Jump to content
php.lv forumi

magone

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by magone

  1. Ir pārbaude gan uz faila paplašinājumu, gan uz lielumu. Pie tam, man šis pats fails tika atsūtīts uz e-pastu un es no sava datora to ielādēju bez mazākām problēmām. Varbūt ir vēl kādas idejas?
  2. Man ir forma, kurā ir arī lauks faila iesūtnei serverī <form action="edit2-gramatas.php" method=post name=f enctype=multipart/form-data> <input type=file name=bilde> Saņemot failu, tālak apstrādā $bilde= $_FILES["bilde"]['name']; $bilde_temp= $_FILES["bilde"]['tmp_name'];.....utt. Šo formu imanto vairāki lietotāji no dažādiem datoriem. Ir viens lietotājs, kam neizdodas iesūtīt failu, visiem citiem izdodas. To pašu failu cits lietotājs iesūta veiksmīgi. Kāds te varētu būt iemesls? Vai varētu būt kādi datora uzstādījumi, kas to ietekmē. Kādu pārbaudi es varētu skriptā uzlikt, lai saprastu, kas par lietu.
  3. Paldies, ideju sapratu. Bet ja linka adrese, piem. <a href="http://adrese.lv">abc</a>'>http://adrese.lv">abc</a> atšķiras no norādes (http://adrese.lv un abc), tad šāds piegājiens neies cauri.
  4. Man ir apmēram 40 input un textarea lauki, kurs klients vadīs priekšmeta specifikāciju. Šajos specifikācijas laukos var būt tekstā arī linki. Klients vēlas, lai varētu tekstu kopā ar linkiem vienkāši iekopēt no weba vai worda. Varētu izmantot fckeditor vai tamlīdzīgu redaktoru, bet nekāda cita formatizēšana, izņemot linka automātisku iemešanu man nav nepieciešama. Katram laukam tādu pielikt arī, manuprāt, nav prātīgi. Kādi ir Jūsu priekšlikumi šī jautājuma risināšanai.
  5. Kā es varu webā tekstā uzrakstīt tagus <b> un </b>, tā lai ti nevis kalpotu, izceļot boldā, bet atrādītos kā teksts?
  6. Ir forma ar vairakiem input laukiem Man nepieciešams, lai pēc lietotāja klikšķa uz pogas, vietā, kur stāv kursors (kādā no input laukiem), tiktu ievietots noteikts teksts. Atradu skriptu, kas ievieto tekstu, bet tur jānorāda lauka vārds. Tā kā javascriptu pārzinu tieki pašos pamatos, varbūt kāds varētu pastastīt, kā to realizēt. Man pietiktu, ja es zinātu, kā noteikt, kurš ir aktīvais input lauks.
  7. Paldies! Aizkomentēju un atradu kļūdu.
  8. Tā arī jau mēģināju darīt, bet, sķiet, ka nekas nenotiek. Vai nav tā,ka sūtot headerus utml., pārējo - zemāk esoso fails neizpilda?
  9. Ir atsvišķs fails, kuram tiek padots faila nosaukums un izsaukts download logs. header("Pragma: public"); // required header("Expires: 0"); header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0"); header("Cache-Control: private",false); // required for certain browsers header("Content-Type: $ctype"); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"".basename($filename)."\";" ); header("Content-Transfer-Encoding: binary"); header("Content-Length: ".filesize($filename)); readfile("$filename"); exit(); Šādā veidā izsaucu download logu. Man vajadzētu piefiksēt, ka fails ir lejupladēts un atzīmēt to datu bāzē. Kādā veidā to var izdarīt?
  10. magone

    Izvēlne

    Vajadzētu vebā izveidot izvēlni līdzīgu kā satura rādītāju. Skatt. zemāk. Par mums................................1 Pakalpojumi.............................2 Cenas.....................................3 Vai ir kādas idejas, kā panākt, lai lapaspušu numuri atrastos stabiņā viens zem otra, bet punktiņu skaits būtu pēc vajadzības?
  11. Šeit domāju spamotāju sarakstu, kuru izmanto serveru konfigurācijā, lai izvairītos no spama.
  12. Gribēju noskaidrot, kā prakstiski notiek jaunumu lapas (būtībā jau tas ir spams) sūtīšana uz klientu e-pastiem. Vai tie parasti tiek izsūtīti ar programmas kodu? Kāda ir varbūtība, ka serveris, uz kura atrodas programmas kods, kas to izsūta, iekļūst melnajā sarakstā, ja tiek sūtīts 2000 klientiem reizi mēnesī?
  13. Sakiet, kā vislabāk pārkodēt tekstu, lai latviešu burtu vietā atrādītu to pašu burtu, bet bez mīkstinājuma vai garuma zīmes (respektīvi ā par a, Ķ par K, š par s utt.)
  14. Vajag ievietot datus no formas teksta failā (katra rinda - viens ieraksts līdzīgi kā datu bažes tabulā). Kā atrisināt to, lai textarea ievadītais vairākās rindās, tiktu ievietots failā vienā rindā, bet ar iespēju pēc tam sadalīt rindās, kā bija ievadīts.
  15. Ar phpmyadmin importēju teksta failu tabulā. Atverot teksta failu ar notepad, redzams, ka kodējums ir utf-8. Skaisti, latviesu valodas burti. Bet, kad iesimportēju tabulā, latviešu burtu vietā rādās ???. phpmyadmin web lapas kodējums ir utf-8. Import logā tabulas kodējums tiek uzrādīts UTF-8. Kāpēc tā notiek?
  16. Vai Firefox ir iespējams kaut kas līdzīgs revealTrans? Respektīvi bildīšu dažāda parādīšanāš un izzušana?
  17. Tad skatās visu kopējo turnīrā iegūto vārtu starpību.
  18. Ir futbola tirnīrs ar spēļu rezultātiem. Vajag skriptu, kas komandai piešķir attiecīgo vietu. Viss ir vienkārši, kad atšķiras punktu skaits. Sakaārtoju masīvu un viss, bet, pie vienāda punktu skaita jāskatās savstarpējo spēļu rezultāti un attiecīgi jāsarindo komandas. Netieku ar to galā, it sevišķi, ja vienāds punktu skaits ir vairāk par divām komandām. Varbūt kāds zin kādu gatavu skriptu turnīru tabulām vai algoritmu nestandarta kārtošanai vai kādas saites webā par to.
  19. magone

    Dati failā

    Ir skriptiņš, kas ierkasta lietotāju aizpildītu anketu teksta failā. Tā kā ir bijušas sūdzības, ka kaut kas nenostrādā, vēlētos saprast, vai var būt tā, ka ja vienlaicīgi vairaki lietotāji nospiež vienlaicīgi "submit", rakstīšana failā nobrūk. Kādi vēl var būt zemūdens akmeņi, ja datus ieraksta un glabā failā nevis datu bāzē. Piepildīsu, ka datu nav daudz - ne vairak par 50 rindiņam un rindu garums arī nav liels.
  20. Vēl no gataviem softiem bija phptraffic - statistikas programma.
  21. Ir windows serveris, ar apache, php, mysql. Kādā veidā serverī var ielīst trojāns. Tas ierakstīja savu failu phpmayadmin katalogā. Uz servera ir izvietotas tikai web lapas (nav e-pasti). Vai, ja php safemode=off, var būt par iemeslu, ka serverī iekļūst vīruss. Kādi pasākumi veicami, lai nodrošinātos pret vīrusiem? Varbūt kāds var pastāstīt, ko īsti nodrošina safemode.
  22. magone

    Pēdiņas

    Šadi rakstu kodā <input type="text" name="kur" value="<?php echo $row['kur'] ?>"> , bet tā kā $row['kur'] ir teksts, kurā var būt pēdiņas, value vērtība nobrūk, ja mainīgais satur pēdiņas. Kā šajā gadījumā rīkoties.
  23. Līdz šim darbojos ar apche serveri un php. Man vajadzētu pielāgot Latvijas firmas saitu pēc tā mātes uzņēmuma starptautiskā saita izskata un satura, bet tā kods ir .asp faili. Kas būtu jāiuzinstalē uz servera? Kā tas ietekmē php darbību? Vai php un (nezinu pat kas izpilda .asp) valodas stipri atšķiras?
  24. Katrā lapā gan negribētu neko likt iekšā, jo ir jau gatavs projekts, ar daudzam lapām, tikai klients vēl vēlētos minēto fīču. Varbūt ir vēl kādas citas idejas?
×
×
  • Create New...