Jump to content
php.lv forumi

vaiiii

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

vaiiii's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kad ielieku pēdiņās tad vispār nekas nenotiek..
  2. Problēma tāda ka abc = 1; lala(abc); function lala(abc){ setTimeout(funkcijacita(abc),1000); } function funkcijacita(abc){ te visadas funkcijas lala(abc); } doma tada ka funkcijacita ir japalaiz ik pec sekundes kad ta funkcija ir izpildijusies bet problema ir tur ka vina neatjaunojas ik pec sekundes bet atjaunojas uzreiz pec izpildes, nesaprotu kapec timeout nestrādā uz 1 sekundi, meginaju ari setinterval, ari nestrādāja! Varbūt kāds zin kur varētu būt problēma? palaizot to pasu lala pasaa sakumaa nepaiet sekunde kad jau palaiz funkcijacita, bet kur tajaa koda var but problema es ari nesaprotu, tikai viena rinda tajaa lala funkcijaa..
  3. Man jau ir rakstits default-character-set=utf8 bet tapat nekas nemainas
  4. Ko jaieraksta mysql konfiga lai nav jalieto: mysql_query('SET NAMES UTF 8'); Si briza konfiguracija:
  5. te var redzet ka sakonfigurets! es domaju ka vajadzetu iet bez tas kverijas, bet tapat nevienojas normali..
  6. to es saprotu, bet kā panākt lai nevajag to query katru reizi taisīt default-character-set=utf8 +rr neko nemainiija, tik un ta bez tas kverijas nevar normali ielikt datus.
  7. nestrada bez tas rindas tapat.. varbut vel kaut ko vajag savadak konfiguret?
  8. tagad strādā, bet katru reizi izmantot to kveriju, nedomaju ka ir labi, jo tas lieki noslogo serveri, varbut konfigā kaut ko mainīt?
  9. tatad es meginu ielikt utf8 datubaze, db ir utf8_general_ci, tabulas ari. kad es ielieku ā man rāda phpmyadmin Ä bet ja es ielieku caur phpmyadmin ā tad man rāda phpmyadminā to garo ā pareizi, bet skriptā rāda ?, mb_detect strings rāda, ka caur phpmyadmin ieliktais ir ASCII bet caur skriptu UTF8, vai tā ir phpmyadmin vaina ka nerāda pareizi burtus? es nekā vairāk nevaru uztaisīt export db, jo viss kas ir utf8 tagad ir keburi. skripta enkodings ir ANSI as UTF-8 (UTF-8 without BOM) ar php,db nemos jau vairak ka gadu, nekad nebij tadas problemas man, jau meginaju mainit ekodingus , bet tapat nekaa.. uz otra pc, ari tada pati problema.. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/> <? mysql_connect('localhost','root','root3v45v'); mysql_select_db('fcuk'); mysql_query("INSERT INTO fcuk(fcuk) VALUES('ā')"); $a = mysql_query("SELECT * FROM fcuk"); if (!$a){echo mysql_error();die();} while ($c = mysql_fetch_assoc($a)){ echo mb_detect_encoding($c['fcuk']).' '.$c['fcuk'].'<br>'; } ?> DB: CREATE TABLE `fcuk` ( `fcuk` varchar(43) NOT NULL ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
  10. Zinu ko gribu, tikai man sanak tapat 3kverijas 1. select lai dabutu usera id 2. insert on duplicate 3. insert on duplicate agrak 1.select lai dabutu usera id 2. update sesijas 3.update users
  11. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ins...-duplicate.html sim neredzu jeegu, man tik un ta vajag pirmo kveriju taisit select jo db glabajas usera_id kurs talak tiek izmantots un tad kada jega man taisit insert on duplicate ja var update kada jega tad man ir aizstat 2,3 kveriju ar divam insert? tas kaut ko uzlabos atrdarbibaa?
  12. Bet ja tiks taisits inserts, tad bus sesiju tabula jau 2 ieraksti ar tadu sesijas keyu.. un es domaju ka ar katru hitu tiks noslogots vairak serveris, jo tiks ievietots 1 ieraksts ar to key, bet ta ir tikai tas ieraksts vienu reizi, vai ari ja taisu insert, pirms tad tad vajag dzest araa veco ierakstu kur vecs laiks, tad sanaks jau 4 kverijas kaa var neredzet, jeegu cekot suuta vai nesuuta, tas man ir vajadzigs lai zinatu pedejas vestules laiku, lai varetu izsargaties pret spamu, floodu, kur tas laiks tiktu nemts pirms katras nosutisanas un salidzinats ar atlauto laika intervalu pret laiks-pedejaissutijums!
  13. Tātad, ja es taisu otro punktu un ja vins agtriež NULL, tads sanaks ka usera nav, tas man der. Bet 5. kverija man ir atsevišķi tāpēc, ka pirmās 4 kverijas man ir vienā funkcijā kas atbild par to ielogosanos, un updeitu, ja ielogojies, un ja funkcija atgriež ka lietotajs ir ielogojies un sūta zinu, tad izpildas 5. kverija Man taisit tā: sesija(...,'$suta_zinu'){ select no sesiju tabulas if(ja nav null un nav vairak kaa viens){ if($suta_zinu){ update sesiju tabula (last action,vestule_laiks) }else{ update sesiju tabula (last action) } update useru tabula (last action,online) } } Man sanāk tagad ka izpildisies 3 kverijas kas atbildes tikai par to ka users ir ielogojies, tas ir normāli? nav par daudz?
  14. Tātad man ir uztaisīta login sistēma, kur sessijas keys tiek saglabats datubazē un pie katras lapas ielades man izpildas 4 kverijas kas atbild par sesijam 1. COUNT keys no db! keys ir primary 2. Ja 1 kverija atgriez skaitli 1 tad SELECT no online keys info (usera id,pedejas zinas laiks) select pec key 3. update users tabula pec users id, kur id ir primary, tiek atjaunots taims kad pedejo reizi kads action notika(lai citi redz ka online) 4. update sessesijas tabulu, tiek atjaunots laiks kad pedejo reiz actions kads bet ja users nosuta kadu vestuli tad tiek izpilditas 5 kverijas visas ieprieksejas un piektaa: 5. update sessijas tabula un tiek ielikts pedejas vestules laiks vai varetu visas siis kverijas saisinat lidz kadam 3? nezaudejot atrdarbibu, vai ari palielinot to?! vai ari man partaisiit ko? EDIT: vai ari neko nevajag labot un viss ir normali?
  15. vaiiii

    search

    Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in c:\sa.php on line 10 sitais neiet :( ja ietu tad buutu iedeaali
×
×
  • Create New...