Jump to content
php.lv forumi

Hedera

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Hedera's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Negribas tik standartizētu variantu- viesiem vienādi forumi. Gribas kaut ko, kas nav tik populārs. Diezgan labs ir SMF (man neizdevās to pagaidām noinstalēt), interesants ir Vanilla, noinstalēju punbb un tas arī izskatās izpētes vērts. Noinstalēju vēl kādus piecus, bet tie ir garām.
  2. Tie, kas ir hotscript.com, vairums ir ļoti vienkārši. Man vajag, lai tur būtu daudzas iespējas administratoram manipulēt ar lietotāju grupām utt, varētu piekabināt e-pastu, foto galeriju utt Atradu vienu linku, kur ir pārskats par populārākajiem forumiem. http://www.realmacsoftware.com/support/viewtopic.php?id=7501
  3. Man vajag normālu forumu (bezmaksas), kuram var piekabināt foto galeriju, privātziņu sūtīšanu utt un kuru pats var nedaudz pārtaisīt. Negribas izmantot populāro phpBB. Kādi vēl ir varianti, izņemot Punbb? Invision PoverBoard laikam ir maksas un to nedrīkst modificēt.
  4. Hedera

    PHP sintakse

    Paldies! Man kā Pascala un Delphi programmētājai tas neienāca prātā...
  5. Hedera

    PHP sintakse

    Uzdūros uz vēl vienu problēmu- izrādās, ka ListBoxā starp vārdiem nevar iedabūt atstarpes. Bet man to ListBoxu vajag tabulas veidā. Tāpēc darīju tā: $l=strlen($izmers); While ($l<16) {$izmers=$izmers . " "; $l=$l+1; } $list=$izmers . " " . $si . " " . $komentars . " " . $protektors; echo "<option value=" . $lapa . " $list</option> "; Bet dators tukšumus izmet ārā un visu saraksta vienā laidā bez atstarpēm. Vai tiešām ListBoxa rindās starp vārdiem nevar būt atstarpes?
  6. Hedera

    PHP sintakse

    Liels paldies! Vainīgas tiešām bija vienas pēdiņas, kur divu apostrofu vietā biju uzrakstījusi /". Bet es jau domāju, ka jūku prātā. ;(
  7. Hedera

    PHP sintakse

    1) ieslēdzu error_reporting E_ALL. Nekas nemainās, nospiešot uz Combobox, apakšā parādās Done, bet popup neizsaucas. Ja nospieš uz Combobox, kas atrodas tajā pašā lapā, bet ir uzrakstīts bez php iekavām, tad viss notiek. 2) novācu \" uz " un echo " nomainīju uz echo ' Tad izmet sintakses kļūdas. 3) php vajadzīgs tāpēc, ka Combobox saraksts tiks ielasīts no datu bāzes un popup logā jābūt redzamam attiecīgajam attēlam.
  8. Speciem šis jautājums liksies muļķīgs, bet būšu pateicīga, ja kāds tomēr atbildēs. Nokopēju Internetā skriptu, kas Comboboxsā ļauj izvēlēties kādu lapu atvērt popupā: <select onfocus="this.selectedIndex=0;" onchange="(this.options[this.selectedIndex].value=='')?i=0:((this.options[this.selectedIndex].target=='blank')?window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'','scrollbars=yes,menubar=yes,resizable=yes,toolbar=yes,location=yes,status=yes'):((this.options[this.selectedIndex].target!=null)?eval('top.'+this.options[this.selectedIndex].target+'.location=this.options[this.selectedIndex].value'):(window.location=this.options[this.selectedIndex].value)));"> <option value="" selected="selected">Websites</option> <option value="http://www.google.com" target="blank">Google</option> <option value="http://www.yahoo.com">Yahoo</option> </select> Viss strādā. Tikko to izsaucu no php, Combobox tiek izveidots, bet popupi neatveras. No PHP man tas jāizsauc tāpēc, ka izvēlnes saraksts tiks ielasīts no datu bāzes. <?php echo "<select onfocus=\"this.selectedIndex=0;\" onchange=\"(this.options[this.selectedIndex].value==\"\")?i=0:((this.options[this.selectedIndex].target==\"blank\")?window.open(this.options[this.selectedIndex].value,\"\",\"scrollbars=yes,menubar=yes,resizable=yes,toolbar=yes,location=yes,status=yes\"):((this.options[this.selectedIndex].target!=null)?eval(\"top.\"+this.options[this.selectedIndex].target+\".location=this.options[this.selectedIndex].value\"):(window.location=this.options[this.selectedIndex].value)));\"> "; echo " <option value=\"\" selected=\"selected\">Websites</option> "; echo "<option value=\"http://www.google.com\" target=\"blank\">Google</option> "; echo "<option value=\"http://www.yahoo.com\">Yahoo</option> "; echo "</select>"; ?> Nekādu kļūdu arī neizmet, vienkārši nekas nenotiek. Vai tur ir php sintakses kļūdas vai vainīgs kas cits?
  9. Paldies! Attēli ir apmēram 200. Pēc 2 dienu darbošanās kaut kas sāk veidoties.
  10. Man ir divas datu bāzes bāzes- vienā produktu saraksts, bet otrā norāde uz bildi. Dažādiem produktiem var atbilst viens un tas pats attēls. Ir doma pirmās datu bāzes ierakstus ielasīt ListBox formā, un, kad kursors stāv uz attiecīgās rindas, blakus tabulā parādīt bildi. Kādam ir kāda ideja ar kādām metodēm to realizēt?
  11. >>>tu vinju ar linku padod ?kautkaa nemanu Jā, vispirms tabulas kreisajā pusē tiek izvadīts preču katalogs, ko izveido failā menu_preces.php: echo "startMainMenu(\"\",0,0,1,0,0);\n"; While ($rinda=mysql_fetch_row($result)) { $id=$rinda[0]; $auto_marka=$rinda[1]; echo "mainMenuItem(\"$auto_marka\",\"$auto_marka\",21,165,\"index.php?det=citroent&id=$id\",\"\",\"\",2,2,\"mnu_plain\");\n"; } echo "endMainMenu(\"\",0,0);\n"; Pēc tam tabulas augšpusē tiek izveidots otrs menu ar jau iepriekš zināmām pogām (include "menu_preces_apraksts.php). Un tad tajā pašā failā notiek atgriezto vērtību apstrāde un no attiecīgās DB tabulas, meklējot pēc id, vajag nolasīt attiecīgo aprakstu. Ok, mēģināšu kaut ko palasīt par sesijām. ;)) >>>tu vienmeer neaizver {} ??? Es tikai kopēju fragmentus no koda un bija slinkums meklēt }}, jo pa vidu bija daudz komentāri un viss kas lieks no testēšanas. ;))
  12. globals=Off (pārbaudīju). Tur jau tas joks, ka no viena faila tiek izsaukti 2 menu (viens ir nolasīts no DB, bet otrs ir tikai pogas). Kad uz failu atgriež nospiesto pogu (Apraksts, Cenas utt), tad pazūd DB ieraksta numurs. Ir jau taisnība, ka id netiek nekur aprakstīts, bet programmai to it kā vajadztu saprast un saglabāt (jautājums par mainīgo redzamību) no tā, ka iepriekš uz šī menu tika noklikšķināta pele. Kā šo id piefiksēt, lai php to nepazaudētu? Pirms nospiešanas uz menu Apraksts, Cenas, ... programma šo id redz un tabulā izvada uz ekrāna, bet pēc tam tas pazūd un uz ekrāna izvada tikai to, ka nospiesta poga Cenas. Pēc pogas (3. menu) nospiešanas tiek tikai atgriezts: mainMenuItem("Apraksts","Apraksts",36,135,"index.php?det=citroent&cit=apraksts","","",2,2,"mnu_plain");
  13. Kaut kad taču ir jāsāk. ;)) Un DB man strādā, vismaz viens menu aizpildās pareizi no DB. Vispār ir jau uztaisītas kādas 5 lapas ar HTML un Javascript un ir arī apmēram 15 gadu pieredze profesionālā programmēšanā (C++, Delphi, Foxpro, Oracle un nedaudz arī viss cits), tikai PHP gan esmu pilnīgs iesācējs (apmēram 2 nedēļas). Starp citu $_GET un $_POST šajā gadījumā nestrādā. Nu tā, ir fails index.php, kas apstrādā augējo menu: if (!empty($_REQUEST['det'])) { switch ($_REQUEST['det']) { case 'uznemums': include ("uznemums.php"); break; case 'citroent': include ("katalogs.php"); break; case 'kontakti': include ("kontakti.php"); break; }} Tad ir fails katalogs.php, kas no datu bāzes nolasa preces, ielasa meņūzī un kurā nostrādā otrs menu : Apraksts, Cenas, ... Tikai pēc menu izsaukšanas un atgriešanās atpakaļ uz šo pašu failu, pazūd id, kas parāda, kuram produktam īsti ir jārāda apraksts vai cenas. <table> <tr> <td ><br</td> <td><?php include ("menu_preces_apraksti.php"); ?></td> </tr> <tr> <td> <?php include ("menu_preces.php"); ?></td> <td> <?php if (!empty($_REQUEST['cit'])) { switch ($_REQUEST['cit']) { case 'apraksts': echo " id= $id cit= $cit"; break; // šito rāda nepareizi. case 'cenas': echo " id= $id cit= $cit"; break; // šito arī rāda nepareizi } } else { if (!empty($_REQUEST['id'])) { $id = $_REQUEST['id']; if (!$result=mysql_query($sql, $link)) {echo "<br> Neizpilda pieprasījumu";exit();} $rinda1=mysql_fetch_row($result); $id=$rinda1[0]; echo "id $id marka $preču_marka "; // šitas strādā pareizi, tā kā no DB viss te tiek nolasīts. ?> </td> </tr> </table>
  14. Tas nav Inet veikals, tas ir tikai piemērs manam pirmajam eksperimentam uztaisīt kaut ko ar php. Pavisam vienkāršām lapiņām jau var iztikt arī ar HTML un Javascript, bet man šoreiz vajag, lai lietotājs pats varētu lapu vienreiz gadā papildināt, tas nozīmē, ka vajag datu bāzi. Paldies par ieteikumu izmēģināt $_GET, $_POST.
  15. Tiek izmantots javascript menu un include. Uz ekrāna tam jāizskatās tā: Firmas apraksts........Preču veidi.......Kontaktinformācija ________________________________________________________________________________ ......................................................................Apraksts........ Cenas........... Tehniskie dati Ledusskapis ........................................ Te ir viss par ledusskapju cenām Veļas māšīna Dators Zobu pasta ________________________________________________________________________________ No Preču_veidi.php tiek ar include tiek izsaukti divi faili, kas katrs apstrādā vienu menu. Ja lietotājs nospiež uz Ledusskapi, tad vajag attiecīgajā cenu tabulā pēc Ladusskapja id atrast vajadzīgo ierakstu. Kā pārsūtīt Ledusskapja id uz failu, kur nolasa ledusskapja cenu tabulu? Divas dienas jau ņemos ar šito. :((
×
×
  • Create New...