Jump to content
php.lv forumi

ntw

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ntw

  1. Vienīgais, ko mans kods pats no sevis sāk darīt - tas sajūk čupā :D
  2. Apsveicu ar 1000. postu ^_^ Kaut kādam etalonam es negribu gluži sekot, bet pilnīgu haosu savā kodā ar es vairs negribu, mekļēju kādus ieteikumus, kā smukāk kārtot/strukturēt kodu. Arī tavā gadījumā sanāk HTML Diezgan dikdti jaut kopā ar PHP...
  3. Sāku taisīt kaut ko, un izdomāju, ka jāpamēģina kas jauns... Un tagad doma ir tāda. Simple blog post: <form type="post" action=""> [..]taram taram inputi[..] </form> action="" norāda, ka faili tiek saņemti šajā pašā failā. Nu tad virs formas es pievienoju <?php if(isset($_POST['var'] && !epmty($_POST['var'])) { $var = $_POST['var']; // Ievietoju datubāzē datus } ?> Un pēc šī es sāku domāt, kāda būtu viskorektākā ( & sakarīgākā ) sistēma, pēc kuras vadīties, jo pēc datu ievietošanas datubāzē man parādās "Viss ok" un atkal ir priekšā forma. Formu es negribu priekšā, gribētos landing page, caur PHP Taisīt landing page ? echo <html> galīgi nekam neder. Vienkārš die() arī nekam neder, jo tas iespējams var maitāt dizainu. Un vispār - dizaina kodu ir vēlams atdalīt no php pārsvarā. Es gribu noskaidrot, kādā veidā kodu vislabāk strukturēt, jo visi mani iepriekšejie agri vai vēlu sāk pinķerēties tos uzlabojot, līdz kamēr es ar echo jau sāku gandrīz <html> stumt laukā... Varbūt kāds var man piedāvāt kādu labu sistēmu, pie kuras pieturēties ? Es būšu priecīgs par dažādiem ieteikumiem un Literatūru angļu un Latviešu valodās ( ebooki gan man nepatīk...pdf is booring...)
  4. ntw

    explode neder

    Čau. Lieta tāda, ka es ar $_GET uzņemu daudz datus un man viņus vajadzētu sadalīt. Es saņemu pieprasījumu index.php?darbiiba=REIZ LĀCIS gāja pa mežu, uzdūrās zaram un tur arī palika $x = $_GET['darbiiba']; Man ir jānolasa "REIZ" jo tas izsauks to ka šī ir pasaka, ir jānolasa LĀCIS, lai zinātu kas ir galvenais pasakas tēls, un tad viss pārējais teksts. Doma bija par explode(), bet ja es eksplodēju ar " " , tad saņemšu garu arāju, bet man ir vajadzīgi tikai 3 mainīgie ( Kur 3. mainīgais ir saņemtais teksts... ) p.s. Un nē es nevaru savādāk padot datus. Jebkurā gadījumā man dati jālasa ar $_GET un ?darbība= tikai viena . Es būtu priecīgs par $_GET['darbība1'], $_GET['darbība2'] utt, bet tas diemžēl nav iespējams.
  5. Kur un kā tu datumus saglabā ? Vislabāk ir izmantot time(), un tad pavisam elementāri if (time() > $db_time) { echo "laiks nav pagātnē" }
  6. ntw

    Invision Hash

    Jau izlasīju to topiku. Tutū, man tikuntā parole neiehašojas pareizi. Nevarētu būt ka v2.3.6 viņi ir mainījuši metodi ? eidt: Victory. Man tomēr izdevās. $new_hash = md5(md5($user_salt) . md5($password)); Nomainīju test usera paroli. Acīmredzot biju pieļāvis kādu kļūdu rakstot to iekšā. Var slēgt :)
  7. īsi. Ja kāds zin kādā veidā salīdzināt ievadīto paroli ar to kas atrodas Invision Foruma datubāzē, varētu ar mani padalīties. Es visādi mēģināju spēlēties ar ibf_converge sāli, bet kā nekas nesanāca tā nesanāca.
  8. Nu esmu apguvis OOP Pamatus... Tikai moka jautājums par piekļuvi mainīgajiem un konstruktoriem. Lasiju, ka iekš OOP nav vēlams piekļūt mainīgajiem tieši. Tātad nedarīt laikam tā: $kaķa_kastīte = new kaste; $kaķa_kastīte->galvenais_kaķis; $kaķa_kastīte->kastes_tīrītājs; kur (primitīvā variantā) var $galvenais_kaķis = "Bumbulītis"; var $kastes_tīrītājs = "Žurka"; Bet tā vietā rakstīt konstruktoru ? Kāpēc tas būtu jādara un kā tur galu galā ir ? Apskaidrojiet iesācējam pieri :)
  9. Nezinu kas jums pret nano. Turu savu kasti tur - viss iet gludi. Nekādu problēmu. Kad vienreiz nokāru serveri, supports bija stundas laikā klāt un salabojām kasti. Nezinu. Mani viss apmierina. p.s. Tie kas runā par portālu hostēšanu - ēm....portālus ne pie viena nevar hostēt <_< - portāls jātur pašam uz savas kastes....
  10. Izdomāju ka nav vērts jaunu topiku taisīt, jo tēma jau +/- tā pati. Ar CURL Ielogojos citā lapā. Iemetu html sourci mainīgajā, un veicot echo ar pāris str_replace man ir tā pati lapa manā adressē. Yay. Tagad ir problēma ar datu nolasīšanu. Kods laikam nav valīds, jo simpleXML atteicās viņu saprast. Man vajag nolasīt specifisku vietu no lapas. Nu apmēram tā: Kā izdarīt tā: Lapa No kuras lasu: <html> <head> </head> <body> <table> <tr> <td> Cits teksts </td> <td> Un Citsteksts </td> </tr> </table> <div id="z"> <div class="c"> Blah <div>buh </div></div> <div class="c"> Bluh </div> <div class="c"> Bleh <div>buh </div></div> <div class="c"> Blih <div>buh </div></div> <div class="c"> Blauh </div> </body> </html> Kā no tā dabūt šo te: $array[0] = "Blah"; $array[1] = "Bluh"; $array[2] = "Bleh"; $array[3] = "Blih"; $array[4] = "Blauh"; p.s. Kaklz - man ir paveicies ka ir sava kaste, takā es sev CURL atļauju izmantot, tad viss ir štokos :]
  11. Nu par cik es domāju vairāk tabulāros lasījumus lasīt,tad domāju ka varētu mēģināt palasīt to simplexml ( protams ja tam nebūs pretenziju pret tabulām... ) Un regulārās ekspresijas tagad ar varētu paskatīties... Un par to ielogošanos. Hm. Pat ja es iemācos uztaisīt POST svešā lapā ar PHP, kā saglabāt tās lapas kukiju / pieturēties pie sesijas lai neizmet. Vai arī tas notiek automātiski ?
  12. if($diena == "1") { echo "selected"; } Kas tur tik garš ? p.s. un date(w) ir nedēļas diena, piemēram trešdiena būs 3
  13. Un kā norakstīt informāciju ? Piemēram no lapa.com/index.html kur <div class=class> līdz </div> ?
  14. Tev jau vainas apziņa laikam spiež pateikt ka zagts tas nav, nunu stāsti - ko esi nozadzis :] Parādi to vietu, kur tu piekonektējies pie datubāzes. ( un kādu piemēru, kā tu centies ņemt datus ārā no datubāzes... )
  15. Viens īss jautājums. Kā ar PHP Nolasīt attālinātas vientnes informāciju un izmantot Formas. Piemērs: Atveru manalapa.php , ierakstu input laukā "zeķes", manalapa.php ieiet google.lv meklēšanas laukā ievada "zeķes" un atnes man atpakaļ pašu pirmo rezultātu ko google pateica. Cik reāli un kā apmēram ?
  16. /ntw smejas..... Jā. Šie mazie daudzološie profiņi :) (nav attiecināts un IPB "Titulu" )
  17. Kādā mysql panelī ? Phpmyadmin ? Kur tev viņas tieši nestrādā, un kas tas par spertu kveriju ir. Nomaini collation uz utf8 un tiklīdz esi ar skriptu pievienojies datubāzei izpildi "SET NAMES utf8".
  18. Hmm. Es gan biju domājis vairāk uz to pusi, kā jau esošos datus iekš DB varētu tā vieglāk pārnest uz utf8. Varētu jau kodēt skriptu kurš to ar html_entity_decode to dara, bet tas būtu nedaudz pagari :/
  19. Es tuliņ aizsākšu baigo offtopiku. Kas phpmyAdmin vainas ? p.s. ar....argentīna ? vienīgais kas šaujas galvā...
  20. Tad nu lieta ir tāda, ka mana datubāzīte pagaidām izmanto latin_swedish_ci kodējumu, bet pati lapa izdzīvoja ar html meta encoding utf-8... Lapa jau ir kādu laiciņu un saturs datubāzē arī saglabājās... tikai problēma ka garumzīmes saglabājās šādi: un web lapā pēc ečo ir Gribu saglabāt datubāzē visu utf8. Zinu. Set Names utf-8 uzreiz pēc pievienošanās kverija datubāzei un jānomaina collation uz utf8_bin(laikam bin...?). Lai nu kā - tiklīdz es to izdarīšu, tā mana lapiņa tiks pārbāzta ar ā etc. Tad nu jautājums - Kā pārvilkties pie utf8 arī iekš MySQL nesačakarējot iepriekš rakstīto ?
  21. āāāh. Pareizi :> ...update. Phew. Savādāk man jau bija vīzija - 50mb ar IP adressēm pēc kāda laika :P. Lab, paldies par palīdzību, tā vien liekas ka tikšu galā tālāk :)
  22. Kam tur kodu :) ? Es tak prasu kā atļaut vienā lapā ieiet reizi 24 stundās, bet pārējās mēģinātās reizes pateikt "Piedod, bet tu jau te biji. Pamēģini kaut kad citreiz."
  23. Sveiki. Esmu iesācēj p-p skripterītis. Uztaisīju šon vienu skriptu, kas ieejot manalapa.lv?referal.php?ref=00000 jūzerim ar id 00000 pieskaita kaut ko. Viss ir baigi labi un iet. Līdz tam brīdim kad negribu lai viņš sev uz "Refreš pogas" pievieno to kaut ko cik grib. Kāds lūdzu pavirza manu smadzeni uz "Reizi 24 stundās" pusi. Es itkā pētot hit counteru kodus izdomāju +/- , bet es nēesmu pārliecināts vai gribu vēlvienu mysql tabulu tam atsevišķi veltīt. Pie tam! Kā es tādā gadījumā varētu iztīrīt vecos ierakstus pēc tam :/ ?
  24. ntw

    mkdir ()

    Okay. Pamēģināšu vispirms ar parastu mkdir.... Edit: Nuu....Nesanāk nekas man. Tātad problēma ir pie premišeniem. Kā labot ? Nav ideju pagaidām... visu itkā esmu izdarījis.
×
×
  • Create New...