Jump to content
php.lv forumi

tomats

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tomats

  1. Vēlos veidot projektu ar mikroservisu arhitektūru. Nevaru saprast, kā labāk strukturēt GIT repozitorijas - katru servisu savā GIT repozitorijā, vai arī visi servisi vienā repozitorijā, tikai katrs savā mapē? Ja katrs serviss savā repozitorijā, tad kā pēc tam savilkt tos visus kopā? Sainstalēt ar composeri kaut kādā vienā master-repo? Pieņemu kādam forumā ir lielāka pieredze ar abiem variantiem un varētu šo to pastāstīt, kā ir labāk un kāpēc. Paldies.
  2. Salīdzināt Go ar Laravel ir apmēram tāpat kā salīdzināt apelsīnu ar pastkastīti (tās ir divas pilnīgi dažādas lietas). Tādēļ šī diskusija vienkārši solās būt ļoti neproduktīva jau pašā saknē. Tāpat arī nav vērts runāt par to, kura ir "ideāla" valoda. Pasaulē ir daudz tukšrunātāju, kas mēģina vienu vai otru valodu smagi noliet ar samazgām vai arī nolikt dieva vietā, bet šajos cilvēkos nevajag klausīties. Sistēmas veiksmes pamatā ir tas, cik profesionāli programmētājs ir izplānojis lielāka mēroga arhitektūru/struktūru/patternus un valodai kā tādai ir maza nozīme. Ar PHP ir uzrakstītas gan izcilas sistēmas, gan sūdīgas sistēmas. Tāpat ar Go arī ir uzrakstītas gan izcilas sistēmas, gan sūdīgas. Ne viens, ne otrs fakts neko nepierāda.
  3. Varbūt ir mēģināts https://laradock.io/ ?
  4. Sveiki. Šobrīd strādājot pie PHP projektiem, komanda izmanto Virtualbox. Specifiskāk - lieto Laravel un Homestead. Sekojot haipam, ir vēlme tā vietā pamēģināt Docker. Galvenās lietas, kas mums ir svarīgas: 1. Ātri uzņemt jaunus programmētājus, lai maksimāli maz kaut kas jāinstalē savā lokālajā vidē. 2. Lai visas lokālās un produkcijas vides būtu maksimāli līdzīgas. Padalieties lūdzu ar pieredzi no citām komandām, kur šāda pāreja jau ir notikusi. Kādas mācības gūtas, kas bija forši, kas nebija? Kādus mācību resursus ieteiktu, izņemot oficiālo Docker dokumentāciju? Īsumā - gribam ar Docker atveidot kaut ko līdzīgu Laravel Homestead. Paldies.
×
×
  • Create New...