Jump to content
php.lv forumi

Mr.SergE

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mr.SergE

  1. Būtība jau ir tieši iekš tā, ka iekš datubāzes stāv html+php kods, kuru jāizpilda un tad jāizvada.
  2. Vai šis kods ir kaut cik loģisks? Jā, tas izpildās, bet vai tas ir pareizs pēc būtības? <? function output_sql_result($objekta_nosaukums) { $res = mysql_query("SELECT * FROM testam WHERE nosaukums = '$objekta_nosaukums'"); while ($q = mysql_fetch_array($res)) { $otu = eval("?>" . $q[saturs] . "<?"); } return $otu; } print output_sql_result('#kaka1#'); print output_sql_result('#kaka2#'); ?>
  3. Taisu sasodīti banāli vienkāršu lapu, bet nekādīgi nesanāk piedabūt strādāt ar IE (mani vecākas par 6 neinteresē). Lapas adrese ir http://beze.lv/dzejas-zveja/ Vienīgais, ko es vēlos — lai bildes bloks centrējās pēc lapas vidus un ar z-index palien zem header. It kā uz Firefox daudz maz strādā, bet uz IE kaut kā viss samučkājās ne tā kā vajag. Varbūt kāds grib par garšīgu tiesu pielabot šo un izstāstīt, kur ir klupšanas akmens? Var arī rakstīt uz e-pastu [email protected]
  4. Hmm. Izskatās, ka bez tā log faila mēs nekur tālāk netiekam, ja? Tad jautājums par to, vai tikpat labi varētu izmantot arī sesijas, t.i., vai tas ir tikpat droši un, vai tādā gadījumā man nav jābaidās no kaut kādām neražām, kas saistītas ar miksētu GET un POST parametru izmantošanu?
  5. Paldies par padomu. Kaut kā nebiju aizdomājies līdz eval funkcijai. Bet runājot par klucīšu kārtošanu: teiksim, ja būs tā, ka es varēšu pārvilkt klucīti ne tikai par vienu pozīciju uz augšu/leju, bet gan ielikt jebkurā vietā. Pēc kādas metodes tad darboties? Pārrakstīt visu klucīšu vērtības no jauna katru reizi vai arī izmantot kaut kādu papildus datubāzi, kurā ikreiz ievietot secību apvienojumā ar klucīšu identifikācijas numuriem?
  6. Tas, ka tas viss tiks ievietots datubāzē, man ir skaidrs. Jautājums ir par to, kā šos datus nogādāt līdz datubāzei, pa ceļam neizpildot kādu funkciju un otrādāk—izdabūt no datubāzes tā, lai kaut kas pāri ir palicies un izpildās? Pirmais jautājums ir par to, kā šos atsevišķos blokus pareizi, loģiski kārtot. T.i.—ja es mainu to izvietojumu horizontālā virzienā uz augšu vai uz leju, kā šo izkārtojumu saglabāt?
  7. Lūdzu nevajag taisīt bezjēdzīgas QUOTEs Jebko: jebkādu izpildāmu kodu (MySQL pieprasījums, JavaScript, PHP) vai arī attēlojamu (html+css). Bloku pārvaldīšanu vēlos tādu, ka te nekas nestrādā, t.i.—darbojas kā teksta redaktors, bet saglabājot šo teksta bloku, tas tiek izpildīts publiskajā lapas daļā.
  8. Mani ļoti interesē tieši no veidošanas viedokļa, kā veiksmīgāk būtu realizēt iespēju izveidot widgets līdzīgu sistēmu. Ir skaidrs, ka administrēšanas pusē tur noteikti ir jāiesaista uz AJAX bāzēta tehnoloģija, kas tad tos visus datus tur parāda un ļauj mētāt atsevišķos blokus augstāk vai zemāk attiecībā pret citiem. Mani vairāk interesē tādas lietas, kā: 1) kā būtu loģiskāk saglabāt bloku secību—veidot jaunu datubāzi vai arī ar kaut kādu metodi mainīt katrreiz vērtību katram blokam? 2) kā glabāt ļoti dažādus datus (MySQL pieprasījumi, PHP kodi, JavaScript, HTML, CSS), pareizāk sakot—kā šos datus pareizāk iedabūt iekš kaut kā glabājama (piemēram, datubāzes)? Būšu ļoti pateicīgs par komentāriem.
  9. Pie tāda es klāt diemžēl netieku, jo tas nav mans serveris.
  10. AuthName "lapas administresana" AuthType Basic AuthUserFile /usr/home/ftp/administresana/.htpasswd Require valid-user
  11. Noteikti nav ar to sakars, jo, kā jau minēju, pirms tam to visu testēju bez .htaccess un .htpasswd un strādāja uz urrā. Tagad, kad noņem abus failus, arī strādā uz urrā. Skriptā norādīti absolūtie ceļi, arī iekš tā nevarētu būt problēmas.
  12. Grūti būs ar to parādīšanu—nav ne jausmas, kur tajā pakotnē tas ir jāmeklē. Bet šis ir tas skripts pats par sevi: TinyMCE FileBrowser.
  13. Varbūt es līdz galam nesaprotu loģiku, kā darbojās .htaccess un .htpasswd, bet varbūt vienkārši kaut ko kaut kur līdz galam neesmu norādījis. Tātad, ir divas neatkarīgas direktorijas: /lapa/bildes/ /lapa/administresana/ Iekš otrās direktorijas ir izvietots skripts, kas augšuplādē bildes uz pirmo direktoriju. Loģisku apsvērumu vadīts uzliku visai otrajai direktorijai liegumu piekļuvei bez paroles ievadīšanas. Bet tieši tad sākās pigori, jo skripts nostrādā, bet bilde reāli līdz pirmajai mapei nenonāk. Uz pirmo mapi nekādi liegumi nav uzlikti. Vai varētu lūdzu izskaidrot, kur ir problēma manā loģikā?
  14. a { kaut kas } a:hover { kaut kas cits } a:click??? { #vai uzlikt javascript OnClick(); vēl kaut kas }
  15. Piedevām, ja ir google account, var tajā kartē vēl visādus sūdiņus salikt, piemēram, atzīmēt objektus, utt. Pēc tam saglabā to karti savā akkauntā un tikai tad paņem linku uz karti.
  16. magone — es varu tikai pateikt tev to, ka ja tu man atsūtīsi spamu, es tevi atradīšu un tu dabūsi pa muti, bet tavam serverim vairāk nekad nebūs vajadzīga elektrība.
  17. Viens variants, kad toč nestrādā, ir kad ir links, kuram galā ir #, tad apstrādā linku tikai līdz šejienei, piemēram: http://picasaweb.google.com/herbe.panks/To...625251463783762 Paskatīties, kā tas nestrādā var mājaslapā, kur es to testēju.
  18. Ir tā, ka ne vienmēr nostrādā. Dažkārt tas skripts uztaisa saistes, citkārt atkal neuztaisa. Un es īsti nespēju atrast loģiku. Šobrīd darbība var izbaudīt iekš www.leningrad.lv.
  19. Šonakt ar Koko nedaudz pabakstījāmies un satapa skripts, lai varētu konvertēt no parasta teksta saites (visi tagi aizvākti, viss pārvērsts par megadrošu, parastu tekstu jau pirms šīs operācijas veikšanas). Tomēr lien ārā visādi gļuki. Varbūt kādam ir iedvesma un varētu nedaudz pielabot šo skriptu, parādot arī to, kur tad ir radušās kļūdas: //saīsina linka garumu function reduceurl($url, $url_length) { $reduced_url = substr($url, 0, $url_length); if (strlen($url) > $url_length) $reduced_url .= '...'; return $reduced_url; } //meklē tekstā linkus un pārtaisa tos par īstiem linkiem function url2link($linktext) { $linktext = preg_replace("#(([a-zA-Z]+://)([a-zA-Z0-9?&%.;:/=+_-]*))#e", "'<a href=\"$1\" target=\"_blank\" rel=\"nofollow\">'.reduceurl(\"$3\", 50).'</a>'", $linktext); $linktext = preg_replace("#(^|\s+)((www\.)([a-zA-Z0-9?&%.;:/=+_-]*))#e", "' <a href=\"http://$2\" target=\"_blank\" rel=\"nofollow\">www.'.reduceurl(\"$4\", 50).'</a>'", $linktext); return $linktext; } Jau iepriekš pateicos.
  20. Par HTML Purifier (ja tas ir tas, ko andrisp domāja)—neiebraucu, kāpēc viņš būtu jāizmanto, jo man viņu mājaslapā testējot, kaut kā neradās uzticība projektam. Nesaprotu līdz galam, ko tas izdara un ko neizdara. Jā, par mysql_real_escape_string aizmirsu pieminēt, bet gribēju taujāt, vai jūs parasti izmantojat arī get_magic_quotes_gpc vai arī tikai noeskeipojat? Runājot par gariem tekstiem un bezjēdzīgi garām simbolu virknēm—vai kādam ir kāda loģiska metode, kā ar to cīnīties? Nu, piemēram, ka cilvēku ierobežo uz atsevišķa vārda garumu, kas to zina, ja nu kāds izdomās dezoksiribonukleīnskābi ierakstīt. Savukārt ar zinātniskajiem traktātiem—cik tad ļaut? Līdz 500 zīmēm? Līdz astoņām rindkopām? Tīri no pieredzes—kā šķiet, kas ir garš teksts/simbolu virkne. Es visu šo jautājumu jūru uzdodu, lai beidzot sakārtotu tekstu ievades skriptu, bet vēl joprojām nesaprotu, kāpēc man sanāk vesela bibliotēka ar faliem un funkciju grupām tikai, lai pārbaudītu ievadīto tekstu? Un jā, es uzskatu, ka datubāzēs ir jāglabā apstrādāts teksts, jo, ja lietotājs kaut kādus sūdus vāra, tad man nav nekādas nepieciešamības šos sūdus glabāt.
  21. Droši vien uzkritīšu dažam labam uz nerviem, bet tiešām vēlos tikai un vienīgi pārbaudīt savas domas gaitas pareizību. Tātad, man ir publisks teksta ievades lauks, kas ar capcha, atjautības uzdevumu, moderēšanu, jebko citu tiek pārbaudīts pret spam-botiem. Ar to tā kā tiksim galā. Tālāk šis ievades lauks ceļo uz datu patiesuma pārbaudi (lūk šis arī ir tas, ko vēlos zināt, vai daru pareizi un vai nav kaut kas vajadzīgs vēl vai arī kaut kas ir lieks): 0. Datus padodam ar POST metodi uz atsevišķu skripta lapu, no kuras džavaskripts vai header() ar redirektu pēc skripta izpildes pārsūta atpakaļ uz to lapu, kurā bija aizpildīta forma, pēc vajadzības pievienojot arī warning message no sērijas "Ieraksts saglabāts!", "Kur e-pasts, bļa?", utml. 1. Pārbauda, vai aizpildīti visi nepieciešamie lauki 2. Izmet ārā visus sūdus no teksta laukiem: //no php dokumentācijas komentāriem function html2txt($ievaditais){ $search = array('@<script[^>]*?>.*?</script>@si', // Strip out javascript '@<style[^>]*?>.*?</style>@siU', // Strip style tags properly '@<[\/\!]*?[^<>]*?>@si', // Strip out HTML tags '@<![\s\S]*?--[ \t\n\r]*>@' // Strip multi-line comments including CDATA ); $text = preg_replace($search, '', $ievaditais); return $text; } 3. Pārveido visas saites par strādājošām saitēm (gribu, lai ir atbalsts ne tikai http, https, mailto, bet arī callto un tamlīdzīgiem zvēriem): Daru pēc šī parauga: http://www.m-bread.com/lab/php/urls2linksComplex (varbūt kādam ir vienkāršāks/alternatīvāks variants?) 4. Pārveido garus linkus par īsākiem (vai kāds var piedāvāt labus variantus?) 5. Pārveido (sadala/noslēpj) debīliķu sarakstītās garās teksta rindas bez atstarpēm un/vai interpunkcijas (vai kāds var piedāvāt labus variantus? šobrīd izmantoju html iespēju overflow="hidden") 6. Pārveido rindas sākumu/beigas par <p></p> vai rindas beigas par <br/> vai jeb kā savādāk, kā nu nepieciešams, lai nav tikai pliks \r\n 7. Ieraksta rezultātu MySQL mysql_query("INSERT INTO kaka (id, ievaditais) VALUES ('', '$text')"); 8. Izvada pēc nepieciešamības datus no MySQL Pateikšos par jebkādiem komentāriem.
  22. Paldies jums visiem. Minētais pirmais variants man ļoti labi apmierina un strādā, tāpēc neko jaunu īpaši nevēlējos taisīt. Sākumā arī mēģināju: Redirect / http://domain/site_closed.htm Bet nez kāpēc man šis variants izmeta, ka tiek veikts redirekts ciklā, kas nekad nebeidzas, tāpēc arī meklēju citus variantus.
  23. Liels paldies! Šis strādā. Nomocījos ar Google, bet neko saprātīgu nebiju atradis. Žetons Kristabam.
  24. Ir tāda problēma, ka vajag uz laiku visu vienas mājaslapas saturu nonest, bet ielikt statisku htm failu, uz kuru redirektējās jebkurā gadījumā (tai skaitā, ja iet uz nobukmārkotām mājaslapas adresēm, ja ir 404, 301 utml.). Vai varētu lūdzu paskaidrot, kā uzbūvēt htaccess failu, lai tas jebkurā gadījumā redirektē uz www.lapa.lv/index.htm? Paldies jau iepriekš.
×
×
  • Create New...