Jump to content
php.lv forumi

nemec

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    698
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nemec

  1. Ir SIA un aplikācijas Facebook, Apple, Google ar regulāriem paymentiem no viņu puses.

    Kā tiek kārtota grāmatvedība šiem maksājumiem? Vai ir jāizraksta katru reizi rēķins? Ja ir, tad kur meklēt rekvizītus tam pašam Apple Inc.? Vai obligāti jāpaliek par PVN maksātāju šajā gadījumā?
    Varbūt varat ieteikt kompetentu grāmatvedi sajā jautājumā?

  2. Kur Latvijā var atrast RTC (real time clock) moduli priekš raspberry pi (vēlos izveidot pulksteni, lai darbojas arī bez interneta pieslēguma)?

    Ebay izskatās šādi http://www.ebay.com/itm/Precision-New-DS3231-RTC-Module-Memory-Module-for-Arduino-Raspberry-Pi-/400786764495?hash=item5d50c0b2cf:g:m54AAOxy3cJTh-KI

    Steidzami vajadzīgs, līdz 4-dienai (3. augusts). Varbūt arī kāds labs cilvēks varētu izņemt no savas ierīces un vēlāk piepirkt no ebay?

  3. Cik mūsdienās par serveri jāmaksā? 5$ mēnesī? Tas ir pēdējais, ko jārēķina. Piemēram laiks, ko patērē uz jautājumiem ir dārgāks.

     

    Stāsti, rādi tuvāk, ja gribi iegūt kaut ko konkurētu. 

    Ko tev dos konkrētās saites? Tur ir tikai daži cipari (instalācijas, 24 lietotāji un cik lieto šobrīd).

     

    Ok, lai ir cena piemēram mēneša peļņa x 12 x 2 gadi = (140-kaut kādi izdevumi)x12x2 ~ 2000 EUR, bet kam to tirgot un kur? Esmu šeit manījis tirgotājus http://www.pardodbiznesu.lv/ . bet vai kāds tur kaut ko pārdevis?

     

    Man vairāk interesē citu pieredze, tas ka jūs diez vai pirksiet, tas jau tā skaidrs.

  4. draugiem.lv ir aplikācija/spēle, kas ienesa pēdējos 2 mēnešos ap 140€/mēnesī. Darbojas jau gandrīz gadu un ir izveidojies pastāvīgo spēlētāju loks. Teorētiski potenciālo lietotāju skaits ir x10 lielāks, tātad augt ir kur. Spēlētāju skaits pa mazam aug, bet nav pieplūduma, jo uz doto brīdi nevaru izdomāt kā piesaistīt bezmaksas, bet pirkt reklāmas neplānoju.

     

    Pa cik varētu kaut ko šādu pārdot? Kur to labāk darīt? Vai kāds ir pircis/pārdevis tāda tipa aplikācijas?

  5. nemec, kāda ir tavu darbību secība, kad taisi backendu un tev atvērta ir IDE un konsole un vajag atrast kaut ko webā?

    Konsole aizņem ļoti maz vietas, jo tur man jāredz, kur kas nobrūk un viss. Pārlūks ir blakus IDE vai pārklājas kāda daļa. Tātad paņemu peli, uzspiežu, lai ir fokuss, un meklēju.

  6. Agrāk, kad stradāju uz Windows, izmantoju 2 monitorus, vienu IDEi un servera debugošanas konsolei, otru web browserim un clienta puses debugošanai. Lai gan ar Alt-tab ir iespējams pārslēgties, tas prakstiski nav ērti un ir jāizmanto pele. Katru reizi, kā izmaini kaut ko kodā, ņem peli, stum uz otru ekrānu spied uz browsera un F5.

     

    Tagad Ubuntu, man ir 6 virtuālie desktopi un izmantoju 1 monitoru (mēģināju ari 2, bet ar vienu ērtāk). 1. desktops - browseris ar izstrādājamo aplikāciju, 2 - dekstops IDE, 3 - desktops browseris, kurā mekleju infu, 4 - desktops, vairākas konsoles (backenda debugs, git), 5 - desktops darbs ar failiem, 6 - desktops GUI db klients.

    Ar ctrl+F1 - ctrl+F6 pārslēdz desktopus.

    Darbs tāds - rakstu IDĒ, ctrl+S, ctrl+F1, F5, paskatos, kas sanācis, ctrl+F2 atpakaļ un turpinu rakstīt kodu. Pie peles nav jāpieķeras, nav jāmeklē, kur pārslēgt vajadzīgo rīku. Ja vajag kaut ko db, ctrl+F6 un navigēju pa db, ja vajag kaut ko atrast, ctrl+F3 ctrl+t un rakstu search frāzi.

    Browseri arī izmantoju extensionu (Vimium), kurš ļauj navigēt pa lapu tikai ar klaviatūru.

     

    Pastāstīšu par savu darba procesu. Lielas izšķirtspējas monitors (fullhd vismaz jābūt). Kaut kad agrāk likās forši vairāki darba galdi, bet jau sen lietoju tikai vienu. IDE aizņem ap 60-80% ekrāna. Blakus atvērts pārlūks vai konsole. Nekādus F5 (atjaunošana) nespaidu, bet izmantoju http://livereload.com/ pārlūkiem. Labi noder griešanai vai, ja tas ir JavaScripts, tad uz izmaiņām tiek laisti vienību testi (pārsvarā visu taisu pēc TDD principiem) tur pat pārlūkā. Ja jāprogrammē servera daļu, tad testi attiecīgi uz izmaiņām tiek laisti konsolē. Tāda pieeja ļauj nelīst vispār ārā no IDE. To livereload var pielikt vairākiem pārlūkiem (chrome, FF, IE laikam arī) un piemēram atvērt citā monitorā, lai atjaunojās un tikai skaties rezultātus. Peli lietoju, varbūt varētu mēģināt noņemt no darba procesa, bet kaut kā moka šaubas, ka spēšu baigi ietaupīt.

  7. Piemēram? Kas vēl tavuprāt ir jāatīsta, lai sasniegtu augstus sasniegumus?

     

    P.S.

    Man skatījums vienkāršā veida ir:

     

    sasniegumi = ideja(mērķis) * izpildījums * veiksme [ko tu dari; kā tu dari; kādi ir no tevis neatkarīgie ārējie apstākļi]

    izpildījums = gribasspēks * IQ [cik tu piespied sevi kaut ko darīt un cik gudri tu to dari]

    ideja = radošums * IQ * zināšanas

     

    ---------------------

    sasniegumi = gribasspēks * radošums * zināsanas * IQ^2 * veiksme

    Biju lasījis vienu pētījumu (saite nav palikusi): statistika par topošiem uzņēmējiem (pirms un pēc) un dažādu parametru analīze, kas palīdz nonākt līdz success. IQ tur arī bija un nekādas korelācijas starp iQ un success neatrada.

     

    Manā skatījumā sasniegums = neatlaidība. Visi pārējie parametri tikai atrunas, par vārdu veiksme vispār smejos.

     

    IQ var uztrenēt. Var trenēt visu mūžu. Tikai priekš kam? Lai būtu pirmajam ciemā, kurš spēj atrisināt visādus algoritmus, vai būt tādam, kurš no nulles spēj apgūt kādu vielu par 20% ātrāk?

  8. Mjā, sintētiski proteīni mūsdienās būtu diezgan dārgi. Tie, kas ir tās sauktie proteīna pulveri, ir tie paši piena vai graudu proteīni, tikai atdalīti no ogļhidrātiem, taukiem un citām nevajadzīgajām lietām. Es gan personīgi viņus neizmantoju, jo vājpiena biezpiens ir lētāks uz to pašu olbaltumvielu daudzumu un pagatavot arī vieglāk un ātrāk. Šeit es vēl izmantoju mājas siera maztaukaino versiju, kas ir biezpiens vārīts saldajā krējumā ( http://ersteshop.eu/image/cache/data/foto%20002/257238-500x500.jpg ).

    Vitamīniem savukārt ir salīdzinoši vienkārša molekulas un tās tiek uzsintizētas identiski tām, kādās augi sintezē dabā, daļa vitamīnu pat tiek iegūtas no dabas produktiem tos koncentrējot un arī šīja gadījumā ir daudz efektīvāk uzņemt vajadzīgos vitamīnus, neuzņemot nevajadzīgus cukurus.

    Jēdziens sintētisks vitamīns man asociējas ar jēdzienu sintētisks ūdens. Ja molekula ir ūdnes molekula tad tā ir ūdens molekula, neatkarīgi no tā kur tā radusies, tāpat ir ar vitamīniem.

     

    Vai vari salikt visas savas ēdienreizes un receptes (līdz tam brīdim kamēr atkārtojas — 5 dienas piemēram), būšu ļoti pateicīgs. Ko domā par šiem ēdieniem http://www.spkc.gov.lv/file_download/1154/edienkarsu_sastadisana_skoleniem.pdf ?

    Ja tas ir pirms treniņa, tad kas tas par treniņu? (skriešana vai svara celšana).

     

    Ko tā codez pret Simpsonu mierīgi uzvedas, vai neesat gadījumā kolēģi? :D

  9. Tāpēc arī negribētos biznesa loģikai izmantot Exceptions, jo jau pašā sākumā ir zināms, kā jārīkojas katrā situācijā un ka būs jārīkojas, jo neatstās taču tā, ka sistēma izvada pircējam rezultātu "Sistēmas kļūda: nepietiekams preces atlikums. Gadījumā, ja kļūda atkārtojas, lūdzam sazināties ar tehnisko dienestu."

     

    Nu ja aizmirsi apstrādāt šo izņēmumu, tad lai labāk met tādu lietotājam. No otras puses, ja tie ir IFi, tad šo kļūdu jau būs problemātiski atrast (lietotājs nevarēs nopirkt, bet kāpēc tad ej un meklē kodā, jo kāds aizmirsta apstrādāt šo situāciju).

     

    Man ir tā, ka uz katras kļūdas nāk e-pasts (gan python, gan javascripts) un tad eju labot. Lai lietotājs paskatās uz 500. kļūdu, toties es momentā noreaģēšu (piemēram uz NotAuthorized kādā vietā).

     

    Protams, ka ir arī supermeni, kuri spēj paredzēt visas tādas situācijas. Es tā neprotu, tāpēc labāk neriskēšu, jo sliktākajā gadījumā vajadzēs sēdēt un nodarboties ar atkļūdošanu. Savukārt atkļūdošanas process man ļoti nepatīk un mēģinu no tā izvairīties.

  10. Jā, lai tā ir, bet tas nekādi nepadara if-u variantu vienkāršāku.

    Pie tam, ko errors atgriezīs?

    kļūdas kodu? kļūdas ziņojuma tekstu?

    kas viņu pados tālāk tai vietai, kur šī kļūda ir jāattēlo?

    Uzraksti savu variantu kā tas izskatīsies kopumā un redzēsi, ka tev sanāks daudz sarežģītāk kā man.

    Teiksim tā, neaizstāvu IFu variantu kā pareizo, bet kretinē, ka rādi tādus piemērus, kur jau ir loģiski pielaistas kļūdas plānošanā. Abi varianti spēj eksistēt, katrs izvēlas pēc vajadzībām. Ja python`ā dalīsi ar nulli, saņemsi ZeroDevisionError, darīsi to pašu PHP — saņemsi ierakstu error.log datnē kā warningu. Kādam patīk 1. variants, citam 2., ko tur daudz cepties.

     

    Smieklīgi, ka tevi nesaprot PHP komūna, nāc uz python, tur tevi sapratīs :D

  11. $account->decMoney() samazina naudu, ja naudas nepietiek, nerīkst samazināt un ir jāizmaet eksepšans.

    Šis ir ļoti vienkāršs piemērs, tāpēc var likties, ka pārbaudīt naudas daudzumu pirms ir pareizāk, nekā mēģināt veikt darbību, bet reālos piemēros, kur darbības tiek sauktas vairākos līmeņos (izsauc vienu funkciju, kura izsauc citas funkcijas), ar pārbaudēm būs daudz lieka koda. Bez tam, ja nu ir vairākas vietas, kur izsaukt doto funkciju. Katrā tiks rakstīta viena un tā pati pārbaude? A, ja nu pēkšņi jāizmaina, ka tomēr var atļaut lietotājam iepirkties un ieiet ar naudu mīnusos līdz -100? Visās vietās, kur izmantots decMoney mainīsi pārbaudes?

     

    Ja šis rada izbrīnu, tad man ir divi jautājumi:

    1)Kādos apstākļos/kādām vajadzībām tu pats izmanto eksepšanus?

    2)Kā šo tavuprāt būtu labāk rakstīt? (Ņem vērā, ka arī zelts var nepietikt un arī šis stāvoklis ir jāapstrādā).

     

    Nav viena pārbaude IF gadījumos jāraksta vairākās vietās.

    try{
      $account->decMoney(...);
    } catch (NepietiekNauda $e) {
      $account->decItems(...);
    }
    

    IFos tam būtu jāizskatās šādi

    if($account->decMoney(...) === false){
      $account->decItems(...);
    }
    

    Un savukārt tajā decMoney tiek pārbaudīts vai pietiek naudas, ja nepietiek, tad atgriežam false piemēram (vai nu false, ja viss kārtībā un erroru, ja kaut kas nav kārtībā). Ja vēlāk robeža ir -100, tad tajā decMoney arī labojam. Tas ir tāpēc, ka šī pārbaude attiecas uz decMoney metodi.

     

    try catch priekšrocība ir, ja aizmirsi apstrādāt tādu variantu kā nepietiek naudas, tad visa programma saplīsīs.

  12. Kā jau teicu, šis maxamount priekš $amount neattiecas uz nevienu no

    modeļiem un pilna modeļa darbībai nav nepieciešam šis maxamount un

    modeļa pilnu funkcionalitāti var notestēt bez tā.

    Maxamount ir

    nepieciešams tikai pašam kontrolerim, lai ierobežotu, cik daudz itemus

    ar šo kontrolera actionu varēs vienlaicīgi nopirkt. Pašam modelim (item

    vai account) neinteresē, cik daudz itemus ļaus pirkt konkrētajā darbībā.

    Labi, biju sapratis, ka maxamount ir pieglabāts lietotāja modeļos un no tā atkarīgs.

  13. Bet, ja es nevēlos šos datus glabāt un man viņi nav vajadzīgi?

    Cik ir tādu gadījumu? Tavā piemērā, ja pieprasījums ietekmē citus modeļus, tad tas ir nepareizi, jo nevarēsi izsekot datus — modelos kaut ko pieskaita un atskaita. Tā ir plānošanas kļūda.

     

    Savukārt, ja ir pieprasījums un nevēlies glabāt datus (piemēram jautājuma nosūtīšana caur lapu), tad var izmantot custom formu validācijai.

     

    Piemēram, ja nu pēkšņi max pērkamo itemu skaits ir mainīgs un atkarīgs no citiem parametriem:

     

    Kad validē amount, tad tajā metodē pieprasi account datus un pārbaudi pēc parametra 'maxItemsToBy'. Jebkurā gadījumā, tie ir saistīti modeļos un validācija "kaut kur tur" arī jāveic.

     

     

    Tavai pieejai ir trūkumi: 1) bez kontroliera nekas nedarbosies, jo modelis nespēs pats "novalidēties", tātad vai nu konsolē, vai nu admin panelī vai vēl kaut kur jāvelk papildus kods/problēmas; 2) īsti arī nesaprotu kā sinhronizē sql ar šo validāciju.

     

    Te vienkārši jāmaina domāšana un jāsasaista formas ar modeļiem ļoti cieši.

  14. Try catch arī ir tāds bonuss, ka piemēram if not file_exists {write to file}, tad kad sāksies write to file, tad citā vietā tas pats kods jau ir izveidojis file. Domāju, ka tādu bugu ir īpaši patīkami meklēt. Savukārt try catch gadījumā, tas būs eksepšens ErrorFileExists un augstāk minētā problēma nepastāv.

     

    Python`ā "Easier to ask for forgiveness than permission." http://docs.python.org/2/glossary.html#term-eafp

  15. Pārdodu http://www.draugiem.lv/mancala/ par 1 000Ls. Nodošu pašu aplikāciju ar skriptiem (vajadzēs meklēt hostingu).

    Spēlē katru dienu ap 400 lietotājiem (draugiem.lv tā rāda). Pēc google analytics datiem nedēļā apmeklē ap 5 000 cilvēku. Aplikācijas apmeklētāji (nedēļas statistikā) lēnām, bet tomēr aug, ņemot vērā, ka netiek veikts gandrīz nekāds PR.

     

    Spēle ir pilnībā bezmaksas. Galvenais plānotais ienākuma avots ir reklamēt parasto galda spēli un iekasēt kādus procentus.

     

    Pārdodu, jo sākumā tā bija vienkārši pašreklāmas spēle, bet šobrīd nav cilvēka, kurš varētu attīstīt to tālāk.

×
×
  • Create New...