Jump to content
php.lv forumi

Jackal

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jackal

  1. Domāju, ka tie type_..... lauki būs lieki. Man nav tik spēcīgas zināšanas iekš sql, bet liekas, ka otro līmeni vajadzētu varēt atrast bez papildus laukiem. http://explainextended.com/2009/03/17/hierarchical-queries-in-mysql/ http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/35676730/nested-sets--get-only-nodes-at-certain-depth--level.aspx
  2. Nu nez vai mvc ir labākais ko ieteikt, lai atdalītu html no php. Man ir aizdomas, ka čalis pat nezin, kas ir funkcijas. Lai no šitāda koda atbrīvotos ir jāsāk mācīties oop. Pēc tam jasaprot kā var labi uztaisīt templeitus izmantojot <?php .... ?>, lai nav jāizmanto visādi smarty utt. sūdi, un tad var ķerties pie projekta arhitektūras.
  3. Ir mysql tabula kurā glabājas notikumi. Katram notikumam ir gan sākuma datums, gan beigu datums. Ir vajadzīgs parādīt visus pašlaik aktīvos (skatoties pēc datumiem) un turpmākos notikumus. Pašlaik esmu ticis līdz šādam risinājumam: SELECT * FROM `events` WHERE active = '1' AND ( (NOW() BETWEEN `from` AND `to`) OR (`to` >= NOW() AND `from` <= `to`) ) GROUP BY `id` ORDER BY `from` ASC bet problēma ir tāda, ka notikumu sarakstu vajag izdrukāt sagrupējot pa datumiem sākot ar tekošo datumu. Ja notikums ir sācies pagātne un turpinās nakotnē, tad tas arī ir jāizdrukā pie katra datuma līdz notikuma termiņs ir beidzies. Piemēram: 22. aprīlis -------- 2011-04-20 - 2011-04-25 -------- 2011-04-21 - 2011-04-27 -------- 2011-04-22 - 2011-04-26 23. aprīlis -------- 2011-04-20 - 2011-04-25 -------- 2011-04-21 - 2011-04-27 -------- 2011-04-22 - 2011-04-26 -------- 2011-04-23 - 2011-04-25 27. aprīlis -------- 2011-04-21 - 2011-04-27 -------- 2011-04-24 - 2011-04-30 Vai ar mysql vispar šādi var sagrupēt? Ceru, ka ideju sapratāt.
  4. Ja nemaldos, tad šo problēmu varēja atrisināt ielādējot php_mbstring.dll pirms php_exif.dll Šo extension=php_mbstring.dll rindu ievieto pirms php_exif.dll Nākamreiz iekopē ķlūdas paziņojumu googlē. Jau pirmajā saitē varēja atrast atbildi http://www.phpbuilder.com/board/showthread.php?t=10306043
  5. Noņem $text = stripslashes($teksts); Ar šo $text = mysql_real_escape_string($teksts); tu eskeipo apostrofu, bet ar stripslashes($teksts); uzreiz dari pretējo
  6. Jā, šis ir mūžam neatrisināmais jautājums. global problēma ir tāda, ka to var jebkurā vietā pārdefinēt. Visām globalajām metodēm likt static, manprāt, arī ir sūdīgs risinājums, bet tās gan ir manas domas. Pēdējā laikā esmu nonācis pie tā, ka nav tāda universāla risinājuma šai problēmai. Ir jākombinē singleton, factory, dependency injection, utt., pēc vajadzības. Piemēram, neiesaku db klasi taisīt kā singleton, jo nebūs iespēja izveidot vairākas konekcijas datubāzei, ja būs vajadzība. To ezis: jā, tas tiešam ir vairāk stila jautajums, ja tev ērti ir izmantot global,tad izmanto to, atmiņu tas "nepiegruzī"
  7. Jackal

    waring:

    Nē, viņš nevar atvērt C:/wamp/www/extractor/examples/test_passport.php
  8. Paldies! Par tādu extract funkciju nemaz nezināju. Mans template objekts jau strādā diezgan līdzīgi tik bez maģiskajam metodēm un extract.
  9. Nezinu vai tas ir labais tonis vai sliktais, bet es neredzu citu iespēju kā iekļaut tikai to, kas konkrētajam kontrolierim vajadzīgs. Var jau iekļaut templeitā, bet man patīk visu sabāzt iekš head taga. Iekš head taga tad man arī stāv: <?php foreach($this->get('script') as $script): ?> <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->get('js') . $script; ?>"></script> <?php endforeach; ?> wintermute, vari varbūt pastāstīt sīkāk ko tu domāji ar pirmo punktu?
  10. Piemēram, ir jaunumu kontrolieris class news extends controller{ public function show(){ //parādam jaunumu sarakstu $this->template->assign('script', 'js/news.js'); } public function description(){ //parādam vienu konkrētu jaunumu $this->template->assign('script', 'js/news.js'); } } Ir gadijumi, kad vajag iekļaut kādu specifisku .js failu, kurš vajadzīgs tikai jaunumiem. Kā labāk šo failu iekļaut, lai tas nebūtu jādara katrā metodē atsevisķi. Ir doma, ka varētu katrā kontrolierī izveidot metodi "auto", kas tiek ielādēta automatiski izsaucot kontrolieri. Problēma jau nav tikai ar js failiem. Var gadīties, ka jaunumus vajag atgriezt kādā specifiskā konteinerī (div tagā, kas ir kopīgs gan jaunumu sarakstam, gan sīkākam aprakstam). Kā labāk risināt šo problēmu?
  11. asp.net neesmu skatijies, bet cik ir bijusi pieredze ar parasto asp, tad pie asp.net nemaz negrabās ķerties klāt :).
  12. Varbūt es kļudos, bet man liekas, ka lielākā daļa valsts iestažu serveri griežas uz ms operētājsistemas.
  13. droša ir jātaisa ne tikai reģistracijas forma, bet visa lapa. Var uztaisīt drošu reģistrācijas formu, bet ja tev kaut kur citur lapā būs caurums, tad droša reģistrācijas forma tevi nepaglābs
  14. Source kodā nobīde parasti gadās dēļ html'ā ielikta <?php echo $this->get('template.html'); ?>. HTML failā viss rādās pareizi, bet sourcē nē. Cik zinu, tad šai problēmai risinājuma nav.
  15. Man pašam jau arī liekas, ka nav īpaša jēga taisīt atsevišķi admin paneli. Sanāk gandrīz divreiz kodēt vienu un to pašu. Laikam jau tomēr būs jālikvidē tas admin panelis.
  16. Taisu lapu, kura nebūs parasta portfolio tipa lapa. Lapā būs gan forums, gan raksti, kurus varēs pievienot, dzēst, labot, utt., atkarībā no lietotāja klases (admins, rakstu autors, parasts lietotājs, utt.). Nevaru saprast vai ir jēga taisīt atsevišķu admin paneli, kur varēs, piemēram, izveidot jaunu aptauju? Aptauju, protams, varēs pievienot tikai admins. Varbūt šeit ir kāds, kas ir piedalijies kāda lielāka vortāla vai portāla izstrādē? Vienmēr ir nomocijusi doma, kā tas ir realizēts sociālajos portālos. No sākuma jau lapa ir paredzēta samerā maza, bet ar laiku varētu izaugt liela.
  17. Nepētiju to tavu kodu, bet HMVC jau nav nekāda reķešu zinātne :). Vari paskatīties kohana v3 request klasi. Manuprāt, tur ir diezgan labi realizēts HMVC
  18. Vot šito es nesaprotu. Piemēram, kohana gandrīz visu failu sākumā ir sabāzts defined('SYSPATH') or die('No direct script access.'); Kāds tolks not tā, ja tālāk seko tikai klase?
  19. Man nevajag, lai admin tiktu ņemta kā direktorija. Vajag, lai rewraito jebkurā gadijumā (eksistē vai neeksistē tā direktorija)
  20. .htaccess RewriteEngine on RewriteBase /cms/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|txt|css|jpg|jpeg|png|gif|zip|js|pdf|swf)$ RewriteRule ^(.*)$ index.php?$1 [L,QSA] Problēma tāda, ka ejot iekš adreses http://localhost/cms/admin atver http://localhost/cms/admin/?admin. Ja ver vaļā http://localhost/cms/admin/ (ar slašu beigās), tad viss ir kārtībā. Mape admin eksistē un ar citiem linkiem nav problēmu (verot vaļā http://localhost/cms/admin/test viss ir pareizi). Kā šo problēmu novērst?
  21. http://lv.php.net/manual/en/function.in-array.php
  22. Kļūdas paziņojums nozīmē, ka iekš $_POST nav tāda atslēga regemail.
  23. Mans komentārs bija domāts topika autoram. Priekš tevis bija otrā saite - http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ (apakšā ir piemēri kā izmantot ajax) Ja negribi izmantot jquery te būs ļoti primitīva ajax klase, kuru pats veidoju pirms aptuveni 3 gadiem, bet reāli viņu pielietoju ļoti maz un nezinu cik viņa labi strādā, jo jau ļoti ilgu laiku neesmu viņu lietojis http://paste.php.lv/30e619593a6ef67dfbd563862c61f5fa?lang=javascript
  24. Divas dienas meklēt un pat neatrast atslēgas vārdu ajax? Moš skolās vajag ieviest jaunu mācību priekšmetu, kur varētu iemācīties rīkoties ar googli? Izskatās, ka dažiem informācijas meklēšana sagādā lielas problēmas. http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/submit-a-form-without-page-refresh-using-jquery/ http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
  25. Jackal

    bitmaskas

    Tad tas nozīmē, ka maksimālais ar ko es varu nodefinēt konstanti ir 0x80000000?
×
×
  • Create New...