Jump to content
php.lv forumi

Leotard

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Leotard

  1. Interesanti. Ierosinājums: būtu labi kāds demo režīms, kur var kaut ko redzēt bez reģistrācijas.
  2. Kad rēķināsi cenu, atceries, ka var vēl nākties konsultēt, labot un uzturēt (vismaz kādu laiku). Tā ka, vai nu ierēķini to cenā, vai arī skaidri pasaki, ka tas cenā nav iekļauts un par to būs jāmaksā atsevišķi. Lai vēlāk nav mieles.
  3. Domēna reģistrācijas maksu un hostinga rēķinus u.tml. labāk piestādīt atsevišķi un pakalpojuma cenā neiekļaut. Sākumā Tu pats klienta vietā vari samaksāt un atdot rēķinus, lai kompensē, vai arī nodot saņemtos rēķinus viņam apmaksai. Vēlāk lai maksā pats. Tas pats par gatavo dizainu, ja nu pērk jau gatavu, nevis izmanto bezmaksas - labāk ļaut klientam pašam izvēlēties un piestādīt par to atsevišķu rēķinu. Savu ciparu par darbu labāk piestādit atsevišķi. Vai apmaksa pa stundām vai vienreizējā fiksētā? Par šāda tipa darbu man labāk patiktos fiksētā. Vai Tevis nosauktā cena ir adekvāta vai nē, pats vari spriest labāk, zinot kas konkrēti ir jādara un kas par kontentu. Aprēķinā neaizmirsti par nodokļiem - kurā vietā vienādojumā tie parādās. Ar tiem radiem un draugiem biznesā tā ir kā ir...
  4. @tewin - Nevajag tik ļoti piepūst vaigus. Tici vai ne, bet biznesā IT ir apkalpojošā sfēra. Un, tici vai ne, cilvēkam pie rakstāmgalda 99% gadījumu ir dziļi pie vienas vietas, vai programma, kuras interfeisā viņš izbolītām acīm baksta ar peli, ir rakstīta C# vai Vizuālajā Beisikā, kamēr vien tā dara to, kas no tās prasīts.
  5. Interesants projekts izklausās, starp citu. Vēlu veiksmes!
  6. Pats negribi uztaisīt? Darbs vienam weekendam.
  7. > Un tagad reality check - tā kā Tu pats vairākas reizes teici, ka neesi iepriekš strādājis par programmētāju un nav ne jausmas, kā noteikt projekta cenu, tad ir pamats domāt, ka atalgojumam par šo projektu jābūt ZEM vidējās algas. Iespējams, pat diezgan zemāk, nevis tikai 100 eur zemāk. Tam nav nekādas nozīmes. var šai situācijā figurē kā uzņēmējs, un var noteikt jebkuru cenu. Ja viņš māk pārdot produktu un to reāli radīt, ir absolūti irrelevant, vai viņš ir strādājis par programmētāju, vai nē. Kodam nav pat jābūt izcili labam - programmai ir jābūt labai no lietotāja viedokļa, tas ir viss. Viņš var paprasīt 100 000, bet var arī uztaisīt par velti nākotnes pasūtījumu vārdā. Tevis minētie apsvērumi ir tas, kā domā cilvēks, kas pārdod tirgū savu darbaspēku, proti - pats ir prece, nevis uzņēmējs. ;) var pārdod preci - viņš nepārdod savu darba laiku. Manā skatījumā, pareizais šādā situācijā ir taisni vienoties par fiksētu cenu un atrunāt pamata kritērijus, pēc kā tiks vērtēts vai pasūtījums ir vai nav izpildīts. Pārējais jau ir tavā ziņā - vari bliezt pa dienām, vari bliezt pa naktīm, vari atdot lai uztaisa cits - pilnīga brīvība. Koda veidu, apjomu un kvalitāti arī nosaki pats - klientu neinteresē kods, klientu interesē smuks interfeiss un lai programma atvieglo viņam dzīvi, tas ir viss.
  8. Mans subjektīvais viedoklis: 2k - smieklīga summa, nekādā gadījumā. 5k - varbūt, atkarīgs no tā, cik liels, sarežģits un oriģināls patiesībā ir darbs. Vai tiksi galā pāris mēnešos? Kas ar garantijju/uzturēšanu? 10k - iespējams, ja jāparedz arī garantija un kādi atliktie maksājumi. Man šķiet, ka darījuma summa varētu bū robežās starp 5k un 10k. Ja tas būs vairāk par 10k, klients var negribēt maksāt. Ja zem 5k - jāpadomā, vai pašam ir vērts ķēpāties. Ņem vērā, ka šī ir pārdošanas cena bez PVN, no kā, iespējams, jānoskaita nodokļi, tā ka uz rokām tev sanāks mazāk. Tur atkal jautājums, vai tu to gribi saņemt algā vai atstāsi uzņēmumā un izņemsi dividendēs, vai vispār ziedosi to uzņēmuma attīstībai. Atceries, ka viss aizņem vairāk laika kā likās un ir sarežģītāk nekā likās, un Tev var nākties arī citu neizdarīto darbu, t. sk. darīt klienta darāmo un viņa vietā pieņemt lēmumus. Tā ka visus paredzētos grafikus droši var reizināt ar 2, un darbu apjomus arī, labi ja.
  9. Tas kantoris atstāj ne visai zolīdu pirmo iespaidu, atvainojos par atklātību.
  10. Leotard

    Darba uzdevumi

    Tas Tev kursa darbam vajadzīgs? ;)
  11. Yess! Paldies par ideju! Izskatās, ka strādā (skat. bildi). Varētu būt praksē vienkāršākais risinājums. Uztaisīšu trigeri, kurš uz INSERT un UPDATE izrēķina zortēšanas lauka vērtību un šķirošu pēc tā. MySQL ļautiņiem vajadzētu aiziet tuksnesī un pārdomāt dzīvi - kā var pieļaut tik kliedzošus defektus. Latviskais collation pat nespēj A no Ā atšķirt. Kaunējušies būtu!
  12. Hei! Nu, lūk. Patiesība ir vēl interesantāka. Izskatās, ka kārtošana ir Ok visiem līdzskaņiem, bet nestrādā nevienam patskanim. Sazin ko te var darīt... Collation utf8mb4_latvian_ci :
  13. Ir tāds krievu vārds "zanuda". Tulkojumā : You must be fun at parties.
  14. !Yess! Tu vari, lūdzams, dot kādu norādi, kur tos kodējuma secības failus meklēt? Jā, lasu, ka arī skandināvi ar to mokās. Teorētiski jā (utf_latvian_ci, utf8mb4_latvian_ci), bet... bet praksē pffft!
  15. Hehe! Nein! utf8_unicode_ci vai utf8mb4_unicode_ci šķiro ignorējot diakritiskās zīmes. utf_latvian_ci vai utf8mb4_latvian_ci šķiro daļēji pareizi, kā bildē - C/Č ir pareizi, A/Ā ir nepareizi.
  16. MySQL nekorekti strādā teksta šķirošana latviešu valodā. Proti, MySQL atsevišķos gadījumos neredz starpību starp burtiem ar un bez diakritiskajām zīmēm. Piemēram, normāli strādā šķirošana burtiem C/Č, taču burti A/Ā MySQL acīs ir absolūti vienādi. Rezultātā ORDER BY izdod ārā bezjēdzīgu fufeli. Rezultāts nemainās (tai ziņā, ka sviests vien sanāk), nomainot collation (gan dažādi UTF-8 varianti, gan cp1257) - viss viens. Daļējas sekmes ir izmantojot BINARY atslēgas vārdu, bet tik un tā miskaste vien sanāk, jo visi rezultāti ar diakritiskajām zīmēm aizlec uz saraksta galu (sākumā nāk vsi A-Z, tad visi Ā-Ž). Jautājums - kādi būtu ieteikumi problēmas risināšanai? Kā normāli sašķirot tekstu latviešu valodā? Attēlā problēmas ilustrācija - burti C/Č šķirojas pareizi, bet burti A/Ā - nē (collation utf8_latvian_ci).
  17. Leotard

    WP web izstrāde

    Tu kaut kādu vispārēju aprakstu varētu dot, lai skaidrs par ko runa. Parasti jau, ja negrib zaudēt 10 ādas, vienkārši paņem gatavu dizainu un pielāgo sev. Bezmaksas vai pirkto šablonu. Individuāls dizains nekad nebūs pa lēto, ja vien tā nav tik tiešām viena lapa HTML ar tekstu pāris rindās - tipa, landing page jeb vizītkarte.
  18. Jā. Tas beigās iezīmējas gandrīz vai par labāko variantu. Ja tas pasākums nav liels, labāk uztaisīt ko savu, nekā mocīties ar simts svešu cilvēku saražotu gļukainu krāmu. Tik tam vajag vairāk laika un nopietnāku pieeju, nekā mocīties ar simts svešu cilvēku saražotu gļukainu krāmu. Tā ka tas ir labo darbu sarakstā. :D
  19. Vai ne? Priekš kam vajadzīgs āmurskrūvgriezis vai pleznas ar augsto papēdi? Bet, kā jau minēju, tās pašas problēmas ar vizuālo identitāti, tēmas EUR x 2, uzturēšanai čakars x 2, skilli, dokumentācija x 2 - ja grib, lai viss ir gludi, tas nav vienkārši. ... Pagaidām paliku pie Woocommerce. Vienkāršāk pašam ielīst iekšā un ko saķimerēt. Bet jāsaka, ka sūds kas sūds. Un tās maksas tēmas, pat vislabākas, arī - sūds kas sūds un vēl haltūra.
  20. > Pašreiz paredzamais darbs ir saistīts ar Google Maps theme pielāgošanu un customization. Intereses pēc - kas ar tām Google Maps tēmām tiek darīts? Vai top kaut kas idejiski līdzīgs Mapbox Studio?
  21. He. Tas mani vienmēr ir briesmīgi kaitinājis. Šī mūžīgā dzīšanās pēc jaunākajiem freimworkiem un uzpūtīgā plātīšanās cik nu kurš zina - kurš nu vairāk. Kāda jēga no tā pasūtītājam? Priekš kam viņam instalēt 20 bibliotēkas lai pēc minūtes gaidīšanas ieraudzītu frāzi "Hello World!", kuru viņš vairs pēc tam neredzēs, ja kādā bibliotēkā tiks veiktas iepriekš neizziņotas kardinālas izmaiņas? Pasūtītājam vajag lai strādā un lai dara to kas jādara. Tas ir viss kas viņu interesē. Jo vienkāršāk un lētāk, jo labāk.
  22. > Sistēma izstrāde tika pabeigta pirmajai "alfa, early-release" versijai Tu zini kas ir alpha? Uz salvetes ar lūpu krāsu uzkricelēts koncepts. > Šī sistēma ir izstrādāta iekš laravel Daudz tur laikam ir izstrādāts alfa versijā. > ir komanda kas palīdzēs tikt skaidrībā lai iesāktu darbošanos. Vesels bars, kas bļaus ausī pretrunīgas lietas par ko pašiem nav skaidrības, tad jautās - kādēļ tik ilgi nav gatavs, pēc tam strīdēsies, kurš ir vainīgs, un beigās - kādēl tik dārgi.
  23. Leotard

    Ideja

    Tipa vēl viens salidzini.lv vai kurpirkt.lv? Tu te pajokot atnāci vai kā?
  24. Surströmming jāpaliek zem klaviatūras. Ne galvassāpes, ne sausa āda vairs nebūs aktuālo problēmu sarakstā. :D
  25. Leotard

    startup komanda

    Jautājums ir - ko Tu esi gatavs piedāvāt un uz kādiem nosacījumiem. Daļas uzņēmumā? Un vai tu esi drošs, ka Tev pašreiz vispār programmētājs ir vajadzīgs? Varbūt Tev pietiek ar interfeisa maketu Powerpoint? "Spiežam te - atveras tas - ejam te - dabūjam šito. PROFIT!" Uzprogrammēt jau var visu ko, jāzin tik ko. Bet to Tev ne dizaineris ne programmētājs nepateiks. Ja jau grib programmēt, tad jau tas būs strādājošs prototips, neskaitot smukumu un piekariņus, un tas jau ir pietiekoši nopietns pasākums... Tehnoloģijas demonstratori Tevi interesē? Nu, samest kopā testa lapu var jau protams, bet vai tas Tev pašreiz ir tik būtiski? Tā jau ir tāda tīri tehniskā puse...
×
×
  • Create New...