Jump to content
php.lv forumi

hackerman

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    662
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hackerman

  1. Web Developer, kapēc tu tāds iedomīgs? :) Pirmīt minēju vai nē, bet šis man nav nekāds pasūtījums. Es to taisu 1 personai (ne-svešai) par baltu velti. Motivācija tam visam ir tikai paša zināšanu un iemaņu attīstīšana. Un enīvei - kaut es to būtu taisījis uz delphi, visual basic vai jebkur citur, kas tev liek pāragri spriest, ka man kaut kas nebūtu izdevies? Mazums programmētāju apgūst jaunas programmēšnas valodas. Laikam jau tu vienīgais esi tas milzīgais atsvars, kas notur IT softu līmeni virs ūdens, un, protams, pārzini visas programmēšanas valodas.
  2. Grey_Wolf, paldies par tavu viedokli, bet pagaidām es tomēr palieku pie codez ieteikuma. * serveris - es nedomāju taisīt bisnesu ar savu potenciālu veikumu. Tas pagaidām ir paredzēts tikai 1 personai, lai atvieglotu darbu. Ja parādītos vēl kāds, kas vēlas izmantot to programmu, tad arī sāktu domāt par serveri, un domāju, ka to arī varētu nogādāt, ja būtu vairāki lietotāji. * čakars - manā gadījumā tas būs jebkurā vietā un laikā, esmu jau sācis pierast, ka nekas nenotiek kā plānots. * "Asses miinuss --> maksas programma ..... ( bet nu kuru tas ipasi uztrauc)" - nāk pārbaudes - dabū pa kaklu, nav jau mājas PC. Nav jau tā, ka esmu kapiķa ...., bet, jā, arī nauda tajā spēlē savu lomu. Bet vēl vairāk es gribu mēģināt kaut ko apgūt nedarot kaut ko pa tukšo. Un te nu būtu man laba iespēja. Ja sanāk pirkt programmu, tad jau uzreiz pirktu to Ārsta Biroju vai kaut vai to Pacientu Datubāzi. Visticamāk tā arī darīs, ja es neko neuztaisīšu.
  3. Hmm par to gan nebiju iedomājies. Šāds variants pat būtu reālāks. Kas to zin kā man ietu ar to Delphi apgūšanu. Itkā tu minēji pietiekami daudz plusus, lai es tiešām izvēlētos WEB versijā to visu taisīt. Tikai man pašam kā lietotājam gan labāk patīk programmas versija. Laikam vienkārši ir noriebies, ka mūždien kaut kas uzkaras. Bet nu tas jau itkā no serveri atkarīgs. Bet kāpēc visas sistēmas - ibanka, eklase, ārstu datubāze utt. - neviena negriežas uz php, bet gan, attiecīgi, uz jsp, aspx, jsp (paņēmu failu paplašinājumus, lai nekļūdītos atpazīstot to kā programmēšnas valodu :D Laikam Java un ASP). P.S. Labprāt vēl uzklausītu ieteikumus, +/-. Ā nu vēl - vai ar PHP vispār varēs panākt tā, lai varētu smuki to veidlapu izdrukāt? Ir jau tādas, kurām uztaisa templeiti un drukā pats ārā, bet recepti taču pats izdrukāt nevar. Tur vajadzēs drukāt virsū jau gatavam papīram. Tad ar PHP man vajadzēs noteikt precīzas koordinātas kur tieši un kā tur uzdrukāt. Nekad nav sanācis kaut ko tamlīdzīgu taisīt ar php, tapēc nezinu.
  4. Es zinu, ka šis forums ir saistīts ar web programmēšanas valodām, bet es zinu arī to, ka daudzi šeit esošie cilvēki zin arī ko vairāk par php. Man vajag uztaisīt, itkā, ne pārāk sarežģītu programmu. Programma domāta, lai ārstam atvieglotu darbu. Pamatā tur būtu tikai datubāze ar informāciju par cilvēku - vārds, uzvārds utt. Un tad pārējais pamatā balstās arī uz to datubāzi - vienkārši, lai nav viss ar roku jāraksta - divi klikšķi un veidlapa jau līdz pusei aizpildīta. Ja ārstam sanāk rakstīt kādas 10 receptes vienam cilvēkam, tad tas tiešām sanāk laikietilpīgi rakstīt katru reizi vārdu uzvārdu. Tas pats arī ar citām tml veidlapām. Rekur skrīns uz līdzīgu programmu: http://img15.imageshack.us/img15/3135/skreen.jpg Ieinstalēta programma sver tikai 5.4MB Par cik es neko nopietnu vēl neesmu mēģinājis uzprogrammēt citās valodās, tad man tagad jājautā kādu valodu izvēlēties. Tās tagad ir pietiekami daudz, tapēc es labprāt izvēlētos to izdevīgāko - kuru ir viegli apgūt un nav nekādu problēmu. Protams, tas viss ir relatīvi, bet nu daudz maz - kura tāda normālāka, piemērotāka konkrēti manām vajadzībām. Tad nu tālāk ņemšu un pastudēšu par to valodu un sākšu lēnam mācīties. Ko zin - varbūt vasaras beigās būs pirmā versija gatava :)
  5. Atvainojos. Nekādus kodus neliku, jo īsti jau nezinu, kur ir tā problēma. #container { height:100%; width: 930px; border: solid; border-width: 1px; border-color: black; border-top-width: 0px; border-bottom-width: 6px; background-color: #dadada; background: url(images/bg.gif) repeat-y 50% 0; } #leftmenu { width: 175px; color: #000; font-family: Verdana; font-size: 8pt; text-align: left; background: url(images/blind_04_1.gif) no-repeat; float: right; } #rightmenu { width: 175px; color: #000; font-family: Verdana; font-size: 8pt; text-align: left; background: url(images/lcol.gif) no-repeat; float: right; } Nu un tās kolonnas tā arī tiek veidotas - backgroundā ir šī bilde: http://blind.lv/images/bg.gif, kolonna sākas <div id='lcol'>kolonna</div>. Kolonnas fonu veido tā background bilde, bet kolonnas augšu veido tāda bilde: http://blind.lv/images/blind_04_1.gif Tur nevajadzētu būt atstarpei starp navigācijau un kolonnām.
  6. p4F, tev laikam šausmīgi patīk piesieties. Pat tad, kad tas nemaz nav nepieciešams. Domāju, ka topika nosaukums + bilde izsaka visu. Un jā, Aleksejs saprata visu pareizi.
  7. Lapa -> http://blind.lv
  8. martins256, tavs piemērs neder. Viņš iekš print_r() arī neko neatgriež. Es mēģināju visādi sakombinēt un pamainīt visu iespējamo, bet tomēr vēl nekas nav sanācis. v3rb0, tev laikam patīk visu izdarīt par visiem 100%. Tas jau nav slikti, bet es līdz šim neesmu redzējis nevienu bilžu hostingu, kuram ir https protokols. Es šito taisu pats priekš sevis, tāpēc, ja kas, varu arī laika gaitā pielabot. Bet par to daļēji uzrakstītu adresi, piem., bez "http://" - tas gan varētu būt tīri reāls gadījums, bet pagaidām man nepietiek izglītības pabeigt pat iepriekšējo kodu.
  9. Man regular expressions nav stiprā puse, tāpēc lūdzu palīdzību. Man vajag, lai no stringa atgriež bilžu linkus. Ja stringā ir viens links, tad strādā, bet ja ir vairāki linki, tad tur baigā putra :)
  10. Es arī neko daudz no js nezinu, bet ir taču iespēja apskatīties js sourci. Man arī ir slinkums lasīt manuāļus. Tāpēc parasti, kad uzeju kaut kam interesantam vai vajadzīgam, tad paņemu un nokopēju sourci, tad palēnam lieko izdzēšu ārā, līdz paliek tikai man vajadzīgā daļa, tad izpētu/modificēju to (pie modificēšanas gan vajag kādu ieskatu manuālī vai citā js kodā.) Tevis dotais pirmais links - > http://scripts.franciscocharrua.com/countdown-clock.js
  11. Nu ar echo bija tikai piemērs. Ir funckijas, kurās strādā mysql_query, un tur vajag ieviest kaut kādus drošības pasākumus. Doma bija lietot šo te: function quote_smart($value) { // Stripslashes if (get_magic_quotes_gpc()) { $value = stripslashes($value); } // Quote if not a number or a numeric string if (!is_numeric($value)) { $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'"; } return $value; } martins256, tev droši vien šis te liksies pazīstams :) Vispār, ja godīgi, es neesmu īpaši iedziļinājies tajā aizsardzības veidošanā. Varbūt var likties mierā un iztikt vienkārši ar to real escape string ?
  12. Vai ir kāds veids likt pašdefinētās funckijās strādāt tiem mainīgajiem, kas ir definēti ārpus šīs funkcijas? $a = "aaabols"; function aablele() { $b = "bumbieris"; echo "Man ir".$a."un".$b; } P.S. šāds variants neapmierina mani (neder): function aablele($a='') { $b = "bumbieris"; echo "Man ir".$a."un".$b; } $a = "aaabols"; aabele($a);
  13. Laikam jau tas pirmais variants. Jo laikam vajag likt subdomēnus gan webam, gan spēļu serveriem. Edit: Uz serveri atradu arī tādu paneli, ar nosaukumu "MyDNSconfig". Bet, cik nopratu, tas ir tikai domēna uzturēšnas rīks. Neko saistītu ar subdomēniem es tur neatradu.
  14. Es ar linux nekad agrāk neesmu saskāries, tāpēc nezinu neko. Kā var zem linux uzlikt subdomēnus? Pieeja serverim caur ftp un cik zinu, nav nekādu administrēšanas paneļu.
  15. Paldies, šitais te derēs. Ja godīgi, nemaz nezināju par tādu BETWEEN :)
  16. Nu jā... Bet visa informācija atrodas datubāzē un pašlaik datums ir atdalīts no nosaukuma (to var attiecīgi pielabot, bet man likās, ka tā būs ērtāk). Bet, jā, nosaukums tādā ziņā paliek nemainīgs. Nu reāli ir tikai kādi 12unikāli faila nosaukumi, kuriem ir piesaistīts unikāls datums/laiks. Datuma formāts - time();
  17. Man tiek dots ieraksta datums, kuram ir jāpiemeklē piemērots fails arī pēc datuma/laika (lai precīzāk piemeklētu var izmantot arī faila nosaukumu). Piem., fails jaanis-1217909004. Meklēt tikai pēc vārda nevar, jo vārdi atkārtojas. Nu rēali, ja es dabūju ierakstu vārdu "jaanis" pl.14:00, tad man vajag sameklēt visus failus, kuri ir ar nosaukumu "jaanis" stundas intervālā. (Pastāv iespēja, ka faili būs vairāki, bet pārsvarā jābūt vienam failam.) Kā to reāli varētu panākt? Visa informācija atrodas datubāzē.
  18. Nē, to pavisam noteikti man nevajag. (apskaties pats, kā tas kods darbojas)
  19. Atvasināju šitādu kodu, kuru notestēju atsevišķā failā: <script> function CheckForm() { if((document.addarticle.article_small.value == '')) { alert('Aizpildi visus laukus!') return false; } } </script> <div class="men_styl"> <form method="post" action="" name="addarticle"> <input type="text" name="title" value="Virsraksts" /> <br /><br /> <b>Ievads</b> <br /> <textarea name="article_small" rows="15" cols="80" value="kuce"></textarea> <br /> <br /> <b>Pilns raksts</b> <br /> <textarea name="elm1" rows="15" cols="80"></textarea> <input type="submit" name="addarticle" value="Pievienot rakstu" onclick='return CheckForm();'/> </form> Itkā viss strādā... Bet reāli man to vajag dabūt iekš admina paneļa, pie rakstu pievienošanas. Tekstu rediģēju ar WYSIWYG editoru Tinymce. Lai editors varētu strādāt, vajag divus <script> tagus: <script language="javascript" type="text/javascript" src="js/tiny_mce/tiny_mce.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript" src="js/menu.js"></script> Tad nu es nevarēju saprast, kapēc mana pavisam vienkāršā funckija nešancē tieši pie rakstu pievienošanas. Tad es vienkārši atslēdzu to editoru un mana funckija strādā. Kas par lietu? :)
  20. Tad kā darbojas šitie skripti? http://www.freedownloadyoutubevideo.info/
  21. Un ar php arī to var noskaidrot?
  22. Kā var dabūt tiešo path uz flv failu? Itkā jau var meklēt sourcē, bet ir daudzi saiti, kuri sourcē neuzrāda tiešo path uz flv. Piemēram, viņu pleijerim vajag tikai dabūt id un pleijeris jau iet.
  23. Nu tāda iespēja būtu tieši laikā.
  24. Heh, nav jau man pirmā reize, kad (pieklājīgi sakot) pazaudēju svarīgus failus. Līdz šim nekad nav sanācis atjaunot. Bet šoreiz es lieku lielas cerības, ka tomēr atgūšu, jo man nav tā standarta situācija. Parasti cilvēks (arī man tā ir bijis) attopas tikai pēc HDD formatējuma. Šoreiz man tā nav, nav noticis nekas, pat restarts nav bijis. Un pazaudēju muļķīgi - biju uzkodējis vienu saitu un gribēju pielikt klāt gatavu ajax vērtēšanas sistēmu. Un kad kopēju iekšā tos failus, man prasīja vai pārrakstīt pāri esošajiem. Nu bet tajā dialogā gāja runa par mapi "Images" un es kaut kā automātiski nospiedu "Yes to all". Un tā rezultātā pārrakstījās arī mans index.php. Man ir cerības atgūt šo failu? Miskastē jau, protams, nav, jo es jau "pārrakstīju" pāri... Bet varbūt windows pēc noklusējuma kaut ko saglabā? kāds tmp fails etc. Nu vienalga, kas....
×
×
  • Create New...