Jump to content
php.lv forumi

senilikis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by senilikis

  1. Kā parādīt sevi kā programmētāju, easy - github, github un github. Ja github profils būs daudz maz normālā līmenī(dokumentācija, testi, bla, bla ), tad, vismaz, junior pozīcīju atrast diezgan viegli, īpaši jau web. Kā piemēram šeit -> https://www.likeit.lv/job/mtc-media-ltd/web-frontend-programmetajs/8730 Alga, gan Nigērijas līmenī, bet nu, visu jau nevar gribēt!
  2. Nu, nevajag jau aiziet pārspīlējumos. @codez Problēma ir tāda, ka man(un ierēdņiem) un tev, ir atšķīrīgi uzskati par darba sludinājuma, teiksim tā, "spēku", tu uzskati, ka darba sludinājums ir tāds pats informācijas "gabals", kā "Pārdod mašīnu" vai "Meklē sievieti/vīrieti/cits attiecībām", tad, tavuprāt, kāds ierēdnis izdomājis, ka jāliek visos seksa sludinājumos piedāvātais dzimumakta ilgums - diskriminācija, vārda brīvība, bla bla. Bet es uzskatu, ka darba sludinājums ir pirmais solis darba attiecībās, kuras gan ir regulētas(dažkārt pat pa maz), un tām ir jābūt regulētām.
  3. @codez Tu kautko pārproti. Pirmkārt, likuma mēŗķis nebija ierobežot algas diapazonu, bet dot darba ņēmējam informāciju par darba devēja piedāvājumu(tāpat, kā darba adrese, švešvalodu zināšanas, utml.) Otrkārt, tās nav 2 cilvēku savstarpējas attiecības, darba sludinājums ir publisks, neviens neliedz un neregulē privāti vienoties, treškārt, LV ekonomika jau nu nav "stipri regulēta".
  4. Tāpat, tie, kuri negribēs likt algas diapazonu, vienkārši to nedarīs, neviens viņus neapturēs. Nu tad neparaksti darba līgumu un aidā. Tas tikai atsijās kompānijas, kurās neviens negribēs strādāt. Tagad jau tādu ir pietiekami, īpaši IT, kur cilvēki mūk pa gabalu. Šis likums nav no tajiem sliktākajiem, īpaši, tas palīdz saprast kāda ir situācija nozarē kopumā, besī tie argumemti par komercnoslēpumu, bla, bla, neviens jau neprasa viņiem teikti, ka Jānis Bērziņš saņem tik un tik, tajā amatā. Un teikt, ka Latvijā cilvēki, zin cik ir vērts ir viņu darbs arī ir bravūrīgi, piemērs no dzīves, pirms kāda laika strādaju vienā LV IT kompanijā, diezgan dīvains kantoris, tur viens kolega, diezgan labs programmētājs, apmēram 2 gadu pieredze, Javu viņš laikam toriez dragāja, saņēma krietni zem vidējā, šis man stāstija, ka šim priekšnieks, kad runa ir par algu, tikai atbild, citur būs vēl sliktāk, visi tā pelna utt. Viņš arī tā strādāja krietni zem vidējā... Stāsta morāle ir tāda, ka postpadomju valstī, kur vēljoprojām valda survival of the fittest princips, kur uzņēmumi, ir gatavi cilvēkus čakarēt pa kautkādiem 200 eur, šis likums nāks tikai pa labu.
×
×
  • Create New...