Jump to content
php.lv forumi

Erdogans Klucis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erdogans Klucis

  1. Ko es varētu izmantot vietā? Vajadzīgas rindkopu atkāpes, izvadāmais teksts glabājas Mysql tabulā.
  2. Jā... mīļajā CSDD daudz kas izmainījies kopš 1993-95 gada, kad god. Jāņa Eiduka vadībā es, Aļģirdas Vilimas un Tamāra Barānova cepām augšā autovadītāju apliecību sistēmu... vēl vecajā FoxPro 2.5 :) (SIA Lameda, šefs J.Miezeris) bij tāds jauks vīrs Viesturs Ozoliņš, kas tolaik pildīja zzin32 funkcijas... žēl, ka par vēlu tēmu ieraudzīju, veciem draugiem varbūt dotu atlaides...
  3. to v3rb0: man noderētu, ka notestē (un nokritizē) skaties savu PM
  4. Sveiki, ja kāds neguļ :) Taisu ar PHP spēli "desas" (krustiņi-nullītes). 15x15 rūtiņu matrica, rūtiņās neredzami attēli ar linkiem. Spēlējot tie nomainās ar divu dažādu krāsu lodītēm. Veidojas tabula, kur katrai lodītei viens ieraksts - kādā krāsā, kurā rindā (y poz.), kurā stabiņā (x poz). Viss ripo, bet algoritmā ar iegūtas "desas" noteikšanu laikam esmu aizgājis ne pa to ceļu. Mans variants: - sametu ekrānu 2 dimensiju masīvā; - ciklā braucu cauri masīvam, ņemot katru elementu (tjipa lodīti) un nosakot: vai tādas pašas krāsas lodīte ir pa labi? vai tādas pašas krāsas lodīte ir pa kreisi? vai tādas pašas krāsas lodīte ir augstāk? vai tādas pašas krāsas lodīte ir zemāk? vai tādas pašas krāsas lodīte ir augstāk pa labi (pa diagonāli)? vai tādas pašas krāsas lodīte ir augstāk pa kreisi (pa diagonāli)? vai tādas pašas krāsas lodīte ir zemāk pa labi (pa diagonāli)? vai tādas pašas krāsas lodīte ir zemāk pa labi (pa diagonāli)? - ja kāds no šiem noteikumiem izpildās, tālāk meklēju, vai tai pašā virzienā ir vēl. - ja tai pašā virzienā ir vēl, meklēju tālāk... ja ir vēl, meklēju tālāk... tālāk... kamēr ir VISMAZ 5 vienā rindā. Ja vienmēr būtu iespējama "desa" tikai no 5 lodītēm, problēmu nebutu: Man ir apmērm tā: if () { if (tur ir lodīte?) { if (aiz tās vēl ir?) { if (un aiz tās vēl?) { if (aha, četras ir, vai tur ir vēl viena?) { // "desa" ir gatava, spēle beigusies } } } } } Taču diemžēl iespējamas arī "desas" ar 6, 7, 8, 9 lodītēm. Tādas rodas no 0000 0000 0000 000 0000 00 0000 0 ja tukšajā vietā ieliek vienu 0 It kā jau strādā: kad tai garajā desā atrod vismaz 5 lodītes, paziņo, ka ir uzvara. Bet man vajag rezultātu ielikt tabulā, piefiksējot visas rūtiņas, kurās ir "desa". Bez tam es gribu arī tās tabulas rūtiņas, kurās ir "desa", pie uzvaras iekrāsot sarkanas. Tagad iznāk mocīties ar 2 problēmām: 1. Pie cik lodītēm vienā rindā spēle ir beigusies (tjipa cik ifi iekš ifa un kurš pasaka "beigas"? 2. Piecas lodītes garajā desā atrodamas vairākas reizes: 000000000 00000 <- -> Būšu pateicīgs par palīdzību. Ar manuāli esmu draugos. Taču algoritmu manuālī neatradīsi. P.S. Pilnu skripta tekstu nerakstu, ceru, ka savu problēmu izklāstīju pietiekami skaidri. Paldies par iespējamām atbildēm.
  5. Dreamweaver MX 2004, strādājot ar šabloniem, laiku pa laikam izmet šitādus paziņojumus: "You have made changes to code that is not marked as editable. if you retain those changes, they will be lost next time you apply a template update." vai "Making this change would require changing code that is locked in a template or translator. The change will be discarded." Taču strādāts tiek tikai iekš Editable Regioniem. Pameklēju Gūglē - ir citiem ar tāda problēma. Iesaka atbildēt Yes un retain'ot changes. Kāds nav saskāries ar šito? (Edited: Un veiksmīgi ticis no tā vaļā :)
  6. http://paste.php.lv/3746 apaljie stuuri kaa fja ar iesuutaamiem argumentiem biku pataisiiju priex sevis
  7. UDF - User Defined Function (iekš foxPro) http://fox.wikis.com/wc.dll?Wiki~UserDefinedFunction~VFP
  8. Incanti. Tas nav kaut kas līdzīgs UDF's?
  9. formā ir selects selectā opšenam mēģinu pielikt CSS stilu, stils, protams, ir definēts. Taču <option selected class='blabla'> tjipa vajadzētu mainīt krāsu - nestrādā Google uz meklējumu "option selected class" izdod > 200 adreses, kas saka, kā tā, kā es daru, ir labi. http://www.google.lv/search?q=%22option+se...=&start=10&sa=N starp citu, <option class='blabla'> - strādā, krāsu maina.
  10. ZXpower, ja Tu nebūtu male, es Tevi samīļotu :) kā īstens turks. Viss ripo
  11. incanti, jāpamēģina... vērtības gan nāk no datu tabulas.. bet vajadzētu iet. paldies par ideju
  12. metu variants aizgāja, paldies. pie reizes: čata komentu attēlošanai ir selekts (list box) <select name="comments" size="25"> kad komentu vairāk par 25, tos, protams, neredz, jo parādās skrolleris un jāskrollē, ja gribi redzēt pēdējos komentus. Pagaidām rādu no otra gala - pēdējie komenti saraksta sākumā. Kādam nav idejas, kā piespiest list boksu pašam noskrollēties līdz apakšai?
  13. failā aaa.php ir iframe iframē fails chat.php failā chat.php sākumā ir rinda: header("Refresh: 10; chat.php"); mājās uz localhost smuki refešo, linux serverī nekā kas varētu būt par probl?
  14. Kāda Tev MySQL versija? Ja 5.0.3, varbūt ir šis gadījums? http://bugs.mysql.com/bug.php?id=9029
  15. Vispār jau RTFM! bet nu labi: usage: float round ( float val [, int precision] ) Returns the rounded value of val to specified precision (number of digits after the decimal point). precision can also be negative or zero (default). <?php echo round(3.4); // 3 echo round(3.5); // 4 echo round(3.6); // 4 echo round(3.6, 0); // 4 echo round(1.95583, 2); // 1.96 echo round(1241757, -3); // 1242000 echo round(5.045, 2); // 5.05 echo round(5.055, 2); // 5.06 ?>
  16. Kur, lūdzu, šajos gandrīz divdesmit postos ir informācija, kas būtu noderīga citiem? Kāpēc man jālasa jūsu savstarpējie strīdiņi un diskusijas par pieklājību?
  17. Paldies Tev, bubu. Drusku nesaprotu šo vietu: IF(nick=""; 1; 0) tādu IF rakstību neesmu vēl lietojis. Tas laikam uztaisa priekšā mākslīgu lauku ar 1 vai 0 vērtībām, pēc kura tiek kārtots? Man tagad ir: $kverijs = mysql_query("SELECT IF(nick=''; 1; 0) as tmp1, nick, uzvards, vards, id FROM audzekniORDER BY tmp1, nick, uzvards, vards") nekas man nesanāca, pēdiņas mainot... nevarēja jau arī sanākt... jo vaina bij' kur citur
  18. Tabulas laukā 'nick' ir lietotāju vārdi. Daļa ierakstu ir tukši. Ja selektējot ORDER BY uzliek pēc 'nick', sākumā ir tukšie ieraksti, kas man neder. Liekot pie order klāt DESC, tukšie ieraksti ir beigās, bet pilno ierakstu secība, protams, pretēji alfabētam. Kā varētu uztaisīt, lai vispirms ir pareizi sakārtoti pilnie ieraksti, pēc tam tukšie?
  19. Vai ir kaut kas labāks par šo: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/privileges.html attiecībā uz MySQL privilēģijām? Kur būtu saprotams arī čaiņikam? (zinu jau zinu ka čaiņikam pie maisekjul labāk neķerties)
  20. Ja gribi, lai Tavā lapā kāds links uz laiku nedarbotos, pieliec # tam galā: sākumā piem: <a href="#citalapa.htm">Uz citu lapu</a>. Piemēram, Tu to citulapu pašlaik pārveido un negribi, ka citi jaucas. March pieminēja vienkāršu linku bez adreses. Liekas bezjēdzīgi, vai ne? Īstenībā viss pareizi. Tādu linku lieto, kad ārēji tam jāizskatās pēc linka, bet darbību tam pieliek ar Behavior (onClick vai citu).
  21. lai pats tabulām klāt tiktu, vēl tak otru useri arī vajag, ja? būtu pateicīgs, ja kāds uzrakstītu tās privilēģijas, ar kurām pietiek pirmajam un otrajam userim. pirmajam es tā saprotu ka vairāk par SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE (uz konkrēto datubāzi) nevjag. Kādas minimāli vajag otram? man backupi arī jātaisa
×
×
  • Create New...