Jump to content
php.lv forumi

Lamerzz

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Lamerzz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Paldies v3rb0, ka parādīji ar pirkstu [nosarkstu]!
  2. Vai ir iespējams no pilnā datuma (piem., 2006-04-26 17:52:23 MySQL defaultā formā) pārkonvertēt uz timestamp'u? Ja var, tad kā?
  3. Paldies!!! Viss izdevās!!! :) Tavs kods, Blitz, ļoti palīdzēja! :)
  4. v3rb0, Tu mani nepareizi saprati... Pašu formu jau es varu izveidot. Mani interesē risinājumi kā to pēc tam apstrādāt (saglabāt datus DB utt.). Vai ir iespējams izmantot kaut kādus masīvus. Piemēram, ar checkboxiem viss ir relatīvi vienkārši: forma.php <input type="checkbox" name="check[]" value="$item_id"> <input type="text" name="text_$item_id"> Skripts, kas apstrādā: turKurApstrada.php <?php $check_arr = $_POST['check']; print_r($check_arr); ?> Output: Array ( [0] => 1 [1] => 2 [2] => 4 ) Kā lai 'velk' līdzi un apstrādā tos text laukus (vai select'us)? P.S. Tas nav interneta veikals. Vārdu 'prece' lietoju tikai uzskatāmībai. :)
  5. Lieta tāda... No DB datiem tiek izveidota forma. Lietotājam jāiečeko checkbox, kas norāda, ka viņš ir izvēlējies konkrētu 'preci'. Katrai precei ir papildus lauki, kuri jāazipilda. DB, jāsaglabā dati, kādas preces lietotājs ir izvēlējies/atķeksējis + aizpildītās lauku vērtības. Nevaru izdomāt, kā to visu apstrādāt, ņemot vērā, ka preču/itemu daudzums var mainīties 1..n. <form action="turKurApstrada.php" method="POST"> <?php ........... while ($row = mysql_fetch_array($result)) { ........... //ciklā visu saģenerējam... $entry_data = <<< end <input type="checkbox" name="check[]" value="$item_id">$item_name <input type="text" name="text_$item_id"> end; echo $entry_data; } ?> </form> Help! [vārgā, gārdzošā balstiņā]
  6. Paldies, hu_ha! :) Es gan nesmu pārliecināts, ka ID_IZSTR REF IZSTRADAJUMS.I_ID ir realizējams, jo, man šķiet, ka tam REF jābūt uz pašu objekta tipu. Respektīvi: ID_IZSTR REF IZSTRADAJUMS. OK! Itkā sapratu daudz maz to domu par saitēm viens-pret-daudziem. Ar nested table sanāk principā tā štelle. Biju paspējis izmēģināt visādas variācijas par tēmu. Paliku pie varianta, kur tabulā, kas ir itkā "viens" (piemēram, FIRMAS) lieku iekšā nested table ar REF uz tabulas, kas ir "daudzi" (DARBINIEKI), objektiem. Ejot virzienā FIRMAS -> DARBINEKI tā atsauce ir ok itkā! Ejot pretējā virzienā vienalga ir jāizmanto konstrukcija līdzīgi, ka'lietojot ārējās atslēgas (foreign keys). Šitā izvelkam caur FIRMAS tabulas DARBINIEKI datus (dabonam firmu nosaukumus un attiecīgos tabulas 'darbinieki'datus. Varbūt SQL ir kļūdains - nepārbaudīju, bet doma tāda...): select f.firmas_nosaukums, DEREF(f1.saite) from firmas f, TABLE(f.saisu_nested_tabula) f1; Šitā izvelkam caur DARBINIEKI tabulas FIRMAS datus (tip, kurā firmā strādā darbinieks ar id #1): SELECT f.firmas_nosaukums FROM darbinieki d, firmas f, TABLE(f.saisu_nested_tabula) f1 WHERE REF(d)=f1.saite AND d.darbinieka_identifikators=1; Liekās, ka otrajā gadījumā efekts nekāds lielais nevarētu būt... Tā REF padarīšana esot ātrāka?! Kaut gan man arī nav īsti poņas, kāda no visa tā ir jēga un kam no tādas &*(^&*^ paliek labāk... Ehh.. nu labi.
  7. Kā lai izveido saites viens-pret-daudziem un daudzi-pret-daudziem objektu-relāciju DB modelī? Netā atrodu, ka vajag izmantot nested table, bet nevienu saprotamu piemēru tam atrast nevaru. Piemēram, ja ir divas objektu tabulas FIRMAS un DARBINIEKI: create type darbinieks_type as object ( id number, vards varchar2(20), uzvards varchar2(20) saite REF firma_type); create table darbinieki of darbinieks_type; create type firma_type as object ( firmas_id number, nosaukums varchar2(20) ); create table firmas of firma_type; Izveidojot atsauci (reference) no darbinieki uz firmas izveidojas, itkā, saite daudzi-pret-vienu. Bet, cik saprotu, ar šādu saiti var veik vaicājumus tikai vienā virzienā - no darbiniekiem uz firmām, bet ne otrādāk. select a.id, a.vards, DEREF(a.saite) from darbinieki a; Kā var savienot, lai varētu to darīt arī pretējā virzienā? Nested table tur kaut kā var palīdzēt. Ui... kamēr šito drukāju ienāca prātā viena ideja!!! :D Japamēģina sataisīt šitā: create type darbinieks_type as object ( id number, vards varchar2(20), uzvards varchar2(20) saite REF firma_type); create type saite_type ( saite_ar_darbiniekiem REF darbinieks_type); create type saites_nt of saite_type; create type firma_type as object ( firmas_id number, nosaukums varchar2(20), saisu_tab saites_nt) nested table saisu_tab store as ieklauta_saisu_tabula; Šobrīd liekās, ka šis varētu strādāt!!! Gaidu komentārus un ieteikumus. Paldies! :)
×
×
  • Create New...