Jump to content
php.lv forumi

black

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    421
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by black

  1. Šī problēma ir veca, kā pasaule. Neredzot pašu kodu, es minēšu, ka programmētājs kodā tur atvērtu datubāzes pieslēgumu (connection) visu aplikācijas/klases darbības laiku. Viens no risinājumiem būtu sadot programmētājam pa nagiem, un ieteikt turpmāk izmantot connection pool'us. Man pēdējā laikā ļoti patīk HikariCP bibliotēka. Runā, ka esot ātrāka un stabilāka par Apache Commons DBCP. Kā pārbaudīt manu teoriju? Norausti serverim tīklu - vai nu brutāli izrauj kabeli, vai uz mirkli atslēdz serveri no tīkla sava rūtera galā. Mēģini ielogoties, un pārbaudi, vai log failos rādās errori (tiem būtu jābūt redzamiem). Tad pieslēdz tīklu atpakaļ. Aplikācijai būtu jābūt spējīgai datubāzes konekciju atjaunot. Ja viņa nespēj, tad pārej pie došanas programmētājam pa nagiem daļas :)
  2. Ko darīsi, ja lapu apmeklēs Grava-Ģērmanis Rolands vai Granta Tereze Stefānija? Melderis Melderiņš Valdis Toms arī lapā, šķiet nebūs gaidīts? P.S. Vārdu piemēri no skriesim.lv profiliem.
  3. Nu labi, man ir problēmas ar ironijas uztveršanu.
  4. F3llony, šķiet, ka es Tevi patiešām neizprotu. Es savu kodu ieliku tikai tāpēc, ka nice1 ieteica to visu rakstīt PHP. Pēc tam no Tevis sapratu, ka manā kodā nav nekā, ko Tu "nevarētu uzrakstīt PHP, JS, Javā vai C# 3-4 stundās". Tagad tu ierosini nesalīdzināt nesalīdzināmas lietas. Tieši kas ir tas nesalīdzināmais?
  5. Es (atšķirībā no codez) nesaku, ka Scala ir labāka it visam. Tieši otrādi, es aicinu uz diskusiju un salīdzināšanu. Diemžēl mēs netiekam tālāk - šeit netrūkst cilvēku, kuri apgalvo, ka ar PHP, JS, Java šādu kodu var uzrakstīt krietni ātrāk (3-4 stundas). Es neapgalvoju, ka nevar, tikai lūdzu - parādi kā, lai varam diskusiju turpināt.
  6. Beidzot kāds, kurš reāli piesakās kaut ko uzrakstīt! Kaspar, tur ir arī pārseri priekš athletes (atgriež athlete ar visiem race results), varbūt Tev būs interesantāk sākt ar tiem. Es labprāt redzētu ne tikai pliku pārseri, bet arī vispārējo aplikācijas uzbūvi - kā Tu saglabā ierakstus datubāzē, kā nodrošini datubāzes migrācijas, iespējas pārseri aizvietot ar testa (mock) pārseri, utt.
  7. Man šķiet, ka 3-4 stundās Tu pat īsti nesapratīsi, uz kādiem datiem Tu skaties - paies zināms laiks, kamēr klikšķināsi apkārt pa lapām, studēdams HTMLu, un izdomāsi, kādam vajadzētu būt datu modelim. Es kodu publicēju ar vienu mērķi - lai brēcēji varētu pamēģināt paši uzrakstīt to pašu, vēlams, iepriekš cītīgi nestudējot manu pieeju un kodu. Aiziet - nopublicē GitHubā savu PHP versiju (nav obligāti jābūt pilnīgai, pietiks, piemēram, ar Athlete parseri un funkcijām, kas to saglabā datubāzē). Tad mēs tiešām varēsim salīdzināt PHP / Scala jau pie reāla projekta. Sākumā vari izdomāt, kuru no PHP bibliotēkām HTML parsingam izmantot, tāpat varēsi uztaisīt DB migrācijas, servisu, kas "kešo" jau ievilktos URLus, testēšanai nepieciešamo provideri ar failiem kā datu avotu, utt. Uz kā bāzes Tu taisītu kaut ko tādu? Laravel? Pats rakstīsi no nulles? Padalies ar savu pieeju, nevis čīksti.
  8. Codez, man ir aizdomas, ka apmēram tā arī beigās darīšu. Nice1, kods, ko publicēju, ir tikai pavisam neliela daļa no tā, ko paspēju uzrakstīt Scala kādās 3-4 dienās. Ja vēlies, varu publicēt visu kodu, un tad Tu to varēsi mēģināt dabūt gatavu PHP. Man šķiet, ka Tev neies ātri.
  9. Ja neizmanto Cake patternu, tad varbūt ir ieteikumi par to, kā to pašu varētu izdarīt, izmantojot jebkuru citu Dependency Injection frameworku, piemēram, MacWire, SubCut vai Scaldi? Galvenā doma, lai es varētu testēt sistēmu, SkriesimProviderComponent aizvietojot ar MockSkriesimProviderComponent.
  10. Man ir problēma, kuru īsti nemāku atrisināt. Man ir komponenti (cake-pattern), no kuriem dažiem ir nepieciešama datubāzes sesija. Jautājums - kā pareizāk šo datubāzes sesiju padot? Pieņemsim, ka man HTML pārseris (kodā - SkriesimParserComponent), kurš spēj no HTML nolasīt man interesējošo informāciju (objektus). Tāpat man ir HTML piegādātājs, kuram ir divas iespējamās implementācijas - viena testa (MockSkriesimProviderComponent), kura HTMLu lasa no faila. Otra, produkcijas (SkriesimProviderComponent), kura spēj HTML iegūt no HttpProviderComponent jeb HTTP klienta. HTTP klients, savukārt, izmanto UrlRepositoryComponent jeb URL cache komponentu, kurš jau iegūtos URLus saglabā datubāzē. Visbeidzot, ir SkriesimServiceComponent, kurš spēj vispirms providerim pavaicāt HTMLu, un tad pārserim iedot to nopārsēt, atgriežot jau nopārsētus objektus. Problēma: ņemot vērā, ka UrlRepositoryComponent izmanto datubāzi, kā vispareizāk no Play Controller padot UrlRepozitorijam sesiju? Izmantojot Slick, sesija ir implicit parametrs. Diemžēl, inicializējot UrlRepositoryComponent trait, es nevaru kā parameter padot šo sesiju. Rezultātā nākas izmantot metodi, kas redzama Application.scala failā. Nesmuks kods, kurš atkārtojas. Vai kādam ir labākas idejas, kā pareizāk organizēt aplikācijas struktūru, lai varētu ērtāk inicializēt komponentus, kuri izmanto datubāzi?
  11. 1) Uz Windowsiem varētu instalēt VirtualBox ar Linux 2) VirtualBox virtuālo disko var glabāt kādā nošārētā mapē, kurai var tikt klāt administrators un pamainīt 3) Visus skolēnu garadarbus glabāt centrālā Git repozitorijā, bet pagaidu failiem, kurus tomēr vajag saglabāt, piemontēt kaut kādu Samba šāri
  12. Varu silti rekomendēt jauno (Principles of Reactive Programming) coursera.org Scala kursu. Vienīgi, ieteiktu ierēķināt mazliet vairāk kā ieteiktās 7-8 stundas nedēļā. Ap 15-20h nedēļā jau būtu reāli. Lai arī šis kurss jau ir beidzies, kaut kad drīz vajadzētu parādīties jaunajam. Nenokavējiet.
  13. Nedaudz paspēlējos ar Scala Play, ideja patiešām patika. Hello world aplikācija tapa ļoti ātrā laikā (https://github.com/aspruds/ss_agent). Domāju, ka Play varētu izmantot arī darba vajadzībām, taču izskatās, ka daudzas lietas, kas bez aizķeršanās darbojas tradicionālajās Javas web aplikācijās (Spring Security, piemēram), ir sarežģīti vai neiespējami integrēt ar Play. Ja neskaita šo problēmu, tad kopumā iespaids tiešām patīkams.
  14. black

    Scala kursi

    Tiem, kurus neinteresē tikai PHP, varētu interesēt šeit pieejamais Scala kurss: https://www.coursera.org/course/progfun
  15. Vai īpaši spējīgiem kandidātiem tiek piedāvāta iespēja Rīgas vietā strādāt Stokholmā par Zviedrijai atbilstošu algu? (Jautājums nav domāts kā joks.)
  16. Jau minēju CRUD, bet ir arī salīdzinoši daudzas CMS pamatfunkcijas, kas nav Zend. Šis ietvars nav īsti atvasinājums - tur nāk līdzi standarta Zend versija, kam blakus direktorijā ir Centurion bibliotēkas. Runājot par tulkošanu, pievienotā vērtība ir tieši lietotāja interfeiss tulkošanas veikšanai, tajā skaitā datubāzes struktūra, kurā tulkojumi tiek saglabāti, kā arī tulkojumu automātisks eksports uz Zend supportētu formātu - teksta masīviem.
  17. Gribēju nedaudz pareklamēt Centurion Project (http://www.centurion-project.org), kurš ir uz Zend bāzes veidots CMS ietvars. Ietvara demonstrācijas lapa pieejama šeit: http://www.centurion-project.org/zend-cms-demo Ar šo ietvaru var ārkārtīgi ātri uztaisīt CRUD tipa formas, tabulas, filtrus, utt. Man patīk arī risinājums, kā tiek nodrošināta tekstu tulkošana. Diemžēl, galvenā problēma patreiz ir dokumentācija (jeb tās trūkums), tāpēc tikko pacentos uzrakstīt nelielu pamācību par to, kā šo ietvaru iespējams uzinstalēt: http://wiki.centurion-project.org/Installing_Centurion_/_complete_install_guide_for_ubuntu Jautājumi, komentāri? Varbūt kāds jau izmanto?
  18. Droši vien šis nav īstais forums, kur to norādīt, bet manuprāt (un tas patiešām ir tikai subjektīvais viedoklis), noderētu api arī priekš Java. Tajā pašā laikā - prieks, ka projekts ir tapis tieši Latvijā, nevis kaut kur citur, un lai veicas!
  19. Lieto http://en.wikipedia.org/wiki/Graph_database Ja projekts domāts Latvijai (laisi - līdz 2 miljoniem draugu) tad diezgan vienkārši tādu uzkodēt arī pašam. Palasi arī par http://en.wikipedia.org/wiki/Dijkstra%27s_algorithm - tas ir nākamajam solim, kad vēlēsies atrast, kā šis cilvēks pazīst kādu citu. Visbeidzot, vēlu veiksmi biznesā ar sociālajām applikācijām :)
  20. Īsti nesapratu, ar ko tas risinājums ir labāks par pilnu diska šifrēšanu? Var glabāt uz publiska servera, vai? Bet par kādu drošību tad mēs tādā gadījumā vispār varam runāt?
  21. Bluminsh, Tu pats gribētu, lai Tavu telefonu kāds "atrod" kamēr Tu iepērcies tirgū vai kafejnīcā pusdieno?
  22. Tieši Ādmiņu ielā arī nopirku lietotu (izskatās kā jauns) galdu ar regulējamu augstumu, taču ar krēsliem (vismaz patreiz) tur ir švaki. Tie, kas ir ergonomiskie, ir veci un novalkāti, netīri zilā krāsā.
  23. Pērkot konkrēto krēsla modeli un dalot poļu zlota kursu ar 4, sanāk pārmaksāt apmēram 86 latus jeb pusi no krēsla vērtības. Latviešu bizness...
  24. Pie galda tiku, normālu krēslu joprojām nevaru atrast. Skatos uz IKEA pusi: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70070358 Apskatīju krēslus Spice Home un Mēbeļu namā, tur nekas prātīgs no ergonomiskajiem krēsliem nav.
×
×
  • Create New...