Jump to content
php.lv forumi

Māris Skrīvelis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Māris Skrīvelis

  1. Hah kā es varēju nepamanīt, ka aizmirsu method pielikt... Paldies par vērīgumu, bet pieliekot post nekas nestrādā. Pabūros un kaut kā aizgāja, neatceros, kā vakardien to panācu strādāt. Pieņemu, ka pie vianas bija isset nomaiņa uz if (!empty($_POST)){} pogas pielabošana : <input class="btn btn-lg btn-success" type="submit" value="Reģistrēties" name="Submit"></input> un formas atribūtu piekoriģēšana : <form action="" name="register-form" method="post"> Paldies par atsaucību :)
  2. Sveiki. Man ir problēma sakarā ar formu, kas nesūta datus uz mysql tabulu. Būtu pateicīgs par risinājumiem. MySQL : , kur id ir primary un automātiski palielinās, bet user_group pēc default ir 'user'. Ar pieslēgšanos mysql tabulu viss ir kārtībā. Problēma ir kaut kur starp formu un php kodu. PHP : <?php session_start(); require 'html/test.html'; //connect to database $db = new mysqli("localhost", "root", "" ,"company" ); if (isset($_POST['register_form'])) { $name = $_POST['name']; $surename = $_POST['surename']; $email = $_POST['email']; $phone = $_POST['phone']; $city = $_POST['city']; $postcode = $_POST['postcode']; $region = $_POST['region']; $username = $_POST['username']; $password = $_POST['password']; $password_re = $_POST['password_re']; if ($password == $password_re) { //create new user // ievietot DB $sql = $db->prepare("INSERT INTO login(name, surename, email, phone, city, postcode, region, username, password) VALUES(?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?)"); $sql->bind_param("sssssssss", $name, $surename, $email, $phone, $city, $postcode, $region, $username, $password); $sql->execute(); // izsuacam funkciju, kas ievieto loetotāja datus DB $_SESSION['message'] = "You are now logged in!"; $_SESSION['username'] = $username; $sql->close(); header("location: index.php");//redirect to home page } } ?> HTML : <form id="regForm" action="register.php" name="register_form"> <h1>Reģistrācija:</h1> <div class="col-xs-12"> <p class="title"> Pamatinformācija: </p> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Vārds..." name="name" type="text" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Uzvārds..." name="surename" type="text" required> </div> <div class="col-xs-12"> <p class="title"> Kontaktinformācija: </p> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="E-pasts..." name="email" type="email" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Tālruņa nr..." name="phone" type="phone" required> </div> <div class="col-xs-12"> <p class="title"> Dzīvesvieta: </p> </div> <div class="col-xs-12"> <input placeholder="Pilsēta" name="city" type="text" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Pasta indekss" name="postcode" type="text" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Rajons" name="region" type="text" required> </div> <div class="col-xs-12"> <p class="title"> Profila informācija: </p> </div> <div class="col-xs-12"> <input placeholder="Lietotājvārds..." name="username" type="text" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Parole..." name="password" type="password" required> </div> <div class="col-md-6 col-xs-12"> <input placeholder="Atkārtota parole..." name="password_re" type="password" required> </div> <div class="col-xs-12"> <input class="btn btn-lg btn-success" type="submit" value="Reģistrēties"></input> </div> </form>
  3. Labāk ? :D Sorry, man vnk ir ieradums nospiest atbildēt uz komentāru un rakstīt savu ziņu. Ņemšu vērā tavu ieteikumu par foruma lietošanu.
  4. Mūs skolotāja iepazīstināja, bet es nevaru atcerēties visu no galvas. Atceros, ka tur diez gan par dokumentāciju kasijās klāt, tādēļ saku, ka tai jābūt ideālai. Nedrīkst būt pat ne burts 1px par lielu. Jābūt lirikai galadarba dokumenta dziesmu vārdos pareizai, t.i., jāatceras, ka arī galadarba dokumentācijā ir tādi kā rezervētie vārdi, kurus nedrīkst izmantot nekur. Long story short katrs, kurš nonāk 4.kursā, IT programmā, saprot, ka ir dziļi di**ā, atvainojos par vārdu. Programmētājiem ir jāraujas gandrīz pusgadu, lai dabūtu galadarbu kcik pieņememā formā. Man bija istabas biedrs no Telekomunikāciju programmas... viņš pa 2 naktīm uzrakstīja referātu, nodeva kā galadarbu par kkādiem tiem saviem kabeļiem, dabūja minimālo pieļaujamo atzīmi un tagad "laimīgs" strādā kkādā kabeļfirmā pa 400 eur mēnesī pēc nodokļiem. P.S. Jautrākais ir tas, ka tu pēc tiem 4 gadiem vari droši vēl 2.5 mācīties un tad tevi tik kkur normāli palaidīs. Ja tu pabeidz RTK un aizšauj uz RTU, vienīgie plusi ir tie, ka tev RTU iespējams atņems pirmajā gadā dažus priekšmetus nost un tev jau būs jau programmēšanā kādas zināšanas. Bet no otras puses tu uzņemie slielu risku sēžot tajā iestādēs par gadu vairāk nekā vidusskolā + tu aizmirsti visus basic priekšmetus kā bioloģija, anatomija, vēsture ar pa lielam. Tas viss koledžā atkrīt, paliek tikai obligātie priekšmeti un daži papildpriekšmeti, kas ir paradzēti tavai programmai.
  5. RTK ( Stands for Rīgas Tehniskā Kledža ( neiesaku, pats aplauzos tur aizejot )) Galadarbs sastāv kopumā no 300 punktiem: 100 punkti ir par teoriju -)no tiem 70 ir vienkāršie jautājumi, kas dod pa 1 punktam. es atbildēju pareizi 60 no 70. Es teiktu, ka ir OK. -)no tiem 10 jautājumi ir paaugstinātas grūtības jautājumi, kur ir 3 punkti par katru. es atbildēju pareizi 2 no 10. Labāk nekā dažiem labiem gāja, jo tur var tā apjukt, piemēram, bija uzdevums, kur jānosauc 3 datorpeles interfeisa veidi ( vai kkā tamlīdzīgi, bet noformulēju max tuvu, cik atceros ) .. neviens neatbildēja uz to, jo nesaprata par ko runa. 200 punkti ir par pašu praktisko daļu, proti, galadarbu. Tur ir kkāda speciāla kritēriju lapa, par ko nemācēšu stāstīt, bet galvenais, lai tev lapa kcik strādā, nav obligāti max skaista, galvenais, lai funkcijas iet un dokumentācija ir perfekta. Kopumā, lai pabeigtu skolu ( iegūtu diplomu ) tev jādabū vismaz 210 no 300 punktiem, kas viņu atzīmju skalā ir 5 no 10 ballēm. Es nezinu, ko viņi pīpēja, kad šito rēķināja, bet kā ir, tā ir. Ja tu nenokārto galadarbu, tev ir jāgaida gads, lai to varētu atkārtoti prezentēt, bet nākamajā reizē ir arī jāmaksā. Ja tu nenoliec, bet negribi gaidīt gadu, vari dabūt lapiņu izziņas veidā, ka esi mācijies koledžā, kas tev nedos nekādas privilēģijas. pat ne 12.klases privilēģijas, kaut gan mācījies 4 nevis 3 gadus Programmēšanas tehniķa programmā. Tā skola ir kā double or nothing scenārijs - vai nu tev baigi noveicas zināšanās un apņēmībā un tu spēj pats inviduāli kkur izkāpt sabiedrības aukšdaļā, vai arī esi atkritējis kā pārējie 80% cilvēku. Es pagaidām laikam esmu atkritējos drīzāk. Turklāt no tiem 80% 60% draud izmest no skolas jau vismaz 2 gadus. Tev tikai jāpasaka, ka tu labosies, un viņi tev ļaus palikt, ja vien tev nav sekmīgi tikai 2-3 no visiem priekšmetiem, tad gan ir bimbā. P.S. Negribu celt neslavu skolai, bet es vnk aprakstu reālo situāciju, kā es to redzu.
  6. Nu labi, bet LONGINT vai kā tur bija tas lielākais.. to lielo es točna iekšā nelilkšu, kam man. Par veiktspējām - jā, tā it kā nav problēma. + es noskatījos kkur tepat atrast video par php7 pāreju. Man bija mute vaļā. Tā pata jauda, kas serveriem ar php5, tikai ar 25% resursu. Respektīvi, ja visi no php5 pārietu uz php7 pirmajā dienā, pasaule būtu zaļāka vieta. Par to es biju ar muti vaļā, pat vairāk izbrīnīts par nesen palaisto SpaceX raķeti, kurām palīgraķetes pašas atgriezās mājās, pat nolaidās, pirms nosēšanās izlaižot "kājas" , lai neapgāztos. P.S. interesants fakts - spacex čalim pieder firma "booring", kura nodarbojas ar tuneļu rakšanu. Tā kā tas čalis ir tendēts uz random lietām, viņš tuneļu firmā pārdeva legālus ( nešpļauj uguni tālāk par laikam 10 pēdām) flamethrowerus, tādā veidā nopelnot 4.. miljonus ? Tas ir aptuveni, varu maldīties, protams, par cipariem.
  7. Njam.. man jau likās, ka šamējie dīvaini sataisījuši tur ir. Nu tad jau ofc man nav ko satraukties par user skaitu baigi. Jāliek vai nu vidējais, vai mazais int iekšā, nevis klassiskais int, citādi būs daudz par garu atmiņā vieta rezervēta. Ja vajadzēs, kas ir maz ticams, piemetīšu vēl kkādā veidā vēlāk atmiņu klāt. Tas laikam ir tāds maziņš āķis, uz ko uzķeras visi jauniņie, līdz nesastopas ar problēmu praktiskā ceļā. Paldies, ka paspēji manu teoriju izlabot :D
  8. Nu es uz ātro skatoties tutorialus sapratu, ka taisot primary key iekš mysql tabulas tas INT(10) apzīmē to, ka numerācija ir integer tipa lielums, ar izmēru līdz 10 silmboliem, respektīvi, no 1 līdz 9 999 999 999. Es pieņemu, ka esmu saputrojies, ja ? :S Un yeah, ik pa laikam parokos google, kad ir laiks, taču parasti nekur baigi dziļi neielīdu. šoreiz vienīgi atradu šo forumu, lai ieklausītos citu idejās un ieteikumos.
  9. :D Bet jā.. taisot jau dokumentācijas pirmās man aizrādīja, ka, ja man stāvēs 10 iekavās, tad tā ir lieka atmiņas tērēšana utt, tpc iešāvās galvā tā idjea par iespējamajiem garumiem. ( 90% audzēkņi taisa no sākuma dokumentāciju neeksistējošam darbam un tad apšu darbu uztaisa, jo vnk dokumentācija jāuztiasa 6 mēnešu garumā rupji rēķinot. Pirmajos divos mēnešos jauztiasa funkcioālās prasības, nefunkcionālās prasības un ) P.S. Paldies par noderīgo matreālu
  10. Man vienkārši ir funkcionālās un nefunkcionālās prasības uz lapām sadrukātas rokrakstā, ja ir vēlme, varēšu vēlāk te iemest. Uz WordPresu nav dižā vēlme pāriet, jo tomēr man vajag pašam programmēt visas datubāzes utt, man vajag, lai ir pēc iespējas vairāk kas manis rakstīts. Galadarba noteikums bija, ka jābūt vismaz 1000 savām rindiņām kodā, kas nav html vai css, jo tā nav programmēšana. Ar Wordpresu vienreiz pabagstījos, viss likās tik ļoti nesaprotams, kaut gan gadu laikā varbūt ir daudz kas mainījies. Kādreiz viņš man likās vāks. Bet tā kā man vajag savākt 150 no 200 maksimālajiem punktiem par galadarbu, kurš sastāv no koda un dokumentācijas, esmu nolēmis drukāt pēc iespējas vairāk pats. Labāk apgūšu php daļēji, kopējot no interneta un citādi, nekā ņemšos vēl ar WordPress iepazīšanu, sazin vēr radīsies nervu bojājumi no tiem visiem pluginiem un vēl sazin kā. Par to Yii vai kā tur. Es viņam uzmetu aci, liekas paveca fīča. It kā jau skan labi - OO PHP. Bet no otras puses - vai tas neradīs liekus sarežģījumus nekā atvieglojumus ? Šoreiz man ir svarīgi uztaisīt funkcionējošu mājaslapu tīri kā priekš sevis, nevis kā milzīgu projektu. Es pieņemu, ka es gribēšu pēc iespējas mazāk visādus addonus, pluginus, bibliotēkas un visu citu. It kā tas Yii esot viegls un kruts, bet es baidos viņam pieskarties :D Man pašlaik ir doma tikt sveikā cauri ar Html , css, mysql, php un js valodām. Tad jau redzēs, kas notiks tālāk, jo man laiks ir limitēts - līdz jūnijam visam jābūt gatavam, tā kā tagad viss notiek uz degošām kājām.. Ja būs pēc tam vēlme un laiks, es noteikti ielūkošos visādos brīnumos, bet pašlaik man tikai liekas, ka tie ir situācijas sarežģījumi.
  11. Doma jau nav slikta. Ņemšu vērā ieteikumu, papētīšu.
  12. Es samērā nesen sāku mācītes visu to Bootstrap padarīšanu un OOCSS stilu pēc lielas pauzes no pamatskolas zināšanām. Sāku bakstīties ar bootstrapu, iepatikās, aizgāja lēnām, pielietoju, kur vajag. Saprotu arī tavu domu par tām milzīgajām bibliotēkām, kas velkas visur līdzi un bremzē pagastu. Bet no domas par to, ka koledžas galadarbu taisīšu Bootstrapā, laikam neatkāpšos. Plānā ir taisīt lapu, kura nebūs baigi milzīgā, kurai nebūs arī milzīga lietotāju plūsma cauri ikdienā. max 100 cilvēki dienā izietu cauri, tā kā noslodze nebūs kritiska.. ja vien nebūs DDOSošana vai kas tamlīdzīgs.Bet pret to pie hosta var paķert kā papildpaketi aizsardzību. Toties tīri css rakstīt bez bootstrapa aizņems lielu daļa laika. Vismaz man ir tāda nojausma. Man tīri labi patīk container-row-col ideja, jo viss ir ļoti viegli saprotams kodā un ātri uztaisams un savā būtībā jau uzreiz ir responsīvs pats par sevi. Vai arī es vienkārši vēlos pie viņa pieturēties, jo tad man kodā nevalda tik liels bardaks, bet jau konkrēta secība gan uzbūvē, gan nosaukumos ir arī loģika. Vienīgi es sāku vēl domāt - ja man Kontaktos būs forma, kur jebkurš lietotājs var nosūtīt epastu adminam ( pieņemsim, uz privātu mikrouzņēmuma gmailu ), kā notiks tā nosūtīšana ? Lapa jau nevar no zila gaisa nosūtīt uz tavu epastu ziņu, tātad vajadzēs apakšā kaut kādu adresi zem pašas lapas palikt, lai ir no kurienes sūta, ne ? P.s. man bija doma taisīt galadarbā spēlīti c++`ā, kas man arī pagiadām ir spēcīgākā zināšana, bet atteicos no idejas un nolēmu mēģināt lapu, jo ja taisītu, bija doma unreal enginā. es 2 mēnešu laikā pa pāris stundiņām nedēļā iemācījos vien uztaisīt rotējošu objektu spēles dzinējā, jo lielākā daļa pamācības negāja atšķirīga engine versijas dēļ. Un tur tie visi konstruktori, bibliotēkas, klases, mantošanas, superklases un pārējais ir tāds murgs. + līdz ko tev izmainās engine versija kaut par simdaļu no tā, kas ir pamācībā, tev ofc kkas neies. Tādēļ es padevos spēlīšu idejai, bet Unity nepievilka :D P.s.s. Paldies par tavu info :) Mēģināšu darīties brīvajā laikā. EDIT : Es sāku domāt par MySQL databse useriem. Ir kādi ieteikumi, cik jābūt garam INT id ailei ? Parasti visiem ir 10-12, bet es šaubos, ka man tik daudz būs nepieciešams, ja plānoju veidot mājaslapu mikrouzņēmuma prezentēšanai un pakalpojumu uzrādīšanai. ( tās visas datubāzes nepieciešams tīri tādēļ, lai koledžā galadarbu pieņemtu, citādi ir tīrs vizuālais bez programmēšanas. ) . Es pieļauju, ka ar kkādu 6nieku vai 7nieku iekavās pietiks, ne ? Citādāk lieki atmiņu noēdīs.
  13. Man ir doma uztaisīt beidzot vienu lielu, nopietnu lapu, taču pirmīt ar PHP nekad neņēmos, domāju uzjautāt palīdzību, precīzāk, pajautāt, vai manas domas ir kaut cik pareizas. Lai dabūtu lietotāju info, man ir ap 10 ailēm, kurām ir savi name un viss, kā vajag, respektīvi, man ir : Vārds, uzvārds, pilsēta, rajons, pasta indekss, lietotājvārds, parole, atkārtotas paroles lauki Pirmais, ko daru, ir izveidot mysql tabulu, priekšgalā vēl nolieku primary key, auto_increment id aili. Tagad domāju, kas tālāk notiksies... Katrā lapas sākumā jābūt sesijas sākumam, cik noprotu. Register lapā man ir forma ar post metodi, ar visiem name un pārējo, kā vajag. Tagad man ir grūti iedomāties, kā tas viss tur savā starpā dalās ar informāciju. Es pieņemu, ka man iekš php ir jānodefinē, piemēram $username atbilstoši username lauka name. Tad nolasītie lielumi ar php scriptu jāpievieno mysql tabulai kā ieraksts. Nākamais ir jautājums par ielogošanos... Cik noprotu, man nāksies vēlreiz kārtīgi izstudēt kas ar tām sesijām un cepumiem notiek. Bet ideja tāda, ka ievadot datus, datubāze atrod konkrētu lietotāju un ielaiž viņu sistēmā. ( Līdz ko esi pierkastījis, man ir nepieciešams enable`ot "mans profils" dropdown ikonu, kurā ir iespējams atkal apskatīt citas datubāzes ierakstus, piemēram, pirkumu vēsture) Kā tas notiksies, man pagaidām nav ne jausmas, noderētu kāds padoms no jūsu puses uz ko man skatīties. Āķīgi arī būs izveidot admin paneli. Es pieņemu, ka tai jābūt atsevišķai lapai, kura navbara lapu sarakstā parādās tikai tad, ja ielogotais useris ir ar admin privilēģijām ( pievienot user tabulā boolean aili, kas default ir false ? ) Būs nepieciešams dzēst/pievienot/rediģēt pakalpojumu sarakstu un galerijas item sarakstu. Tātad arī tur apakšā laikam jābūt datubāzēm. -) Pievienošana notiks ievadot paneļa lapā ailēs ievadot informāciju un pievienojot attachment. Pēc tam ar script pievieno datubāzē ierakstu. Jautājums kā mājaslapa uzrādīs visus ierakstus ? Piemēram, ir 20 galerijas datubāzes ieraksti ( nosaukums, apraksts un pati bildes adrese(?) ) Lapa kaut kādā ciklā izvada katru ierakstu, ievietojot katru ierakstu iepriekš sagatavotā html kodā? Pagaidām vairāk neplānošu uz priekšu, paskatīšos, ko varat tik tālu ieteikt man, pilnīgam iesācējam. Plānots izmantot Bootstrap 3.3.7, HTML5, CSS3, par PHP versijām esmu neziņā, pieņemu, ka septīto versiju.
×
×
  • Create New...