Jump to content
php.lv forumi

direktors

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

direktors's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. paldies. ātrāks šis veids tiešām ir.
  2. atgriežoties pie neskaidrā. vai varat pateikt kadēļ man nežēlīgi bremzē lapa, ja es gribu viņā izvadīt kopējo rindu skaitu un izmantoju šādu kodu: $query = mysql_query("SELECT * FROM zinjuarhivs"); $number=mysql_num_rows($query); echo "<br />Kopв ievietoti raksti ".$number; vai iespējams kāds efektīvāks veids kā izvadīt šos datus?
  3. kā var piegrabināt db ar vismaz ar miljons ierakstiem? es uztaisiju mazu skritu ar for ($i = 1; $i <= 1000000; $i++) {... palaidu šamo.. pec minūtes uzmeta pa to minūti aptuveni 3800 ierakstus tikai veica. EDIT. un vai varat pateikt kadēļ man nežēlīgi bremzē lapa, ja es gribu viņā izvadīt kopējo rindu skaitu un izmantoju šādu kodu: $query = mysql_query("SELECT * FROM zinjuarhivs"); $number=mysql_num_rows($query); echo "<br />Kopв ievietoti raksti ".$number; vai iespējams kāds efektīvāks veids kā izvadīt šos datus?
  4. no tava piemera sapratu tikvien ka tu gribi lai es noraadu paramterus funkcijai..
  5. paldies john.brown. vismaz pa tēmu piemērs. tiks labots!
  6. bubu, es taču izmantoju funkcijas un apzinos to lietderību. kā reizi dažus postus iepriekš runāju, ka man ir funkcija kas piesledzas datubāzei. un attiecigi katrā lapā sākumā iemetu piesledzzamies_db(); pēc tā parādījās komentāri ka nemāku lietot funkcijas. kur tad mana vaina?
  7. tev nepatik tas, ka es nepadodu mainīgos, bet viņi ir iekš funkcijas.. ? es neesmu guru. php es nezinu no A lidz Z, tadel labi vien ir ka ir kritika. man vienigi vairs nav skaidrs ko ta man vispār tās funkcijas naher.. pa pieci lati neko nenopirksi. gramatas man ir divas, cenšos lasit kad varu.
  8. paldies. saliku katrai lapai <? mysql_close(); ?>
  9. es te nedaudz nesaprotu.. man ir funkcija kurā ir datubāzes parametri lai piekonektētos un darbības, function piesledzamies_db(){ $hosteris = 'localhost'; $useris = 'root'; $password = 'parole'; $datubaze = 'jaunumi'; $connection = @mysql_connect($hosteris, $useris, $password); $sel_db = @mysql_select_db($datubaze); if (!$connection OR !$sel_db) { die('Atvainojiet, nevar pieslзgties datubвzei!'); } } includoju funkciju failu lapā, tad izsaucu šo funkciju kas konektējas.. lapas beigās pec visa koda utt. iemetu mysql_close($connection); bet man izmet.. ja neuzrakstu to mysql_close tad warninga nav. kur vaina varetu but, jeb nelikt vispar to mysql close..?
  10. sākts skatīties jau ir labu laiku atpakaļ, bet nekas tik liels nav taisīts, lai no kļūdām mācītos. piem. klases neesmu izmantojis, un arī šobrīd veidotajā lapā šķiet arī neizmantošu. neesmu sapratis vēl, kāds no tā būtu labums. nāksies iztikt ar funkcijām kā rādās. labums tur ir, jo tās es saprotu, tā: includojam funkcijas.php tad lapā kur vaidzīgs izsaucam funkcija().. ja nu kas labojams, nav jābrien katrā lapā kur kļūda, bet labojam visu funkciju failaa.
  11. gatavus engine diezko nenesas prāts skriet ravēt. pašam gribas visu saprast. manuāli labāk lasu apgūstu, ko jaunu.
  12. vēl viens jautājums šai tēmā. lasot tutoriāļus par jaunumu lapas izveidi tur bieži tiek pieminēts, ka vajag/ieteicams izmantot klases. es puslīdz zinu, kas ir funkcijas, jo tās es lietojis esmu, bet par klasēm nav ne nojausmas. vai tas ir kas labāks? cik tas ir vajadzīgs? un varbūt zinat kādu labu adresi kur gudri apstāstīts par tām un kā lietot?
×
×
  • Create New...