql vaicājumā - nekādu rezultātu. Ar charsetiem nav nekādu problēmu. Varbūt tomēr kāds var ieteikt risinājumu?
  11. Ir vēlme uztaisīt case insensitive meklēšanu, tā lai nebūtu atšķirības kā lietotājs ieraksta meklējamo vārdu : Vārds, vārds, VĀRDS vai VāRdS utt.. Izlasīju, ka, lai to panāktu, salīdzināmajiem vārdiem abiem ir jānomaina case uz lower vai upper.. Izdarīju ar lower tā: $name = $_POST['name']; $name = strip_tags($name); $name = trim($name); $name = strtolower($name); $q = "SELECT * FROM tabula WHERE lower(name) LIKE '%$name%'"; bet tas nestrādā.. meklētājs atrod meklēto vārdu tikai tad, kad rakstu to lowercase.. Iesakiet lūdzu kādu risinājumu.. Vēlams lai tas strādātu arī ar garum- un mīkstinājum- zīmēm.. Pateicos! p.s. Uz uppercase arī mēģināju abus pārveidot.. nesanāk..
  12. Sveiki! Tātad uzrakstīju skriptu kurš ar GET palīdzību atlasa no datubāzes mājas pēc izmēriem.. $id = $_GET['id']; $space = $_GET['space']; if(!isset($id)) { if(!isset($space)) { ?> <p><a href="?sadala=projektu-katalogs&space=119.99">Mājas (līdz 119.99 m<sup>2</sup>)</a></p> <p><a href="?sadala=projektu-katalogs&space=199.99">Mājas (līdz 199.99 m<sup>2</sup>)</a></p> <p><a href="?sadala=projektu-katalogs&space=200">Mājas (no 200 m<sup>2</sup>)</a></p> <?php } else { ?> <h1>Mājas (<?php if($space == 200) { ?>no <?php } else { ?>līdz <?php } echo $space; ?> m<sup>2</sup>)</h1> <?php $q = "SELECT * FROM mod_projects"; if($space == 119.99) { $q .= " WHERE usable_space + garage <= $space"; } elseif($space == 199.99) { $q .= " WHERE usable_space + garage BETWEEN 119.99 AND $space"; } elseif($space == 200) { $q .= " WHERE usable_space + garage >= $space"; } $q .= " ORDER BY id DESC"; $r = mysql_query($q); <?php while($row = mysql_fetch_object($r)) { ?> <p><a href="?sadala=projektu-katalogs&space=<?php echo $space; ?>&id=<?php echo $row->id; ?>"><?php echo $row->name; ?></a></p> <?php }}} else { ?> Tālāk šeit attiecīgi parādās atvērtās mājas dati.. Jautājums: Kā es varu uztaisīt šeit linku, kurš vestu uz nākamo atlases rezultātu.. nevis aizietu uz nakāmo lappusi (ja es izmantotu pagination), bet gan atvērtu nākamo projektu ar projekta id adrešu laukā? Paldies jau iepriekš par palīdzību!
  13. Jautājums it kā vienkāršs, bet nezinu pēc kādiem atslēgas vārdiem, lai meklē: Kā var izlasīt no tabulas rindas, kurā viens lauks satur skaitli, piemēram, no 18 līdz 22.. Proti - parāda man 19, 20, taču 23 jau ir ārpus meklētā.. Ampēram tā: SELECT * FROM dalibnieki WHERE vecums = no 18 līdz 22 Tātad jautājums ir, kas jāraksta no 18 līdz 22 vietā? Jau iepriekš pateicos par palīdzību.. P.S. '18-22' jau ir mēģināts!
  14. Man šis strādā: <?php session_start(); ?> <!DOCTYPE> un <HEAD> <body> <?php // Sākam ielogošanos if (isset($_POST['username'])) { // Pārbaudam lietotajvārdu un paroli if ($_POST['username'] == 'username' and $_POST['password'] == 'password') { $_SESSION['authorized'] = TRUE; }} // Izlogošanās if (isset($_REQUEST['logout'])) { unset($_SESSION['authorized']);} // Ja lietotājvārds / parole ir pareizi, tad if (isset($_SESSION['authorized'])) { ?> ADMINISTRĀCIJA <?php // Ja lietotājvārds / parole nav pareizi, tad } else { ?> AUTORIZĀCIJA <?php } ?> </body> </html> LAI IZIETU: <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?logout=1
  15. Nu ok :) Novelkam šo te scriptu: http://script.aculo.us/ un sekojam līdzi pamācībai šeit: http://wiseguysonly.com/2006/08/11/drag-an...elds-with-ajax/ Ja uzmanīgi izdarīsim visu kā tur rakstīts, viss strādās, ka priex.. Ceru, ka kādam noderēs..
×
×
  • Create New...