Jump to content
php.lv forumi

Jefta

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jefta

  1. 1) Vai ar PHP vai javascript ir iespējams izveidot VIENU video failu no teiksim 500 png atteliem??? 2) Vai HTML5 CANVAS animāciju var pārveidot video failā? ( pagaidām neieteikt ffmpeg)
  2. Es pārlūkoju agrākos topikus par majaslapu drošību, bet neatradu par šogad radušos problēmu, ka Chrome vai Avast vai citi publisko info, ka mājaslapa "Nav droša" vai "Not secure" . Pie kam Chrome atzīšot kādus tur sertifikātus, kurus izsniegs viniem uzticami kantori.. Man ir divi jautājumi: 1)Ko darīt, lai neparādītos mājaslapā "Nav droša" vai "Not secure" UN VAI es pats vispār ar .htaccess (sākšu viņu vairāk apgūt) varu nodrošināt to drošību??? 2) tad būs japērk sertifikāts, lai piemēram Chrome noņemtu "Nav droša" vai "Not secure" Atbildiet uz maniem jautajumiem lūdzu! :)
  3. Paldies par padomiem! Ņemšu vērā!!
  4. ksc.lv/jauns.php (pagaidām vēl mācos majaslapu taisīt, bet tulīt pabeigsu)
  5. Paldies par Info. Tads mazsvarīgs jautājums (pēdējais jautājums) - Ja tā, tad var būt ka PHP nav nakotnes, bet NODE.JS ir nakotne. Ko tu saki?
  6. Paldies. Bet laikam tomer iekš content " " nevares ievietot. Mēgināšu citādi. Mekleju info, bet neatradu, kāpēc css iekšs php būtu slikts variants. Teiksim kapēc kas css.php ir sliktaks par statisku css.css???? Kur tur ir tās nesaprotamās problēmas? :)
  7. Ja es vēlos datubāzes vaicajumu ievietot html kodā, tad šādi: <?php include 'datubaze/db.php' ?> Ja vēlos CSS failā css.php ievietot php mainīgo, tad šādi: <?=$mainīgais?> BET KĀ IEVIETOT IEKŠS CSS DATUBĀZES VAICAJUMU?????? Man vajaga to ievietot iekš CSS content:" " #cssID:before {content:"<?php include 'datubaze/db.php' ?>";} - nestrādā. Tapat nestrādā, ja ievietoju include 'datubaze/db.php' kā mainīgo Tapat nestrādā, ja ievietoju visu garo vaicājumu iekšs <?php ?> VAI VISPĀR VAR IEKŠ CSS content:" " IEVIETOT VAICAJUMU NO DATUBĀZES JEBKĀDĀ VEIDĀ??
  8. Padies Val! Es patrenēsos ievadīt no excel. Man šinī nedēļā tam nebūs laika, bet es ieskatīsos. Es tiku kopejis katru kolonu atsevisķi un tikai ta uzliku uz notepad.. kautko nepareizi dariju.. taa ir ka viens pats mācās.. Paldies mefisto - es uzzinstileju atom un visual_studio_code. Velak tos paskatīsos un pamācīsos. Nezināju neko par to. Lidz šim likās, ka notepad++ ir tas labākais..
  9. Paldies arī jums Sasa un mefisto! Man tagad neplānoti pāris dienas būs aizņemtas, bet tad es iedziļināsos šajā visā.. Pašlaik tikai mācos.. Paldies!
  10. Es nezinu briedis! Vai vari pats atbildēt? :) Paldies Mr.Key! Es paskatīsos..
  11. Kāda ir atšķirība, ja responsīvu websaitu ekraniem pielago vai nu ar html5 un css VAI PHP ??? - Skatos ka ir kodi PHP valodā pielāgoti dažādām telefonu ierīcēm, BET VAI NAV TĀ, KA PILNĪBĀ PIETIEK AR TO PAŠU VIENKĀRŠO CSS, kas pielāgots dažāda izmēra ekrāniem? (Vai es kautko svarīgu palaidīšu garām, ja neizmantošu PHP lai mājaslapu pielāgotu dažadiem ekrāniem?)
  12. Pēc tava komentara e-remit es sapratu, ka kautko nemāku. Ka kautkas man nesanāk - kautkas tāds, kas citiem sanak.. Es eksperimenteju vēlreiz, meklejot risinājumu ar replace, izmantojot regex. To arī neiemācijos, bet nokopēju turot taustiņu ALT, un tad pie pirmās rindas pierakstiju simbolus, lai pirmā rinda ir visgarakā un tad nospiedu velreiz ALT un iekopeju klāt. Pēc tam pirmās rindas pierakstītos simbolus nodzēsu, bet pašu pirmo rindu atgriezu atpakaļ vietā ar TAB taustiņu.. Bija verts man šeit apjautaties. Atradu risinājumu :) Pirmīt domāju ka pat notepad++ man nepalīdzes.. Paldies Jums! :)
  13. Es izmantoju piemeram: $vards = "gatis"; $uzvards = "ozols"; $vecums = "23 gadi"; $stmt->execute(); Ja ir daudz tādu datu jāievada, tad bez notepad++ laikam nekādi.. Iespējams nepratu kautko ļoti ļoti vienkāršu, lai varētu teksta redaktora sagatavot daudz datu ievadei ieks datubāzes ar PHP PDO... :( :)
  14. Ir jāizveido piemēram četras kolonas ar dotiem datiem, piemēram zem katras kolonas 2000 rindu ar iedotu tekstu no excel a b c d 1 11 I 111 2 22 II 222 3 33 III 333 4 44 IV 444 5 55 V 555 6 66 VI 666 7 77 VII 777 Iekopēt es varu tikai vienu rindu vai arī sanāk a 1 2 . . b 1 . . utt. Ar PHP PDO tam ir sakars tads, ka pirms katra ievadāmā data ir "$kautkadsmainīgais" un pedejās kolonas attiecīgā rinda noslēdzās ar ""; $stmt->execute(); " un tadejādi notepadā++ var apstrādat simtiem vai tūkstošiem datu vienību un šīs datu vienības ievadīt ar PHP PDO datubāze. :) Bet priekš tam manuprāt vajadzīgs iedoto tekstu sakartot kolonas un rindās, lai var ievadīt piemēram šādi: https://www.w3schools.com/php/php_mysql_insert_multiple.asp (skatit lejā PDO) Mēģināju divas dienās iemācīties dažadus variantus ko atradu googlee, bet man nestradā... Bet par replace, izmantojot regex nebiju dzirdējis. Paskatīšos kas tas tāds..
  15. Mācos ar PHP PDO. Trenējos ievadīt tabulā daudzskaitlīgas datu masas vairākās kolonās vienlaicīgi. (Mysql) Lai to darītu - ir nepieciešams izveidot Notepad++ attiecīgs skaits kolonu, kur katra rinda pa visām kolonām ievadās vienlaicīgi un noslēdzās ar "; $stmt->execute(); Neprotu izveidot Nopedad++ šādas blakus esošas kolonas. Vai maz ar Notepad++ tas ir iespejams?
×
×
  • Create New...