Jump to content
php.lv forumi

ELs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ELs

  1. nemec - nu tevis aprakstītais izklausītos "atrast perfektu darba vietu". Tādas arī ir pieejamas? Katrā ziņā postojot darba meklēšanas sludinājumu neredzu, ka darba meklētājam pavērtos vairāk iespēju atrast perfekto darba vietu, kā vienkārši ejot, ejot, ejot uz darba intervijām un meklējot. Bet nu labi. Es jau eju offtopic. Lai darba meklētājam izdodas sagaidīt tādu darba devēju, kādu tas vēlas! Veiksmes!
  2. Kā mūsdienu darba roka deficīta apstākļos var sagādāt problēmas darba atrašana? Vienīgi, ja persona nemāk to kas nepieciešams vai ar prasa neadekvātu atalgojumu.
  3. Khem - tas par to grāmatiņu bija vairāk domāts, lai persona saprastu, ka netiek prasīts lai būtu oficiāla darba pieredze. Ja strādājis neoficiāli vai strādājis pats savam priekam, bet ir ko parādīt (darītos darbus), tad tas ir tas ko vajag. Jo ir gadījumi, kad prasot "1 gada pieredze" persona, kura nav strādājusi oficiālā darbā sabīstas un nepiesakās. Runājot par grāmatiņām - nezinu kādas un kur nepieciešamas. Kad nāks strādāt, tad grāmatvede pateiks kādus papīrus no personas vajag.
  4. Exzo - nav tā kā tu domā. Firmas lapa būs online nākamnedēļ. Esam aizsēdejušies ar dizaina niansēm. :) Jaunajam darbiniekam būs sarežģītāki uzdevumi par parastu firmas lapas izstrādi.
  5. Nepieciešams PHP programmētājs Jelgavā! Vajag zināt kas ir un kā rīkoties ar PHP, JavaScript (šis var nebūt ļoti padziļināti), XML, MySQL, XHTML. Vēlams arī saprast CSS un kaut ko no Ajax - ja šos nemāk - iemācīsim. Jābūt vismaz gadu pieredzei Web aplikāciju izstrādē. Var nebūt attiecīgais gads ierakstīts darba grāmatiņā, taču jābūt darbiem kurus parādīt kā darītos. Darbs birojā Jelgavas centrā. Sākumā uz projekta laiku - pēc tam (ja sevi labi parādīs) arī uz pastāvīgu darbu. CV un kaut kādu aprakstu par to kādēļ vēlas utt. sūtīt uz [email protected] Kā jau no e-maila noprotams - darbinieku meklē SIA "Springtime Solutions"
  6. ELs

    Algas

    zzin32 - biku auzās iebrauci. Vienkārši - uzņēmums kurā strādāju ir nesen dibināts - līdz ar to darbojas tikai uz entuziasma pamata un nekadā darba tirgus kropļošanā nepiedalās. Un tie 120Ls vispār ir tā - lai būtu ar ko kafiju nopirkt. Bet jā - kā jau mēdz būt ar šiem mazajiem, jaunajiem kantoriem - maybe pēc mēneša, diviem tas būs ciet un varēšu iet parastajā darba tirgū. Bet varbūt ka tas nostiprināsies un es jau tajā ienemšu nozīmīgu pozīciju. Protams, šis nav ilgtermiņa variants, jo par 120 neizdzīvot. Bet kamēr visi iekrājumi nav notērēti- kāpēc neriskēt? Es ar sevis teikto gribēju vienīgi norādīt uz to, ka darba vieta galvenais nav algas apmērs. Jā - tas kādu laiku motivē, bet cipara apmērs nav noteicošs. Edited: P.S. Lai dotu arī savu skatījumu algās algu tirgū - es ietu strādāt uz kādu kantori, ja man maksātu vismaz 500 uz rokas. Savukārt, ja ir izvēle 500 un normals kolektīvs vai 700 un kolektīvs tracinošs - izvēlos 500.
  7. ELs

    Algas

    Domājot par atalgojuma apmēru jāpatur prātā "cik naudas tu ienes darba devējam". Esot iesācējs vai vienkārši ne pārāk augstas proves programmētājs tu nevari cerēt uz lielu summu. Pats sāku strādāt par 120Ls mēnesī (pirms kādiem 3 gadiem). Tad ik pa laikam alga nāca klāt. Bet kas ir pats jautrākais - uz doto mirkli atkal pelnu 120Ls mēnesī. Un zini Robi - algas apmērs darba vietā nav pats galvenais. Tik pat labi, es pieņemu, ka citā darba vietā varētu pelnīt arī tos pašus 500Ls. Bet nu es joprojām sēžu uz 120Ls. Kāpēc? Tāpēc, ka man patīk tas ko es daru, bet darba devējs uz doto mirkli maksāt vairāk nevar. Taču es paredzu, ka varēs. Un tad kad varēs - es joprojām varēšu darīt to, kas man ļoti patīk, bet saņemt jau pienācīgāku ciparu. Līdz ar to - nav nozīmes: 120; 350; 600 vai 1k. Galvenais vai tas ko tu dari tev patīk. Un es zinu 100%, ka ja meklētu kādu darbinieku, tad tādu tikai naudas meklētāju (no kura sagaidīt pilnu atdevi, ieinteresētību ilgtermiņā (ilgāk par pirmajiem pāris mēnešiem) nav reāli) kā Robis pie sevis neņemtu.
  8. ELs

    Lv val

    jautājums - vai "pārvietojot" datus (taisot import/export) pareizi visus encodingus norādīji? set names arī bija korekts?
  9. bubu - ideju uztvēri. Es domāju, ka jābūt kādiem izsmalcinātākiem veidiem par to, kuru devu sākumā. Tāpēc interesē vai kāds ar kaut ko tādu ir saskāries pats kodējot, lasījis kādu rakstu utt. Jo piemēram machine tags ( http://www.flickr.com/groups/api/discuss/72157594497877875/ ) ir pavisam jauna pieeja - kas jau ir interesanta. Līdz ar to - varbūt ir kaut kas pa vidu starp manis aprakstīto pirmo un machine tags vai vēl kaut ko. Ceru, ka tagad ideja arī citiem ir skaidra. :)
  10. Lieta tāda, ka rakstu bak.darbu par tēmu "informācijas organizēšana ar atslēgvārdu palīdzību". Līdz ar to esmu izveidojis/izdomājis vienu speciālu atslēgvārdu paveidu (līdzīgs machine tags). Bet kā jau bak.darbos gadās - jāapskata arī citus variantus. Es jau devu piemēru par A un B rakstu, kā arī atslegvārdu "Juris". Gribētu zināt vai ir vēl kāds veids kā atslēgvārdi tiek izmantoti lai organizētu informāciju. Tāpēc jautāju par to, kā portālos/vortālos tiek nodrošināta "saistīto rakstu" (tipa - "vēl par šo tēmu") fīča utt. Kaut kā tā.
  11. Gribu noskaidrot kādi ir atslēgvārdu izmantošanas principi. Piemēram: rakstam A pievienojam atslēgvārdu "Juris", rakstam "B" pievienojam atslēgvārdu "Juris". Līdz ar to - apskatot kādi raksti ir atslēgvārdam "Juris" redzam A un B. Kā arī apskatot rakstu A varam parādīt, ka rakstam ir saistītais raksts B (jo saista atslēgvārds). Kādi vēl ir principi atslēgvārdu izmantošanai (keywords, tags)? Kā tiek veidoti saistītie raksti portālos (piemēram, apollo) vai vēl kādos vortālos/portālos? Zinu arī tādu lietu kā machine tags. Tā, kā šo (kā flickr gadījumā) var neminēt, kā piemēru. Idejas? Komentāri?
  12. Man ļoti patīk FPDF: http://www.fpdf.org Citus rīkus PDF veidošanai neizmantoju.
  13. " * pieredze lielu projektu izstrādē" un "kaut ko lielāku par puķu kioska web sistēmu taču esat taisījis :)" īsti nelīmējas kopā. otra lieta: 1000Ls liek domāt par ļoti lielu atbildību utt, bet šājā forumā vairākums ir pilnīgu iesācēju vai arī ducis ar tādiem, kas jau visticamāk ir noenkurojušies un diez vai gribēs meklēt ko jaunu.
  14. Vē - cik es riebīgs, bet nevarēju neiepostot. Mani vienmēr ir uzjautrinājis vārdu salikums "patstāvīgs darbs"... maybe "pastāvīgs darbs" ? Zinu, ka laikam sīkums, bet tomēr - acī griežas :) Bet nu darba sludinājums, bet vismaz tehnoloģiju pieminēšanas ir vairāk kā nejēdzīgs. Redzot šādus sludinājumus gribētos aktualizēt jautājumu par darba sludinājumu formātu. Cik redzēts, tad šāda formāta sludinājumi izraisa tikai bezjēdzīgu spamu. Vai tad nav vienkāršāk uzrakstīt sakarīgu informāciju?
  15. Par "Konkurētspējīgs atalgojums" gribās teikt, ka man ar šis punkts šķiet pavisam nejēdzīgs. Viņš pilda tikai vietas aizpildīšanas funkcju, bet neko nepasaka. Ja būtu norādīta summa - 300-500Ls vai 600-750Ls - es uzreiz saprastu cik lielu "specu" meklē un ja neatbilstu tai kategorijai, tad nemaz tur nemaisos. Piemēram, ja es saņemu 200Ls tad, protams, pamēģinātu 300Ls darba piedāvājumu, bet nemaz netērētu laiku uz 600Ls un otrādi.
  16. ELs

    Labs PHP coderis

    Ja runājam par PHP koderu algām... šeit gribētos piebilst, ka visa sāpe ir tajā faktā ka ir daudzi tirgus čakarētāji (atvainojos ar izteicienu). Ir daudzi studenti un kas trakāk - skolēni - kuri par 50Ls, 100Ls apsolās uztaisīt Web lapu uzņēmumam. Šitādu fruktu dēļ ir izveidojusies situācija, kad lielākā daļa Web lapu gribētāji izdzirdot ka par lapas ar speciālu dizainu, PHP, MySQL prasa vairāk par 150Ls sāk skatīties ar jocīgi skatienu. Ka jums saku - tirgus vainīgs... tirgus...
  17. ELs

    Labs PHP coderis

    Nekas nav "ultra sarežģīts" ja to māk. CSS burvība (un varbūt arī nelabākā puse) ir tieši nosauktā "simts un viena nianse". Mācēt katru šo niansi, pielāgot broseri gecko, IE, IE 5.5, IE 7.0, turklāt uztaisīt nevis CSS "lai strādā", bet tīru CSS, tādu, kur nav ielāps uz ielāpa. Lūk tā ir māksla, kuru manuprāt PHP koderim nav jāmāk. To būtu jādara cilvēkiem, kas nodarbojas ar dizaina pusi utt. Protams, var apgūt arī šādas lietas, tikai vai tad mēs to sauksim par PHP koderi - manuprāt nē. Ai - pietiek runāt par lietu, par kuru tāpat nebūs vienlīdz lielas skaidrības. Katram ir savs viedoklis -un tas jau ir tikai normāli. Es tikai rezumēšu ar lietām, kuras es liktu pie LABA PHP kodera prasībām: * Ar PHP būt uz tu jau vismaz gadu, zināt standarta security problēmu risinājumus, būt papētījušam citu cilvēku kodus, zināt par jau esošām PHP klasēm + mācēt atrast, ja rodas nepieciešamība; * Saprast CSS+XHTML * Mācēt vismaz vienu no DBVS (kaut vai daudzu nīsto MySQL, ne tikai simple query, bet arī db optimisation) Tas arī viss. Labam PHP koderim nav obligāti jāzina: * Perfect CSS+XHTML * Visas DBVS
  18. ELs

    Labs PHP coderis

    Ja jau offtopic, tad offtopic. Jautājums - te runa iet par LABU programmētāju vai par programmētāju EKSPERTU? Par kāda līmeņa prasmēm mēs runājam? Vai izprasts CSS, lai saprastu ko kurš parametrs utt. nozīmē, vai arī mācēt pašam no bildes uztaisīt all browser friendly CSS+XHTML ? Tāpat var runāt arī par pārējiem punktiem. Piemēram, DB konstruēšanas pamati. Tad ir jautājums - kurš PHP koderis, kas ir taisījis lapas, kuras daudz maz izmanto SQL nezina kā uztaisīt vienkāršu DB? Savukārt, ja ar pamatiem tiek domāts sarežģītas sistēmas izstrāde ar analīzēm par iespējamām DB turpmākās attīstības perspektīvām, tad tas jau ir SQL programmētājs (manā izpratnē). Ja mēs Web dizaineri, SQL koderi utt. saliekam vienā personā un nosaucam to par LABU, nevis EKSPERTU, tad kas ir ir tāds, kas zina tik cik viņam jāzina? Tāds, kas saprot, CSS+XHTML, bet pats all browser friendly CSS+XHTML īpaši nemāk/negrib (jo neuzskata ka tas ir viņa pienākums), DB konstruēt negrib/nemāk(jo neuzskata, ka viņam jāplāno arī šādas lietas (tas neattiecas uz mazām DB)) utt. SLIKTS koderis? Tagad varat mani noriet - esmu rīta porciju domu izlicis :) Edited: Protams, par to, ka jāmāk taisīt reusable code, orientēties jau gatavos risinājumos, mācēt projektēt gan iekš functions, gan OOP, ir pašsaprotami :)
  19. bubu: tiešām neticēsi, bet izmeģināju arī to Example 1 un nekādā jēgā - vispār smuki kvadrātiņi rādās :D Iespējams, ka prasmes nav tik lielas, lai pielietotu šādus example, bet mēģināju vismaz. Ar html_entity_decode lieliski viss nostrādā uz PHP 5.x.x , bet uz PHP 4.3.11 nav nekādu emociju... OK - rakšu tālāk...
  20. A elegantāku veidu nav? Domāts - lai nav pašam jādefinē kādu kodu ar ko aizvietot....
  21. Ir ieejas datu fails (xml), kurā visi latviskie burti ir nokodēti ar & #275; (bez atstarpes starp & un pārējo tekstu) utml. Kā lai šos burtus pārkonvertē uz normāliem (domāts - ar "ē" utt.) ? Mēģināju ar html_entity_decode, bet kaut kas īsti nebija tā kā vajag - iespējams pie vainas tas, ka uz servera PHP 4.3.11.... Idejas? Risinājumi?
  22. Mana nostāja šajā jautājumā ir aptuveni šāda: * jā - forši ka vietējiem ir arī serverīši tādos data centros, bet: X - ja es taisītu lapu LV tirgum - izvēlētos vietējo hostingu - lētāk, ērtāk; X - ja es taisītu lapu neLV tirgum - izvēlētos citu hostingu - ir simtiem hostinga kompāniju (ārzemju), kuras piedāvā gandrīz tos pašus nosacījumus + krietni lielākus bandwidth. Iepriekš tika teikts, ka Latvijas hostinga kompāniju "bezierobežojuma bandwidth" ir gandrīz kā reklāmas triks. Tad jautājums kā nosaukt to, ka šeit tiek piedāvāts gandrīz viss pārējais neierobežotā daudzumā (ftp konti, mysql datu bāzes utt)? Tāpat ir skaidrs, ka lietotājam ar dažu GB bandwidth nekas tāds nebūs vajadzīgs. Turklāt arī normālā gadījumā tādas izvirtības nav vajadzīgas. So (pie tagadējās politikas): * par uzdrīkstēšanos un par to, ka izdevies tikt tādā datu centrā - 9! * par piemērotību 99% LV tirgus lapu - 4! * par perspektīvām nākotnē (EUR tirgus) - 5! Uzreiz atvainojos, ja kaut ko esmu palaidis garām, neprecīzi novērtējis, bet nu tāds ir mans skatījums..
  23. Nejēdzīgi mazs Bandwidth
  24. ELs

    jauni logi

    Nav! Tev būtu jāskatās uz JavaScript pusi..
  25. Uzmet aci šim brīnumam: http://poss.sourceforge.net/email/
×
×
  • Create New...