Jump to content
php.lv forumi

zxspectrum

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zxspectrum

  1. un no komandrindas sanaaks? limitu tachu nosaka serveris, nevis phpmyadmin
  2. diivaini... es biju domaajis, ka datu importeesana/eksporteesana phpmyadminaa notiek kveeriju veidaa... laikam tachu buushu dazhas reizes saglabaajis savus datus, eksporteejot uz savu kompi sql faila veidaa... un atpakalj. tur veel rakstiits Max file siz 2048 KB. un, kad mana faila izmeers jau paarsniedza tos atljautos 2MB, shitaa vietinja man paliidzeeja... uzliku uz 8 MB un laadeeju taalaak. " Tas attiecas uz jebkuru uploadējamo failu, ne tikai uz attēliem." - Tu saki. Vai datu imports/eksports == uploads?
  3. Vai tad max_upload_size neattiecas uz piemeeram, atteelu uploadoshanu? Vinsh tachu laikam grib tracsfereet datus? MySQL manuaalis: A.2.9. Packet too large A communication packet is a single SQL statement sent to the MySQL server or a single row that is sent to the client. The largest possible packet that can be transmitted to or from a MySQL 5.0 server or client is 1GB. When a MySQL client or the mysqld server receives a packet bigger than max_allowed_packet bytes, it issues a Packet too large error and closes the connection. With some clients, you may also get a Lost connection to MySQL server during query error if the communication packet is too large. Both the client and the server have their own max_allowed_packet variable, so if you want to handle big packets, you must increase this variable both in the client and in the server. If you are using the mysql client program, its default max_allowed_packet variable is 16MB. To set a larger value, start mysql like this: mysql> mysql --max_allowed_packet=32M That sets the packet size to 32MB. The server's default max_allowed_packet value is 1MB. You can increase this if the server needs to handle big queries (for example, if you are working with big BLOB columns). For example, to set the variable to 16MB, start the server like this: mysql> mysqld --max_allowed_packet=16M You can also use an option file to set max_allowed_packet. For example, to set the size for the server to 16MB, add the following lines in an option file: [mysqld] max_allowed_packet=16M It is safe to increase the value of this variable because the extra memory is allocated only when needed. For example, mysqld allocates more memory only when you issue a long query or when mysqld must return a large result row. The small default value of the variable is a precaution to catch incorrect packets between the client and server and also to ensure that you do not run out of memory by using large packets accidentally. You can also get strange problems with large packets if you are using large BLOB values but have not given mysqld access to enough memory to handle the query. If you suspect this is the case, try adding ulimit -d 256000 to the beginning of the mysqld_safe script and restarting mysqld.
  4. tieši paplašināto OOP fīču dēļ arī gribu pāriet... šis tas škiet labāks, piemēram, autoload... dabīgi, ka es mājās uz localhost gan ar PHP 4, gan 5 niekojos - tur viss, kas taisīts uz 4, iet arī uz 5. paldies par norādēm uz gūgli :)
  5. Uz mana Apache servera, kas atrodas glabāšanā pie provaidera, iet PHP 4. versija. Gribu lūgt adminu uzlikt PHP 5. Vai varētu būt kādas problēmas ar tām lapām, kas kodētas 4. versijā? (lai nenobrūk citiem lietotājiem, neesmu vienīgais)? Pie reizes: 5.1 vai 5.2.0 - kuru versiju likt? Pēdējā versija stabila, negļuko?
  6. sorry, ka paceļu augšā vecu tēmu... gūglēdams līdz šejienei nonācu, jo vajag latviešu valodā tekstus izvadīt. pēc Aleksejs parauga Posted 2004. gada 09. May 02:17 tomēr neizvada tos latviešu burtus mosh pa pusotru gadu kāds no Jums pie skaidrības ticis, kā pareizi jādara?
  7. Sāku pārdomāt, vai tiešām nekad nespēšu saprast, kas ir OOP. Lasot šo nodaļu, konkrēti http://php.lv/f/index.php?showtopic=530 vienu brīdi domāju, ka nu jau sākšu saprast... bet nekā. Labi, paraugs ar Hello World ir skaidrs, bet jēga tam visam? Varbūt var lūgt vismaz aptuveni iebīdīt man domāšanu vajadzīgā virzienā? Vienu brīdi, kad bija apriebušies daudzie un dažādie kvēriju varianti manā kodā, nolēmu uztaisīt funkciju, kurai varētu pesūtīt parametrus, un, atkarībā no tiem, funkcija vērstos pie konkrētas tabulas ar select, insert into vai delete kvēriju, paņemtu attiecīgos fields, atlasītu ar where, uzliktu limit utt. Funkciju gan uztaisīju, bet parametru kaudze, ko piesūtīt, jāraksta 5 rindās un pašam sajūk. Varbūt tieši te bija labāk imantot klases? Lasu topikus - saka, katrai tabulai jātaisa sava klase. Kāda tad jēga? Par conection būtu skaidrs - tur nekas nevar mainīties. Bet par tādu universālu klasi, ko varētu zmantot, lai nebūtu jāraksta kvērijs ar fetch assoc un do while izvadi desmitiem reižu - kā to šai gadījumā varētu realizēt? Jau iepriekš paldies par norādēm uz manuāli. Ja būtu palīdzējis, neprasītu te... Pilnu kodu man nevajag, tikai aptuveni pašu būtību iesākumam. Paldies arī tiem, kas atbildēs tikai tāpēc, lai parādītu, ka ir lieli speciālisti.
  8. paldies Tev, v3rb0, tas izskatās tiešām labāk par LMT. ieliku vēl skaita rādītājam readonly: 23 <input type="text" value="" id="cnt" readonly/> vēlreiz paldies, labojumus izdarīju.
  9. Es gribētu uztaisīt, lai man uz formas esošam textarea blakus būtu redzams atlikušais ievadāmo simbolu skaits, kas, protams, mainītos pēc katra simbola ievades. Principā saprotu, kā, bet šoreiz priecātos par gatavu javaskriptu. Varbūt kāds zin un var iemest linku? neviens neko nesaka, domāju paC: <script language="JavaScript"> <!-- function KeyPress(what,e,max,action) { var leftsimbols = 100 - what.value.length; form.howmuch.value=leftsimbols;; if (what.value.length > (max-1)) eval(action); } //--> </script> <form name="form" method="post" action=""> <textarea name="textarea" cols="40" rows="5" onKeyUp="KeyPress(this,event,100,'????????')"></textarea> atlicis <input name="howmuch" type="text" id="howmuch" size="3" maxlength="3" readonly> </form> ko lai ielieku ???? vietā lai vairāk nevar vadīt iekšā simbolus?
  10. ienāca prātā uzfrišināt mājlapu - vairāk jau treniņa nolūkos, nekā reāli useru vajadzībām). domāju par plānotāja (organizer) izveidi. Kāds nevar iemest linkus uz lapām, kur tāds lietots? (kodu jau protams pats rakstīšu, vajadzētu tikai ideju līmenī paskatīt). btw, apnīkst spert fīčas no draugiem.lv :P - iesakiet kaut ko jaunu un nebijušu mājlapai, ko lieto useri - pokemoni, - ko varētu uzprogrammēt. bija doma par Monopolam līdzīgu spēli, PHP, protams
  11. paldies, Delfins, tas laikam derēs. būs patternos rūpīgāk jāiebrauc.
  12. paldies, izlasīju, bet tomēr neiebraucu, ko no tā varētu izmantot, lai izskaitītu, tieši CIK vārdiņu nomainītii
  13. Koroč, lieta tāda. Ar str_replace() gribu izķert no atstātiem komentiem sliktos vārdiņus. Atkarībā no tā, cik bieži lamājas, palielināt userim warning level. Manuālis: "Note: As of PHP 5.0.0 the number of matched and replaced needles (search) will be returned in count which is passed by reference. Prior to PHP 5.0.0 this parameter is not available." In version 4.3.10 and I assume others before 5.0.0, str_replace returns null if you pass it a $count. Nu nav man PHP 5.0.0 par nelaimi uz servera. To, ka funkcija vispār nostrādā, varu pārbaudīt, salīdzinot stringu pirms un pēc str_replace() pielietošanas. Ja nav vienādi, tad ir bijis sliktais vārds. Bet kā lai nosaka, cik tekstā bijis slikto vārdu?
  14. paldies (virtuālais aliņš) visiem. starp jums gadījumā nav mana servera admins M.M. (Latnet)?
  15. Līdz šim lapu laižu dalītā režīmā - php faili uz Servera pie provaidera, MySQL serveris pie manis paša. Gribu lūgt servera adminam uzlikt (dot man pieeju) pie MySQL uz Servera. Mani pārāk neuztrauc tas, ka manu paša lapu varētu uzlauzt (no kļūdām jāmācās), bet ir svarīgi, lai manas neuzmanības rezultātā kāds neuzlauž pašu MySQL (lietotāju privilēģijas) un citiem piederošās datubāzes. Tātad - kad griezīšos pie admina ar lūgumu, man būs jāpierāda, ka esmu veicis nepieciešamos drošības pasākumus. Var mājai durvis aizslēgt ar 3 atslēgām, var arī ar 23. Arī mašīnas ar superdārgu signalizāciju tiek nozagtas. Tātad - kāds ir tas optimālais drošības sākuma līmenis (var jau visu laiku likt kaut ko klāt), kurš būtu jāievēro, lai naktīs varētu mierīgi gulēt? :) Pirms iepostot šo topiku, vēlreiz pārlasīju Bubu sarūpēto satura rādītāju, kā arī ieskatījos manuālī. Par drošības tēmu runāts tiek daudz un dikti. Salasot visu kopā, man iznāca tāds kā iespējamo/vēlamo aizsardzības pasākumu plāns. Gribu lūgt, lai jūs tajā ieskatāties. Priecāšos, ja dosiet atsauksmes. Kaklz ir teicis: "Internetā ir pārāk daudz lapu, lai visas nedrošās tiktu uzlauztas". Delfins saka: "Nav nevienas metodes, kas pasargātu 100%". Tātad: kas te ir par daudz un kas vēl trūkst? 0. Vizuālie gļuki tiek apzināti un novērsti (wordwrap, strip_tags utml.). 1. Mainīgos pēc iespējas nodot caur POST. 2. Ja nevar citādi un mainīgie tomēr jānodod caur GET, tad kriptēt. 3. Protams, lapas izmantotāji konektējas caur lietotāju ar lasīšanas tiesībām, un tikai atsevišķos gadījumos (piem. gestbukā postojot) - caur lietotāju ar rakstīšanas/modificēšanas tiesībām uz konkrēto tabulu (lauku?) 4. Katra skripta sākumā uzlikt error_reporting(0) - uz servera gan jau ir display errors=OFF, bet dubults neplīst. 4. Palūgt servera adminam uzstādīt globals uz OFF (kā par brīnumu ir ON... admins nezina, vai?) 5. Useru paroles kriptēt 2x ar md5 + random salt 6. Ierobežot (?) no vienas IP konektus diennaktī 7. Pārbaudīt usera submitojamos datus, lai ierobežotu SQL injekcijas: a. vai dati, kam jābūt skaitlim, tiešām ir skaitlis b. laist cauri tikai labos simbolus. Te datiem varētu uzlaist virsū sekojošo (visu minēto? cik saprotu, visu nav jēgas, jo šis tas dublējas?) - strip_tags() - addslashes() (? Serverim magic quotes jau ir enabled ?) - htmlspecialchars() ar ENT_QUOTES - nl2br() - mysql_escape_string() - preg_replace()/preg_match_all() 100. Lietot SSL ;-) To, ka daudzi citi ir pieredzējušāki un gudrāki, es nenoliedzu. Ko lai dara - 50 gadu vecumā viss lēnām pielec :P Lūdzu to man īpaši neaizrādīt. Par atsauksmēm - paldies. Laimīgu Jauno gadu!
  16. Vai imagecopyresampled() vietā labāk nav lietot imagecopyresized()? Šī funkcija it kā darbojas ātrāk?
  17. Lai neveiksmīgas ievades gadījumā atgrieztos atpakaļ uz formu, tiku izlietojis ifu, kurā ir javaskripts, kas atgriež atpakaļ. Viss notiekas it kā pareizi - parāda ziņojumu par kļūdu, atgriež atpakaļ uz formu, bet tabulā dati tomēr ierakstās (izpildās rindas aiz ifa, kur ir insert kverijs). Sāku domāt, vai vaina nav tur, ka vienlaikus izmantoju server side un client side lietas. Kas tur varētu būt par vainu? Koda fragments http://paste.php.lv/3032/ Jau iepriekš pateicos par iejutību un izpratni.
  18. Vai varētu palūgt šī foruma asus novērtēt šīs pašreizējās kickoff.lv lapas dizainu? Man radās iespaids, ka līdz šim tur praksē strādā vai nu pats tēmas atklājējs, vai arī cilvēki ar dīvainu dizaina izjūtu. Jā... nevar jau vienlaikus pārzināt visu... dalīties pieredzē par PHP un būt speciālistam dizaina jomā...
  19. litt-> nokačāju, izskatās incanta. Jānes mājās pa Ziemsvētkiem, jāizstudē. Un kāds ir Tavs mīļākais PHP editors?
  20. Grey_Wolf-> paldies. Tas man pašam, darba vajadzībām, lai nav stundu kavētāji ar roku jāraksta. Bija domāts 2 varianti - tjipa ar paroli var editēt, bez paroles nevar. Tā kā tajā pirmajā variantā bij lauki, gribējās, lai otrs izskatās gauži līdzīgs.
  21. zxspectrum

    Logo

    Vairākkārt apspriests tepat: http://php.lv/f/index.php?act=Search&CODE=...lite=%2Bfavicon
  22. nokačā Appserv, kad noinstalēsi, būs tev MySQL+ PHP+ Apache Server+PHP My Admin - viss jau sajūgts savā starpā un nokonfigurēts. Kā progu darbam ar MySQL tabulām iesaku MySQL Front. Labs PHP editore ir PHP Expert editors no Ancord. Vēl tik php manuali chm un mysql manuali chm, un kodēšana var sākties? Tev nav kāds lieks santīms cigaretēm?
  23. Labdien. Ir forma, kurā no tabulas dati ielasās teksta laukos. Tālāk formu submito. Man vajadzētu, lai formā teksta laukus saturu nevar mainīt. Lieku "disabled", bet tad pēc submitošanas neaiziet mainīgie. Kā atrisināt šo problēmu?
×
×
  • Create New...