Jump to content
php.lv forumi

r8r

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by r8r

  1. Tieši tā un arī te meklē, nevis U.K jo algas pie mums zemākas. U.K tādu var noalgot par 18 k £ gadā, kas ir jau vismaz 20 k EUR gadā plus sociemaksas, u.k laikam ap 21,5 k EUR gadā tāds izmaksātu. Pie mums, rekur ar 1000 brutto sanāktu ap 15 k EUR gadā. Ap 6500 eur gadā ietaupījums uz junior dev 0 -1 yr exp.
  2. Alga 1000 uz papīra darba devējam izmaksā apmēram 1260 eiriki DD sociemaksu komponentes dēļ. Reāli, ja pašam jāmaksā visi nodokļi, tad nepieciešamā summa nekad nebūs kā 1000 eiro uz līguma algotam darbiniekam. Sanāks jau ap 1261- 1264 eiro. Resapektīvi, ~700 dabūšanai uz rokas tev viņiem jāprasa 1264 uz konta mēnesī, no kuriem maksāsi sociemaksas, IIN LV VIDam un VSAA uz kontiem. Jeb tai līgumā norādīts, ka sociās iemaksas LR VSAA sedz darba devējs ar pārskaitījumiem uz šiem kontiem? Jebšu kontraktora līgums kā IK, pašnodarbinātam vai kā? Junior arī būtu tie ap 700 uz rokas bez gemoroja ar pats maksā nodokļus. Ar 0 algota darbs pieredzi, tomēr kaut kādu portfolio un stack ; HTML/HTML5, CSS, JS normāli, php un norm lietot Git, zināt MySQL. Tādi prasa 650 - 750 uz rokas. Dabūn arī, ja raw JS zina normāli, nevis tikai skandina sīko fiğņu nosaukumus kā pupas.
  3. Kāpēc absurda? Galu galā atšķiras gan prasītie tech stack, gan pieredze, līdz ar ko definējas vismaz 3, ja ne pat 5-6 darbinieka līmeņi plus tech stack specifika. Absurdi ir ielikt vakanci ar algu no iesācēja juniora līdz vecākā speciālista līmenim. Galu galā, ja tai projektā šobrīd vajag senioru, to junioru neviens viņa vietā neliks pat par velti. Savukārt pieredzējušais, ieraugot ciparus no 1000, nodomās par aploksnēm, reālu samaksu 1000 brutto utml. Vajag to firmām? Dariet kā gribat. Normāli vairāk CV var saņemt, ja norāda adekvāti tehniskās prasības un algu par to komplektu tirgus līmenī vai nedaudz virs ( par spīti aptaurēto sapņiem cilvēki to lieliski zina, kaut gudrinieki atsakās tam ticēt). Lūdzu, varat nelikt algas, tiešām visi domā, ka bariem rindā uz to darbu stāv? Lūdzu, var par velti dot iesācējiem bootcampos taisīt, nevajadzēs vispār neko maksāt, kas to aizliedz? Saprotu codez sāpi, nu ieliktu viņš sludinājumu savam mikrobam vai startupam, blakus citu firmu sludinājumi un CV nenāk. Nevajag nokārt degunu, ir daudz kursu, pilna pasaule, kur var dot real life projektus nahaļavu taisīt, priekš portfolio, kur problēma?
  4. Bērnišķība, aprindās visi jau sen zina, cik par kādu pieredzi un ar kādiem rīkiem var paparasīt un saņemt Rīgā, Kijevā, Londonā, Kalifornijā vai Zviedrijā. Ļoti sen, tūlīt 10 gadu jubileja būs. Cilvēki, kuri nespēj meklēt info, tāpat nebūs derīgi un jā, pat webam ir pat investoriem domāti pētījumi par algām, % attiecība par to pašu Hamburga, Kalifornija vs Baltija. Nepatīk, lūdzu, dod pasūtījumu lēto valstu studentiem, bootcampu kursantiem, kuri par velti priekš porfolio kautko uzceps. Sen jau ir zaudētāji, info ļoti biezas mapes apjomā ir katra daudzmaz adekvāta paurī, turklāt info par darbu mikrobos, startupos sekām tāpat. Tāpat arī Baltijas tirgus ir tik mazs, ka skopie var necensties pat sākt elst; maina firmas cik gribi, jēgas nebūs. Visādu rekruiteru vaimanas vispār var neņemt vērā. Rekruiteri jefiņi nu pieprasīs atbildēt, cik tu tagad pelni, varoņi atradušies. Atšķirība vāvuļotājs vs speciālists ir tāda, ka es varu iztikt bez darba devēja jefiņa, pat personālatlases firmu uzcept un brīvajā laikā konsultēt studentus par kursadarbiem utml ne tikai latviski, kamēr gudrvāvuļotāji pat serveri nokonfigurēt nespēj, tikai lieto opisu un ņerkstēt.
  5. Tas vecis čīkst, vispār laikam pieradis pie intervējamajiem, kuri nespēj par sevi pastāvēt.
  6. Palīdz, veltas ir cerības, ka tauta sen jau nezina, kādas algas par kādiem skiliem un ar kādiem pieredzes līmeņiem var saņemt. Algu publicēšana vai nepublicēšana, citas viltības neko situācijā nemaina. Cilvēkiem vienīgi mazāk laika jātērē uz zemo algu piedāvājumiem. codez, priekš kam centies apvārdot? Ir zemo algu reğioni, meklē tur praktikantus, par velti arī var sanākt.
×
×
  • Create New...