Jump to content
php.lv forumi

tewin

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tewin

  1. Hipsterīgi ir lielajām sistēmām jaunās daļas taisīt kā mikroservisus uz jaunām tehnoloģijām un vecās neaiztikt, ja vien nav akūta vajadzība. Pirms 7 gadiem rakstītais kods lai paliek uz Yii, bet jauno var rakstīt ar Symfony 5 un PHP 8. Ja tik ļoti gribās.
  2. Par devops - tas taču ir loģiski. Specifiska devops pozīcija parasti izveidojas tikai lielos uzņēmumos, kur ir jau kaut kādas ļoti svarīgas sistēmas, kurām svarīgi nepārtraukti darboties. Tā kā šīs sistēmas ir tik svarīgas, tad iesācējus pie tādām nelaidīs. Turklāt parasti neiet no nulles IT jomā uzreiz uz devops. Cik man nācies redzēt, devops praktiski vienmēr ir strādājuši kā programmētāji un tad kādā brīdī izvēlējušies specializēties uz devops. Tas dod labu zināšanu bāzi... Ir vērtīgi lielos vilcienos saprast, kā darbojas kods tajos serveros/konteineros, ko tu uzstādi. Reālākais career path ir iebraukt kādu brīdi programmēšanā, paturot acis vaļā uz visu, kas saistīts ar devops, un tad kādā brīdī var sākt strādāt par palīgu kādam vairāk pieredzējušām devops cilvēkam.
  3. Bez līguma uzņēmumam nav nekāda pamata pieprasīt samaksu. Nebūtu arī skaidra metodika kāpēc tiek pieprasīta tieši konkrētā summa un ne citāda. Par tādām izdarībām bez līguma varētu iedzīvoties tiesu darbos, tāpēc esmu 100% pārliecināts, ka līgums bija. Līgumu varētu neslēgt tikai tad ja tas tiešām ir bezmakas pasākums. Tāpēc vēlreiz nonāku pie secinājuma, ka cilvēki nav lasījuši, ko paraksta. Vai arī ir, bet izliekas par muļķiem un cer tikt vaļā.
  4. Varu derēt, ka tavi paziņas pirms kursu uzsākšanas parakstīja ar Accenture līgumu. Ja cilvēks nav spējīgs izlasīt, ko viņš paraksta, tad hammer of justice ir pilnīgi pelnīts.
  5. Ir arī tādi "veiksmīgi uzņēmēji", kas uz autoplačiem pārdod pārkrāsotas lietuviešu mašīnas ar birku "Tikko no Vācijas" par ļoti labu naudu. Gribētos ticēt, ka šim modelim IT pasaulē sekot mēs negribam.
  6. Vai tas tiešām tā ir?
  7. Čau, kāda pēc jūsu pieredzes šobrīd ir situācija ar fully-remote darbiem Eiropas mērogā? Freelance un īstermiņa kontrakti neinteresē, tikai normāls beztermiņa darbs. Kādus 3 gadus atpakaļ, kad mēģināju ielauzties šajā segmentā, gāja diezgan grūti. Bija divas galvenās problēmas - atalgojums un kultūra. Atalgojuma ziņā Eiropas kompānijas nevēlējās maksāt savai valstij atbilstošu algu un piedāvāja Austrumeiropas algu. Tas principā izslēdz iespēju pārvākties dzīvot uz kādu citu lokāciju Eiropā un atņem lielu daļu no jēgas tam, kāpēc vispār strādāt remote. Kultūras ziņā - pārsvarā kompānijas tomēr nebija pat ne par 50% remote, un lielākā daļa cilvēku atradās ofisā, kas mani padarīja par tādu kā second class citizen. Rezultātā atmetu tam visam ar roku un pārgāju uz ofisa darbu. Varbūt nemācēju atrast īstās kompānijas - tiešām nezinu.
  8. Čau. Ir izveidota PHP sistēma ar video zvana fīču, izmantojot WebRTC un Pusher. Tagad jāatrod veids, kā sistēmā veiktos video zvanus ierakstīt - lai varētu analizēt, ko kurš zvana laikā ir teicis. Vai ir ieteikumi, kā to darīt? Vajadzētu panākt, lai video iet nevis kā peer-to-peer tikai starp abiem browseriem, bet gan caur kādu manā kontrolē esošo serveri un tur tad arī veikt ierakstu. Diemžēl nav ne jausmas, kā ko tādu panākt un no kura gala vispār ķerties klāt. Ja ir kāds third-party risinājums par saprātīgu cenu - arī var piedāvāt. Zvanu apjoms - līdz 300 zvaniem dienā pa 15min.
×
×
  • Create New...