Jump to content
php.lv forumi

7924

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 7924

  1. Tad kurš tagad ir tas stabilākais hostings? DEAC tomēr par dārgu, par nano.lv šeit daži sliktas lietas sarakstīja... bet tā cenas jau labas! šitādu www.web-hosting.lv kāds ir iemēģinājis?
  2. kas ir *.odt? - templīta fails teksta failiem?
  3. tad pareizāk būtu teikt ģenerēt laikam jaunu failu...
  4. un pdf? es domāju reportu ģenerēt konkrētā formātā, tāpat kā crystalreport vai kā viņu sauca accessā ?
  5. Es gribu ģenerēt word dokumentu ar PHP nee, laikam tomēr gribu aizpildīt word dokumentu ar vērtībām :D jā to es gribu :)
  6. kādā veidā es varu izvadīt datus Wordā, nevis vienkārši teksta rindu, bet konkrētā noformējumā, teiksim kaut kādā table šablonā, kur vienā rūt``i parāda konkrētus datus. Kā tas izdarāms?
  7. ka var dabut urli no tekosa foldera, kur atrodas fails, kurs izsauc urla paradisanu; piemēram urlis ir sekojošs http://www.domeens.kom/folderis1/folderis2/index.html tā kā failā index.html ir pieprasījums parādīt urli, tad tiktu izvadīts tikai "index.html" kā to var dabūt gatavu??? echo $_SERVER['REQUEST_URI']; parādīs visu urli bez domēna vārda echo $_SERVER['HTTP_REFERER']; parādīs visu garo urli sākot no http://.... Es izmantoju mod_rewrite un .htaccess fails man atrodās subfolderī un es negribētu, lai izvadītu subfoldera nosaukumu!
  8. 7924

    dejas

    re kur džigits rādā kads un kā
  9. Skiet ka @ bija jaliek prieksa globalajiem mainigajiem DELIMITER $$ DROP PROCEDURE IF EXISTS `test`.`tabulas_update`$$ CREATE DEFINER=`root`@`localhost` PROCEDURE `tabulas_update`(IN pieliekama_value TINYTEXT, IN saturosa_value TINYTEXT) BEGIN SET @aaa=saturosa_value; UPDATE tb_options SET option_name = concat(pieliekama_value, option_name) WHERE option_name LIKE %@aaa%; END$$ DELIMITER; tāpatās neņem pretī :( andrisp, Tu esi superhero, strādā šis: DELIMITER $$ DROP PROCEDURE IF EXISTS `test`.`tabulas_update`$$ CREATE DEFINER=`root`@`localhost` PROCEDURE `tabulas_update`(IN pieliekama_value TINYTEXT, IN saturosa_value TINYTEXT) BEGIN SET @aaa=saturosa_value; UPDATE tb_options SET option_name = concat(pieliekama_value, option_name) WHERE option_name LIKE concat('%', @aaa, '%', ''); END$$ DELIMITER; strādā gan ar atsevišķi globālo mainīgo @aaa, gan arī ar iekšējo mainīgo: saturosa_value bez "@" :)
  10. vel jautājums, kā lai procedūrai vērtību raksta aiz LIKE DELIMITER $$ DROP PROCEDURE IF EXISTS `test`.`tabulas_update`$$ CREATE DEFINER=`root`@`localhost` PROCEDURE `tabulas_update`(IN pieliekama_value TINYTEXT, IN saturosa_value TINYTEXT) BEGIN UPDATE tb_options SET option_name = concat(pieliekama_value, option_name) WHERE option_name LIKE saturosa_value; END$$ DELIMITER; es gribu procedūrai padodamo vērtību ielikt šādi: LIKE %saturosa_value% - bet tā viņam nepatīk; kad lieku šādi: LIKE '%saturosa_value%' tad vins to vairs neaprot par mainīgo; kā būt?
  11. mazliet paturpināšu tēmu. man vajag, lai tabulas laukos, kuros ir vārds 'Didzis' tiktu papildināts ar vārdiem- "Es esmu laimīgs, ka ": id | info | teksts 1 | test | Mani sauc Jēkabs 2 | test | Mani sauc Juris 3 | test | Mani sauc Laimonis 4 | test | Es esmu laimīgs, ka Mani sauc Didzis 5 | test | Mani sauc Ēriks kā tas izdarāms, jo ar vienkārši reilpeisošanu te nesanāks?
  12. Tikko atklāju, cik ērti var uztaisīt stored Procedure un attiecīgi php kodu nepiesārņot ar gariem sql vaicājumiem, bet izsaukt tikai procedūru- tas gan ir ērti :) visus vaicājumus, kas attiecās uz kaut kādu notikumu, saliek procedūrā, kurai padodot vērtību no php koda un viss notiek. tas ļoti atvieglos pēc kāda laika saprast, kas ir sakodēts. Jūtos kā Ameriku atklājis :)
  13. paldies par linku, tieši tas kas vajadzīgs īsam ieskatam :)
  14. Tā kā išti nav saprašanas, ko ziemā šie zvēri ēd, varbūt kāds var paskaidrot latviešu valodā īsumā, ko īsti un kādos gadījumos arī no 5 versijas Mysql var pielietot: a) trigerus; b) savas funkcijas; c) storētās procedūras. svešā mēlē rakstītos manuāļos man īsti nepielec viņu būtība. Gan jau vēl kādam nūbam būs interesanti iekš dzimtās valodas palasīt par šiem zvēriem. Lūdzu mazu aprakstu no zinošiem cilvēkiem par katru no šiem zvēriem :) pāldies jau avansā :) P.S. rakstīt vienkārši norādi uz RTFM of Mysql nevajag, ok?
  15. Vēlos noskaidrot, kādā veidā var nočekot, vai lietotājs, kurš iegriežās manā lapā, lieto browseri ar ieslēgtu vai izslēgti JavaScript. Tas vajadzīgs, lai, ja gadījumā, skripts nav ieslēgts, lai netiek klāt konkrētām lapas daļām :)
  16. jā tiešām strādā, kaut kā, nein kā biju iedomājies ka formāts YYYY-MM-DD ir priekš mysql un pat neizmēģināju šo variantu! Paldies
  17. Kādā veidā šo jāraksta priekš mssql? priekš mysql man škiet ir šādi: SELECT * FROM tabula WHERE tabula.datums > '2007-05-1' bet kā tas būs iekš mssql, konkrēti vēlos uzzināt, kā mssql jāraksta "WHERE tabula.datums > '2007-05-1'" šis gabals? tabula kolonaa datums ir "datetime" ieraksti rādās šādi: 01.05.2007 0:00:00 tātad man vajag nosortēt datus, kur kolonā datums ir lielāks par 2007-05-01 Paldies!
  18. marcis, šoreiz ar dumps neder :)
  19. skaidrs, paldies, tad tā arī darīšu!
  20. Dati ir datubāze. Nepieciešams izveidot xml failu (ir zināma struktūra, fails nepieciešams, importam eksportam uz/no citas datubāzes. Skatījos manuāli http://lv.php.net/manual/en/ref.xml.php tur visa ir tik daudz, ka īsti nezinu kam tieši ķerties klāt, tāpēc lūdzu ieteikumus ar ko sākt! Man sākumā bija doma sekojoša: 1. izveidojam txt failu. 2. atlasām no datubāzes datus 3. izveidojam funkcijas, kas nosaka, ka atlasot datus ar mysql_fetch_assoc(), pēc tabulas lauka nosaukuma nosaku kāds būs atberošās un aizverošās nodes (piemēram, ja lauks tabulas laiks ir „koki”, tad open node ir <koki> un aizverošais tags būs </koki>; 4. tālāk ar cikliem un IFiem ejam cauri atlasītajiem datiem un dedzinam iekš txt faila: a. atverošās nodes; b. datus starp nodēm; c. aizverošās nodes. Nu lūk, šis viss laikam ir izdarāms bez visām xml fīčām, bet tā kā nu jau esmu ticis līdz php5, tad diezin vai vajadzētu rīkoties tik primitīvi. Kādi ieteikumi? ar ko sākt?
  21. tātad tas tika darīts, lai kurš katrs iesācējs nevarētu ievākt datus? ja dēļ tā vien, vai vispār bija vērts tā pūlēties ...
  22. skatos sludinājumu serverim sludinājums parādās zem šitāda linka-: http://ss.ss.lv/msg/lv/93/4647/185864/Xn8AH0lrQw==.html vai tādā veidā tiek padots mainīgais ar GET metodi un vai tas ir "samuhļīts" ar MD5? kāpēc tas tā tiek darīts, nevar vienkārši ss.lv?id=231 ?
  23. Kā servera pusē autimātiski izsaukt funkciju, piemēram reizi diennaktī, lai viņa izpildās? sāku prātot šajā virzienā: $laiks=1197031214; if(time()==$laiks){ manafunkcija(); $laiks=$laiks+86400; } bet diezin vai tādā veidā kas sanāks, jo vajag vēl kādu fīču, kas liks kodam atkārtoti izpildīties un pārbaudīt. Kā tas darāms? varbūt likt kādu refrešu ar timeoutiem? Man gribās domāt, ka iekš php ir speciāli kaut kas izdomāts, bet kas?
  24. tiko nāca skaidrība, kā ar sesijām nodot mainīgos, nu ļoti forši :) kaut es to būtu zinājis ātrāk!
×
×
  • Create New...