Jump to content
php.lv forumi

aquanaut

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aquanaut

  1. Piedāvāju brīvajā laikā piepelnīties studentiem, junioriem ar php, js zināšanām. Vēlams bāzes zināšanas datubāzēs(mysql, sqlite, mongodb, mariadb) vai vismaz mācēt saguglēt risinājumus. Protams der arī augstāka līmeņa programmētāji, bet pieļauju, ka tieši studentam/junioram šis būs saistošs piedāvājums. Pastāvīgi vajadzīgi dažādi nelieli skripti, gabaldarbi, pārsvarā saistīti ar vienkāršu automatizāciju un datu apstrādi, populāru CMS skriptu neliela rediģēšana. Uzdevumu apjomi - vienas līdz trīs stundu robežās ar retiem izņēmumiem. Uzdevumi nav steidzami un tos var darīt brīvajā laikā, galvenais vienoties par termiņu. Aptuvenās prasības 1-3h uzdevumam, izpildīt to 1-2 dienu laikā. Samaksa pēc vienošanās par konkrētu gabaldarbu, bet orientējoši ~20 EUR stundā + bonusi no maniem ienākumiem. Samaksa BTC/USDT/AdvCash. Protu adekvāti sastādīt tehnisko uzdevumu, saprotu darba apjomus un specifiku. Ja interesē piedāvājums, rakstat PM un apmainīsimies ar kontaktiem.
  2. Paldies par atbildēm! Cik saprotu, PHP paliek aizvien neaktuālāks, līdz ar to domāju no PHP izvairīties. JS un Python liekas interesantāk un liekas noderīgāk nākotnē.Es uz to visu raugos ar skatu nākotnē, ja sanāk strādāt par programmētaju(tuvākajos gados tas noteikti nenotiks), tad lai manas zināšanas ir aktuālas arī pēc 5-10 gadiem, pats šobrīd darbojos ap web projektiem, bet koderus ņemu outsource, bieži ir kādi nelieli darbi kurus būtu izdevīgak un ātrāk pašam uzkodēt. Kas ar IDE? Lasu, ka tagad aktuālas sāk palikt online IDE's, kā Amazon AWS(Cloud9) vai labāk offline IDE? Teorētiski man ir arī ko kodēt, bez steigas, bez deadline un varu pieļaut kļūdas. Esmu izdomājis, kā varētu automatizēt dažus procesus savā uzņēmumā izveidojot ko līdzīgu "inventory management system" priekš dažiem lietotājiem. Bija doma to taisīt uz Python un Django, tādā veidā arī mācoties.
  3. Sākšu ar to, ka vēlos mācīties programmēt savām vajadzībām(full stack web app development), web development vienmēr ir interesējis un ir pietiekami brīvs laiks ko atvēlēt lai mācītos. Ir neliela pieredze 15 gadus atpakaļ, bet tad viss bija vienkāršāk. Nebija nekādas IDE's, frameworki, utt...(vismaz es nezināju par tādiem). Bija html, javascript, css, php. Iemācijos pašmācības ceļā html un nedaudz javascript ar css, ar gūglēšanas palīdzību varētu arī tikt galā ar vienkāršu php kodu, visu testēju uz LAMP. 15 gadus neko vairāk par pāris rindu pielāgošanu kādā php/html kodā ar gūglēšanas palīdzību neesmu darijis. Ar datubāzēm nav vispār nekāda pieredze izņemot config scripta izlabošanu un install scripta palaišanu vai sql scripta palaišanu caur phpMyAdmin. Salasijos par šodienas aktuālajām valodām, frameworkiem, utt... esmu apjucis tajā visā. Mācīties kodēt gribu arī dēļ tā, ja visi striķi trūkst tad varu iet strādāt par koderi, kā backup plan. Salasijos, ka Python ir ļoti aktuāla valoda un tā esot nākotne, izdomāju sākšu ar Python un Django, bet šodien sāku lasīt par visādiem *.js un salasijos, ka web aplikācijām labāk izmantot *.js. Radās vēl lielāks apjukums, kas pie velna ir node.js, vue.js, react, utt... tas viss ir vienkārša valodā javascript? Ko man mācīties? javascript vai jāmācās kāds konkrēts(node,vue,react..)? Mācīties sākumā javascript un tad Python ir laba doma? Ar Python pa lielam man ir skaidrs, bet ar .js galīgi nekas nav skaidrs, kas no tā jāmācās, kas ir aktuāls, utt...
  4. Vajadzīgs grāmatvedis-konsultants ar sapratni par IT nozari, nodokļu, jurisdikcijas jautājumos. Nodokļu sapratni internacionālā(vismaz ES) līmenī un vēlams LR likumdošanu attiecībā pret ārzonu uzņēmumiem. Esmu šobrīd krustcelēs ar uzņēmējdarbības formas un jurisdikcijas izvēli. Arī mana, kā fiziskas personas situācija nodokļu jautājumos nav no tām vienkāršākajām. Ja kādam ir pieredze ar sakarīgiem grāmatvežiem-konsultantiem šajos jautājumos, lūdzu padalaties. No big four pagaidām atturos.
×
×
  • Create New...