Jump to content
php.lv forumi

Dvielis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dvielis

  1. Jap, tas šancē, tikai vajadzēja vienu ? zīmīti pielikt ;) Bet kā to pašu varētu vēl panākt, lai varētu postā iekopēt PHP kodu?
  2. Piem lai ar BB kodu noboldotu textu taisa šādi - a kā panākt šādu variantu? , lai krāsas vietā red, es varētu rakstīt jebkādu krāsu!
  3. Priekš DB izmantoju PhpMyAdmin, man iekš DB ir tabula, kurai ID (autoincrement) jau ir sasniedzis vairākus simtus ierakstu, pēdējais bija ID=850, izdzēsu visu laukā, ieraksti vairāk nav neviena, kā ievadu jaunu ierakstu, man viņš sāk skaitīt jau no 851! Kā var likt tam ID laukam atkal skaitīt no 1, ja visi lauki ir izdzēsti?
  4. jap, 1 variants strādā. izselektēju - SELECT * FROM $table_name where cat_id=$cat_id; un tad echoju. tnx jau 2 x shodien bubu ;)
  5. Datu bāzē (category) ir 2 lauki cat_id un cat_name, kur cat_id ir autoincremet un cat_name ir kategorijas nosaukumi. Kā panākt ar radio pogu palīdzību, lai ieķeksējot uz kādas kategorijas un nospiežot pogu, nākamajā lapā izpildītos šis kods: <? echo "Kategorijas nosaukums - $cat_name un ID - $cat_id"; ?> Mēģināju šitā, bet tad tikai parāda vainu $cat_name vai $cat_id attiecīgi izmainot mainīgos, bet kā likt nākamajā lapā parādīties abiem, gan cat_id gan cat_name ? <? <FORM METHOD=POST ACTION=\"kategorijas.php\"> // DB konekcija, kur no db nolasa kategorijas no 'category' datubaazes - tur viss strāda echo "<INPUT TYPE=\"radio\" NAME=\"cat\" value=\"$cat_name\">$cat_name <INPUT TYPE=\"submit\" NAME=\"ok\" VALUE=\"OK\">"; ?> vai ir jāveido kāda funkcija vai kkas tml, lai uzspiežot uz radio pogas un tad OK, un nākamajā lapā atveras dati (cat_id un cat_name) par attiecīgo, ko es izvēlējos.
  6. o, liels paldies bubu, viss strādā ar to union. pa tām tabulām, man vienkārši ir nepieciešams šāds variants. =)
  7. Man ir 4 tabulas, piemēram: tabula_1 tabula_2 tabula_3 tabula_4 Kā likt mysql saprast, kad ievadu meklētāja laukā kādu vārdu, viņš no visām 4 tabulām izvelk attiecīgo tēmas nosaukumu. Tēmas lauks ir nosaukts par "tema". Katrā tabulā ir vienāds lauks - tema, bet dati tajā atšķirīgi. Mēģināju šitā uztaisīt: $sql = "SELECT * FROM tabula_1, tabula_2, tabula_3, tabula_4 where tema like '%$meklet%'"; Bet viņš man izmet šādu kļūdu: Column 'tema' in where clause is ambiguous Ķipa lauks 'tema' ir divdomīgs. Kas varētu būt pa kļūdu? P.S. Aizmirsu piebilst, ka ja pirms where uzraksta tikai 1 tabulas nosaukumu, tad viss iet, bet ja visas tabulas nosaukumus uzraksta, tad neiet.
  8. Dvielis

    Forums

    negribeejaas taisiit jaunu postu, bet gribeeju uzdot jautaajienu, zinu ka daudzi taisa forumus uz PHP ar funkcijaam (function temas_jauna_tema() { kods }), bet ja es esu uztaisiijis forumu kursh pilnveertiigi straadaa, bet skriptaa nav izmantota neviena funkcija, tikai PHP kods kursh izvada mainiigos un saglabaa datus; mysql selecti un inserti, un viens fails includots ieksh otra ... itkaa struktuura viegla un saprotama un viss straadaa ... bet gribeeju vaicatt, vai taa ir pareizi taisiit forumu, bez funkcijaam?
  9. Lapā ir links uz attiecīgo tēmu (<a href="tema.php?id=$id">Tēmas nosaukums</a>), pieņemsim, ka tēmas ID=10. Kā ar javascript panākt, lai uzspiežot uz šī linka, viņš izdzēš to tēmu ārā no datubāzes!
  10. Foruma tēmām: $sql = "SELECT * FROM forums order by id desc"; Attiecīgās tēmas komentāriem: $sql = "SELECT * FROM forums, forum_coments where forums.id=forum_coments.post_id and forums.id=$id order by kom_id desc";
  11. jap, liels paldies! viss straadaa =)
  12. <SELECT NAME="fails"> <OPTION value="">fails1.php</OPTION> <OPTION value="">fails2.php</OPTION> <OPTION value="">fails3.php</OPTION> <OPTION value="">fails4.php</OPTION> </SELECT> Kas man šeit trūkst, lai parādoties šai izvēlnei, izvēloties kādu no šo failu nosaukumiem, man atvērtos tas fails, ja pieņem ka galvenā man ir index.php lapa, un izvēlnē nospiežot kādu no variantiem, atvērtos izvēlētā lapa!
  13. jap, aizgaaja gan tomeer.. uzliku - shitaa: $text = substr($apraksts . "\n", strlen($text, "\n"), strpos($text, "\n")); bubu: tnx :)
  14. nee, es biju domaajis, lai vinsh man titullapaa raada nevis visu postu, bet gan tikai tik daudz liidz saakas jauna rindkopa ... titullapaa man paraadaas posta pirmaa rindkopa, un tad spiezhu taalaak kur es varu izlasiit paareejo dalju ... nevaru nekaadi izdomaat kaa lai panaak to lai vinsh saprot ka peec pirmaas rindkopas neko vairaak nevajag raadiit titullapaa ... var jau taisiit atsevishkju ievades lauku, kur kjipa es noraadu posta ievadu ... bet iedomaajos ka var arii bez taa iztikt mok ...
  15. lieta taada, piem datuve.lv vai boot.lv kad ir posts, tur paraadaas paaris rindinjas un tad links ar uzraxtu Lasīt tālāk ... nu es uzmociiju kauko liidziigu - $text = substr($text,0,500); bet kaa panaakt, lai vinsh nelasa peec simbooliem, bet tad kad man postaa ir enteris, tad lai vinsh peec taa entera man paraada Lasiit taalaak nevis peec 500 simboliem ...
×
×
  • Create New...